Új privát üzeneted érkezett!

Fanni igen előre, most már én is egyre türelmetlenebb vagyok. Mert eddig nem mertem rászánni magam, most meg, hogy rámertem inkább hamar túl akarok lenni rajta és nem várni hetekig egy első konzultációra. Kikészülök addig!!! Kép

Norka részemről sosem volt háború. Kép Gratulálok a babócátokhoz! Örömmel tölt el, hogy boldog kismama vagy! Kép Hogy jöttek rá, hogy pszichés alapon voltál meddő? Ehez feltétlen kell két lombik?? :-O

Zsuzsi megkérdezhetem miért nem akar a párod saját gyereket sem??? Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Andor-Híradó!
Most beszéltem Lara anyával Andor épp aludt, így csak röviden suttogtunk! Andor-baba a körülményekhez képest jól van ma már evett is, bár nem annyit mint szokott, de azért jól vannak, Lara azt mondja, hogy nagy valószínűséggel csak jövő héten lesz a helyreállító műtét. Krisztián hívja majd Larapapát és tájékoztatunk Benneteket! Addig is mindenki x-ben!

Gyorsan végigpörgettem az íráshalmot!

Snori-túrázó asszonyság!
Álljál LE, ha meglátlak bicózni a körúton ellátom a bajod! 2006. február 13-17 között lesz a lézershow, reméljük sikerrel vesszük a kanyart, nem lovallom bele magam semmibe, de azért reménykedek 1db tutin működő petevezetőben!

Zsebikém,
Nekem is néha hiányzik Viola ha nem megyek 10napig, pedig nem beszélünk semmi napi problémáról, hanem csak velem foglalkozunk! Tegnap is tanultam, és igyekszem a tanácsait megfogadni. Az hogy meddig próbálkozunk spontán nem tudom, de én adok neki 1 hónapot utána szeretném nézetni Kováts dokinénivel, hogy egyáltalán érnek-e petik, mert mielőbb teherbe kellene esni a műtét, után, nagyon úgy néz ki, hogy kérek valami terminált együttlétes dolgot, utána, meg inszem majd jönnek a jegesmedvék, és ha az sem akkor indul a lombik, ez utóbbit legkésőbb szeptemberben! Persze mindennek függvénye, hogy hogy sikerül a februári lézershow! Én abban bízok, hogy végre pontot tehetünk majd akkor hogy egyáltalán hogy is állok Úr Jézuska előtt fogantatás terén! Ami az öribabát illeti, itt is csak azt tudom mondani, hogy a műtét után okosabbak leszünk, ha el kell akkor azt hiszem elindítjuk, Krisztiánnal erről nem beszélünk, vadul hiszünk a sajátban, de kell egy B terv, ahogy Fanninak is írtam!

Latimi asszonyság,
Erről van nagyban szó! Teljesen megérthető a véleményed, az a rész feltétlen nyomós, hogy az ember csak elvesztegeti az idejét ha állandóan csak vár valamire, szerintem sok ember úgy van vele, hogy vár és vár, aztán amikor magától nem jön a messiás akkor rájön, hogy önmagán mégiscsak maga tud segíteni! Imi bácsi hogy van?

Kavicska,
Halló!!! Hun lenni! Sankó bácsi dolgozgat? Mi az ábra öribaba terén?

Fanni,
Februárban egyszerre akciózunk! Eltelt ez a pár hónap! Mi van lakástémával?

Megszűnök, mert mindenki itt sürög körülöttem!

Puszi Farkasok J (3nap)

Kép
farkasok

Farkasok Judit!

Köszönöm kérdésed, Imi bácsi jól van. Szorgosan csinálja a belső ellenőri munkát.

Örülök, hogy Andor babánál jól alakulnak a dolgok. Sok puszi neki.

Timi
latimi

Nóri Kép
Hmmmm, de jó, hogy ezt a titulust bezsebeltem Kép

* Kép
Türelem még kisebb *-ot terem Kép
Itt a türelemmel mindenki hadilábon áll, de azért kell az is... sajnos.

Farkasleányzó Kép
A kérónk téma változatlan, a különbség csupán annyi, hogy beáztunk Kép
Most épp reménykedünk, hogy ránk ne szakadjon a 3. emelet, ami egyben egy használaton kívüli iroda/tetőtér.
Szóval nem túl jók a hírek e téren, de nagyon aranyos vagy, hogy így fejben tartasz Kép
Egyébként azért is szeretném, hogy végre kártalanítsanak és saját lakásunk lehessen, hogy -tuti ami tuti- nekünk is lehessen B tervünk Kép
Mondd csak, sikerült már bejutni Wish-hez? Add át neki üdvözletem lécci és üzenem, hogy jöjjön már és írjon sokat, mint régen és különben is mindjárt lesz a szülinapunk Kép

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni Kép Ez aranyos volt nagyon! Kép Igyexem türelmes lenni, de nem könnyű. Kép Idegörlő a várakozás és kicsit már időhúzásnak érzem, bár én vagyok a hibás és csak magamat hibáztathatom sajnos.

Mindig itt vagyok és izgulok a lányokért. Kép Érted is lehet izgulni?

*

Kép
Kép
kiscsillag

Kiscsillag
1 kérdés: az összes vizsgálatot a kaáliban akarjátok elvégeztetni?
monyo

Kiscsillag
Nem jól fogalmaztam, a párom egyelőre nem szeretne gyereket, mert még nagyon fiatalnak érzi magát (28 éves)és ő inkább "élni", utazni szeretne még. Én viszont az idén 33 éves leszek, nekem már nem sok időm van.

Zsebi
Én is épp úgy vagyok vele, mint Te. Ha lenne rá garancia, hogy előbb-utóbb lesz gyerekem, vígan végig csinálnám akár mind az 5 lombikot, de sajnos még az 5-ik végére sincs garancia.
Szoktam azon gondolkodni, hogy ha nem sikerülne a gyerek, akkor annak biztosan oka van, s az azért lenne, mert akkor nekem más feladatom van ebben az életben.
Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Csillagocska, azt hogy nincs konkrét bajom, azt már akkor is sejtettük, amikor Krizsa bácsi is csak találgatott, hogy miért is nem vagyok terhes (a páromnak kutya baja). Van ilyen. Az szokott gyanús lenni, amikor találnak kis ezt, kis azt, kis amazt, de egyik sem kizáró ok.
Aztán úgy utólag áll össze a kép, hogy itt pszichés baj volt. Igaz, a pszichodokim 100%-ra állította nyáron, amikor nagyon meg voltam zakkanva, hogy az agyamban van a baj, de kétségekkel fogadtam.

Zsuzsi, megmondom őszintén, nem emlékszem pontosan, hogy Te írtad-e azt, azért nem neveztem nevén a lányt. Ráadásul más fórumon is írt ilyet más emberke, és féltem, hogy keverek. Nem vagy ezzel egyedül. Ha a párod is csak a kedvedért lombikozik, az más tészta... csak ilyenkor meg mindig az jut eszembe, hogy nem egy olyan 40-es gyermektelen nővel találkoztam, akiknek a férjének már mindegy lenne, hogy honnan van kisbaba, de már azt sem lehet, mert mire odajutnak, nem kapnak kisbabát a korhatár miatt. Kép Az értékrend, a sorrend idővel nagyon-nagyon meg tud változni, másrészről soha nem lehet tudni, mit hoz az élet, milyen irányban változik a férjed hozzáállása.
Kérlek, vedd szigorúan csak filozófiai jellegűnek, amit mondtam, mert ti érdemben még csak a próbálkozások elején tartotok (mármint a lombikban), szerencsére van remény ezerrel. Kép
s_norka

* Kép
Értem most azért drukkoljatok léccike, hogy megjöjjön végre! (9 hetes babócámat el kellett venni, mert nem vert a kis szíve) Mert csak utána tudom folytatni a lombikot!

Nóri Kép
Milyen korhatár van az öribabánál???
Férfira és nőre is???

Köszi!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Monyo
Nem, nem. Amit lehet elvégzünk máshol, pl. vérvétel meg ilyenek, de a legtöbb vizsgálatot ott. Nekem ugyanis nincs nőgyogyim sem. Kép És ti?

Zsuzsi
Értem, így azért már mindjárt más. Kép Az én párom is szokta ezt mondani, de sikerült meggyőznöm, hogy most már ideje lépni!!! Nekünk sokkal nehezebb, mint azoknak akiknek spontán bármikor lehet babájuk. Kép

Norka
Elötte mennyi ideig nem jött össze a baba? És végülis hogy gyógyították meg? Vagy csak megnyugodtál és siker?

*

Kép
Kép
kiscsillag

Timi
Örülök, hogy irinyó-pirinyócskát hozzájárultam babásodásotokhozKép

Farkasok
Köszönjük a híreket. Andorkának és Laráéknak sok ölelést küldünk. Sokat gondolunk rájuk.
Kép

Üdv Süni
süni_renóca

Fanni! Megy a nagy nagy hatalmas drukkk!!! Kép

szeretettel:
*

Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Fanni, a pár fiatalabb tagja és az örökbefogadott gyermek közt a max. korkülönbség 42 év lehet. Nulla éves gyereknél és "hagyományos" felállású párnál ez 42 éves nőt feltételez, amihez viszont el kell kezdeni a procedúrát legkésőbb 39 évesen... Ha titkosat szeretnének, akkor még előbb. Ja, és akkor még nem mondtam azt, hogy nyílt öf-nál az életet adó anya is rokonszenvesnek kell, hogy találja az anyukát, aki 40 fölött esetleg már öregnek találtathatik... többek közt ezért volt nagyon elkeseredve egy 40 körüli pár az Ágacskán, mert felfogták, hogy elvesztegették az időt (valami 8 lombikjuk volt eddig).

Csillagocska, összesen 2 év 8 hónapot vártunk. Nem gyógyította senki. Illetve pszichodoki, terápiás cikkírás Kép , egy jól sikerült laparoszkópia, örökbefogadás elkezdése, visszanyert hit, és jött a baba. Mindez nyár végén történt. Na meg Kriszta szurkapiszkája, hogy keljek fel az ágyból, és kezdjek dolgozni. Kép Kép (Na jó ez vicc volt, vagy mégse.)

Na megyek kijavítom a dogákat, mielőtt jönnek az sms-ek, hogy hol vannak a jegyek!
s_norka

Kiscsillag,
amit lehet azt a Szabolcs utcai meddőségi klinikán, ott találtam rá az új dokimra, (a doki a szülést is elvállalta :-))) bár ez még talán korai...

ehhez kapcsolódóan lenne kérdésem a régi topic lakókhoz:
a kaáliban kérik a hepatits és az hiv szűrés eredményét?
úgy tudom, hogy kellenek, de a körzetim mereven elutasította a beutalóra szóló kérésemet, mondván ő még nem hallotta, hogy erre szükség lett volna, és különben is ő nem támogatja a lombikot!!! úgyhogy oldjam meg ahogy akarom, de ő nem ad beutalót, hanem intézzem magán úton és fizessem ki azt a 13ezer akárhány forint vizsgálati díjat.
monyo

Zsebi
Betehetem a babatáblázatot a blogomba???

*

Kép
Kép
kiscsillag

Monyo Kép
kérik, és rákszűrés és clamidia is kell.
a körzetid meg ilyet jogilag nem tehet, ha viszel egy papírt, hogy mi kell neked, akkor KÖTELES beutalót írni. a nőgyógyász is megírhatja a beutalókat egyébként.

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Fanni
igaz, hogy nem a tapasztalat beszél belőlem, de szerintem ebben az esetben simán belefér akár 1-2 hetes késés is. Nekem közel 2 hetet késett (a lombik utáni 2-ik) vérzésem. Neked mióta késik?

Norka
Pontosan így látom én is, optimistán a dolgokat.
Az első alkalommal transzfer se volt, így nem is sikerülhetett, de a következő alkalommal sikerülnie kell. Pár éve volt egy olyan vizsgám, ami a statisztika szerint elsőre 5%-nak sikerül. Ha ebben az 5%-ban benne voltam, akkor a 30%-ban a lombiknál miért ne lennék benne? Tudom, hülye párhuzamot vontam, de tudom, hogy a vizsgán is a hitem segített át, tuti biztos voltam benne, hogy sikerülni fog.
Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Sziasztok
Mi a protokol? És milyen stimulálási fajta van még?

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Kagyló Kép
hogy long vagy sort. Tehát, hogy fogigátló előzi meg a stimulációt, vagy valami petefészek leállító szuri x napon keresztül, ha ez van, akkor itt sokszor nincs vérzés a stimu előtt, ha emlékeim nem csalnak.

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Zsuzsi, annyira jót nevettem. Kép Na látod, én is pont ilyen vagyok. Eddigi életem során vasakarattal mindent kiküzdöttem magamnak. A vizsgád inkább azért sikerült, mert okos vagy és nagyon vágtad az anyagot Kép
Csak sajnos a gyermekáldás abszolút nem erről szól. Olyan esetek vannak itt a körünkben, hogy abszolút nem értem, miért nem sikerül sokadjára se, és voltak olyanok, hogy gyenge-közepes stimuból lett baba. Rulett az egész. Nálad is megtörténhet, hogy másodikra 18 petesejted lesz és 12 embrió. Nem lehet itt kiszámítani semmit. Abban azért igazad van, hogy ezt csak hittel lehet csinálni!!

Na mostmár tényleg eldugulok.
s_norka

Sziasztok!

Tudom, hogy ez a topik a lombikról szól. Ezért is nem szoktam ide részletesen írni arról, hogy mi hol tartunk és magáról a folyamatról sem, de most nagyon FONTOS dolgot vetett fel Nóri!!!

A KORHATÁR!!!!!Kép

Hiába határoz meg a törvény 45 év korkülönbséget gyermek és örökbefogadó között. Nyílt örökbefogadásnál az életadó anyának módja van arra, hogy megismerkedjen az örökbefogadókkal. Lehetőséget kap arra, hogy elmondja MILYEN ÉLETKORÚ szülőket szeretne gyermekének. Nagyon ritka, sőt nagyon-nagyon-nagyon ritka az, aki 40 évesnél idősebb szülőket szeretne gyermekének. Általában azt kérik, hogy 35 éves kornál ne nagyon legyen idősebb. Hiába 42-44 éves párok a következők a sorban, ha nekik nem akarja az életadó örökbeadni az újszülött gyermekét.

Titkos örökbefogadásnál pedig akár 5 évet is várni kell csecsemőre.

Gondoljátok végig, ki ne csússzatok az időből!!!
És ezt azoknak is írom, akik csak olvasgatnak minket. Ha valakit részletesebben érdekelnek ezek a dolgok jöjjön nyugodtan a Babanet-Gyermeknevelés-Örökbebabára várva beszélgessünk topikra. Jó kis csapat van ott és sok hasznos infó.
Várunk szeretettel!

Üdv: Süni
süni_renóca

* Kép
Ari vagy, köszi!

Nóri Kép
Azért most nagy kő esett le a szívemről.Megijedtem, hogy mindkét szülőre és 40 a korhatár. (Férjecském 38)

Zsuzsi Kép
Küret után 4-6. hét között kell megjönnie. Ma épp 6 hete a küretnek és semmi mensi jel Kép

Sünikém Kép
Köszönjük, hogy megosztottad velünk ezt az infot.
Egészen beparáztam, hogy kicsúszok az időből... de azért még megvárom a következő lombikom, s csak ha az nem sikerül (fog!), akkor fordulok Apához az egyetértéséért. (Na meg kellene egy "öröklakás" is!)

Pusszantás mindenkinek!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Kiscsillag!

Tudom, hogy nem engem kérdeztél, de én nem szeretném, ha a táblázatunk máshol is szerepelne. Ez valahogy így a miénk... Ne haragudj meg rám, ez csak az én véleményem Kép

Fanni, JÖJJÖN MEG!!! Mielőbb kezdődhessen a jó széria az életedben!

Nóri, Timi, én is hasonlóan gondolkodom, mint ti és bevallom, még nem vagyok (voltam) elég érett az örökbefogadás elindítására. Minden tiszteletem azoké, akik már elszánták magukat erre a lépésre, bizonyos idő után.

Jól vagyok, 1 hét múlva megyek terheléses vércukira és UH-kontrollra. Azóta csak diétás csokit tömöm magamba Kép

reno
23+5
renoka

Sziasztok LÁnyok,

Csak ámulok és bámulok, hogy mennyit tudtok írni itt pár nap alatt Kép
Követési lehetőség = 0 Kép

Kismamik, mamik, leendő mamik (= topictársaim) Kép
Nem tudom, tudjátok-e már a következőt, de lehet hasznos esetleg mindenkinek.
Változott jan 1-től a Munka tv könyve. Eddig ha mama otthon maradt babával 3 éves koráig és gyesen volt, nem lehetett kirúgni a munkahelyről a gyermek 3 éves koráig. De ha visszament közben dolgozni, elvesztette a gyes-t + nem vonatkozott már rá a felmondási védelem. Na ez most változott meg. Tehát: GYED alatt (fél éves kortól 2 évesig) lehet 4 órás munkát vállalni, GYES alatt (2-3 évesig) lehet 8 órában dolgozni, DE: most már a gyermek 3 éves koráig akkor sem lehet kirúgni senkit, ha visszamegy dolgozni és ugye kötelesek visszavenni.

Nem tudom, jó hír-e, gondoltam, hátha érint valakit...

KrisztiKép
Hajrá a táppénzhez! Jó döntés volt, tudom, mennyire meg tudja keseríteni a mindennapokat, ha állandóan piszkálják az embert a munkahelyen. Nyugis napokat! Kép

Kérdésem lenne gyakorló mamikhoz: hol tudnék kölcsönözni babamérleget és hol tudok venni textil pelust?

NorkaKép
Azért örülök neki, hogy nem kell végig dolgoznod, meg fogod látni, hogy minél előrébb vagy, annál nehezebb lesz. Ja, a 4,5-5 kg nem sok. Bízz bennem! Kép (mondom én most +13-al...)

Köszi előre is!

Puszi

Unique

KépKép
unique

Unique Kép
köszi az infókat Kép szerintem ez jó hír Kép Kép mert azoknál a családoknál, ahol a mami gyed után visszamegy, az plusz bevételhez jut Kép

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok csajok !!!
Hú, ma nagyon termékenyek voltatok KépKépKépKép

Először is, Unique, ez szuper hír a törvényről KépKépKép Engem nagyon megnyugtattál Kép Pont nemrég beszéltem a barátnőmmel aki Németországban él, most 16 hónapos a lánya, 2 hónapja dolgozik félidőben és őt is ki akarták rúgni, de ott is ilyen törvény van. Én úgy tudtam hogy onnantól hogy visszamegy az ember dolgozni, 1 hónap védettség után kirúghatják... ennek most tényleg nagyon örülök Kép
Babamérleg kölcsönzést sajna én csak a környékünkön tudok, a Pozsonyi uton a Szt István parknál van egy kis bolt, ahol mindenfélét lehet kölcsönözni....

Norka,
Nagyon megtisztelőnek tartom hogy engem is bevettél a sikerhez vezető utad stációiba KépKépKép Jó érzés hogy így gondolodKép
Az ismét jó hír, hogy csak április végéig kell dolgoznod, látod, a végén úgyis a legtöbb dolog magától megoldódikKép

Andorkának nagyon sok-sok gyógyító puszit küldök, Larának pedig kitartást az ápoláshozKép

Monyo,Kiscsillag

Én is Kováts doktornőhöz jártam, igaz a lombik lényegi részét Kovács doktor ejtette meg, mivel a doktornő szabin volt, de én is csak jót tudok róla mondani. Nem kell harapófogóval húzni belőle, csak nem annyira közvetlen mint Krizsa doki, de nagyon kedves, biztat, mindig mosolyog, nem ilyesztget és nem is biztat feleslegesen KépKép Szerintem nem kerültök rossz kezekbe. Nem tudom hogy át lehet-e kérni magad máshoz ha nem szimpi a doktornő, de gondolom megoldható.
HIV vizsgálatot nekem a nyáron ingyen csináltak a Kaáliban, miután én is visszamentem, hogy az SZTK-ból elzavartak...pont találtak egy helyet, ahova a vért elküldhetik, és tényleg nem kell érte fizetni...legalábbis júliusban nekem nem kellett !!!

Reno,
Én holnap reggel megyek a cukros vérvételre, brrr.....Kép

Kiscsillag,
Én sem támogatom a táblázat blogodban való szerepeltetését ha lehet kérni. Ez ugyan itt nyilvános, de erre a fórumra nyilván csak olyan látogat (többnyire) akit ez a téma érdekel, egy blogra viszont tényleg bárki odatévedhet, hiszem gondolom nem erről a témáról nyitottad, hanem a te mindennapjaidról szól....meséld el, ha valakit érdekel itt megnézheti.

Fanni,
Mensihozó sugarakat küldöm++++++++++++++++++++, hogy mielőbb nekivághassatok a következőnek.
A kerót birtokló önkormányzatra pedig majd jól ráküldöm a gonosz manókat, hogy mostmár azonnal kártalanítsanak/fizessenek nektek Kép

Kriszta
25+4

Kép

KépKép
kriszta71

Kriszta!

Holnap gyere és meséld el légyszi, hogy zajlik ez a vércukor izé. Az is érdekel, hogy az eredményt mikor mondják meg, aznap v. több nap után?

Köszi-puszi

Üdv, Unique! Vettetek már valamit, gondolok itt kiságy ilyesmi? Mi e hónap végén kezdjük Kép

Csók mindenkinek
reno
renoka

Kép
Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Fanni
Küldöm a mensi hozó energiákat!!!Nagyon-nagyon!!!

Lara
Andornak sok-sok gyógyító sugi!!!!!

Farkasok Juditja
Nagyon remélem, hogy Reno nyomdokaiba fogsz lépni!Kitartást a műtéthez,és a várakozáshoz!Habár gyorsan el fog szaladni az a kis idő!

Zsebi
Örülök, hogy már majdnem teljesen fel vagy épülve lelkileg.Nagyon szeretnék már érted is megint izgulni!!!!

Örökbefogadás témához:
Nálunk nincs elvetve a dolog,de még csak egy magas polcon van. Még nem tudom elfogadni, hogy ne legyek terhes, és hogy ne szüljek.Lehet, hogy büszkeségből, nem tudom, de még ezt érzem.Valószínű, sőt biztos, hogy ha lesz még 1-2 sikertelen lombikom,akkor már úgy meg leszek törve, hogy nem mindenáron szeretnék saját gyereket.DE most még igen.Idő? Igaz nemsok de annyi van még, hogy két lombik legyen, mert nálunk utána jön el az, hogy komolyan átrágjuk magunkat ezen.Elvégre én 23 a férjem meg 24 éves.Lehet, hogy nemadtok nekem igazat, de én még magunknak korainak tartom az öf-ást.Úgy érzem van még időnk lombikozni.
dedina

OrsiKép
Igen, gondoltam, hogy jó hír lesz! Kép Gondoltam, vegyük már hasznát annak, hogy ennyit dolgozom Kép
Mindenesetre megnyugtató. Amiatt van a változás, hogy "egyenlő elbánás elve", tehát ha otthon vagy, ha dolgozol, ugyanaz a védelem illet meg.

KrisztaKép
Így van, úgyhogy tessék megnyugodni: a baba születésétől számított 3 évig maradhatsz a fenekeden a cégnél és belevigyoroghatsz a jóindulatú főnököd pofikájába Kép

RenokaKép
Most kezdjük a vásárolgatást. Jövő héten megyünk Bécsbe, szétnézünk egy kicsit Kép, majd amit ott nem lelünk, megvesszük itthon. (súgtak, hogy kinn támogatják a babacuccokat és gyönyörűek)Kikába néztünk már bútort, még nem vettük meg. Most már muszáj beindulni ezerrel különben kipottyan és nem lesz semmije a Drágámnak Kép
Majd referálok a kinti helyzetről Kép
És parázok a szüléstől ezerrel, fú, most ez teszi ki gondolataim 95%-át (de csak Nektek merem bevallani) Kép

ZsebiKép
Olyan fura, hogy én vagyok a következő a szülésnél! Kicsit bele is borzongok, valahányszor táblit dobsz Kép

Puszi

Unique
27+6

KépKép
unique

KrisztiKép
Köszi az infót a kölcsönzésről, nem vetem el teljesen a helyet, ha nem lesz más, jövök Hozzád a címért Kép Köszi! Textil pelus lelőhely??? Tudsz esetleg?

Puszi

KépKép
unique

Unique Kép
mérlegkölcsönzés: http://www.babamerleg.hu/top.html
textilpelus: szerintem cseh tetrát vegyél, nem bolyhodosik, és nem keményedik meg... ez a baby bruin azt hiszem.

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Unique!
Biztos nagyon izgalmas lehet a tábla ilyen részén felül lenni, de lehet hogy Stella belelőz azért ikrekkel van és nem sok közöttetek a különbség. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Hú tényleg, Unique, szerintem Stella be fog előzni Kép Bár lehet hogy csuda ugyes lesz, és tovább húzza mint a 38. hétKép
Érdekes, én még nem tudok félelemmel gondolni a szülésre...még olyan messze van Kép

Reno,
Holnap jövök és mesélek, de valoszinu csak este tudok majd, 8 után....de sietek Kép

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71

Sziasztok Lányok! Kép
Rég nem látott Seszi visszatér. Kép Nem volt semmi különösebb oka az eltűnésnek, csak annyi, hogy 2 ünnep között igazán pihenni akartunk, megfogadtam, hogy nem ülök itthon gép elé. Karácsony előtt a melóhelyen amúgy is laposra ültem a hátsómat. Kép

Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek, szép volt a karácsony, és egy boldogabb év köszöntött ránk. Kép Még Borsókásékra és Fanniékra is, minden látszat ellenére! Kép

Képzeljétek, még vissza is olvastam, igaz jó sokáig tartott, úgyhogy először is üdv az újaknak, Cjudnak és Monyónak! Kép

Drága Stella! Kép
Kiscsillag *! Kép
Szívmelengető volt ám olvasni, hogy hiányoztam nektek! Itt vagyok, ragyogok, nem túl zökkenőmentes évkezdés után (költöztettek bennünket a m.helyen...), de bízom benne, hogy nem tart már sokáig, mire mi is elindulhatunk az úton, és talán még idén eljön az idő, mikor olyan dolgokra sem kell már gondolnom, mint munka. Kép

Drága Judit! Kép
Szóval tervben egy Valentinos kukucska? Majd jól megbütykörésznek odabenn, és akkor nincs menekvés a spontán babó elől!!! Kép
Amúgy tök frankó a visszaszámolásod, de úgy lenne az igazi, ha mínusz kilókat is írnál mellé. Kép

Lara, Andor! Kép
Sokat jártatok a fejemben tegnap, nem felejtkeztem ám el rólatok! Kép Nagyon szorítok a gyors gyógyulásért!

Egyelőre ennyit írok csak. Ja, még annyi, hogy jövő hét kedden megy a párom genetikai vérvételre. Kíváncsian várjuk, mit mondanak: mikor lesz eredménye!
Mindenkinek sok puszi:

Seszi,
akinek a szemei már le akarnak csukódni, megyek, engedek nekik Kép
seszi

Jó reggelt, nagyon kellemes, szép Kép-ot mindenkinek! Kép

Renoka, Kriszta
Természetesen akkor nem teszem. Azért kérdeztelek titeket, bár Zsebit írtam, de utána beugrott, hogy mindenkire vonatkozik. Kép Semmi baj!

Seszi
Nagyon hiányoztál! Hol tartotok? Milyen vizsgálatok voltak meg?

Monyo
Hogy hogy nem akart adni beutalót?? Ez azért jellemző. Magyar egészségügy. Kép Na, mi pont ezért nem akarunk állami kórházba menni a "bajunkkal". Ezért döntöttünk egyből a Kaáli mellett, még ha fizetni is kell, inkább fizetünk mindenért, de megkapjuk azt, ami mindenkinek emberi joga! Nem sorolom fel, de biztos érted!

*

Kép
Kép
kiscsillag

Én is jó reggelt!

Unique, a Tescoban találtam ilyen cseh pelust, amit Orsi írt. Tök véletlenül, mert cumikat mentem nézegetni. Vettem is egy csomaggal, 3db van egyben. Így, hogy Orsi szerint ez jó, lehet, hogy majd veszek még. A babacuccokra pedig kiárusítás van, 400-900Ft között lehet találni egy-két tűrhető cuccot. Én nem szeretem ezt az áruházat, véletlenül estem be, ha van a közeledben ugorj be. Bécsről pedig feltétlenül referálj, mert e hó végén mi is megyünk, várom a tippjeidet és a jótanácsaidat!

Kriszta, gondolok rád!

Seszi, akkor most fel vagy töltődve és tudsz jönni gyakrabban, hurrá!

reno
23+6
renoka

Ja, és * = Kép
renoka

Zsebi
köszi! bekerültem :-) és meg is fiatalítottál :-)

Kiscsillag
utólag kiderült, hogy nem volt a körzeti dokinak megfelelő beutolós nyomtatványa, állítólag ehhez más kell, mint a többi vérvételhez, majd kérek a nőgyógyásztól.

üdv Seszi
a genetikai vérvételt bármelyik kórházban megcsinálják? vagy specko?
monyo

Kiscsillag
A Kaáliban nagyon drágák a vizsgálatok, én semmit nem csináltattam ott, mert nem látom be, hogy miért fizessek, ha az SZTK-ban ingyen van. Az én háziorvosomnak fogalma se volt, hogy egyáltalán milyen beutalót adjon a vizsgálatokra (mert ilyen "ügye" még sose volt), de én határozottan kértem tőle a beutalót, vittem azt a kaális tájékoztatót, s rájuk hivatkoztam.
Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Zsebi
Engem is megfiatalíthatnál! Kép

Monyo
Értem, de akkor is! Nekem az jött le abból amit írtál, hogy az orvos elég szemtelen volt. Én is ma megyek vissza pszicho dokihoz. Kíváncsi vagyok mit fog szólni. Õ egyébként nagyon aranyos, szerencsém van vele. Csak az a baj, hogy folyton gyógyszerezni akar én meg útálom a gyógyszereket. Még ha a fejem vagy valamim fáj, akkor se szoktam bevenni semmit. Inkább szenvedek!!

Zsuzsi
Köszi szépen, de szerencsére nem gond. Kép Én sztk-ba nagyon ockodom menni. Max vérvétel amit eltudok képzelni, mert a szúrás az mindenhol ugyanolyan, sajnos. Kép

Reno Kép
Neked megmozdult már a picikéd? Lehet látni pocakos fotót rólad valahol?

Kép
Kép
kiscsillag

Zsuzsi
És a Kaáliban nem adnak beutalokat????

Kép
Kép
kiscsillag

A *-og lemaradtak Kép

*
*
Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Kiscsillag Kép
a kaálinak nincs beutalási joga, mert magánintézmény.

Zsuzsi Kép
beszéltem anyuval. Õ azt mondja, hogy mivel a tb 5 lombikot finanszíroz és törvényi előírás ezeknek a szűréseknek a megléte, ezért a háziorvosod _kötelles_ beutalót írni egy vérvételre, nem utasíthatja vissza.
A másik, amit mondott. Ha elmész a helyi ÁNTSZhez, akkor ott csinálnak minden papír nélkül önkéntes hiv és szifilisz szűrést. Ha elmondod, mi a bajod, akkor szerintem 80%, hogy a hepatitist is megcsinálják.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jó reggelt!

Jó lett az AFP-m!!! Kép Most közölte apa a hírt (ő telefonált), erre Babocska elkezdett bent finoman táncolni, annyira édes volt!

Renóka: belső értesülés. Én a Tescoban voltam a pénzügyi elemzői osztályon a központban tavaly. Vannak infóim. Nem szabad venni onnan ruhaárut semmit, mert nagyon silányak. Textilpelust esetleg... most remélem nem akasztanak pert a nyakamba, hogy ezt most leírtam.
Viszont Ausztriáról: a babacuccok - és EBBE minden beleértendő - 20-40%-kal olcsóbbak, mint itthon! Anyósom bécsi, shoppingolás a mániája, értesülései megbízhatóak. Semmit nem szabad itthon megvenni!!! Kép Hogy csak példát mondjak: Villachban most voltunk a H&M-ben, és a babaosztályon vettünk 3 kis rugdalózót meg egy tök cuki kordbársony kantáros gatyát 62-es méretben, kiváló minőségben, szépen varrva, és az egészért fizettünk - nem viccelek - 18 eurót!!! Hol kapunk itthon nem egész ötezresért ilyet? Max. csak a kantáros gatyát...

Timi, ezt nektek is mondom, ti úgyis valamivel közelebb vagytok az osztrák határhoz. Kép

Norka (17+0)
s_norka

Kiscsillag
A Kaáliban nem adnak beutalót.
Én se szívesen megyek az SZTK-ba, de tízezreket spóroltam azzal, hogy ott csináltattam mindent, amit csak lehet. Amúgy nekem a Kaáliban annak idején nem is mondták, hogy én az SZTK-ban is megcsináltathatom ezeket a vizsgálatokat (amikor tudatlanul legelőször oda mentem a konzultációra), hanem én kérdeztem rá konkrétan, hogy vihetek-e máshonnan eredményeket.
Amikor megkezdődik a lombik, csak úgy repkednek a tízezrek a gyógyszerre, ezért voltam vele úgy, hogy legalább arra ne költsek, amire nem muszáj.
Én a Káaliban összesen 2X fizettem, a konzultációért 10 ezret, aztán az első kötelező UH-ért 6500 Ft-ot. Minden mást SZTK alapon csináltattam.
Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Csillagocska, még neked valamit!

Olvastam ezt a rengeteg gyógyszert... Kép

Most jött ki Szendi Gábornak a "Depresszióipar" c. könyve. Nem kérem, hogy vedd meg, csak olvass bele a könyvesboltban... Persze, okoskodni nem akarok a világért sem, de gyermekvállalás előtt nehogy ez a gyógyszerezés csapda legyen!
s_norka

Orsi
Nekem épp a hepatitis + HIV vizsgálat volt a legbonyolultabb, mert senki nem tudott semmit, senki nem érezte magát illetékesnek, küldtek egyik helyről a másikra. Én békés megyében lakok. Először is felhívtam a békéscsabai ÁNTSZ-t, ők azt mondták, menjek Szegedre. Szegeden azt mondták, menjek Békéscsabára. Aztán bementem itt, a mi városunkban a kórházba, és itt is levették a vért, aztán küldték tovább az ÁNTSZ-hez. Ja, az ÁNTSZ-nél azt mondták, hogy nem fizeti a tb csak a májbetegek (vagy kicsodának, nem emlékszem pontosan)részére a hepatitis vizsgálatot. A vége az lett, hogy nem kellett semmiért fizetnem.
zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Icsilya
Ha nincs beutalási joga, akkor el kell mennem a körzetihez is. Kép Azt nem akartam pedig.

Zsuzsi
Az UH-ban az a kötelező, hogy ott kötelező megcsinálni vagy azt is lehetett volna sztk-ban? Na én azért ezt egy kicsit sokallom. 6.500 egy UH-ért??? Nem semmi! Tényleg egy kicsit húzós. Kép

Norka
Én a Szendi Gábort ismerem, nem személyesen, de emailoztunk mikor "beteg" lettem. Nem is tudtam, hogy könyvet írt. Kép Hogy érted azt, hogy csapda?? Jesszus most megijesztettél! Kép Ma megyek hozzá, ha továbbra is azt mondja szedjem, akkor nemtudom mit fogok csinálni...

*

Kép
Kép
kiscsillag

Nori, köszi! Igen, tudom, hogy milyen gyengék ezek a cuccok, egy kötött kardigánt vettem, amiről, ha csak a felvarrós mesefigurákat leszedem is többet ér.Én is a H&M-ben szeretném feltöltenni Hanna első ruhatárát, már alig várom, hogy menjünk.
puszi
reno
renoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?