Sziasztok!
Nati, szija!
Hogy Virág ellenpéldája legyek, én szültem "teltházban" a MÁV-ban. No, ez nem azt jelenti, hogy a kismamák egymást tapossák a közös vajúdó-"hall"-ban. Mikor szültem, 7-en szültünk aznap, senki sem volt hipp-hopp szülõ, mindegyikünk délutánig ott volt. Ez a szülésznõk szerint tumultusnak számít. Viszont ami a lényeg, én egyáltalán nem éreztem semmit ebbõl, azaz nem éreztem magam kellemetlenül egy percig sem. A szülésznõk nagyon értik, hogy kivel mikor mit kell csinálni, ki hol tart, kinek van szüksége az elejétõl külön szobára és ki az, aki bírja a "közös vajúdást", képesek beosztani a 4 szülõszobát úgy, hogy senkinek sem kelljen "félúton" megszülnie. Ne aggódj emiatt, bízd rájuk magad. A közös elõhelyiség egyébként eléggé barátságos, fotelok vannak TV-vel, akinek van "lélekjelenléte", akár még tévézni is tud. Jól múlasztja az idõt csupán a bámészkodás is, mégsem ugyanazt négy falat nézed egy szülõszobában órákig. Persze ki hogyan érzi magát jól, de nekem ez így megfelelõ volt. Én akkor kerültem csak be a szülõszobába, mikor már a vajúdási szak vége felé jártam, nekem így pont jó volt.
A 24 órás együttlét a MÁV-ban olyan, ahogy írtad: folyton veled van a pici, csak fürdetésre szedik be õket, és akkor, mikor pl. szurit kapnak. Viszont ha úgy érzed, bármikor betolhatod a babádat a csecsemõsökhöz, akár nappal, akár éjjel, megértik, hogy pihenned kell. Aztán akkor mész érte, mikor szeretnél. Ezt én is kihasználtam, nem is egyszer, jól is jött néha
Pelenkázás: végig az anyuka pelenkáz, kivéve, ha valami nehézség adódik, ilyenkor ki kell nyitni a szád, és megkérni õket, hogy segítsenek, ill. mutassák meg, hogyan kell csinálni.
Virág mekóniumos pellusos babájáról jut eszembe: én a saját babámat pelenkáztam elõször életemben, elõtte soha senkit. Egy óra alatt meg is tanultam eme fortélyt, mikor is a babám egy óra alatt 3X-ra ürítette ki a mekóniumot, nem semmi azt lepucolni
Onnantól már csukott szemmel ment a pelenkázás.
Ha van még kérdésed, írj!
Ja és: hajrá, mindent bele!
Évi_23 szija!
Itt is ellenpéldával élnék:
Nekem is Herczeg a dokim, viszont nem volt problémamentes a szülésem (a terhesség az volt). Viszont ugyanazt tudom írni elsõsorban róla, mint Zafi: mindenre mindig emlékszik, a legkisebb részletekre is, mint pl. a férjem nevére is. Ez engem nagyon meglepett, szerintem ez nagyon fontos szempont akkor, ha egy megbízható dokit keresel. De úgy általában is: nagyon emberséges, kedves.
Kellemes várandósságot kívánok Neked!
Pusszantás mindenkinek:
Beja