Tündi!
Barnikának boldog szülinapot!!!
bende! kiseditke!
azért örülök, hogy nem csak én szültem ügyeletesnél. mi sem engedhettük meg magunknak, inkább vettünk helyette egy rendes babakocsit.
én Blaskónál szültem, nagyon meg vagyok vele elégedve. rajta is elég sok múlott. egyszerűen csak beestünk fél 5kor hajnalban, hogy "hello, jöttünk szülni". az adataim felvételekor már 5perces fájásaim voltak, úgyhogy egyből szülőszoba.
bende! ez a memóriás dolog... lehet benne valami.
lara!
jó pár oldallal ezelőtt, úgy június elején én is összeaggódtam mindent, a szülés miatt. egyrészt a magam példáján okulva azt tudom mondani, hogy ne csak a szülésre készülj, hanem arra is, ami utána van. a babára, akinek rád mindennél nagyobb szüksége lesz.
nálam úgy indult (viszonylag könnyű terhesség után, csak a méhszájam kezdett el nyiladozni a 20. héten, azoóta voltak jóslófájásaim, fenyegetett a koraszülés is), hogyegy héttel előtte elkezdett kifelé jönni a nyákdugó. először színtelen, majd egyre jobban barnás színű volt. a jóslófájásaim megváltoztak, egyre jobban kezdtek el emlékeztetni az erősebb menstruációs görcsökre. aztán mire ezt megszoktam, a szülést megelőző nap, este megint változtak a fájások, élesebbek lettek, de egyelőre ritkán és nem túl erősen, közben kicsit vérezgettem, ez volt a tágulási vérzés. hányás, hasmenés nem volt.
nyugodt voltam, csak vártam, hogy mi történik, aztán egyszercsak nagy pukkanás, jól megijedtem és egy nagy spriccel elfolyt a magzatvíz. természetes szülésem volt, a mazatburok relpedése után 5 órával a kezemben volt a kislányom.
a gátmetszés volt a másik parám, de egyáltalán nem érzetem. utána fájdogált, de amikor az 5. nap ksizedték a varratokat, már vígan ücsörögtem végre a fenekemen.
gyorsítót nem kaptam egyáltalán, gyorsan tágultam, erős fájásokkal.
a vajúdás közben kaptam gázt, ami megváltás volt, meg nem is tudtam tőle ordítani
ne aggódj, tudni fogod, ha ott az ideje, könnyű szülést kívánok neked!!!