Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Erdő szélén ezüstfenyő,havas ággal büszkélkedő.
Őz és nyuszi körbejárja,tekintetük megcsodálja.
Képzeld el ,hogy ott állok és
BOLDOG KARÁCSONYT kívánok.

Anita és családja.

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Köszi az infókat!!!!
Közben megkérdeztem a szomszédasszonyom, aki ott szült és ő a Kalocsai Gézát ajánlotta. Ja, azért fogom a 2. babát ott szülni, mert egyrészt gyalog kell átballagni Kép, másrészt a nőgyógyászom már olyan öreg, hogy nem vállal nyáron szülést Kép

Nagyon köszönöm!
Klarissza
klarissza

Sziasztok:

Klarissza: azért "nehéz" orvost ajánlani, mert mindenkinek más jön be, majd mindegyik orvosról ebben a kórházban hallottam sajnos nem annyira jó dolgokat, nekem szerencsém van a sajátommal, eddig semmilyen problémám nem volt veleKép

Hétfőn hazahozzuk Balázsnak a járókát a telekről, mert nem merem az ágyon hagyni, már kúszna előre, a földön meg félek, hogy Ákos véletlenül átesik rajta, amilyen szeleburdiKép

Nagyon tetszett neki a karácsonyfa, meg a fények, viszont a csillagszórótól megijedt szegénykeKép

További jó pihenést kívánok Nektek!!

Lau
lau

Sziasztok lányok!
Mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok!!!!!!!
bumbuli

Sziasztok!
Tegnap este megjöttünk a szülőktől, minden nagyon szép és jó volt, Máté is jól viseltem a megpróbáltatásokat :-)
ÉS! Ma először elkezdett mászni, így másfél héten belül felült, felállt és elkezdett mászni :-)

Klarissza!
Sztem is nagyon sok jó doki van az Uzsokiban, de azért van olyan doki is, akiről hallani rosszat is, de ez lehet hogy bármelyiknél előfordul!
Én Sztakónál szültem, csak ajánlani tudom!

További Kellemes Ünnepeket!

Kép

Kép
csaju

Lányok!

Így utólag is nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Sajnos Orsi sokat sír, mert nehezen tud ráállni a kis emésztőrendszere a tápszerre, és nem tudom szoptatni. Jön kb 5 ml tejci összesen, ami neki fél fogára sem elég. Nem tudom, miért nem indul be. Hétfőn felhívom a tanácsadót.

Nagyon kedvesek vagytok, olvastam a sok aranyos hozzászólást! Sokat segítetek nekem, és tartjátok bennem a lelket. Csak túlleszünk ezen is.

Puszi nektek!!!

Babaváróknak bátorság, babázóknak nyugodt, békés babázást kívánok!
eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól telt a karácsonya, a miénk nagyon!
Tigris, Lau, gabi, ti segítettetek már hozzátáplálás-ügyben, így elsősorban tőletek kérdezném (de nem csak :-)), hogy mi a tapasztalatotok az almával. Máté ugyanis sehogy sem akarja megenni, csak fintorog rá, pedig ugye ez az egyik alapgyümölcs. Cukrot nem igazán szeretnék hozzátenni, ti hogy csináltátok? A sárgarépás bébipapit viszont falja...
Köszi előre is, puszi mindenkinek, Kriszta.

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Kriszta,
Petranal nagy kedvenc volt az alma, kompotnak megfozve, pici fahejjal. Aztan ha ugy izlene neki, es mar megszokta, hatha megeszi majd nyersen is.Kép

Puszi:

Leszter 38+2Kép
leszter

Jó reggelt!

Kriszta!
Az én Mátémnak se ízlett először az alma, így én alma-őszi bébiétellel kezdtem és miután az ízlett neki, a sima almát is megeszi :-)

Kép

Kép
csaju

Na, elszállt a másik hozzászólásom!

Eszty!
Az volt a lényege, hogy biztosan sokan adtak már tanácsot és gondolom ezeket amiket én, de azért leírom, hogy nekem az segített, hogy gyakran - akár óránként - mellre tettem Mátét (a védőnő persze nem tanácsolta) és utána még fejtem is, volt hogy csak egy-két cseppet!

Hátha segítettem...

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!
Tkrisz:bocs,hogy csak most válaszolok.Nimród 70 cm és 7330 gramm így 6 hónaposan.Nem tudom hogy írtam-e ,de már van egy fogacskánkKép)

Az almát a kicsi sem szereti,de a banánt annál inkább így ost pici almát sok banánnal adok neki.A paradicsomos krumpli husival a kedvenc most nálunk.Mit is lehet még adni neki?

Szép napot mindenkinek!
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok Lányok!

Csaju: köszönöm szépen nagyon.
Most beszéltem a La Leche alapítványnál Katalinnal és csomó jó dolgot mondott, és nagyon bíztatott, hogy vissza fog jönni a tej, illetve beindul. Jó melegen kell tartani a melleket, pihenni. A cumit érdemes elég drasztikusan megvonni, inkább fecskendővel vagy pohárral etetni, és mindig mellre tenni. Mindig megvonni annyi pótlást, amennyi a megevett mennyiség elosztva anyi részre, amióta kapja. Így egy hónap alatt (a mi esetünkben) visszaállhat a kellő mennyiség, és termelődni fog annyi tej, amennyi kell. Nagyon kedves volt. Mondta, hogy a fejés sajnos nem teljesen váltja ki a szopást, így a nem olyan inger, amivel könnyen lehetne stimulálni a tejtermelést.
Ht, nekilátok. Megyek a patikába, veszek fecskendőt.
Ma éjszaka sem aludtam szinte semmit, kb. kétszer fél órát. Úgy fáj a pocakja, hiába kapja az Espumisan cseppet, és itatok vele pár korty kamillát. Érdekes, hogy néhány etetésnél ez tökre beválik, és nyugisan elalszik utána, másiknál pedig üvölt órákig, hiába csinálok bármit vele. És ugyanazt a mennyiséget kapja mindig.

Megyek, és nagyon szeretlek titeket!
Köszönöm a sok segítséget!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Eszty!
Igazán nincs mit :-)
A fejés sajnos tényleg nem az igazi, én szoptatás után javasoltam, hogy még több tej termelődjön, de persze az az igazi, ha nagyon gyakran van mellen a pici, mert ő tudja csak igazán kiszívni a tejcsit!!!

Orsi van már egy hónapos? Csak azért kérdezem, mert az elején Máté is hasfájós volt, mi az összes szert kipróbáltuk, és csak a Gripe Water tett csodákat, viszont az csak 1 hós kor után lehet használni!

A lényeg, próbálj minél többet pihenni és igyál sok folyadékot!!!

Anita!
Én adtam neki akkor már brokkolit krumplival, salátafőzeléket, sütőtököt, spenótot, répát, stb.

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Csaju: Orsi 3 hetes lesz ma este 8-kor. :-)
Megpróbálom majd ezt a gripe water-t egy hét múlva. Hol lehet ezt kapni? Gyógyszertár? Vény nélküli?
Persze, tudom, hogy szoptatás mellett ajánlottad a fejést, nem helyette. Én hittem, hogy azért így is be kéne, hogy tudjam indítani, de úgy látszik, ez kevés. Az előbb sikerült lefejnem 4,5 ml-et. :-) Persze Orsinak ez meg se kottyan a 90-100 ml-ekhez képest, amit megeszik. Képzeljétek, tegnap mértem, 2 hete vagyunk itthon és 3,67-ről, 4,00-ra hízott ezalatt. Olyan nagyot nőtt: a kezei sokkal nagyobbak lettek, meg a kis fülei: ezen vettem észre, és gondoltam, lemérem. Mivel nem szopik, nem igazán méricskélem, mert tudom, mennyi kajcsi van az üvegben. :-) És lám 4 kilós babóm van. Szerencsére nem ducika, hanem ennyit nőtt mindene. Félek, hogy a tápszertől elhízik, és ez a nehéz emésztés is azért van, mert nem anyatejet kap. Olyan lelkifurdalásom van. 3 hetes, és most jutottam el odáig, hogy felhívjak egy tanácsadást. Eddig mindenem fájt, és a túlélésre ment a dolog. Mostmár csak egyenesbe jövünk. A fecskendőből etetés nem biztos, hogy menni fog, mert nem tudta hova tegye a kajcsit. De azért még próbálom, és utána bevetem a poharat és a kanalat. Meglátjuk. A cumit el kell hagyni, különben sose fog szopni. És csinálom az ujjgyakorlatot is, hogy a nyelve álljon rá megint.

Lelkileg kicsit jobban vagyok, már nem sírok annyit. Alvásügyileg nagyon nehéz a helyzet, hajnali 4 körül tudok lefeküdni aludni 2-3 órát. Napközben semmi, éjszaka pedig este 11-től nyüglődünk. Most lecserélem az Espumisan cseppeket egy bébiknek készültre, az Infacol-ra. Kíváncsi vagyok, jobb lesz-e. Az Espumisan-nal is eregette a sárkánykákat, de sajnos nagyon csikar a hasa, és visítva sír minden csikarásnál, még mély álomból is felkel miatta, már ha egyáltalán el tud aludni evés után. Tegnap este 11-től hajnali 4-ig sírt, én meg mindent kipróbáltam, hogy mozgassam meg a kis beleit. Sajnos nem hiszti, így nem tudom otthagyni az ágyban sírni, nincs szívem.

Puszi nektek, megyek eszem, fejegetek, iszom, és nemsoká etetés.

Köszönök mindent!

Orsi: hazaértetek?
Almadi, Lau, Eszterek, Anita, Krisz, Tigris, mindenki: hogy vagytok?

Mi a legkorábbi időpont, amikor már lehet mást is adni a babának? Banánt, almát, gyümölcspéoet, rizspépet? Talán ezekkel kicsit jobb lenne az emésztése. Olyan kb 4 hónaposan majd lehet? Mit ajánlotok erre a hascsikarásos dologra, ami lazítja a kis beleit?

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Boeszter: en lanyom a leirasod alapjan pont ilyen hasfajos volt (sajna 4 honapos koraig)
Leirom, hogy nalunk sokat segitett az ha meg szelcsoveztuk...Nem tul surun, de este mindenkepp jo, ha tudnatok hasznalni, mert nagyon sok gaz tud tole tavozni.
Meg az is hatasos, ha esetleg masszirozgatod a hasat, erre van egy modszer...korbe korbe a aztan felulrol lefele. (van errol valami leiras, majd megprobalom megkeresni)
Mi mindenfele szert kiprobaltunk..egyik masik hasznalt is igy-ugy, de sajna ezt inkabb kinovik a babak...Kép(

Monique
monique

Bragi:
most olvastam a "felelmeid" Lukacs dokival kapcsolatban...
Hat en is csak csatlakozni tudok a lanyokhoz, en masfel eve szultem nala es csupa pozitiv elmennyel vagyok gazdagabb.
A maganrendelesen van mikro morozusabb van mikor jobban raer es dumasabbKép), ahogy olvasom te pont akkor kaphattad el valami rossz pillanatat, amikor csuszasban volt,hat talan nem is csoda, lehet hogy csak attol volt a rossz benyomasod, hogy ugyibar sietett...
Szerintem nyugodtan harcold ki magadnak, hogy a kerdeseidet feltedd, mert engem pl.soha nem razott le barmilyen "hulyeseget" is kerdeztem.Sot, ha kerdezgettem...szepen hatradolt a szekeben es mindent elmagyarazott es ha elotte ugy lattam siet...mar nem is sietett annyiraKép))))
Persze ha jobban erzed magad tole, mindenkepp valts dokit, akinel szulni fox abban 100%-ig meg kell biznod, mert csak ugy erzed majd magad biztonsagban a "csoda pillanataban"Kép
Ha kerdesed van en is szivesen valaszolok barmire...
monique

Sziasztok!

Eszty: ne legyen lelkifurdalásod amiatt, hogy nem sikerült szoptatni még Orsit, ha kitartó vagy és türelmes, menni fog a dolog.
Ha esetleg mégsem, akkor se magadat hibáztasd, nem itt kezdődik és ér véget az anyaságKép
A hozzátáplálást én most a második fiamnál egyáltalán nem kapkodom el. 6 hónapos koráig kizárólag szoptatni akarom, ha nem elég addig az anyatej, tápszeres pótlást fog kapni, semmi almát vagy gyümit vagy krumplit.
Nagyfiam már 4,5 hónaposan kapott mást is, almát, krumplit, és így utólag megbántam, lehet, hogy azért olyan érzékeny a betegségekre. Így már nem lehet megmondani, hogy ennek a következménye-e, de nem azon a másfél-2 hónapon múlik a hozzátáplálás.

Nekünk nagyon jól telt a karácsonyunk, gyerekek rengeteg ajándékot kaptakKép

Eszter: nemsokára Te is babázol márKép

Pussz mindenkinek
Lau
lau

Eszty!
Egyetértek Lauval, ne hibáztasd magad, és nem azon múlik az anyaság hogy tudod-e szoptatni a babát vagy sem!
De még úgy sincs semmi sem veszve, tehát felesleges idegeskednek, az egyébként sem használ a tejnek Kép

Én is 6 hósan kezdtem a hozzátáplálást!

A Gripe Watert vény nélkül lehet kapni, nekünk az Infacol nem használt csak ez, de sokaknak pedig pont fordítva!
Sztem is masszírozd a pocakját körkörösen és a lábait is told neki fel!
Nekünk még ajánlották azt is hogy tegyem hasra, mert ahogy mozog, úgy könnyebben távoznak neki a szelek, de az én drágám akkor még utált hason lenni, így ez nem jött be!

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Eszty: Nagyon drukkolok, kitartás, biztosan sikerülni fog. A La leche liga tanácsadóiról is csak jókat hallani, úgyhogy biztosan rengeteget ér a segítségük.Egyébként nekünk Máténál az Infacol vált be. Nincs két egyforma baba... A masszírozás is nagyon jó, mi jártunk az Uzsokiba a Szilvihez babamasszázsra és van néhány nagyon jó fogás, a körkörösön kívül is. Szívesen leírom részletesebben, ha érdekel. És hát a hasratevés sem rossz, Máténál mindig sok szellő :-) távozott így, igaz, ő is utált hason lenni, csak nemrégiben békélt meg vele...

Anita:
Szép súlya van Nimródnak! Gratulálok a fogacskához is! Azért is kérdeztem a méreteit, mert én kicsit aggódom mostanában, ugyanis Máté szinte semmit nem hízik, immár másfél hónapja. 4 hónaposan majdnem 6,5 kg volt, most meg 5 és fél hónaposan alig éri el a 6,8 kg-ot. Szerintetek mi lehet ennek az oka? Mennyiségileg nincs gond a tejemmel, van annyi, amennyit szopizni akar, mégsem gyarapszik rendesen. Ezért javasolta doktornőnk a hozzátáplálás elkezdését 5 és fél hónaposan, hátha beindul a hízás. Ja, és valami rizs -és szentjánoskenyérmag pépet is javasolt. Ismeritek, mi a véleményetek?
Még gondoltam arra, hogy a rengeteg mozgás (egész álló nap ficánkol és ugrándozik) és a fogzás is oka lehet (már 5 fogacskája kibújt), de azt nem gondoltam, hogy ennyire elhúzódik a dolog, csak várom a csodát. Betegnek biztos nem beteg, mert amúgy majd kicsattan az egészségtől, vékonynak sem mondható és nagyon jókedvű baba. Csak hát ugye az ember aggódik.

Leszter:
Köszi a tippet, megpróbálkozom majd én is a kompóttal, ki tudja. de afahéj nem korai?

Csaju:
Ez sem rossz ötlet, csak eddig annyira úgy voltam vele, hogy a "szakirodalom" szerint először külön kell mindent kínálni, aztán keverve, hogy meg sem próbáltam. Illetve mivel répát és almát már evett valamennyit, azt adtam (volna) neki keverve, sok répa, kevés alma, de nem kellett úgy sem. Viszont a sima répa nagyon ízlik. Na majd kísérletezünk.
A meggyel mi a tapasztalatotok? Azt is írják a könyvek, azt hiszem, Tigris is említette, de elképzelni sem tudom, hogy hogy enné meg, ha az alma sem tetszik a savanyúsága miatt...

Jó éjt, puszi mindenkinek, örülök, hogy ismét beindult az élet itt a fórumon! :-)
Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Babamasszázsra én is szeretném vinni Balázst, ősszel beszéltem Szilvivel, és mondta, hogy januártól ajánlja, akkor már elég nagy lesz ahhoz, hogy ne ijedjen meg. Kíváncsi vagyok, hogy mit fog hozzá szólniKép

Eszty: sajna, a hasfájással kapcsolatban nem tudok okosat tanácsolni, egyik fiam sem volt hasfájós - szerencsére -, de van olyan ismerősöm, aki minden módszert végigpróbált, és ideig-óráig használt, majd újabbat kellett alkalmazni, mert egy idő után nem volt jó.
Homeopátiás szert is ki lehet próbálni, sajna, nem tudom a nevét, de ha esetleg írsz egy homeós tanácsadónak, biztos tud segíteni!

Gyümik: érdekes, hogy pl. a grapefruit-lé elég keserű, mégis, nagyfiam, mikor kicsi volt, cukrozás nélkül itta, most meg nem is tudná meginniKép Azt mondja rá, hogy keserű, nem kell nekiKép

Lau
lau

Sziasztok!
Képzeljétek kijött a második fogacska is.Eszter:
Nimród is hasfájós volt az első hónapban.Én infacolt adtam neki,édeskömény teát és nagyon sokat tornáztattam.
Tkrisz:a kicsi sem hízott most túl sokat,de a doki azt mondta,hogy nem baj,az a lényeg hogy 1 éves koráig elérje a 9 kilót.

A salátafőzeléket hogy kell megcsinálni?

Sziasztok
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok lányok!

Köszönöm a sok jó tanácsot.
Az éjszaka most békésebb volt, az Infacol jó volt, vagy ki tudja, mi.
De sajnos a délelőttöt végigüvöltötte, visító sírással, és bármit csinálhattam.
A hasrafektetést én is csinálom, a hasmasszírt is, a lábfelnyomogatást is. Van, amikor jólseik neki, van amikor nem. Attól is függhet, éppen hol fájnak a kis belei. De sajnos nem látok bele.
A Gripe watert kipróbálom majd, amint elérjük az egy hónapos kort.
Krisz: leírnád a módszereket, amit még lehetne alkalmazni a masszázsból? Az e-mailem: boeszter@freemail.hu, és előre is nagyon köszi! Persze ide is becsatolhatod vagy írhatod, ha esetleg más is el akarja érni.

Monique, Lau, Csaju, Anita: köszönöm a sok segítséget! Olyan jó, hogy vagytok!
Kipróbálom majd az édesköményt is, egyelőre minden etetés előtt itatok vele pár korty kamillát, és itatni is próbálom többet limonádéval, hogy higítsa a dolgokat ott bent.

Megyek, etetem.

Minden jót nektek!!! Jó babázást és babavárást!
Olyan nosztalgiával gondolok vissza a terhesség hónapjaira, a vizsgálatokra, a sok törődésre, és a szülésre. Olyan szívesen visszatekerném az idő kerekét, hogy újra csinálhassam. Csak a szülés utáni hetet hagynám ki (bár elég lenne az első 5 nap). Hülyeség, ugye? Sokszor majd' elsírom magam, ha ezekre gondolok. Olyan szivesen ott feküdnék megint a szülőszobán, és csak amiatt csinálnám lassabban kicsit a dolgokat, hogy több időt tölthessünk ott, a párommal és a Habival. Annyira szép volt minden, és tökéletes. Néha nem normálisnak érzem magam emiatt. Persze, nem mondanám, hogy lelkileg kiegyensúlyozott vagyok. Remélem, magamra találok mostmár.
Ma voltam az okmányirodában az autóm átírását intézni, és annyira szenyák voltak, a folyosón elsírtam magam, mint egy ovis. Nem ismertem magamra. Na, mindegy. Tiszta hülye vagyok.

Puszika, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Lau!
Én is a szakirodalomra támaszkodtam, de több kismama ajánlotta, hogy próbáljam csak ki és tényleg bejött Kép

Anita!
10 dkg saláta
5 dkg burgonya
1 mokkáskanál olaj
1 mokkáskanál citromlé

A leveleire szedett salátát folyóvízzel lemossuk, és darabokra tépkedjük. A meghámozott és feldarabolt burgonyával 3-4 evőkanál forró vízzel pároljuk 15 percig. A tűzhelyről levéve a gőzben hagyjuk puhulni. Leszűrjük a főzőlevet, amit letakarva félreteszünk. Áttörjük a főzelékanyagokat és hozzáadjuk az olajat. Rámérjük a szükséges főzőlevet és állandó gyors keverés mellett visszatesszük a takaréklángra, hogy jól összemelegedjen. Étkezési hőmérsékleten 5-6 csepp citromlével megízesítjük.

Eszty!
Még egyszer, nincs mit :-)

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Eszty: akkor megpróbálom leírni a masszázs lépéseit, remélem, sikerül. Mi ugye úgy tanultuk, hogy a Szilvi mutatta és magyarázta, a tőle kapott papíron csak a kulcsszavak vannak megadva, így csak remélhetem, hogy sikerül szavakba öntenem :-). Segítségül veszem még a babamasszázs könyvemet is! Íme:

1. Vízikerék két kézzel: tedd a jobb kezed a gyomor magasságába, ujjaidat húzd végig finoman rajta és a jobb kezed váltsd a bal kézzel ugyanígy, hogy folyamatos legyen a mozdulatsor, mindig a babán legyen a kezed, úgy simítsd, hogy a gyomra és a hasa is kapjon a mozdulatból.
2. Vízikerék egy kézzel: fogd össze a bal kezeddel a baba lábait és a jobb kezeddel kicsit erőteljesebben, mint az előbb, simítsd végig a hasát, úgy mint az előző pontban.
3. Huppanás oldalra (hasfal gyengéd szétsimítása): úgy tedd a kezed a baba hasára, hogy a köldöknél összeérjen a két hüvelykujjad, a kéz többi része a baba oldalán, a bordáknál, és a hüvelykujjak a bordák irányba simítanak.
4. Hold és Nap: az ujjvégekkel a köldöktől kiindulva masszírozzuk a baba hasát, egyre nagyobb köröket írva, az óramutató járásával megegyező irányba, mindkét kezedet egymás után bevonva a műveletbe, ahogy mindig, hogy folyamatos legyen az érintés.
5. I love you: jobb oldalon kezdjük egy függőleges vonalat rajzolva a baba hasára (lefelé!), majd a köldök vonalában vízszintesen is simítunk összekapcsolva az előbbi jobb oldali mozdulattal, harmadszorra pedig a bal oldalt is bevonjuk, úgy, hogy alulról indulva rajzoljuk a függőleges vonalat, majd megint összekapcsolod a 2. és 1. mozdulattal, így tulajdonképpen egy fordított "u" betűt rajzolsz a hasra.
6. Lépegetés a hason: függőleges irányban mindkét kéz ujjaival lépegetsz a baba hasán, legyezőszerűen simítva.
7. simítás: lezárásként végigsimítod a hasat, nagyon finoman.
A könyvem javasolja, hogy hasfájás esetén használjunk olajkeveréket, ami fokozza a hatást, ez a következő:
30 ml, szezámolaj, 1-1 csepp édesköményolaj, köményolaj és levendulaolaj. Ez gondolom egy nagyobb mennyiség lesz, ebből tusz mindig pár cseppet langyosítva használni a masszázshoz. Persze testápoló vagy babaolaj (pl. a Johnsonsnak a gél olaja nagyon jó) is megfelel, csak az előbbi keverék a kömények miatt extra jó a hasfájásra.
Hú, remélem, nem voltam túl értelmetlen, és tudod, tudjátok használni. Egyébként a Szilvi féle babamasszázs óra szuperjó, érdemes menni, ha van módotok. Persze nagyobb babák jobban élvezik már, de a hasmasszázs rész kisebb csecsemőknek is nagy segítség és nyugodtan lehet csinálni.
Sok sikert, puszi:
Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Lányok! Nem tudom, az édeskömény tea vagy a csepp, vagy mindkettő, de egész jó éjszakánk volt. Csak hajnal kettő körül ment ki az álom a szeméből.
Krisz: köszönöm szépen a masszázst, ki fogom próbálni. Már ki is nyomtattam. Nagyon aranyos vagy. Ha nagyobb lesz a babó, elmegyek babamasszázsra vele. Egyelőre nem nagyon merek kimozdulni, mert a hétvégi kiruccanás sem tett jót neki. Annyira izgatott volt, bár nem látszott rajta, de azzal kompenzált, hogy másfélszer annyit evett, mint szokott, és utána nagyon fájt a hasa, de ha elvettem a kajcsit, sírvafakadt. Úgyhogy egyelőre töröltem a kimenős programokat. Még csak 3 hetes volt hétfőn.

Sok puszi nektek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Csaju:köszi,kipróbálom.Ma cékla krumpli husi volt a menü.Nem nagyon ízlett a kicsinek.Viszont a narancsot ha a kezébe adom azt megeszi,meg az almát is.Érdekes ha turmixolva adom neki,akkor semmilyen gyümölcsöt nem eszik meg.

Szép napot nektek !

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Eszty!
Nem csoda, ilyenkor még nagyon megviseli minden változás őket!
Mi a sétán kívül nem mentünk vele máshova egészen 3 hós koráig. Akkor mentünk Anyuékhoz nyaralni Kép

Anita!
Szívesen, máskor is! Máté is szereti a céklát Kép Te miket szoktál még neki főzni?

Kép

Kép
csaju

Eszty,
Nekunk a gyerekorvos annak idejen ketfele egyszeru puki- es boficsalogato modszert ajanlott.
Leirom, hatha ez is segit valamicsket.Kép

1. Leulsz, a babat magaddal szembe forditod, es az oledbe ulteted, magaddal szemben. (Mivel Orsi meg picur, termeszetesen nem szabad igazibol ultetni, hanem tartani kell a honaljat-hatat, de ezt ugyis tudod.Kép) Es igy ulve a torzset magadhoz huzod, hogy a laba nyomja a pocakjat, es elore-hatra-oldalra hintaztok egyutt, osszebujva.

2. Leulsz, a jobb labadat keresztbe teszed a balon. (Persze az egeszet ellenkezo iranyba is lehet csinalni, de egyszerubb csak az egyik iranyt leirnom.Kép) A babat hasra forditva a terdedre fekteted, ugy, hogy a pocakja pont a terdeden van, balra nez a feje, jobbra a popoja. A bal kezeddel alulrol tamasztod illetve fogod a baba mellkasat-honaljat, a jobb kezedet pedig a popsijara teszed, igy egyensulyban tartod. Ebben a pozicioban lehet ovatosan elore-hatra vagy oldalra hintaztatni, es igy a sajat sulya pont a megfelelo erosseggel nyomja, masszirozza a fajos pocakot. Elsore lehet, hogy meredeken hangzik, de Petra imadta, amikor fajt a hasa.

Kitartas!Kép

Leszter
leszter

Sziasztok!

Krisz: ez a masszázs nagyon jól hangzikKép Mi még nem voltunk masszázson, januárban fogunk menni majd, de fürdés után mindig szoktam alkalmazni, és olyan érdekes, hogy nagyon sok mozdulatsort saját magam is úgy csináltam, ahogy leírtad, és ezek nagyon tetszettek nekiKép Szerintem élvezni fogja az órátKép Ez hány alkalom? 1 óra, vagy esetleg több is?

Anita: 6 hónapos kortól lehet már adni husit? Már nem emlékszem, fiamnál hogy voltKép Mondjuk addig még van majdnem 3 hónapunk, egyelőre csak szopizik még, remélem, még 3 hónapig megtartja jó szokásátKép

Babák, mamák, hogy vagytok? Szilveszter a nyakunkon, és nagyon furcsa lesz itthon lenniKép 12 éve, mióta a férjemet ismerem, össz-vissz 1x voltunk itthon, mikor nagyfiam 2 hetes volt, különben mindig mentünk valahovaKép Most valahogy nem hiányzikKép

Itt van egy kép a két gézengúzról:
Kép

Lau
lau

Hahó!

Lau: Aranyosak a srácok!!! A masszázs 3 alkalmas, végigvettük a különböző testrészek masszázstechnikáit, így a láb, has, mellkas, karok, hát és az arc, plusz egy kis tornáztatást is mutat Szilvi. Nem nehéz megtanulni, az anyai ösztönök meg főleg segítenek :-)!
Én is mindig akarok feltenni képet, de aztán elmarad, mert először valahogy kicsinyítenem kell, túl nagyok a képeink felbontásai. De ami késik, nem múlik! :-)
Mi is itthon leszünk hármasban szilveszterkor, de én most nem is vágyom bulizni, jó lesz így! Talán jövőre már lepasszoljuk szegény Mátét a nagyszülőkhöz, aztán bepótoljuk az ideit is!

Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Ja, még valami:
Eszty: nagyon szívesen a masszázs leírását, remélem, tényleg tudod használni és Orsi is el fogja viselni. Máté imádja, mindig lenyugszik tőle, pedig amúgy igen izgága és este nyűgös baba. Fürdés előtt szoktam masszírozni és rendkívül élvezi minden részét. Ami a kiruccanásokat illeti, szerintem is óvatosan kezdj neki, először csak sétáljatok a környéken, aztán ha nagyobb lesz, jobban elviseli a másfajta programokat is. Az első hónapban még nagyon kell neki a megszokott környezet. Máté az elején sokszor még séta közben is sírdogált, de aztán megszokta, most már csak a babakocsiba utál belefeküdni, na meg persze felöltözni a téli szerkóba, de amint elindulunk, megnyugszik.
Írj majd, hogy hogy haladtok a szopizással, remélem, sikerrel jártok, mindenki szorít nektek!
Puszi.

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok lányok!

Lau: szépek a gyerkőcök!! :-) Arikák.

Krisz: Sajnos elkiabáltam a jó éjszakát, ma hajnali fél 2-től reggel 7-ig egyfolytában sírt, pedig előtte minden tök rendben volt, és akkor is mindent ugyanúgy csináltam. Nem értem. Most végre alszik. Próbálok én is kicsit. Tegnap 10 ml-t sikerült lefejnem, oda is adtam neki.
Egyelőre itt tartunk.

Puszika mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok lányok!

Hát jó sokáig nem tudtam írni,de látom ti nagyon felpörgetitek ezt a topikot.
A karácsonyi köszöntésről lemaradtam,de így legalább elsőként kívánhatok mindenkinek boldog új évet!

Eszty: nálunk 2 hónapos volt Márk,mikor elapadt a tejem és nálunk is a tápszer miatt nagyon fájt a hasa és a szelek kínozták.Ahogy írtad ő is sikított szinte egy-egy csikarástól és ráadásul még a kakija is tök kemény volt.mi is kipróbáltunk mindent,de végső elkeseredésemben vettünk egy szélcsövet! Minden este ált. füri előtt "megműtöttük" szegényt és így elég jól teltek az éjszakák,persze hajnalban már nem volt olyan nyugodt,de így legalább 4-5 órát aludt egyhuzamban,ami csodaszámba ment.
Szóval szerintem vegyetek a gyógyszertárban egy szélcsövet és próbáljátok ki!Hátha beválik.
Ráadásul a széklet is könyebben kijön utána.
Jó,hogy ilyen kitartó vagy,hogy mindent megteszel a tejci érdekében,de ne tedd tönkre magad ha mégsem sikerülne,nem Orsi lesz az első baba aki felnő tápszeren.Attól pedig abszolut ne félj,hogy elhízik,mert ezek a mai tápszerek már szuperek.( persze azért én is örülnék ha nem ismerném őket)
Amúgy melyik fajtát írta fel nektek a dokinéni?
Te iszod a Laktoherb teát?
Tudja valaki hogy mikor kell elkezdeni a cumiról leszoktatni a kicsiket?Egyáltalán hogy?

Megyek,mert a karácsonyra kapott motort kell szerelnünk egész nap! :-)

Sziasztok
kismuki

Sziasztok!

Hát jó sok minden történt mióta nem jártam erre...

Lau: nagyon helyesek a fiaid! Hány év van közöttük?

Eszty: Kitartás! Osztom Kismuki véleményét, bár én is el voltam keseredve, mikor 6 hónaposan el kellett kezdenem tápszert is adni a picinek mert nem igazán gyarapodtunk a hozzátáplálás ellenére sem. Azóta rájöttem, fölöslegesen izgultam, Bence ugyanúgy szeret szopizni, tejem is van még így napközben sokat összebújunk, egyre többet alszik éjjel és végre elértük a 7 kilót!
A hasfájásról szerencsére én sem tudok beszámolni, de a szélcsövet én is hallottam, hogy nagyon hasznos. A kamillával kapcsolatban azonban vannak fenntartásaim, már ami annak a tisztaságát illeti. Nem biztos, hogy jó egy pár hetes babának, legalábbis az ápolónő barátnőm szerint.
Milyen tápszert használtok? Lehet, hogy egy másik fajtát kellene kipróbálni? Nekünk pl. a BEBA-t utálta és most a Milupa Aptamil H.A-t issza (mint a cukrot).

Lányok, nem tudjátok, hogy mi lett a Marczibányi téri bio piaccal? Ha jól tudom bezárták, nem tudjátok, hogy hol van még ilyen piac? Azért tőletek kérdezem, mert múltkor írta valaki (talán Lau?), hogy a férje miatt csak bio dolgokat használ a főzéshez, gondoltam, hátha ő tudja.

A salátafőzeléket én is kipróbálom, bár Bence szerencsére szinte mindent megeszik. Pár hete már csirkét is adok neki, egyelőre még csak az üveges változatot. Ja, és már van két fogunk!!

Sok puszi Mindenkinek, és előre is

BUÉK!!!!

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Kismuki: veszek szélcsövet, kipróbáljuk. Iszom a teát, már az első naptól kezdve, és most egy másikat is vett anya, a Naturland-nak van egy spéci szoptatós teája. Köszönöm a sok bátorítást!! Olyan lelkifurdalásom van, hogy miattam fáj a hasa. :-(
Almadi: nekünk a Milumil HA-t írták fel bent (Milupa). Ízlik neki, ezzel nincs gond, szerencsére. Bár egy etetés (90-100ml) eltart egy óráig is néha.
Gratula a babóhoz! Nagyon ügyik vagytok!!

Puszi mindenkinek!!!

Arikák vagytok!!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Hazaértünk végre! És ti olyan de olyan sokat írtatok,hogy csak győzzem olvasni.KépPersze ez nem baj!Kép
Sajnos most nincs időm visszaolvasni,mert holnap szilveszter és még egy csomó mindent kell főznöm.Annyit azért beleolvastam,hogy Eszty babájának hasfájásai vannak.Eszty!Kép Én is gripe water-t adtam a Dominak amikor ez volt vele a baj,és segített egy picit neki.De szerintem egyik szer sem szünteti meg teljesen a fájdalmakat.Sajnos. Van egy másik szer valami narancs íze meg szaga van,na hát az nem használ semmit.Drága védőnőm írta fel,de semmit sem ért.Remélem hamar elmúlik ez a hasfájósdi.Vasárnap írok neked e-mailt! Addig is mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!!
Kép
orsi21

Sziasztok!

Gabi: Ákos dec 13-án töltötte a 6. évét, Balázs 3 hónaposKép Ha akkor jött volna, mikor terveztük, már 2 éves lenneKép
Nem tőlem hallottad a bioboltot, sajnoa nem tudom, hogy ki említette.

Mindenkinek Boldog, Egészségben, Babázásban gazdag Új Évet kívánok!!!

Lau
lau

Sziasztok!

Lányok, van valakinek ötlete, praktikája szörcsögésre? Máté napok óta annyira szörcsög szopizás és cumizás közben, hogy rossz hallgatni. Hiába porszívózzuk az orrát, az orrcsepp sem használ, nem szakad fel a váladék, csak szörcsög tovább szegényke. Attól félek, szövődménye is lehet, ha ez így megy tovább. A védőnő illetve doktornő sem tudott egyebet ajánlani, mint az említett, sajnos be nem vált módszereket... Köszi előre is, ha van ötletetek!
Bár valószínűleg holnap még benézek, azért BUÉK mindenkinek!
Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk, látom mindenki ünnepi hangulatban Kép

Almadi!
Arról a piacról nem tudok semmit, de ha esetleg nincs nektek nagyon messze, akkor a 16. kerben van egy biobolt, mi is ott szoktunk vásárolni!

Kép

Kép
csaju

Megpróbálok képet feltölteni, az alábbi a babamasszázson készült. Máté a bal sarokban kukkol!

Csaju, merre van pontosan a 16.ker-ben a biobolt és mi jót lehet kapni, vannak friss zöldségek, gyümölcsök is: Köszi!
KriszKép

Kép

Kép
tkrisz

Úgy látom, ez sikerült, csak egyszerre nem töltött fel többet, így küldök még egyet!Kép

Kép

Kép
tkrisz

HellóKép

Krisz: nagyon helyes MátéKép És milyen jó a kép a masszázsrólKép Alig várom már, hogy mi is mehessünk, jövő héten hívom Szilvit ezügyben. Balázs tuti, hogy élvezni fogja már.

Lau
lau

Eszty: a laktoherbtol is fajhat a pocakja!!!!
hazsnald inkabb a naturlandost, az is tejkepzo...es sokat igyal, nagyon sokat...fog ez menniKép
Es azert hallkan sugom, ne add fel...az anyatej az anyatej! be kell hogy induljonKép

sok sikert
monique

jashh es biopiac:
Biopiac neve: BIOVÁSÁR
Címe: Fővárosi Művelődési Ház, 1119 Budapest, Fehérvári út 47.
Nyitva tartás: Minden pénteken 14-18 óra között.
Információ: Kolos Márta szervező, (1) 203-3868/115

Biopiac neve: Marczibányi téri ökopiac
Címe: Budapest, II. ker. Marczibányi tér Művelődési Ház udvara
Nyitva tartás: Szombatonként 7-13 óra között
Információ: Rasztik Viktória piacfelügyelő, 1/214-7005, 285-9269, 285-9271, rasztikviki@freestart.hu

Biopiac neve: Marczibányi téri ökopiac
Címe: Budapest, II. ker. Marczibányi tér Művelődési Ház udvara
Nyitva tartás: Szerdánként 7-13 óra között
Információ: Gergics Antal termelő, 2316 Tököl, Pozsonyi út 46., tel.: 24/489-138,
fax: 06-24-514-380

Biopiac neve: Újpesti ökopiac
Címe: Budapest, IV. Baross u. 105-107.
Nyitva tartás: Szombatonként 7-13 óra között
Információ: Dr. Solti Gábor, Szvitek Jánosné, 1062 Bp. Andrássy út 52.
monique

Sziasztok Lányok!
Tegnap írtam egy jó hosszú levelet, most meg nem találom, végül nem küldtem el? Nagyon szórakozottá tesz a babavárás:-)Ha mégis elküldtem, csak valamiért béna vagyok, és nem találom, akkor bocs az ismétlésért.

Most leírom még egyszer vázlatosan.

Esztynek ajánlottam babanyugtatónak és tejserkentőnek a fürdőzést: tele kád meleg vízbe beleültem, kellemes félhomály, babát apuka beadta nekem a kádba. Kicsit ide-oda hajókáztattam a pici testét, közen masszírozgattam a lábacskáit, pocakját, ringattam a vízben (anyaméh-szindróma: a vízben hasonló a nyomás, mint a pocakban). A puki is könnyebben kijön a vízben. Garantáltan minden ordító gyereket megnyugtat, és ki is fáradnak a vízben lebegéstől. Közben apa enged még meleg vizet, ha hűlni kezd. A meleg víztől anya erei kitágulnak, jobban megindul a tejtermelés, ráadásul anyuka is klasszul ellazul a vízben. Így a kádban cicire tettem, és szépen szopikázott, utána apa kiveszi a közben álomba szenderült gyereket és az élet szép.
Ez a módszer betegség, megfázás esetén is bevált, és megmagyarázhatatatlan hisztik idején is. Vízben kifárasztás, ellazulás, és az élet szép :-)
Krisz, a szörcsögésre kiváló a kámforos orrkenőcs (recept nélkül kapható), mert szépen oldja a képződött nyákot, helyi értágítóként hat az orrban, a felesleg szépen kicsorog. Valamint Stérimar orrspray, ami steril sóoldat tulajdonképpen, mert ez is segít, hogy kifolyjon a cucc.

Bejelentettük a családnak a kistesó érkezését, volt nagy sírás-rívás az örömtől.
12 hetes uh-n minden rendben, a doki szerint túl sok lányruhát ne vegyünk :-((

Most rohanok, készülök a szilveszteri bulira!!!
Gárdonyba megyünk barátokkal, már várom!
Puszi mindenkinek és minden jót kívánok az újévben!!!!
tigris

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek BUÉK!!!!

Orsi: várom majd a levelet nagyon!
Monique: oksa! Iszom!
Tigris: ez nagyon jó lesz! Csak várnom kell január végéig, mire kádba ülhetek, és a baba köldöke is végre érhet vízhez. Már leszáradt, de néha vérezget neki. Nekem meg meg lett tiltva a fürdő. De már alig várom, hogy fürcsizhessek.

Sok puszi nektek!!!

eszty és Orsi baba is BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁN!!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!
Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!!!!!!!!!!
bumbuli

Sziasztok Mindenkinek!

Hát én vagyok idén az első hozzászóló?!
BÚÉK az összes mamának és babának!na persze a papáknak is!
Eszty:ez a fürdőkádas módszer tényleg jó ötlet...ha viszont azzal várnod kell,akkor próbáld meg szopi előtt 5 percig a cicidet meleg vízzel zuhizni,ez is segít.

nem tudom nálatok mi volt tegnap este,de itt Újpalotán mindenki megőrült.Márk fél 11-ig fent volt,aztán kidőlt,de éjfélkor így is felébredt a hülye petárdákra.Azt hittem 10 perc alatt mindenki ellövöldözik mindent,de még 0.45-kor is folyamatosan robbantgatott mindenki.Szegény gyerek csak felült az ágyában,azt sem tudta mi van,aztán ráraktam egy kispárnát a fülére és vissza is aludt gyorsan.
Nálatok nem keltek fel a babák?

Most megyek,mert anyukám vár minket a lencsefőzelékkel,hogy jó sok pénzünk legyen.

Mindenkinek jó sok lencsét kívánok ebédre!!!

Kismuki
kismuki

Sziasztok!!!

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!

Nálunk volt egy kis gikszer tegnap délutántól ma reggelig. Balázs belázasodott, de mára szerencsére jobban van, az étvágya sem volt oylan rossz és jókedvű is volt. Sajna, többen is betegek a családban, és szerdán találkoztunk velük, tegnapra jött ki rajtaKép

Mi is Újpalotán lakunk, hát félelmetes volt, ténylegKép Azon csodálkoztam, hogy egyik fiam sem kelt fel, pedig Ákost próbáltam keltegetni, hogy jöjjön, nézze a tüzijátékokat meg petárdákat, de durmolt, mint a bunda. Néha akkorákat robbant a ház előtt, hogy azon csodálkoztam, hogy a fiúk aludtak mellette.

Jó babázást ebben az évben is!!Kép

Lau
lau

Sziasztok!

Kismuki: oksa, próbálgatom. Sokszor olyan rohamtempóban megy az etetés, mikor a baba felkel (mert percre pontosan tudja, mikor van evés), hogy alig van időm kirohanni és gyorsan megcsinálni a tápszert, hogy ne a szopi után kelljen sírva otthagynom. Valahogy megoldom, átütemezem a dolgokat.

Nálunk is robbantgattak itt Lőrincen, de a babó meg se rebbent. Mondjuk egész délután sírt, és kimerülten aludt egést éjjel, kivéve az etetések, de utána vissza is alukált.

Szegény picurok!

Puszi nektek és nagyon boldog új évet!!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?