Új privát üzeneted érkezett!

Szia Lbernuska!
Igen, szerdán lesz. 7:30-ra kell mennünk a Heim Pál-ba, azt sajnos nem tudták megmondani, hogy mikor lesz a műtét. De szerencsére este már jöhetünk haza.
Itthon már elkezdtük a felkészítést, orvososat játszottunk, elmondtuk Beninek, hogy a műtőbe csak ő mehet be, mi nem, úgyhogy mindent nagyon jól meg kell figyelnie, hogy el tudja mesélni nekünk. Meg hogy ott majd alszik egy jót, és utána be lesz kötve a keze, ami fájni fog neki, de majd elmúlik. És amikor leveszik a kötést, akkor már nem lesz ott az anyajegy, csak egy nagyon férfias csík a helyén.
Veled mi újság?

beszteri

Szia Beszteri!
Szegény Beni! Remélem szerdán reggel nem váratnak benneteket sokáig és hamar tú lesz a műtéten. Az viszont tényleg jó, hogy nem kell a kórházban aludnia.

És te hogy vagy? Nem visel meg ez az össze-vissza idő?

Nálunk minden ok. Zsófi sokat mocorog, én meg a néha rámtörő iszonyatos álmosságon kívül teljesen jól vagyok. Hétvégén megvettük a kiságyat, matracot, alakul a babaszoba. Ja és néhány babaruhára is szert tettünk végre! :-D Tőled, mint gyakorlott anyukától kérdem, szerinted egy téli babát mibe érdemes itthon öltöztetni? Semmi rutinom... :-( Néhányan azt javasolták, hogy adjak rá hosszú ujjú bodyt és arra ujjatlan rugit. Szerinted ez jó kombináció?

Kép
Kép
lbernuska

SZia!

Az idő nem visel meg, szerencsére. ;o))) Bár ma kicsit azért nyomottabb voltam, mint általában, de csak ennyi.

h.u.body+r.u.rugi: sztem tökéletes, vagy fordítva is jó: r.u.body+h.u.rugi. Mi is most megyünk kiságyat nézni, meg Beninek is ágyat. Egyelőre még csak "piacfelmérés", számolgatjuk, hogy mennyi pénzt is kell rászánni.

beszteri

mamabogár!
írtam neked privit, remélem meg is kaptad mert itt nálam szarakodik a rendszer :evil:
én is nagyon örülnék a sztoridnak :)
köszi:csandi
Vendég

Beszteri!
Köszönöm a tanácsot ruha ügyben! Mi a kiságyat a Baby Outletben vettük meg, 12.900.- re volt leárazva, amúgy a Brendon-os ára 19.000.- körül van. Beni eddig rácsos ágyban aludt? Csak azért kérdem, mert érdekel, hogy kb. mennyi idősen növi ki egy baba a kiságyat.

Mamabogár!
Még nem kaptam tőled privit. Számíthatok rá???

Cs-Andi!
Még itt vagy? Vagy időközben már megszületett Csenge? Ha lesz majd időd, írj légyszi születéstörténetet!!!

Kép
Kép
lbernuska

még egyben vagyok!!
a várandóság alatt van egy 2008 augusztusi babák topic ahol rendszeresen előfordulok és képzeljétek a kb.30kismamiból már vagy 20-an megszültek :D ez tök jó csak már kicsit nyomaszt, hogy rengetegen beelőztek és rajtam kívűl 2 lány van aki szintén az én cipőmben...
szóval nem egy túlhordós banda :D

ha tudna esetleg valaki mesélni Jánosos tapasztalatairól az nagy segítség lenne.
a Dömötöri az orvosom, de ő most szabin van és a Pálmaihoz kell fordulnom helyette
ígyhát minden érdekel :D
Vendég

cs-andi: Ragaszkodik nagyon a picurka. Én május végén szültem a Jánosban, a szülőszobával nagyon meg voltam elégedve, tök modern, de gondolom voltál már bent megnézni.
Igazándiból, ha van kérdésed szívesen válaszolok, ha tudok.
Ez annyira rossz, hogy az ember jár valakihez egész terhessége alatt és pont a leglényegesebb időpontban elhúz nyaralni és akkor szülhet az ember egy idegennél úgymond.
A szobatársnőm aki már az 5. babáját szülte nagyon meg van/volt elégedve a Dömötöri dokival, de sajnos Pálmai dokiról én semmit nem tudok.

beszteri: A képeket nem felejtettem el Botondról, küldök természetesen :-) csak a férjemet még kicsit nyúznom kell, hogy tegye fel a gépre és kicsinyítse le, mert irtó nagy méretűek és nem tudom addig elküldeni.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

silverlion!köszi a bíztató szavakat:))
a szülőszobákat csak videón láttam az előkészítőn, de meggyőző volt
a szülésznőkröl , ha tudnál valamit mesélni meg a vajúdás lezajlásáról...mennyire vizsgálgatnak?és orvos csak úgyis a végére érkezik, nem??és a csecsemősöket is dicsérnéd??
Vendég

cs-andi: A szülésznőkről én szinte kivétel nélkül csak jót hallottam, mindegyik nagyon rendes és segítőkész és türelmes. Emiatt ne aggódj szerintem ezzel nem lesz baj.
Nekem volt felkért szülésznőm, szóval azért csak ennyit tudok róluk mondani. Ha egy Edit nevű szülésznőt kapnál ki akkor nagyon jó kezekben vagy, nagyon nagy szerepe volt abban, hogy gond nélkül megszületett a kisfiam hüvelyi úton 4910 grammal, ami azért nem kicsi.
Az orvos nálam nem csak a végére jött be, hanem ahogy tudott, de ez orvosa válogatja. Mivel valószínűleg nem lesz bent pont a doki, mikor megindul a dolog, mindenképpen az ügyeletes orvos fog megvizsgálni, ez jelenti a méhszáj vizsgálatot, ez nem annyira kellemes dolog, de nem kell félni tőle. Ezután odaültetnek a ctg-hez, ott ülsz majd vagy fél órát fájásokkal persze, na ez érdekes ott ücsörögni egy székben mikor jönnek a fájások, de ezt is ki lehet bírni. Nekem az volt a szar ott, hogy már 2 percesek voltak. Ja, közben adatokat felveszik, száz kérdést felteszenk, többek között, hogy szeretnél-e EDA-t....
Utána beraknak az egyik szülőszobába és ott vajúdhatsz tovább, persze szülésznői felügyelet mellett...ha van kísérőd, akkor nem ül ott a nyakadon, hanem benézeget. Kérdezz tőle mindent, légzést bármit ami felmerül, sokat tudnak segíteni. Tanultam vajúdni a terhestornán, meg lélegezni is, de meg kell mondjam ott és akkor teljesen más légzés esett jól, nem a betanult.
Sétálgatsz, mert az a leghasznosabb, gyorsabb a tágulás. Persze sarokkád, nekem nem volt erre idő sem, hogy beüljek, nem azért mert annyira gyorsan szültem, hanem mert olyan sok dolgot csinálnak ott. Meg én úgy mentem már be, hogy sűrűek voltak a fájások, otthon jobb vajúdni amíg lehet...nekem mondjuk gyorsan váltott 5-8 percesekről két percre, szóval mi sietősre fogtuk aztán itthonról a dolgot.
A doki is beért korán, tehát nem csak kitolásra, meg burkot is repesztett, azt sem hagyta az ügyeletesre, szóval nagyon jó fej volt és imádom az orvosomat.
Burokrepesztés után jött az anesztes az EDA-val, ami aztán annyira begyorsította a dolgot, hogy 20 perc múlva jöttek a tolófájások, szóval nem sokáig élvezhettem az EDA áldásos hatását. A kitolás nekem sokáig tartott, mert nagy volt a baba...de normál esetben innen már rövid a buli.

Kérdezz ha érdekel még valami.

A csecsemősök nekem nem voltak szimpatikusak, de sokaknak itt meg igen, szóval nem tudom mitől függ ez.
Mondjuk én bababoom közepén szültem full house volt a babáknál, lehet azért voltak olyan hülyék. Nem tudom. Mindenestre ne várd, hogy maguktól elmagyaráznak minden, te kérdezzél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A babát ugye minden reggel már 6kor kihozhatod, ha nem veled alszik. Ezután neked kell pelenkázni, köldököt ápolni meg mindent ott kint az ágyadnál! :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi!
Nagyon köszönöm a részletes beszámolódat!És nagyon gratulálok , hogy ilyennagy babát sikerült rendesen megszülni!!azért ez nemsemmi !le a kalappal!!
gondolom a csecsemősök ha már kérdezek azért készségesen elmagyarázzák amit kell?
és szobaügyileg milyen a helyzet? a közös zuhanyzót láttam és nem valami kecsegtető...szeretnék olyan szobába kerülni ahol van wc és zuhanyzó, de nem a legdrágábba...ez hogy működik?bár ezekszerint téged odarakhattak ahol egyáltalán lett hely...
...de jó, hogy idetaláltam... :D
Vendég

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 13:52-kor.
szonce82

Sziasztok!
Bocsi,hogy így ismeretlenűl bejelentkezem,de egy gyors kérdésem lenne.
Van esetleg köztetek olyan aki ismeri a pre-seed termékenység barát intim síkosítót vagy aki használta ezt?
Ha igen akkor írna nekem priviben véleményt.
Igazából még senki nem tudott nekem erre válaszolni és én meg újságban olvastam rólla,de nem sok tájékoztató volt rólla.
Előrre is köszönöm.

Kati76
kovacsne.kati

Sziasztok!
Bocs, hogy kicsit elhanyagoltam a topikot. De úgy látom, azért nem maradtam le sokmindenről. Hova tűnt mindenki????

Lbernuska!
Az alvás kérdés szerintem elég kritikus. :lol: Mi nem tartozunk azok közé, akiknek szigorú elvei voltak e tekintetben, a gyerek alakította. Egészen kicsi korában rácsos ágyban aludt, végigaludta 1 hónapos korától az éjszakát. Aztán kb. 3,5 hónaposan elkezdett jönni a foga (akkor mindenki hülyének nézett emiatt, de elhitték, amikor 4 hónaposan kibújt az első :o ), és többször kelt enni éjszaka. Egy idő után nem bírtam az állandó kikászálódást az ágyból és magunk közé vettük. Így mindenki ki tudta pihenni magát. Egész sokáig - most januárig - így aludtunk, csak aztán kinőttük az ágyunkat. Úgyhogy a Beni rácsoságyáról levettük egyik oldalon a rácsot, és arra van rátolva a mi ágyunk. Mostanában kezdi kinőni, úgyhogy most gondolkodunk egy másik ágyon. Mivel ő elég nagynövésű gyerek, azt mondom, hogy olyan 2,5-3 éves koráig elvileg jó a rácsos ágy, bár ennyi idősen azért már van igényük a gyerkőcöknek olyan ágyra, amiből egyedül is ki tudnak mászni. (VAn olyan kiságy, amiből ki lehet venni 3 rácsot, illetve olyan is, aminek levehető az egyik oldala. Mi most az utóbbi fajtát vesszük majd Picitesónak. Ti milyet vettetek?)

cs-andi!
Drukkolok, hogy Csenge Boglárka minél előbb kíváncsi legyen erre a kinti világra. Nem irigyellek: nálunk Beni pont a kiírt napra érkezett, de így is alig bírtam kivárni az utolsó egy hetet.

Szilvi!
Várom a képeket! Hogy sikerült az oltás?

Szonce!
Kösz a biztatást!
Teszt: nem csináltattam meg, de ha újra ott tartanék, megcsináltatnám. Nekem most alacsony lett az AFP-m, és bár minden más értékem jó volt, és a 18 hetes UH-n sem találtak semmilyen eltérést, a dokim elküldött genetikai centrumba. Emiatt el kellett tolnunk egy utazást, idegeskedés, hogy mikorra kapok időpontot, stb. Nem gondoltam, hogy bármi baj lenne, de azért bennem volt, hogy mindenképp meg kell nézetni Picitesót. Szóval, ezek miatt ma már megcsináltatnám a tesztet. Az AFP elég ritka esetben jó, mert elég érzékeny arra, hogy pont a megfelelő időpontban csinálják. És ezzel lehet, hogy megspórolsz magadnak mondjuk egy amniocentézist...
Betegségek: leginkább egyiktől sem. Van egy csomó rémsztori, de sokkal több olyan van, hogy egészséges gyereket szültek. Csak az nem hírértékű. Szóval bízz abban, hogy minden rendben van ott benn! Ezeket meg próbáld meg nem meghallani!

Kati!
Sajnos nem hallottam még róla!

Holnap megyünk a kórházba. Remélem, hamar vége lesz a napnak és minden rendben lesz!
Addig is mindenkinek csupa jó dolgot kívánok!!!! :wink:

beszteri

Sziasztok.

cs-andi: Ha még egyben vagy ettől a szeles időtől....a csecsemősökre én semmiképpen nem tudom sajnos azt mondani, hogy készségesen elmagyaráztak volna bármit.
Első nap, amikor a szülés után én ugye a medencém szétcsúszása végett felülni alig tudtam, a gyereket is a férjem kérte ki és hozta be nekem, na beviharzott a csecsemős, hogy mindenki tud-e mindent pelenka, köldök stb...mondtam, hogy én nem, csak elméletben....mire azt mondja, hogy oké akkor megmutatja, menjek hátra a csecsemősökhöz babástól, mert csak ott lehet, de siessek mert csak délig. Köszike. Na a köldökápolást se tőle tanultam meg hanem a szobatársamtól, aki az 5. babát hozta világra, na mindent tőle tanultam, hála neki a mai napig.
Így nem lett mellgyulladásom stb...a másik példa, nem tudtam szoptatni, mert egyrészt későn indult csak a tejem be, másrészt azt sem tudtam hogy kell....hátra mentem (másztam) és kértem, hogy segítsenek, na jött is egy csecsemős, azzal nem volt baj, csak éppen annyit tett, hogy feküdjek le oldalra, mellém tette a gyerekemet és rátolta a fejét a cicimre és azzal a lendülettel elviharzott. Boti köpte is ki a cicit utána rögtön és egyszerűen nem tudtam cicire tenni őt utána. Na mindegy...másnak meg jó tapasztalata van a csecsemősökkel.
Mint észrevettem attól is függ, hányan vannak éppen az osztályon ha full ház dübörög az szívás akkor ez van, ha unatkoznak éppen akkor nagyon készségesek ahogy hallottam.
Ennyi.
A szobát sajnos nem választhattam, mert nem volt hely sehol, ezért nem túl szupi szobában tengettem a napjaimat, de ki lehet bírni, a vizes részleget hagyjuk az én véleményem szerint az kritikán aluli.
Nem olyan sok idő, ki lehet simán bírni, amúgy is a babával és a saját problémáddal leszel elfoglalva...jó tanács! csak a legfontosabb látogatókat fogadd és pihenj amennyit csak bírsz és vidd be a babát éjszakára, hidd le megéri!!!!

beszteri: Nagyon drukkolok Nektek, azonnal írj ahogy már otthon vagytok és tudsz szánni erre pár percet, nagyon kíváncsi vagyok hogy ment.
Mi még nem vagyunk túl az oltáson sajna ma megyünk 14.30-ra. Röhejes de nekem már megy a hasam annyira ideges vagyok, pedig próbálom magam visszafogni, hogy a baba nyugis legyen.

Kati76: Én sem hallottam semmit erről a témáról sajnos!!!

szonce: Ha megtehetitek akkor csináljátok meg a vizsgálatot, megnyugszol tőle!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

sziasztok!
igen, itt vagyok :D

silverlion!nagyon köszönöm a részletes beszámolódat!jobb,ha tuda az ember lánya mire is számíthat:wink:

ctg+flowmetria+a helyettesdokival is lepacsiztunk meg összeismerkedtünk
rendes és nagyon kedves doki és finomabb keze van...
mindennap ctg+flowmetria+méhszájvizsgálat :cry: +holnap teljes labor :?
azt mondja tágabb vagyok a múltheti(C:2222) értékekhez képest és feszül a magzatburok a bemenetben és megsimizte babám koponyáját is :!: :!: ezért rettentő irígy vagyok ám rá :D
de kéne már valami fájásokat is produkálni vagy lehet egyszercsak elpattan az a burok...
ja és azt mondt nagy a baba, de ő max.3600g-ra saccolja szerintem az nem olyan nagy ahoz képest hogy 4kilóssal riogattak eddig :shock:

ja és pénteken jön az idei év legdurvább vihara :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Vendég

Csandi!

Írtam privit. Akkor még egyben vagy... Hú 2222 az jó, akkor talán nem fogsz sokat vajúdni az elején... Szorítunk!!!

Beszteri: írom a mélt, a privátodra...

Mamabogár
mamabogár

Cs-Andi!
Én még nem tudok neked a jánosos szülőszobáról beszámolni, de drukkolok neked, hogy könnyű és gyors szülésed legyen! És most már minél előbb!!! :-D

Szonce!
Én nem csináltattam kombinált tesztet. Pedig én már 31 vagyok. Nekem jó volt az AFP eredményem is, meg a genetikai UH-m is. A 20. héten azért elmentünk egy fizetős genetikai UH-ra az Istenhegyi Klinikára, csak önszorgalomból, nem a dokim ajánlotta, ott megnyugtattak, hogy valóban minden ok. De ha aggódsz emiatt, akkor inkább végeztesd el ezt a vizsgálatot. A rémhírekkel meg ne foglalkozz! Csak feleslegesen stresszeled magad!

Kati!
Sajna nem ismerem ezt a terméket, nem tudok segíteni.

Beszteri!
Remélem Beni már rég túl van a műtéten és már várjátok, hogy hazajöhessetek. Írj majd, hogy mi volt!

Mi olyan kiságyat vettünk, aminek 2 rúdja kivehető, azon ki tud mászni egy darabig. Ez az alvás kérdés tényleg elég nehéz lehet! Én nem szeretném, hogy mi is úgy járjunk, mint az én szüleim! Apumat kitúrtam a helyéről és jó sokáig anyu mellett aludtam. Lehet, ezért nincs tesóm. :oops: :D

Mamabogár!
Várom én is priviben a beszámolód! Köszönöm!!!

Kép
Kép
lbernuska

köszönöm az együttérző szavakat és a jókívánságokat!
Vendég

Sziasztok!

Most értünk haza, Beni szerencsére tök jól van. A Heim Pál viszont egy káosz, most nincs energiám részletezni, mindenesetre jól megkinlasztották szegénykémet... Majd holnap írok részletesebben.
Mindenkinek kösz a drukkokat és további szép napot!

beszteri

folyamatosan érzem a derekam szerintem ez már az lesz csak majd beerősödik egyszercsak+elöl a hasam alján is feszít kicsit...

...derékfájás megvan még és talán erősödik is megsürgettem egy jó meleg fürdővel :D :D
reggel 3/4 7-re kellene laborra+ctg-re mennünk és nem vagyunk jó koránkelők így ha összejön akkor le se fekszünk :D :D

talán eljött végre a mi időnk :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

cs-andi: Drukkolok Neked nagyon, hogy simán menjen minden!!!!!!!!!
Csak ügyesen!!!

Kép

Kép
silverlion

Beszteri!
Örülök, hogy Beni jól van!!! Majd írd meg, mi volt!!!

Cs-andi!
Szorítok neked!!! Lehet már túl is vagy rajta!!! :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ibernuska: elment végre az üzenet, nem tudtam egyszerűen mált küldeni a babaneten át, de már működik...:-)))

Eszter: kiságy ügyben nézd meg a www.kindermobel.hu oldalt

Én ott vettem egy kombi kiságyat pelenkázóval együtt, 34.000.-Fért
Jól néz ki nagyon, egy baja van az oldallapjai lamináltak nem igazi fa...
Szolnokon vannak mondjuk el kell menni érte, de még így is megérte nekem....

De jó a csandinak....:-)))már lehet, hogy külön vannak, nagy a csend:-)))

Mamabogár
mamabogár

Eszter !Ha lehet akkor én ezt ajánlom,Bp en van.Nézd meg .......

http://www.babacenter.hu/

Beninek szurkolok!Gyógyuljon meg nagyon-nagyon hamar!a rossz élményeket felejtesd vele mielöbb.

Kép
veronak

Sziasztok!
Köszönöm a biztatásokat, Beni nagyon-nagyon jól van! ha nem lenne a kezén a kötés, akkor semmi sem emlékeztetne arra, hogy szerdán műtötték. Jó a kedve, használja a kezét és a vágás is nagyon szép (naponta cseréljük rajta a kötést, úgyhogy látom). Szóval minden tiszteletem ezé a kisemberé (és az összes többi hozzá hasonlóé, mert szerintem ebben a korban még ilyenek)!
Köszi a linkeket! Ha lesz időm, megnézem őket!
Most kicsit ritkábban vagyok, mert itt van anyukám, és nem nagyon van időm a net előtt ücsörögni.
Minden jót nektek!

beszteri

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy betolakodom közétek! Mivel az Istvánba szültetek vagy csak fogtok szülni! Na a lényeg amit szeretnék megtudni, hogy van-e valaki aki ismeri a Boros Judit doktornőt?? Mert van egy topik ahol írnak róla és az elején olyan szépeket meg jókat aztán meg nagyon rosszakat írnak róla! És most nem is tudom hányadán álljak a dr-nővel! Még sajna nem vagyok babás, de elég rég ota probálkozunk apácskával! Meg ha netán jár hozzá valaki akkor kérlek írja meg a vizsgálati tarifáját! Nekem ugy is jó, ha privit írtok! Mindenkinek előre is köszönöm!!!!

Mindenkinek jó babavárást és jó babázást kívánok! :wink:

Kép

Kép

Kép
nócika

Ne haragudjatok, de miután elküldtem akkor láttam, hogy rossz helyre léptem be !!! :oops: :oops: Ne haragudjatok!!!! :roll: :wink:

Kép

Kép

Kép
nócika

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 10:14-kor.
szonce82

Szia,
eddig nem írtam még ide, de láttam a kérdésed, úgyhogy regisztráltam. Két hete szültem a Jánosban, nekem igazából pozitívak voltak a tapasztalataim, még a csecsemősökkel kapcsolatban is!
A szüléssel kapcsolatos kérdéseidre: beöntés és borotválás automatikus, bár mivel én otthon már beöntés nélkül túl voltam ezen a részén, ezért nem kaptam. A szülés fekvő pozícióban történik, viszont ha problémamentes a vajúdás, akkor vajúdni bármilyen pozitúrában vajúdhatsz. Ha olyan szülőszobában vagy, akkor még kádban is.
A gátmetszés orvos, szövet és babaméret függő. Azt tudom, hogy van olyan doki, aki próbálja a gátvédelmet, viszont azt vedd figyelembe, hogy ha nem jön össze és repedsz, akkor az utána kegyetlen lesz! A velem egy szobában lévő, 3. gyerekét szült nő szana-szét repedt, mert próbálta a doki a gátvédelmet és még a szülés utáni 2. napon is sírt, olyan fájdalmai voltak (méhszáj is repedt, varrni kellett). Nekem volt gátmetszésem, a 4. napon már alig éreztem. Egyébként magát a metszést egyáltalán nem éreztem.
A babát szülés után rádteszik, de utána elviszik fürdetni, megmérik, stb., majd visszateszik hozzád, hogy gyakorolja a szopizást. Utána viszont elviszik kicsit az inkubátorba, hagy melegedjen.
Az első 24 órában, főleg az első éjszakára érdemes bent hagyni, mert megfigyelik, ráadásul meg fogsz ijedni (ha első gyerek), ha mégis kihozod és pl. egy jó adag nyákot köhög fel...
Az első 48 órában cukros vizet adnak éjszaka a babának, sőt nappalra Te is kapsz cumisüveget vízzel (vigyél be saját üveget!) és kérik, hogy itasd. Én itattam, a gyerek mégsem lett se víz-, se üvegfüggő, viszont mégsem éhezett. 48 óra után, ha nincs tejed, akkor éjszaka tápszert fognak adni neki. Nekem volt már tejem, lefejtem, beadtam névre szólóan és azt adták neki oda.
Egyébként szinte kivétel nélkül szidják a csecsemős nővéreket. Én mentem, kérdeztem, udvaroltam nekik, stb. és mindenre kaptam választ mindegyiktől, senki nem volt bunkó, sőt, az egyik kijött és megmutatta, hogyan kell szoptatni, tisztába tenni, stb. KÉRDEZNI kell, ez a lényeg, mert maguktól nem jönnek, hisz nem tudhatják, hogy hanyadik gyereket szülöd és egyáltalán kérsz-e a segítségből.

Ennyi, remélem, tudtam segíteni. További szép babavárást kívánok Neked.

Kép
belfast

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 13:52-kor.
szonce82

Hello mindenki!
Csatlakoznék belfasthoz én is!3 hete szültem a Jánosban,kedves Sóvágó dr-nál!Ezúton is köszönök neki mindent!:-)
Fogadott szülésznőm volt,akit Annamarinak hívnak.Császármetszés lett a vége,de még így is csak 30 ezret adtam neki.Szerintetek ennyi elég?Mivel nem mondják meg,hogy mennyiért vállalnak,szülést!A műtö személyzettől pedig ajándékkosárral köszöntem el.Meg is lepődtek!:-)Plusz a Lacinak aki a műtőbe tolt be,aztán ki adtam 5 ezret.
Az itt töltött 5 napom alatt maximálisan megvoltam elégedve az osztály dolgozóival.(Mindenki mosolygott és segítőkész volt).
A étel hagy némi kívánni valót maga után,de még mindig jobb mint a "börtön koszt",ugyanis itt nincs száraz kenyér!
:lol:
A csecsemősökkel nekem semmi bajom nem volt!Sok gyerek volt,de tudtak rám időt szakítani.Mivel 1. gyermekemet szültem elég tudatlanul álltam a dolgokhoz.Örülök,hogy rooming-in rendszer is működik,mert így saját magam végezhettem a babával kapcsolatos dolgokat és megtanulhattam mire hazamentem.
Viszont azt a fogalmat,hogy TISZTASÁG nem ismeri a kórház.A WC büdös és koszos volt,nem beszélve a folyosóról.2 zuhanyzó van 40 emberre.Amikor reggel nagy nehzen kimásztam a folyosó végére,már legalább 5-en álltak sorban előttem!Ezen lenne még mit javítani!
De a rosszat feledteti velem ez a csöpp emberke.Ha lesz rá lehetőség a második gyermekemet is ott szeretném szülni!
Úgy hallom kisfiam felébredt!
Sziasztok!
szöszi200

A cukros vizes helyzet tuti nem fog változni, ebben ne is reménykedj! Az a harci helyzet, hogy orvos ismerőseim szerint is rosszabbul járok, ha a gyerek vércukra leesik, mert az első két napban, amíg nincs tej, nem kap semmit.

A szülőszobák tuti profik, ahogy már írtam, a szülőágy tipikus, szó sincs lekötözésről, ne izgulj. A lábadat majd neked kell felhúznod kb. a nyakadba, de senki nem fog lefogni! Egyébként ajánlom, hogy majd menj el szülésfelkészítőre, mert baromi hasznos és sokat fog segíteni. Legalábbis nekem nagyon sokat adott.

A kaja tényleg elég gáz, tipikus kórházi koszt, dehát túl lehet élni, ettem én már rosszabbat is (SOTE).

A tisztaság tényleg nem vmi szuper, szerelkezz majd fel fertőtlenítő kendőkkel, wc ülőkére tehető papírral, zuhanyzáshoz külön papuccsal, stb. Én amúgy mindig fél 9 után mentem zuhizni, rajtam kívül a kutya nem volt ott. Egyébként vannak fizetős szobák, azokhoz van saját zuhany, de két hete annyira fullon volt az osztály, hogy nem tudtam ilyenbe menni.

A szüléstől ne félj! Ha a fájdalmat nem bírod, akkor kérhetsz epidurált. Bár én anélkül csináltam végig (elfelejtettem kérni, mikor meg eszembe jutott, addigra már nem lehetett) és tényleg igaz, hogy amikor már túlvagy rajta, akkor azonnal elfelejted, hogy mennyire fájt! Egyébként meg annál rosszabbat nem tehetsz, hogy már most paráztatod magad rajta!!! Mindenki túléli :) és amikor már ott van a kezedben a babád, akkor annyira de annyira lényegtelenné válik az egész fájdalom! Amúgy sztem pánikolni nem nagyon lesz energiád... :)

Kép
belfast

Sziasztok!

Szonce: Csak nem megint a félelem!!!

Ne félj semmit, menni fog minden a maga útján, segíteni fognak neked, mikor mit kell csinálnod.
Amikortól belépsz a szülőszoba ajtaján a fájásaiddal, onnantól ezekre a parrákra nem lesz se időd, se energiád, mert meló van. :-) Meg kell szülnöd a babádat.

A cukros vízzel nincsen semmi baj, nem lesz tőle a gyereknek semmi baja és ha szépen itatod még nagy eséllyel be sem fog sárgulni, szóval nem akarnak azért a babának sem rosszat, bár ezen néhány anyuka előszeretettel vitatkozna.

Az ágy nem tipikus nőgyógyászati szék, ez egy ágy, ahol majd a derekad alá tesznek valami emelőpárnát vagy ilyesmit és a lábadat valóban neked kell fognod és ahogy nyomsz majd húzod szépen magadra, ezzel is segítve a dolgokat.

A gátmetszésről csak annyit, hogy bízd a dokira, nem kell egy először szülő nőnek gátvédelem, szépen metszik, varrják és nyoma sem lesz. Ne akarj pluszban szenvedni ha nem muszáj, a vágást tényleg nem érzed. Képzeld csak el, hogy szültem volna meg az 5 kilós babámat, ha én a gátmetszésen görcsölök....sehogy.

A parákkal kapcsolatban csak annyit és fogadd meg, nem görcsölsz rá mindenre. Ha szorongsz és félsz a szüléstől, azzal a saját dolgodat nehezíted, mert bevonzod a problémát. Én is féltem, de aztán nagyon jól legyőztem magamban a dolgot, a végén eszemben sem volt, hogy féljek, csak vártam örömmel a babát. Ezt tanácsolom neked is.
Nézz körül, hány kisbaba van mindenfele, gondolod, ha elviselhetetlen lenne, akkor szülne bárki is? :-)
Na jó, ennyi elég, ne haragudj, hogy így leírtam ezeket, de a félelem nagyon megnehezítheti a dolgot!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Rég jártam erre.... :oops:

Látom van pár új topiclakó.. :)

Téma a szülés... :D Szonce! Silverlionnal teljesen egyetértek, no para! :wink: Sokkal rosszabb, ha rágörcsölsz a dolgokra! Talán igy a harmadik szülés után azt mondom, jobb volt az elsőnél, mert nem tudtam, mi vár rám, ugyan elmondták sokan, hogy igy meg úgy zajlik, ez fáj, az nem fáj, ez kellemetlen, az nem, stb... de talán jó volt úgy, ahogy volt, hogy nem tudtam pontosan, mit fogok érezni, átélni... :) Most tudtam már, azt is, milyen EDA nélkül szülni, s nem is akartam anélkül, de nem volt rá idő, burokrepesztés után 2és fél órával kibújt a kiscsajszi... nem mondom, tömör volt ez az idő és velős, fájdalom szempontjából meg végképpen. Úgyhogy én tuti EDA-párti vagyok... :lol: A gátmetszéssel valóban jobban jársz, ha vágnak, mert elsőnél nagyon ritka, hogy megúszhatod és a repedés kegyetlen tud lenni! Bár nekem nem repedt, mert vágtak, mindháromnál, de anyumnak igen, még a hugycsövét is stoppolták, olyan válla volt az öcsémnek! Nálam megpróbálták a gátvédelmet, mert kérdezték, akarom-e... no én akkor már semmit nem akartam jobban, mintsem minél hamarabb kinttudni a gyöngyvirágot... :lol: és mivel a gátvédelemmel elhúzódik a kitolás, mert engedd el a fájást, kicsit nyomj (jó vicc, amikor az ember azt érzi, menten becarik...), most nagyot, most lihegd el... na ezt EDA nélkül nekem mondhatták... mondtam én, vágjon, mert én nem tudok "elpihegni" egy fájást sem... és tudod, nem bánom, már aznap ültem a varraton és nem fájt, két nap múlva húzódott kicsikét, de nem vészesen! :wink:
A tisztaságról no comment a gyerekágyas osztályon!
A szülőszobák viszont nagggyon pöpecek!! :) És a szülésznők is!
Igen, a lábad az nyakbahúzós dolog... kicsi deréktámasszal alattad... amikor felkötözik, az már az, amikor varrják a gátat... akkor felkötözik, hogy el ne rántsd... bár a lábfejed azért belenghet néha, nekem mondta a doki, hogy akkor ő odaül a lábam közé, és csak egyet kér, ne rántsam el a sejhajomat, amikor ölt és ha lehet, próbáljam meg nem fejberúgni, akármennyire érzek rá erőteljes késztetést... :lol:

De a lényeg, hogy minden túlélhető és akármilyen car is akkor, idővel megszépül minden (bár én már többet nem szülnék, ha fizetnének sem... :lol: elég volt a három), sőt, már akkor, amikor szuszog a lila kis csomag a kezedben párpercesen! :wink:

Na, okos számnak csitt van!!!! :)
Vendég

Köszönöm a beszámolókat mindenkinek. :)
szonce82

Sziasztok Csajok!

Köszönöm én is a szüléses beszámolókat! Hogy fokozzam ebbéli tudásomat tegnap elmentem az első szülésfelkészítőmre a Jánosba. Hát nagyon jó volt! Egy nagyon kedves szülésznő tartotta, valamilyen Judit. A csecsemőről volt szó, jövő héten a szoptatás lesz a téma. Jár valamelyikőtök erre a felkészítőre???

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a szülés-beszámolókat!

Lbernuska!
Én nem járok, viszonylag messze van tőlünk a János, és gyerekkel már nehéz lenne megoldani. És igazából a csecsemős, szoptatós részek nem nagyon érintenek, ebben már van tapasztalatom... :)
De jól teszed, hogy elmentél, főleg, ha tényleg hasznosnak is érzed. Talán kicsit magabiztosabb leszel az elején. Én Benivel sem jártam, akkor még dolgoztam, amiatt nem tudtam. És a végén már bántam. Majd azért írj, hogy milyen témák lesznek még, kíváncsi vagyok.
Amúgy mi van veletek? Régen jelentkeztél.

Többiek!
Merre jártok? Jól van mindenki?

beszteri

Sziasztok!

Én mindig akartam menni erre a felkészítőre és valahogy sosem értem oda...:-) Utólag bánom nagyon, mert biztos sok hasznos dolgot elmondanak azért.

Egyébként helyileg hol van a Jánosban ez? Ott a szülészetnél?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 14:22-kor.
szonce82

Szonce!
Csak így tovább, no para!!!! :lol: Ügyes vagy!

beszteri

Sziasztok Csajok!

Mindenkinek: Szülésfelkészítőre akkor mész, amikor akarsz. Nem kell külön jelentkezni, kedden du. 5 órától tartják az előadóteremben. Az előadások körbe mennek, bármikor lehet csatlakozni. Tematika:1. Vajúdás, szülés, 2. Relaxáció, légzéstechnika a vajúdás alatt, 3. Az újszülött, 4. Szoptatás, 5. Gyermekágy, császármetszés, 6. Hazamenetel, első napok otthon. Jövő héten a szoptatás lesz a téma.

Kép

11. épület a szülészet, 23. épület az előadóterem.

Én úgy gondoltam, hogy jobb most eljárni, mint majd a végén hatalmas pocakkal. Egy barátnőmtől korábban megkaptam az összes előadás anyagát, ha valamelyikőtöknek kell, szívesen átküldöm, írjatok priviben.

Kép
Kép
lbernuska

Beszteri!
Múlt héten Balcsin nyaraltunk, azért nem jelentkeztem mostanában. Nagyon jó volt, minden nap fürödtem fél órát. :-D Egyébként minden rendben nálunk, jövő héten megyek a terheléses cukorra.

Hát elhiszem, hogy neked már nincs szükséged a szülésfelkészítő tanfolyamra... :-D Nem sok újat tudnának mondani.

Beni keze meggyógyult már? Szövettanra mit mondtak?

Szonce!
Nagyon ügyi vagy, hogy nem parázol! :-D Szülésfelkészítőre természetesen azok is járhatnak, akiknek a magándokijuk jánosos. Amúgy meg bárki bemehet. Sok apuka is volt.

Kép
Kép
lbernuska

Lbernuska!

Beni keze nagyon szépen gyógyul, olyannyira begyógyult, hogy az egyik varratot ki se tudták szedni. Úgyhogy emiatt még be van ragasztva, hogy se ő, se a kis pajtásai ne piszkálják el, de már fürödhet, és éjszakára nem szoktuk rátenni a tapaszt. Kedden megyünk megint, addig kicsit lazítgatni kell minden nap, és akkor talán ki tudja majd szedni. A szövettan eredménye is akkorra lesz meg.

Terhelés: majd drukkolok. Nekem most jó lett (7,4, a múltkor, 16. hét körül 7,6 volt [Benivel a végén cukros voltam, úgyhogy már akkor is csináltak nekem egyet]), nagyon örültem neki, mert a heti ellenőrzéseket nehéz lenne megoldani Beni mellett.

Privit megkaptad?

beszteri

Szia Beszteri!

Örülök, hogy Beni jól van!

Privit megkaptam, választ mailben elküldtem.

Cukorterhelés: Megvettem a 75g glükózt. Hát durva mennyiség... Remélem nem lesz gáz meginni! :?

Kép
Kép
lbernuska

lbernuska: nem tudom, hogy tudod-e, de lehet bele tenni friss citromlevet amitől ha nem is kellemes, de limonádészerű lesz és könnyebb meginni. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

és figyelj arra, hogy először a vizet töltsd a pohárba, utána pedig több adagban a cukrot, és úgy keverd el.
én a múltkor felcseréltem a sorrendet, úgy bekeményedett a cukor, mint a kő, újat kellett vennem. és otthon is elkészítheted, akkor már nem kell a vérvételen szenvedni vele.
citrommal tényleg kibírható.
majd drukkolunk!!!! :)

beszteri

sziasztok!
Új vagyok itt, nagyon jó dolgokról írtok, sok érdekeset olvashattam tőletek!
Én az első terhességem 28. hetében járok, én is a Jánosban szeretnék szülni, valójában oda tartozom területileg, és én magam 25 évvel ezelőtt is fél órásan ott kötöttem ki :D
A terheléses vérvételen én is túl vagyok már, nem tartozik a kedvenceim közé, de ki lehetett bírni. Nehéz volt meginni, fél liter vízbe keverték el, én meg sajna naponta nem iszok meg annyi folyadékot, hát még időre...nekem csak a mennyiségével volt bajom...
Amit szeretnék tőletek kérdezni!:
Én eddig Szentendrére jártam laborba is és nőgyógyihoz is, mert lakhely szerint oda tartozom. Szigetmonostori vagyok!
Kérdésem: tudja-e valaki, hogy ha én ezentúl be szeretnék járni a Jánosba vizsgálatokra:ultrahang, ctg, bármi, mikor vannak a rendelések? Igazából én nem szeretnék fogadott orvost,mert valójában nem tudom megfizetni, ügyeletesnél fogok szülni valószinű, de szeretném megismerni a kórházat!
Ezért gondoltam, hogy mostmár így a vége felé bejárnék a kórházba!
Tud valamelyikőtök tanácsot adni nekem?
Előre is köszönöm!
Szép napot nektek
tatyi1983

Szia Tatyi!
SAjnos nem tudok segíteni, én magándokihoz járok, úgyhogy csak az uh-k miatt kell a kórházba járnom. REmélem, hogy tud valaki segíteni.
Jó lett a terhelésed? Mikorra vagy kiírva?

beszteri

Szia Beszteri!
Köszönöm hogy válaszoltál. A terhelésem során kiderült, hogy hólyaggyulladásom van, most 4szer 1 semicillint kell szednem, meg a vasraktáromat kell felturbózni, de cukor szempontjából semmi gáz szerencsére. A gyulladást meg szintén szerencsére még jó korán kiderítették, így még tüneteim sincsenek. Tegnap kezdtem el szedni a gyógyszert, egy hétig kell szednem, a védőnők megnyugtattak, a babának nem lesz baja, hát remélem is!
A 28. hétben járok, november 20 ra vagyok kiirva, és kisfiút várok :D
Kérdés: hogyan lehet ilyen vonalzót vagy mit csinálni? Látom Eszter neked is van.

Ibernuska köszönöm a mailt, mindjárt meg is nézem :D

Puszi nektek! Vigyázzatok magatokra!
Megpróbálok minnél gyakrabban feljárni ide!
Szép estét mindenkinek!
Pusz!
Kati
tatyi1983

Szia Kati!

Én itt csináltam a vonalzómat:
http://www.bump-and-beyond.com/pregnancy-tickers.php

De vannak magyar oldalak is:
http://babafalva.hu/portal/modules.php? ... ers&type=v
http://www.noivonal.hu/ - itt a fejléc utolsó pontja a vonalzók (lehet, regisztrálni kell hozzá, már nem emlékszem)
http://nagyonbaba.hu/terhes-ticker

De ha beírod a Google-be, hogy vonalzó, vagy hogy ticker, biztos ad még ki oldalakat.

Gyógyszer: biztos, hogy semmi baja nem lesz a babónak, különben nem adták volna. Tök jó, hogy ilyen korán észrevették, így hamarabb megy a gyógyulás is. :lol:
Nevetek van már? Nálunk kislány lesz, és tegnap döntöttük el végleg, hogy Júlia lesz a neve.
Várunk, hogy jelentkezz!

Többiek!
Jól vagytok??? Hová tűntetek?

beszteri

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?