Új privát üzeneted érkezett!

ZsebikémKép
Aztán rájöttem ám, hogy nem biztos, hogy jó helyen hoztam fel a témát... Kép Off-ra is tettem magam... Mindenesetre tudom, hogy nemsokára Ti is vásárolgathattok és nemcsak bámészkodhattok! Ennek egyszerűen így kell lennie, punktum. Kép

Puszi

KépKép
unique

Unique!
Engem nem zavart hogy írtatok róla, csak most egy kicsit amúgy is érzékenyebb a lelkem mint máskor és ezért kikívánkozott belőlem a fenti írásom.

Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

ZsebiKép
De édes ez a kép! Kép Lelkednek pedig simiket küldök és sok-sok pihenést, kényeztetést! Kép

Puszi

Unique

KépKép
unique

Kép
Nagyon köszönöm a rengeteg tippet!
MOst értünk haza a barátainktól. HA a férjem megvacsizott, átnézzük a neveket, aztán lehet hogy kérdezek még róluk!

puszi mndenkinek
Borsókás

Borsi
borsókás

Csak gyorsan tudok benézni mert Orsinak 2 napja magas láza van, igaz föleg éjjel, de nappal sem jo a helyzet.

Orsi! nem tudtam hogy 2 babánál nem lehet redukció! Csak azért kérdezem ezt, mert nyáron menni akarok lombikra és az ottani doki szerint ki tudok hordani ikreket, más orvosok viszont nem ajánlották ezt. Igy most kissé félek hogy ha én akarom akkor ök ezt megvétozhatják? Remélem hogy jo hirekkel jössz hamarosan!

Petyaanya! Régóta nem tudtam Rólatok, most olvastam, remélem mielöbb elörekerültök a listán!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen Kép
ha orvosi indokod van, akkor biztosan lehet 2nél is, de alapban nem, én így tudom.
Orsinak jobbbulást!

Petyaanya Kép
nagyon-nagyon drukkolok, hogy mihamarabb megkapjátok a babát!

Borsókás Kép
szuperek ezek a napraforgók Kép Kép Kép

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kedves "Gólyahírnél" várakozók a sorszámotokból már levonhattok 20-at, most lett átszámozva a lista!!!
nikinozso

Karmen!
Nekem az egyik kedves ismerősömnek sikerült elsőre ikrek és alapból ő egy gyereket szeretett volna neki nem engedték a redukciót, de utána járt ha már van egy "szimpla" gyerek akkor mellé nem kell bevállalni az ikreket akkor lehet redukció anyagi és egyéb indokok miatt. Kép

Pegyaanya, Timi!
Ekkora hírt máris akkor 100-al kezdődik a sorszámaitok!!!!! Csúcs, de jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon nagyon drukkolok, hogy legkésőbb karácsonyra elfogyanak ezek a fránya számok és ti is boldog család lehessetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Orsi!
Volt ma tanulás? Sikerül még odakoncentrálni?
Jól hangzik ahova hordod a fiúkat napközben. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Kép
Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi Kép
muszáj tanulni Kép nem tehetek mást... de már nagyon a hétfőn jár az agyam Kép
azért jó lenne már most biztosat tudni Kép

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Timi, Petyaanya!
Szaladni akartam hozzátok a jó hírrel, de NikinozsoKép ide is megírtaKép! Köszönjük!

Zsebike!
Pár hét és a mi számunk már csak kétjegyű lesz!!!!! Úgy örülünk!!!!!!
Ölel: Süni
Kép
süni_renóca

Süni!
Igen igen téged ki is felejtettelek ez nagyon nagyon nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!! Lesz itt babaeső bőven két név már biztos idén feljebb kerül a táblán! Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Orsi!
Na itt a nagy örömködésemben neked elfelejtettem írni! Azért milyen hosszú a két hét neked is pedig már végülis van két baba, talán nem annyira nagy az emberen a feszültség. Tudom Ti is szeretnétek, csak így talán tényleg könnyebb lehet, hogy már van otthon két manócska. Nem az a tét, hogy lesz-e gyerekem, hanem hogy lesz e még testvérke. Kép
Remélem nem bántottalak meg mert csak arra akartam kilyukadni ilyen messziről, hogy talán neked kicsit könnyebb ez a két hét. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Zsebi Kép
tudod a legfurcsább, hogy semmivel sem könnyebb. Attól, hogy itt a két pocok, akiket imádok, és akik tényleg az életem értelme... pont ugyanúgy tudok vágyni egy baba után, mint előtte, és semmivel sem könnyebb...
sőőt a legrosszabb, hogy nehezebb, mert tudom, milyen jó velük, és érzem, milyen jó lenne még 1-2 ilyen pocok.

de értem, mit mondasz... persze, teljesen más a tét, és más a helyzet.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,

Renoka,
Túléltem a cukros vérvételtKépKépKép A 75gr cukrot este feloldottam 2,5deci vizben-bár itt sokat bénáztam, de a végén sikerült-estére hűtőbe tettem, reggel pedig belenyomtam vagy 3-4 teáskanál citromlét. Szerencsém volt a vérvételnél reggel, mert szinte csak 4-5 ember volt előttem, aztán gyorsan legurítottam a cukros vizet, őszintén szólva azt hiszem ittam már ennél rosszabbat is. A két óra várakozásban felmentünk a fogassal a széchényi hegyre, bár épp elkezdett esni az eső/hó, igy csak 10 percet töltöttünk fenn és már indultunk is vissza. Ici-picit éreztem hogy szédülök, de semmi gáz. Aztán második vérvétel és már túl is voltunk rajta.
4,5 lett az eredmény-ami teljesen jó (2-6,1 között kell lennie)KépKép Persze a vérképem meg tovább romlott, de ennél több vasat már már nem vagyok hajlandó lenyelni bogyó formájában, lehet hogy megint több vörösbort kellene innom ??

Unique, Norka,
Talán a babaruhás dolgokkal időnként átköltözhetnénk a babás topikbaKép Persze azért ide is járunk amíg mindenki át nem költözik amoda KépKépKép

Norka,
Gratula az AFP-hez, mondtam hogy jó lesz KépKépKép

Stella,
Hihetetlen hogy már ekkorák a fiúk Kép El sem tudom képzelni milyen lenne, ha bennem két Máté kergetőzne KépPedig mennyire szerettem volna ikreket KépÚgy látszik a sors jobban tudta mi való nekem Kép És még mindig bírod a melót !!! Azért csak próbáld minél előbb átadniKép

Renóca, Timi, Petyaanya,
Drukkolok hogy a számok rohamosan csökkenjenek KépKépKép

Orsi,
Mindjárt itt a hétfő Kép Hagyd a fenébe azt a jogot....(bocs, nem akartam lázítani)

Zsebi,

Simiket küldöm a lelked ápolásáraKép Szerintem azért ha babaruhákat nézegetsz, akkor mindjárt gondold hozzá erősen, hogy hamarosan TÉNYLEG szükséged lesz rájuk !!!

Kriszta
25+5

Kép

KépKép
kriszta71

Mniki,
Hova mentek nyaralni ?? Remélem valami szép meleg helyre KépAz segíteni fog a feltöltődésben, és utána jöhet a tuti siker Kép

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71

ZsebiKép
A legutóbbi laboros "incidensünk" után megfogadtam, hogy a BM-kórházba önszántamból nem teszem be egy darabig a lábamat!Tehát dr. Albert kilőve.Persze csak képletesen.Kép

LujzikaKép
Hogy lehet mindezt ép ésszel túlélni?Kép
Gratulálok nagyon-nagyon a gyönyörű Esztitihez!!!!Kép

TeóKép
Köszönöm szépen a mail-t.Sorstárs vagy? MIért csak olvasóüzemmódban vagy jelen?

OrsiKép
Jó tanulást, turbózd fel az agyadat rendesen a vizsgára! NAgyon szorítok neked a következő napokra! Mennek a drukkok ezerrel+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

LányokKép
Megpróbálunk bejutni a Papp profhoz, remélem jobban járunk vele, mint a kollégájával. Aztán szerintem úgyis jön a műtét. Megnéztem néhány varicokele-honlapot, az orvosok szerint 50-80%-ban javul utánna a spermakép. Újra van miért izgulnunk, és aktívan telik a következő, várakozásra ítélt 3 hónap is. Így talán könnyebb túltenni magunkat ezen a kudarcon.

Holnap reggel elutazunk vidékre rokonokhoz. Remélem javít picit a hangulatunkon a környezetváltozás!

Most már eldugulok, megyek fürödni.
Szép, nyugodt hétvégét mindenkinek! Jó éjt!
Kép
Borsókás

Borsi
borsókás

Orsi!
Örülök,hogy vissza írtál és hogy úgy gondolod ahogy én. Az szerintem természetes, hogy a várakozás olyan nehéz és hogy vágysz rá hiszen nem csinálnád és a csalódás is fájan ez nem vitás. Én itt pont arra gondolatm amit nagyon jól megfogalmaztál az utolsó különálló modnatoddal, hogy a tét más az érzések ugyan azok. Kép
Drukkolok!!!!!!!!!

Borsókás!
A KRIO-ban is rendel 10 e egy vizsgálat ha gondolod mehettek oda is.
Most mi is talán elmegyünk egy másik doki véleményét kikérni hogy lehetne-e valamit a mi helyzetünkben tenni, bár szerintem nem sokat. De a Szabolcs utcában a genteikus azt mondat előfordul olyan morfológiai elváltozsá amit már "szabad" szemmel is lehet látn hogy ott nem igazán jó az állomány. Hát nem tudom erre utalólag nekünk semmilyen vizsgálaton nem mondtak rosszat, de csak motoszkál bennem hogy csak az ICSI-sekből lett baba. Kép

Jó utat a hétvégére! Kép

Na én is léptem fürdeni és aludni!

Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

ZsebiKép
ITt vagy még? MI az a KRIO?????

B.

Borsi
borsókás

ZsebiKép
Rákerestem, és megtaláltam a neten a Krio Rt-t. Ide nem csak azok mehetnek vizsgálatra, akiknek a sperma-, vagy őssejtbankkal van valamilyen tennivalójuk? Egyéb andrológiai problémákkal is foglalkoznak?

Borsókás

Borsi
borsókás

Borsókás!
Én úgy tudom, hogy mehetsz bármilyen problémával, de amúgy most visszagondoltam és a Nyírőben is ő az andrológus ha oda szívesebben mennél mint a BM-be. Kép

Mostmár tényleg mentem aludni! Kép

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok! Kép
Megint ilyen későn sikerült ide keverednem, de sikerült és ez a lényeg! Kép

Norka! Kép
Gratula az AFP-dhez! Annyira jó ilyeneket is olvasni, engem feldobnak a babás, meg a minirucivásárlós izgalmak. Kép

Timi! Kép
Először nem igazán hittem a szememnek, hogy a gyámügy tényleg puszta adminisztráció miatt megy ki? Minek? Én ezt lehet, hogy nem értem. Most mit akarnak megnézni nálatok?

Stella! Kép
Mannával eteted a gyerkőcöket, hogy így nőnek? Nagyon jó helyre pottyannak majd hozzátok! Kép Egyébként meddig dolgozol? Önző módon azon kezdtem agyalni, hogy fogsz nekünk babás sorokat írni, ha otthon nincs netetek?? Nagyon hiányoznál.

Petyaanya! Kép
De jó, hogy újra itt vagy! Örülök, hogy most már aktív sorbanállók lettetek! Kép Timinek legyen igaza, ezt kívánom, hogy már karácsonyra baba lehessen a fa alatt.

Mka! Kép
Neked is annyira örülök!!!!! Ráadásul ennyire hamar jön már a stimu, tök szuper! Ugye friss mintából indultok majd? - mintha ezt írtad volna a múltkor. Ahhoz mikor kell a műtétet megcsinálni? Vmikor a beültetés előtti nap(ok)on? Nektek fagyi minta szóba sem jön?

Zsebi, Kiscsillag! Kép *
Igazából nem tudom, sajnos nem tudtam a férjemmel lenni, mikor dec-ben az andromókusnál járt, és annyi mindent mondott neki a doki, hogy nem kérdezte meg. Szerintem kromoszómát néznek, hogy nincs-e olyan elváltozás, ami akadálya lehetne a biopsziának. Gondolom, mivel most olyan irányú vizsgálódásokat csinálunk, amik alátámasztják, hogy van értelme a biopsziának.

Borsókás! Kép
Ha még ébren vagy, v. holnap bekukkantasz: mi is Papp prof-hoz lettünk irányítva. Krizsa Mágus azt mondta nekünk róla, hogy Mo-n őnála van a korona és a jogar. Kép Szerintem megéri megkérdezni.

Karmen! Kép
Szépséges Orsikának sok gyógypuszit küldök! Kép

Farkasok Juditja! Kép
Kitemetett valaki a melóhegyek alól??? Bár, tapasztalat, de ha sok a munka, gyorsabban telik az idő.

Wish, drága! Kép
Ti mikor indultok újra? Január a Ti hónapotok, felétek kacsint s bíztatón hívogat egy új lehetőség! Kép

Pusza:
a lassan vízszintbe dőlő Seszi
seszi

Jó reggelt!

Milyen későn fekvők vagytok, én tegnap is aludtam már 9-kor Kép
Viszont 6-kor kivet az ágy magából. Kép

Seszi, Igen friss mintából lesz a megtermékenyítés, ehhez pontosan a punkció napján fogják műteni a páromat a Szabolcs utcában. A mintát az Intézet hozatja át.
10-én megy a párom Papp dokihoz, hogy megbeszéljék a részleteket. Még van egy fagyasztott mintánk, de az előző lombikból kiindulva nem bízhatunk benne, hogy a katonák túlélik a fagyasztást, hiába volt tökéletes a minta fagyasztás előtt. Kép
Cisztás fibrozist nem vizsgálnak nálatok? Nekünk emiatt a dög miatt nincs a páromnak ondovezetője, de örülhetünk, hogy nincs egyéb baja. Ha az a betegség valóban megmutatkozott volna, nagy valószínűséggel már nem élne a szentem. Itt is látszik, hogy, jól van minden ahogy van!

Köszi Zsebi, közben megtaláltam az infót a weben, hogy suprefact mellett is jönni fog a mikulás még egyszer.

Már csak ma dolgozom, tegnap leadtam az összes munkámat, ma elvarrom az utolsó szálakat is.
Belegondoltam, hogy ez a szabadság bizony egész sokáig is eltarthat Kép Kép Úgy legyen.

Mka
Vendég

Seszi, ZsebiKépKép
MA indulás előtt még bekukkantottam, megérte!
Köszönöm!
JÓ reggelt és szép napot mindenkinek!
Kép

Borsókás

Borsi
borsókás

Zsebike Kép
Nekem is nagyon érzékeny most a lelkem, tudom mit érzel! Kép Lehet, hogy ez nem vígasztal, de veled vagyok!
Kép
Igen a zebrácskák jók lesznek! Kép Pont kettő! Kép

Mka Kép
Írnál nekem egy mailt???

Lujzika Kép
Igen igen az nagyon jó lenne! Kép Mi is reménykedünk benne, hogy ez az év végre valahára a miénk lesz és boldogságunk kiteljesedhet egy vagy két Kép gyönyörű csöpséggel. Kép

Seszi Kép
Mikor mentek a Kaáliba?

süni, latimi, petyaanya, kavicska Kép
(remélem nem hagytam ki senkit). Drukkolok nektek is, hogy mihamarabb meglegyen az az öribaba. Kép És még lenne egy kérdésem. A babócának ti adhattok nevet vagy azt kell elfogadni amit kap?

*

Kép
Kép
kiscsillag

Süni!

Nagyon jó olvasni, hogy már kétszámjegyű lesz a sorszámotok. Értetek is izgulok ám.

Seszi!

Nem tudom, hogy nálunk még mire lesznek kíváncsiak. Ha lett volna vmi változás, azt eddig a tanácsadónknak be kellett volna jelenteni. Az ilyen dolgokra ba... k el az időt.
Inkább olyanokkal kéne foglalkozni, ahol a gyerekek az istállóban laknak, meg nem kapnak enni.

Nem tudom, mit tökölnek. Ugyanis a papír szerint a határozatnak jan. 15-ig el kellen készülni. Dec 15-től ketyeg a 30 nap. 13-ra hívtak be bennünket. Hát kíváncsi vagyok.

Kriszta!
Szupi, hogy jó lett a vérvétel eredménye. A vas meg annyi, amennyi. Ez szinte mindenkinél bibis
Köszi a drukkot.

Timi
latimi

Kiscsillag!

A nyílt örökbefogadásnál tutira mi adunk nevet. Igaz kétszer anyakönyvezik a gyereket a vezetéknév miatt. 6 hétig nem a miénket viseli, mert ha nem megfelelően gondoskodnánk a gyerekről, akkor visszaveszik a babát, és odaadják más családnak. Sajnos ez már néhány esetben előfordult, mert azt hitték, egy játék macit vittek haza.

A titkosnál is te adhatsz neki nevet, ha még pici. Nagyobbnál is megváltoztathatod, de akkor már ez nem túl jó ötlet, mert az olyan, mintha megfosztanád vmitől azt a kisgyereket. Hiszen őt addig már szólították vmilyen néven.

Ha van még kérdésed, nyugodtan kérdezz. Bármit.

Timi
latimi

Sziasztok!

Renóka Kép Kriszta Kép Edina Kép
Köszi a mensi hozó sugarakat, energiákat, még sajnos nem értek ide... de remélem nemsokára!

Timi Kép Süni Kép Petyáék Kép
Örülök a jó híreiteknek!
Babás karácsonyt kívánok idénre, bár Sünikének inkább babás húsvétot!?

Kavicska Kép
Ti hogy álltok?

Zsebike Kép
Megértem az érzéseidet, mind a babarucikkal, mind Orsival kapcsolatban. Én is ugyanezt érzem. Nekem bevallom, minden rosszul esik mostanában, ami babákkal kapcsolatos. Örülök mások sikerének, de annál erősebb az önsajnálatom. Talán vissza kellene menjek a pszichológusomhoz... de még erőt gyűjtök hozzá.

Limbi Kép
Ma van az UH, nem?
Kérjük a fotót és a híreket!

Orsi Kép
Nem írtad, hogy vagy!? S hogy megy a tanulás? Oda tudsz egyáltalán figyelni?

Norka Kép
De jó Neked, hogy már nincs is miért parázni Kép

Kriszta Kép
Jó, hogy megjött az eszed Kép és végre befejezed a munkát!

Tegnap megint pocsék napom volt, de nem akarok panaszkodni Kép
Tegnap felhívtam a nőgyogyóm, s azt mondta, hogy várhatok még 2 hetet a mikulásra, vagy szedhetek gyógyszert, amitől majd megjön.
Miután kicsit félek már a hormonoktól, kivárom a 2 hetet (aminek gondolom az is lehet a vége, hogy mégiscsak gyogyót kell szedni... de hátha mégsem!). Szóval jó kis csúszásban vagyok, így Zsebike Kép, nyugodtan hátrábbsorolhatsz márciusra. Köszi.

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok Lányok!
Tanácsra van szükségem. Január végén kezdődik a stimu, de nem szeretném megmondani a főnökömnek, hogy meddőségi kezelésre járunk. Õ egy komplett h.... szeretném kiíratni magam táppénzre, de nem tudom, milyen indokkal. A kolléganőm felmondott a héten, s mivel 3 hónap felmondási ideje van, meg kell szegje a szerződését, ugyanis febr. 15-től átvette a K&H. Bolond lenne itt maradni. Tehát irány a Munkaügyi Bíróság...Ha én elmegyek táppénzre, ki fog akadni, mert"veszélybe kerülnek a gazdasági érdekei", képes Kecskemétről felülvizsgálatot kérni. Azt viszont nem akarom, hogy megtudja, hogy lombikozunk, mert ha nem sikerülne/ tudom, ez nem fordulhat elő/, akkor vissza szeretnék jönni dolgozni. De ő biztos, hogy nem várná meg a következő lombikot, repülnék innen.
Ha van valakinek valamilen használható ötlete, kérem ossza meg velem!!!
Köszi!
Judit
cjud

SesziKép
Nem vagy önző, nekem is nagyon hiányozna a társaság, úgyhogy jövő héten otthonra is megrendeljük a net-et!
Engem nem olyan könnyű ám lerázni!!!

GÓlyahíresekKép
Remélem tényleg sok baba fog családra várni és pörögni fog ez a lista!!!!

OrsiKép
Már csak a hétvégét kell kibírni!
Nagyon drukkolok!!!
Stella

Kép
stella9

Borsókás! Kép
Köszi a grat.-ot Esztiti nevében is Kép! Szerencsére sikerült túlélni, de ehhez kellett egy nagggyon jó társ is, plusz a családi támogatás, na meg nagy-nagy kitartás KépKépKép!
Örülök, hogy sikerült Benneteket meggyőzni a prof-ról!! Kép

Kiscsillag!
Így legyen!!! Kép

Lányok!Kép

Még egy info a herevisszér-tágulatról: az egy dolog (méghozzá nagy dolog! Kép), hogy a műtét után nő a kiskatonák száma, így megnő az esély a spontán babára is Kép De: ha valamelyikőtök párjánál ezt megállapították, azért is érdemes megműttetni, mert idővel a visszér-tágulat fizikai tüneteket, fájdalmat is okozhat (lásd az én páromnál), épp ugyanúgy, mint a lábon lévő visszér. Ez persze függ sokmindentől. A prof. az én páromnál 3 okot sorolt fel: a magassága (182 cm), anyai örökség és a munkája (ő szakács, így rengeteget áll munka közben). És mivel ezek egyáltalán nem, ill. nehezen kiküköszöbölhetőek, mindenképpen ajánlotta (ill. el is végezte) a műtétet!
Szerintem ezen azért érdemes elgondolkozni! De tovább nem folytatom a prof. dicshimnuszát, mert a végén még reklámnak veszik a Babaneten, aztán fizethetek :D:D:D!

Mindenkinek boldog babásodást kívánok! Kép

Kriszta/L.

Kép
lujzika

Borsókás Kép
mi spermaanalízisre mindig a Krioba mentünk, igaz fizetős, de nagyon pontos az eredmény, és többféle vizsgálat is van.
Simán kérsz egy időpontot, elmondod, hogy milyen vizsgálatokat szeretnél, és akkor mehettek. Nincs várakozás, nincs sztk... szerintem jó hely Kép

Magamról: háááááááááááááááát komolyan nem tudom, mi van, merthogy többes a helyzet.
ami jó: fáj a hasam, folyik az orrom, fáradt vagyok, és ha nem reggelizem, akkor xarul vagyok
ami rossz: minden tünetet okozhatja akár a megfeszített tanulás is Kép meg akás a mensi...
szóval nem tudom, mi a szitu Kép
de már csak 3-t kell aludni Kép Kép

egyébként meg annyira bénus vagyok, hogy teszt sincs itthon a kaálison kívül, mert egyszerűen elfelejtek venni Kép
de ma már mindenképp veszek Kép

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jó reggelt Lányok !

Cjud : sajnos nem tudok tippet adni, hátha valaki jön egy okos segítséggel Kép

Drága babára váró, sorban álló kismamák : nagyon drukkolok, hogy mindannyiótokhoz megérkezzen idén a kis pólyás ! Jó érzés lehet, hogy már tényleg közeleg a 9 hónap vége KépKépKép

Zsebi, Kriszta : 4 napos wellness üdülésünk lesz Zalakarosan. Full extra, kényeztető kikapcsolódás, viszont ma úgy tűnik ezt átprogramozzuk februárra. Január 25-én elrepülök Frankfurtba pár napra és valószínűleg utána nem tudunk már elmenni.

Ja, a mensim még sehol Kép Tegnap volt egy kis barna, de azóta nuku. Nagyon hasogat a hasam, meg minden mensi előtti tünetem megvan, úgyhogy nem reménykedek. Viszont jó lenne, ha elkezdődne, utálom, amikor húzza az időt KépKépKép

Mka : éljen a szabadságolásod !! Reméljük pár évig vissza sem mész dolgozni Kép

Orsi Kép nem is tudom elképzelni, hogyan lehet ilyen izgalmak közepette készülni a vizsgára Kép

Stella : jó, hogy otthonról is tudsz majd beszélgetni velünk !! Most hanyadik hétben van ?

mniki

Tudod Niki erre is csak azt írom, hogy .... muszáj Kép Kép
de azért el bírnak kalandozni a gondolataim Kép Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Latimi Kép

Köszönöm szépen. Ha eszembejut még valami kérdezek.

Cjud Kép
Milyen jó, hogy ezt megkérdezted. Én is aggólom, hogy hogy fogok majd járni a dokikhoz. Kép Én sem szeretném világgá kürtölni, hogy a Kaáliba járunk babáért! Csak arra tudok gondolni, milyen jó lenne már otthon a kicsivel!!!! A főnöknek egy szót se, pedig 17-ére is szabit kellett kivenni. Emiatt nagyon aggódom én is!!!! Valakinek ötlet????

Fanni Kép
Drukkok továbbra is repkednek! Most én is nagyon boldog vagyok, mert 5 hónapja folyamatosan megjön teljesen magától. Kép Le is kopogom! kop-kop-kop

Icsilya Kép
A hétvégén is gondolok rátok és szorítok! Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Cjud, KiscsillagKép
Ha elmondjátok a munkahelyeteken, hogy lombikkezelésre jártok, akkor felmondási védelem alatt álltok és kötelesek elengedni a vizsgálatokra is, munkaidőként elszámolva a vizsgálatok miatti hiányzást.
Tavaly júliusban módosították így a munka törvénykönyvét.
Csak arra figyeljetek, hogy legyen valami nyoma a bejelentésnek, utólag ne mondhassák azt, hogy nem tudták.

wish

Sziasztok,
Wish
és ez a gyakorlatban is így van, úgy értem nálad ez így működik a munkahelyeden?
monyo

Monyo Kép
így kell működnie különben mukaügyi bíróság!!!

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Wish!
Ezt én is tudom. De sajnos nincs biztosíték arra, hogy sikerül. Ha pedig nem, a főnököm azonnal fel fog mondani, mert megbízhatatlan munkaerő vagyok, aki 3 havonta kinarad 2-3 hetet, Ezut szeretném elkerüni.
cjud

Megkerestem a törvény idevágó részét, amiről Wish írt:

Ebt. tv. - 43-49. § - keresőképtelenség
Indokolt az is, hogy a reprodukciós eljárásban való részvétellel összefüggő orvosi vizsgálat is az Mt. 107. § alapján a munkavégzési kötelezettség alóli - fizetetlen, ám a munkáltató á1tal kötelezően biztosítandó - mentesülés esetkörébe tartozzon. A felek együttműködési kötelezettségéből levezethetően a munkaidő-kedvezményben való részesülés feltétele a lombikbébi programban való részvétellel összefüggő orvosi vizsgálat igazolása a munkavállaló részéről, azonban - tekintettel az ezzel összefüggő információ érzékeny voltára - a munkavállaló mérlegelési körébe tartozik, hogy a lombikbébi programban való részvételét a munkáltató tudomására hozza-e, és igénybe veszi-e a munkaidő-kedvezményt, vagy a távollétet más módon, pl. szabadság kivételével oldja meg.
monyo

107. § Mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól
a) amíg állampolgári kötelezettségét teljesíti;
b) közeli hozzátartozója [139. § (2) bekezdés] halálakor, esetenként legalább két munkanapon át;
c) ha keresőképtelen beteg;
d) a kötelező orvosi vizsgálat (ideértve a terhességgel összefüggő orvosi vizsgálatot is) teljes időtartamára;
e) amíg önkéntes, illetőleg létesítményi tűzoltóként tűzoltási vagy műszaki mentési szolgálatot lát el, feltéve, hogy a tűzoltás és a műszaki mentés nem munkaköri kötelessége;
f) a véradás miatt távol töltött teljes időtartamra, a munkahelyen kívül szervezett véradás esetén legalább négy órára;
g) ha elháríthatatlan ok miatt nem tud a munkahelyén megjelenni;
h) munkaviszonyra vonatkozó szabály vagy a munkáltató engedélye alapján;
i) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés teljes időtartamára.
monyo

Igen, nálam sem olyan egyszerű sajnos. Kép
wish, ha elmondjuk, hogy igazoljuk, hogy elmondtuk adjuk írásba??? De simán azt is mondhatják, hogy nem veszik tudomásul és elküldenek a francba!! Kép Minket ki véd meg???

Kép
Kép
kiscsillag

Cjud Kép
Ebben nem osztom Wish Kép véleményét, akinek nagyon örülök amúgy, hogy feltűnt végre Kép
Ha genyó a főnököd, akkor más indokkal, de úgyis kitesz. A törvény csak attól véd, hogy "rendes felmodással" nem küldhetnek el! De ha már legalább 2 embertől meg akarnak szabadulni, akkor "csoportos létszámleépítés" indokával kirúghatnak! Persze lehet perelni, meg kártérítést kérni, de sajnos az évekig is eltarthat, s nincs munkád.
Én pl. megmondtam a közvetlen főnökömnek, de csakis neki, mert ő jóindulatú! A nagyfőnöknek nem mondtam el, mert ehhez senkinek semmi köze és megérteni sem fogja, hiszen ő a munkaadóm és nem a pszichológusom vagy jótevőm.
Nna, akkor most már dönthetsz Kép

Lányok!
Voltam az előbb pipikélni és rózsaszín vércseppek hullottak alám! Oh, hogy én most ennek hogy örülök!
Mindenkinek köszönet, aki küldte Kép

Pusszantás, szép hétvégeket!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni!

Szupi, akkor most folytathatod a lombikot. Ez jó hír.

Cjud!
A Fanninak igaza van. Van egy csoporttársam , akit szintén kirúgtak a lombik miatt. Indoklásként persze nem ezt írták be, hanem létszámcsökkentést kellett végrehajtan,i és ő hiányzott a legtöbbet. Így a felmondó levélben egy deka szó nem esett a lombikról. Ha akar kirúg, ha nem akar, nem rúg ki.
Erre a tvhozók elfelejtettek gondolni.

A férjem kolléganőjének pedig azt mondták, ez nem szociális intézmény.

Timi
latimi

Lányok! Kép

Szerény véleményem szerint tv. ide vagy oda, a lombik alatti munkaadói hozzáállás igencsak a főnök jóindulatán múlik Kép Amikor mi lombikoztunk, még nem volt erre semmilyen törvény, és csak annak köszönhetem, hogy közben dolgozhattam 60 e bruttóért 6 órában, hogy a párom főnöke (aki amúgy rendesen kőkemény kapitalista, de közben ember is tudott maradni és ismerte az összes előzményünket) felvett. Igaz, hogy ténylegesen nem 6 órában dolgoztam, hanem sokkal többet, viszont, ha lombikra került a sor, minden további nélkül elmehettem akármennyi időre (volt benne csúsztatás, szabi, betegácsi), de ehhez be kellett vállalnom, hogy szinte minimálisat keresek, és hát ugye a karrier szóba se jöhet, de 36-37 évesen ez érdekelt a legkevésbé Kép. Aztán amikor végre Eszter a pocakba került, akkor is nagy-nagy szerencsém volt, mert egy barátunk felvett falból a cégéhez normális bruttóért, mert ugye 60 e után szinte minimális Gyed járt volna Kép Úgyhogy szerintem sajna minden csak a jóindulaton ill. a szerencsén múlik Kép Sokat kell még várnunk sajna, hogy a törvények úgy működjenek, ahogy kéne, bár már az is nagy előrelépés, hogy egyáltalán történt ebben a kérdésben is valami! KépKép

Kriszta/L.

Kép
lujzika

LányokKép
Nincs vita, ha nagyon akarnak úgyis kirúgnak valamilyen indokkal.
De tudnotok kell, hogy a törvény a ti oldalatokon áll. Ha bejelented, hogy lombikozol, akkor kénytelenek ezt tudomásul venni és ha azzal rugnak ki, hogy sokat hiányoztál, akkor is a munkügyi bíróság neked fog igazat adni, hiszen előre bejelentett okból hiányoztál.
Viszont, ha abból indultok ki, hogy lehet, h nem sikerül az első az mégtöbb hiányzással jár és még valószínűbb, hogy kirugnak, ha nem tudják, hogy nem rughatnának ki. Értitek, amit mondani akarok?
Mindemellett tudom, hogy nem könnyű és mindenki a saját munkahelye és a főnökei ismeretében kell meghozza a döntést, hogy elmondja-e vagy sem.

A legyen nyoma dologra:
Hivatalos feljegyzés, értekezleten való bejelentés ahol többen is a fültanúi, orvosi "igazolás" iratása és az üzemorvoson keresztüli eljuttatása a főnökséghez.

A mi cégünknél működik a dolog. És sajnos nem vagyok az egyetlen lombikozó, bár a többiek sikeresebbek voltak, de ennek ellenére elfogadják, hogy ez van.

FanniKép
Hogy miknek nem tud örülni az ember! Kép

wish

MTV 90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
[...]
d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],

wish

Megpróbálok beszélni a háziorvosommal és a nőgyógyászommal. Hátha nekik ven használható ötletük. A főnökömnek nem mondom meg, az tuti. Valahogy a tudomására jutott, hogy Panna is lombik "baba", és már kérdezgette, hogy mikorra tervezzük a következőt.Már infókat gyűjtött a lombik menetéről. Amúgy ez egy nagyon kis cég, ő az egyetlen főnököm. Sajnos. Ha bejelenteném, köteles lenne elengedni a kezelésekre, de ha nem sikerülne a beültetés, biztosan keresne mást a helyemre. Pont ezt szeretném elkerülni. Ezért kellene olyan indokkal táppénzre menni, aminek köze sincs a lombikhoz!
Lehet kiíratom magam Pannával?
Vélemény?????
Ötletek????
Tanácsok????
Ki vagyok éhezve!!!!!!!!!!!
Segítség!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tudja valaki, hogy ha kirúg és elmegyek passzív táppénzre, akkor mehetek-e GYÁS-ra???

Mindenkinek jó hétvégét!
Judit
cjud

Fanni : én is az előbb tértem vissza, ugyanilyen "véremet hullató" szituból. Hát szóval csajok, rendesen megjött KépKép
Marad a remény a jövő hónapra Kép

mniki

Csajok! Kép
Kellemes és tartalmas hétvégét kívánok mindenkinek! Pihenjetek sokat, ki így, ki úgy. Kép

*
Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?