Új privát üzeneted érkezett!

sajnos nem sikerült mert rögtön volnalzót csinát.

szal a kód így kezdődik:

[url=http://lilypie.com]----------------
kerekpocak

tehát az urles kód kell!

emese: sztem a 2x1 óra sírás nem annyira sok sztem. nem kevés, persze de nem annyira rémes. a babáknak kell sírniuk, h fejlődjön az idegrendszerük.

én ugyanilyen késégbeesett és kicsit tanácstalan voltam amikor samu volt 1 hónapos. akkor a többiek azt mondták és biztos most is leírják majd, h nagyon pici még ő ahhoz, h kialakult alvási -evési szokásai és napirendje legyen. valamint az is igaz h minden baba más. de sztem azért szépen lassan ki fog alakulni egy napirend (nem órarend!!) és a 2-3-4 evésből 1 lesz. (az 5 órai evés után a 7es az kicsit korainak tűnik nekem- de hát én nem igény szerint szoptattam. nálunk 3-4 óra telt el a szopik között.) én fatimának is mindig írtam, most neked is azt tudom bíztatásul írni, h 2.5 hónapos kora után nekem 1000x könnyebb lett. és aztán az idővel egyenesen arányosan lett MINDEN könnyebb.

lehet h kicsi még hanna a 3 órás progikhoz, ezt nem annyira tudom, mert úgy rémlik h mi nem nagyon mentünk ilyen hosszú időre, ill. sokszor volt sírás a vége, de hát a mai napig előfordul ez. sztem ez tök természetes.

nekem nagyon sokat segített a suttogó titkai című könyv (ami nem feltétlenül jön be mindenkinek) az első pár hónap túlélésében, de azzal is bíztatnálak, h a 3.hónap bűvös határ sok szempontból.

szóval fel a fejjel és gratula még 1x hannához! nagyon tündéri gyönyörű kislány! és gyere többet.
kerekpocak

[quote="kerekpocak"] írta:kerekpocaks a 2-3-4 evésből 1 lesz.

mármint éjjel
kerekpocak

noémi csináltam egy babafalvás vonalzót csekkolásképpen és a köv. képpen van:

a 2. kódot kell bemásolnod (PHPBB), de az egészet, tehát url-lel kell kezdődnie. sztem te csak egy részét másoltad be. előnézetben is látnod kellene, sőt a régebbi hozzászólásaid alatt is.
kerekpocak

[/b]
Sziasztok!

Sikerült végre!!! Lemaradt az a fránya url!
Mindenkinek köszönöm, aki segített, nagyon rendes és kedves anyukák vagytok! :)

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Zsófi, köszönöm, igen, kicsit béna voltam, lemaradt a fele! :)
Már láthatjátok is a szépségeimet! :)

Kösz a segítséget! :D

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Ha már éjszakai szopi... Lőrikém még most is szopizik éjjel, egyszer biztos, de általában kétszer.
Néha iszonyú fáradt vagyok, mert reggel kelni kell, ovi, suli, de ha arra gondolok, ez az utolsó szopis gyerekem, nem erőltetem, hogy abbahagyja. Rém fura, a harmadik gyerek kiváltsága lehet, hogy máskor hagyja abba, mint a testvérei...
Köztetek van, aki sokáig szoptatott?

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

örülök, h sikerült! nagyon szép fiúk! üdv itt!!!
kerekpocak

Köszi Zsófi!

Belenéztem a weblapodba, nagyon édes a kisfiad! :)

Most megyek, de holnap jövök még, kiváncsi vagyok erre az oldalra! :)

Jó éjszakát mindenkinek!

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket, és a szörcsögéses véleményeket is! Nem vagyok para mami, de azért néha rámtör ez az. :oops:

Nelly

Kép
breeki

köszönöm szepen a valaszokat!!! :D
Vendég

Sziasztok Anyucik!

Most csak gyorsan beköszönök, majd próbálok jönni bővebben..
A hétvégénk kicsit pörgősre sikeredett, szombaton vendégek, vasárnap is+Borit szállítottuk szülinapi bulira.

Zsófi,ennél szebb neveket nem is választhattatok volna miniKerekpocaknak, nekem mindkettő nagyon tetszik!! Dorka és Samu, vagy Samu és Misu= mindkét páros jól hangzik :wink:

Szia Noémi, üdv.közöttünk, gyere sokszor! Nagyon helyesek a fiúk, gratulálok hozzájuk!!András most kezdte a sulit,vagy már 2.-os?
Én is szoptatom még Marcit, a nővérét két és fél éves koráig szopiztattam (Marcit nem szeretném addig).

Bala csúúúcs ahogy alszik! Hihetetlen milyen pózokban képesek szunyálni :shock: :roll: . Nagyon helyes kiskópé :D .

Mircike de jó dejóóó!!! Azért írjál néha, hiányzol!! Kár hogy nincs fotó az öltönyös fiadról akit majdnem megzabáltak a nők :lol: :D :wink: . Szuper,hogy így szereti Mirkó a bölcsit :wink: .

Köszi mindenkinek a pszichomókusos hozzászólást, aranyosak vagytok. Közben megnézte egy kiváló pszichológus ismerősünk is Borcsit, és azt mondta, hogy felejtsem el amit a "kollégája" mondott, mert bődületes baromság :shock:. Ez olyan, mint amikor két doki teljesen ellentétes véleményen van egy betegség gyógyításában.

puszi, még jövök

KépKép
logi

sziasztok,

Hanna nagyon édespofa! :)

do not worry Emese, mert az ismerősöm kisfia már 4 éves és már csak hajnali fél5-kor kér kakaót!
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

viccet félretéve, majd ha arra kerül sor, akkor megpróbálhatod valahogy leszoktatni az éjjeli evésről a bébit. erre vannak könyvek hogy hogy kell..........

aztán meglátod partner e benne, vagy nem.
nekem nem volt az, így nem erőltettem, hanem hagytam hogy úgy legyen ahogy neki jó, szal Liza 11 hónaposan is eszik éjjel 1* de van h 2*

mint Noémi neked a picifiad!
én is tuti szoptatnám ha lenne, de mi tápi-tejcsizünk :lol: :lol:

igen a sírás lehet a túl sok ingertől!
próbáljatok rövidebb időkre menni, hátha jobban esik úgy neki... :roll: :?: :?:

de igazából nem okoskodom a kérdésben, mert nekünk nem volt ez téma.

puszi a fájós pocira!

Noémi nagyon gyönyörűségesek a fiaid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
örülök h sikerült a vonalzó!

amúgy amikor leírtad h ki mikor született, hallod néztem nagyot mert az egyik fiad 2003 február, a pici meg 2003 március!! :P :P :P :P :P :P :P
azt gondolom elírtad :P ?????

Zsókám ez igen! Borcsa nagyon tud bulizni, egyre gyakrabban hallom h zsúrra megy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsófi és eddig Samu végigordította a fürcsit??? :shock: :shock:
édesem... miért vajon???
de tök jó h elmúlt!!! :lol:
a Dorottya nekünk is sanszos volt Lizinél, de csak nagyon kis ideig, mert a Liza mindent vitt végül :wink: :P

7végénk nekünk is nagyon eltelt, tegnap Ákossal kimenőztünk fél napig :wink: kiscsaládom vigyázott Lizusra.
mindannyian rettentően élveztük! :lol: :lol: :lol: :lol:
lmkata

Most lapoztam csak vissza:

Hanna gyönyörű,szépséges kicsileányka :) .

Noémi, még neked szerettem volna írni, hogy Marcus is felébred még egyszer-kétszer éjjel szopizni, de én már úgy megszoktam, egyáltalán nem zavar. Sőt,volt már olyan,hogy nem ébredt a megszokott időben, én viszont igen :roll: :D.

KépKép
logi

Sziasztok!

Logi! Andrisom most kezdte a sulit, nagyon tetszik neki! :) A szopi éjjel nálunk nem azonos időben van, talán ezért is fáraszt, bár 8 éve szoptatni szinte egyfolytában már kezdi leszívni az ember lányát! :-D
Látom, majdnem egykorúak a picikéink, lánykád gondolom ovis?

Imkata igen, elítam, nem szülök két hetente! :-D Lőrikém 2006. március 1- én született. Pont ma 19 hónapos, most, hogy látom leírva ugrik be! :) :) :)

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Kedves Anyucik! :)

Itt vagyunk mi is. Most csak röviden, mert rohanunk a PG-ba.

Milos szolidarít Hannácskával - aki gyönyörűséges!!!!! :) :) - , és neki is nagyon fája a pocija, ezért sem tudok nagyon jönni. Ha nagyon sír, jön a jól ismert masszázs+kerékpározás.., segítünk kijönni a fránya pukiknak. :oops: 8) :cry: Mindemellett még sokat is bukik a drága. Szal most unatkozni nem unatkozunk! :oops: 8)

Titkárom tájékoztat, így jobbulást a pici Tarkenak, és Szabinak!!! :? :)

Zsófi, gondolom, jól telt a pihi?!! Képek? (írom én..., igazad/tok van.. :oops: :oops: ) :) :wink: Hogy vagy? Pocak? Nevek nekem is tetszenek! :)

Katám, Anzsim, Nóra, Marcsi, Mircike (zsuk.. :lol: :lol: ), pusszok! :) :)

Logi, pusszok Neked+Marcusnak, a kis csibésznek + a bulis hercegnőnek! Nem semmi! Mi lesz, ha majd hosszabb időre kérnek kimenőt... :oops: :oops: 8) :wink:

Timi, tök jó, h vagytok ti is!!!! Bala édes, mint nmindig! Jobbulást Nektek is!!! :)

Noémi, üdv 2x is a klubban!!!! :) :lol: :wink: Fiaid nagyon szépek!!!! Lőrinek tök jó kis göndör fürtjei vannak!

Viki, Nelly, Teri Nektek is pusszok! (ezért röossz, mert félek, h kihagyok vkit.. :oops: :oops: :? ) Szóval midnekinek pusszok, a babáknak meg még több pusszok, és akiknek szüksége van, azoknak gyógypusszok is!! :)

Ja CsSzilviéknek is!!!! :) :)

most lépek, mert össze kell rántanom a családot. Ha tudok, még jövök!! :oops: 8) :wink:
e
mazsolák

LŐRINEK BOLDOG 19.!!!!! :D :D (na léptem)
mazsolák

Pusszok Panniéknak, Kláriéknak, Reniéknek...stb is!! (na ez van, tényleg nem direkte hagytam ki senkit, csak már rég voltam!!!)

Szal mindenkinek!!!!
mazsolák

mazsolák köszi szépen! Látom Te is a nagycsaládosok táborát erősíted! :-D 3 fiú??? Üdv a klubban!

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Noémi, értem mire gondolsz...lassan én is 5. éve szoptatok. Én úgy tervezem,hogy max december, utána abbahagyjuk. Bár a férjem mindig azt mondja,hogy ha Borcsinak engedtem,hogy két és fél évig szopizzon, akkor Marcit is hagyjam :roll: . Hát nemtom... :roll:
Szuper,hogy Andrisnak tetszik a suli, Bori jövőre megy.
Tényleg egykorúak a kispasik, Marci március 21-én született. Lőrinc a 4. 2006.márciusi fiú a topikban :wink:

Szia Edu, jaj de jó hallani felőletek! Édes kis hasfájós Milosom :cry: . A két nagyfiú is pocis volt? Zsigu hozzászokott már az új családtaghoz? puszi Nektek!!!

Lőrincnek boldog 19.hófordulót!!! Kép

KépKép
logi

Sziasztok!

Zsófi: nálunk is sláger volt a Dorka, de aztán azért nem az lett, m akkor Tóth Dorka lenne, amit hogy lehet csúfolni: Tódorka... :lol: :lol: :lol: Na ezért nem engedtem ezt a nevet.

Szia Noémi, üdv itt! Nagyon helyesek a fiaid! Lőrincnek boldog hófordulót!!!!

Zsóka! Milyen jó h vannak normális pszichológusok is!!!

Emese! Ne aggódj, én az első hónapban jól kibőgtem magam. Mondjuk főleg azért, h nagyon minimális tejem van és éheztetem szegénykémet. Na meg amikor fogalmam se volt h miért ordít... Hasfájásra nekünk nagyon bevált a Colocynthis homeos bogyó.

Teri

KépKépKép
pruci

Bori lerajzolt.. :D
Kép Kép

KépKép
logi

Zsóka!
Én ugyanezt gondolom, mint a férjed. Pláne harmadik gyerek, miért ne kaphatná meg ugyanazokat a lehetőségeket, mint a testvérei? Így is épp eléggé kell alkalmazkodnia a testvérekhez, legalább ebben dönthessen ő mikor hagyja abba. :)
Te kinél szültél? Kicsit elkerültük egymást, de ctg-n már találkozhattunk! :-D

Teri!
Köszönjük! Nagyon édes Petrád! Olyan jó ennyi szép kislányt látni, én egész nap a fiúkat lesem, és az összes ismerősömnek, barátnőmnek fia van. Csak 1 - azaz egy - kislány ismink van, na őt össze is hoztuk Lőrivel még születésük előtt! :-D Azóta is dúl a láv! :-D

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Zsóka!
Ez mai kép? Hol vannak annak a tündérnek a fürtjei???

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Noémi, üdv a topicban és nagyon szépek a fiaid, gratulálok! 3 fiú, az igen!!!

Kerekpocak, lmkata, nagyon köszi a válaszokat! Kata, örülök, hogy ezt írtad, én lehet, hogy hajlok erre a verzióra, mármint, ha a gyerek ragaszkodik valamennyi éjszakai evéshez, mert neki úgy jó, akkor én - most még úgy gondolom :P - hogy hajlandó és képes leszek felkelni hozzá. ... vannak ismerőseim, akik amondók, hogy azért 4 hónapos korára a gyereknek át kell aludnia az éjszakát. Azért meg fogjuk próbálni. Zsófi, az igaz, hogy ahogy halad az idő, egyre könnyebb ... már most így érzem. Az első két hét nekem brutális volt! ... most kezdem jobban érezni a kicsit, hogy mit is szeretne, mikor miért sír ... és ő is kezd sokkal kiegyensúlyozottabb lenni! A suttogót már sokat említettétek, még pocista koromban fel is írtam magamnak a szerzőt és azóta már láttam a könyves boltokban ... meg fogom nézni, és meglátom, hogy mi mit tudunk belőle hasznosítani! És élvezem, hogy Hannus ilyen pöttömke még ... de azért már várom azt a 3 hónapos bűvös határt is :!: :P Engem az vált majd meg, ha lesznek élményeim, mint például tegnap először gügyőgő hangokat adott Hannácska és ma reggel a pelusozás után 1/2 órát játszottunk azzal, hogy én adtam "e" hangot és ő leutánozta!!! Tök büszke voltam ... na én ezeket a perceket vártam, amikor már van valami visszajelzés, hogy élvezi az életet és kezdi jól érezni magát!

Logi, édes vagy, köszönjük a bókot Hanna nevében :P :P !

lmkata, arra a félnap kimenőre nagyon irígykedem!!! Mi úgy tervezzük, hogy pár hónap múlva talán nyélbe üthető egy ilyen :roll: :oops: ..... még júliusban kaptam a névnapomra a férjemtől egy ajándékot, hogy október végén menjünk el kettesben a Népstadionba egy koncertre.... hmhmmm... hát nem tudom menni fog-e, bár addig még eltelik egy hónap!

Edus, elkezdtük adni Hannának az Infacolt, ahogy beszéltük ... és már javul a helyzet!!! Már csak 2x-3x van görcs naponta :twisted: :roll: Remélem Miloska lassan jobban érzi majd magát! Hanna legújabb (2 napos) szokása, hogy a 4-5-ös és a 7-es etetesek előtt fél órát nyöszög félálomban és kűzd Trotyi manóval, ahogy Jánossal elneveztük. Néha fel is ébred a végére és akkor indul a bömbi 5-ös fokozat! Csak akkor lehet etetni, ha kijöttek a púk és trottyok. Ehhez különböző masszázs és ringatás technikákat fejlesztettünk ki! :wink: :!:

Noémi, Zsóka, amikor egy éves kora után is szopizik a kicsi, az mit jelent? Hányszor egy nap, és mikor? Mennyit? ...én most úgy tervezem, hogy 1 éves koráig szeretném szoptatni, ha sikerül ... de kiváncsi vagyok!

Pruci, tényleg úgy megnyugtat, ahogy olvaslak benneteket! Én is sokat sírtam az elmúlt hetekben és utoljára 2 napja "halucináltam", hogy kevés a tejem és keseredtem el tőle. Jó tudni, hogy ezen sokan (mindenki?) átesünk. Viszont én szerintem javulok .... már 3-4 napja nem sírtam :!: :roll: :wink: és tegnap óta Hannácska egy mellből tud enni 110-eket könnyedén, úgyhogy most megnyugodtam ... de néhány napja 1.5-2 óránként rásírta magát cicire és volt, hogy csak 10 gramm volt egyben ... tök el voltam keseredve. Most már minden ok!

Puszi, mindenkinek!
Emese

KépKép
emese1974

Szia Emese!

Köszönöm! :)
A szopiról... Én az első gyerkőcnél elszúrtam. Szigorúan tartottam a 4 órát, mint tapasztalatlan mindenféle "okos" tanácsot kaptam. Ma már tudom, hogy igenis szelektálni kell, és ki kell állni az elhatározásunk mellett, főként, ha a gyerekről van szó! Nehéz volt pl. anyámnak szólni, hogy ne tömje meg a 3 hónapos gyereket tehéntejes krumplipürével, mert allergiás lehet. Persze anyám megsértődött, de a gyerek nem kapott pürét. :P
Viszont Andris el is választotta magát 8 hónaposan, én ezt a korai hozzátáplálásnak tudom be. ( Azért majdnem 6 hónapig CSAK anyatejes volt. )
Ekkor elhatároztam, hogy a következő babánál nem hagyom, hogy bárki beleszóljon a szopiba. Csak a gyerek és én voltam fontos. Gábort már igény szerint szoptattam, volt hogy 3 óránként evett, de volt, hogy csak 5 óránként. Nem szaladgáltam a mérleghez, szép kis vasgyúró volt. Érdekes, ő 33 hónapig szopis volt, vele a lelki kötődésem is szorosabb. Már úgy hagytuk abba a szopit, hogy úton volt Lőri és eltettük a tejecskét a babának! :-D
Lőri most 19 hónapos, a fogzás megviseli, a szemfogával küzd épp. Van nap, hogy csak szopi kell, max. egy kis gyümi. Minek erőltessek mást, nekünk is vannak rosszabb napjaink.
Nem fogzós napon kb. így nézünk ki: ébredés után szopi, déli alváshoz egy kis szopi, ébredéskor összebújunk, néha akkor is kéri, esti alváskor mindig kéri és éjszaka 1-2x még ébred. Tehát napi 5- tel számolok, de nem számolom! :lol:

Szerintem a babát figyeld, és furán hangzik, de be fog állni egyfajta rendszer az igény szerinti szopinál is, legalábbis nekem nem volt gond, hogy kaja miatt órát kellett volna nézni és haza kell rohanni szopizni.
Persze az is igaz, hogy első babát máshogy kezel a szülő, mint - esetemben - a harmadikat, aki beleszületik egy "készbe" és nem mindig van idő úgy körbeugrálni, mint ha egyedül lenne. Nálunk és ismerőseim között is a többedik gyerekek annyira rugalmasak, némelyikről sokszor észre sem venni, hogy ott van... :lol:

Mindez persze csak az én véleményem, remélem nem bántok meg vele senkit, és nem ért félre senki.

Emese gratulálok pici babádhoz! :)

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Emese! Az nem semmi mennyiség! Én az elején fejtem h tudjam mennyit eszik, aztán egy nap max 100 ml-t tudtam lefejni . :( Aztán a doki mondta h így muszáj a tápszer, pedig nagyon nem akartam. Mostanra azért megbarátkoztam vele, m muszáj volt. :cry: :cry: :cry:

Képzeljétek, tegnap Petra "kimondta" az első "értelmes" szót! Ringattam a karomban és egyszer csak közölte h HÜLYE. :lol: 8) :lol: DE azóta sem mondta ki többször.

Zsóka! Jól nézel ki a rajzon! :wink: Kész rajzművész ez a Borcsi!

Teri

KépKépKép
pruci

Emese! Nagyon szép a kicsi Hanna! Nagyon csini volt a bulin :wink: Hát hiába, buliba csinosan illik menni... :lol: 8) :lol:

Teri

KépKépKép
pruci

na tessék. ahány anya annyi féle szopihoz való hozzáállás. de most már nem is nagyon írok erről, mert elég volt a múltkori feszkóból.

csak annyit, h én nem tudtam volna ilyen sokáig szoptatni, mert nekem már az idegen, amikor a gyerek beszél- odajön, kigombol és mondjuk azt mondja, h anyu adjál cicit.

én 1 éves koráig akartam samut szoptatni. ez sikerült is majdnem. nekem nem jött be az igény szerinti szopi, fatimához hasonlóan nagyon nehezen viselem azt, ha éjjel nem alhatok hosszútávon (samu kb 3 hós kora óta alussza át az éjszakákat.), - nyűgös vagyok, és nem bírok 100%ig samura figyelni, ha kómás vagyok. samu egyfolytában nyűgös volt, óránként akart enni a gyerekorvos tanácsára tértünk át egy más szisztémára.
a du alvás nekem nem mindig pálya (így nem mindig tudtam magamat kipihenni), mert nem tudok gyorsan elaludni. ill. azt sem szeretem, ha össze-vissza alakul a napom.

így én samut 1000%ig figyelve kialakítottam egy állandóan változó, samu igényeit messzemenőkig követő rendszert. ez mindig is, és azóta is működik.

sztem az igény szerinti és a sokáig tartó szopiba csak az kezdjen bele, akinek ez fekszik, aki ezt bírja, testileg lelkileg nem fárasztja, élvezi- imádja.
ezt sztem az ember magáról azonnal tudja. aki erre nem alkalmas (pl én) AZ SEM FELTÉTLENÜL ROSSZ ANYA csak másképpen gondolkodik ezekről a dolgokról. ami nem kevesebb- csak más.

és azért -is- fontos, sztem, h erről én is tehát a nem igény szerinti oldal is leírja a véleményét, mert mostanában minden fórumon azt hallani, h ha nem szoptatsz, ill. ha nem igény szerint és sokáig szoptatsz akkor vmit rosszul csinálsz. pedig ez nem így van. nyilván nagyon fontos, h rugalmasan és a babához mindenféleképpen alkalmazkodva kezelje az ember a szopi témát. de, ha vki sztné h a babája éjjel aludjon, h ne 8x hanem csak 5x egyen, akkor az is ok, azt is lehet- el lehet érni. akinek (hangsúlyozom AKINEK) ez fontos. mert egyértelműen nem mindenkinek.

és ez így is van jól.
kerekpocak

Sziasztok!

Szonjának boldog hófordulót!!!

Majd leszek.

Kép
niki30

NOÉMI ÜDV A TOPICBAN!
Sajnos most nincs időm visszaolvasni csajok!

Remélem mindenki jól van.

Kép
niki30

Pár friss kép:

Kép Milyen jó az előkémmel játszani! Kép MIlyen finom ez a hüvelykujj, csak kár h nem jön belőle tejcsi!!!

Kép Na mi van? Kép Megyünk sétálni! Kép DE szeretem ezt a csörgőt!

Teri

KépKépKép
pruci

jaj de édes ez a pici lány!!!!!!!!!!!! sétálós, meg a na mi vanos képek csúcsszupik!!! nagyon jóóóóóóó!!!!!
kerekpocak

ANDI???????
kerekpocak

múlt hét szerda óta nem volt andi. elutaztak?
kerekpocak

Lányok,
Hanna mai napi képe:
Kép
avagy szirénaszerű sírás a babakocsiban.
Mióta az eszét kezdi tudni, kb.1 hete, rendre végig üvölti a sétát. Pedig megetetem, tisztába téve indulunk el, mindent pöcre odakészítek, hogy ne kelljen várnia és mégsem tetszik. Ma 1 óra után feladtam, hazajöttünk, itthon 3 perc után megnyugodott és vígan játszott tovább a játszó szőnyegén :oops: :P :roll: :twisted:
Ki érti ezt a gyereket :?:

KépKép
emese1974

Játék = érdeklődve nézi a mindenféle lelógó színes figurákat :lol:

KépKép
emese1974

Sziasztok!

Mennyi édes, szép baba! :lol:

Zsófi, remélem nem bántottalak meg, szerintem a szopi az egyik olyan téma, ahol nem lesz két azonos vélemény... És attól senki sem több vagy kevesebb, hogy mennyi ideig szoptat. Nem ettől függ, mindannyiunknak más az igénye, és ezt tiszteletben kell tartani. Én tiszteletben tartom! :-D

Üdv niki30!

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

noémi: dehogy bántottál! totál egyetértek!
kerekpocak

Zsófi: Hogy tetszett Samunak a hétvégi kiruccanás? Szeret utazni a huncut kis szőke herceg? :lol: Nagyon tetszik a két kiválasztott név! A fiúneveknél én egyből a Misura szavaztam, de a Dorottya is szép nagyon!!! Jajj de jó hogy Samu abbahagyta a sírást fürdésnél. Olyan érdekes!! Vajon mi történhetett? Annyira érdekes a pici kis lelkük, ahogy nőnek, változnak és mi csak lesünk és nem értjük sokszor hogy mit és miért csinálnak. :roll: Persze mindent megteszünk hogy nekik a legjobb legyen!!! Amúgy altatom én Benit a kiságyában is napközben és el is alszik szépen, nem ez a baj, hanem hogy 20-30 perc után felébred. Hagyom mindig hátha visszaalszik, nem rohanok be ha hallom hogy gügyörészik, de nem alszik vissza soha. Na de remelém ha többet mozog majd akkor megnő az alvásigény. Talán. Lehetséges lehet vajon??? Amúgy hogy érzed magad a pocaklakóval?

ANDI HOL VAGY???? Megszoktam hogy te is olyan sokat jössz és most hagyagolsz minket. :cry:

ZSU te is régen jöttél!

Fatima: Hogy ízlik Tareknek a tápszer és a fagyasztott anyatej és hogy vagytok ti is???? Drukkolok ám hogy könnyen át tudjatok állni és a tejed is hamar elapadjon! Nehogymá avval is küzdened kelljen!!! Már megküzdöttél a többivel.....

Zsóka: Marci annyira szép kisfiú!!! Mindig többször megcsodálom. Olyan helyes pofija van és ahogy néz a kis szemeivel mindig az elragadó! Borcsi bulizós művésznőről is tegyél fel képet légy szíves!

Eduék: Jajj Milos is haifájós lett? Két bátyus is az volt? Nekem is a masszázs és lábtorna vált be. Olyan megkönnyebbülés volt utána hallani a nagy pukikat. Puszi a kis pocijára!!!! Olyan hamar eltelik a 3 hónap hogy csak na, aztán már mosolyog a kislegény, abba se fogja hagyni ilyen édi tesók és jó szülők mellett. Addig kitartást nektek!!! Azért képeket a titkár út ugye dob majd nekünk? :wink:

Teri: Nagyon édes és szép kislány Petra! Olyan ügyesen tud már fogni mindent és nagyon koncentrál mindig. :wink:

Emese: Kicsi Hanna nagyon szép baba!!! Nem baj ha sírdogál hisz ez természetes ilyen piciknél. Annyi oka lehet hogy csak na. Ezek szerint sétálni nem szeret a kis drága jobb neki otthon a megszokott kis helyén. Az az igazság hogy ilyen pici korában én nem vittem sehova Benit mert nem mertem, kiruccanásban ezért nincs tapasztalatunk. Az első hat hétben minden nap egy nagy szoptatás volt, aztán valahogy magától megnőttek az evések közti időközök. Gyorsabban és többet tudott enni Beni egy idő után. Én is megpróbálok egy napi rutint tartani, de ezt nagyjából Benedek alakítja én csak igazodom hozzá. A lényeg hogy úgy csináld hogy neked és a babának is jó legyen. Nincs kész recept, nem tudja senki hogy nektek mi az ami száz százalékra beválik. Már sokszor megállapítottuk hogy az a legjobb ha mindenki leírja nála hogy volt és a sok tapasztalatból te kiválasztod hogy nektek mi a jó :wink: Én speciel nagyjából 3 és fél óránként etetem Benit már régóta, de ha éppen nagyon nyűgös és semmivel nem tudom megvigasztalni akkor cicire teszem (ez már kb. két hónapja nincs már - elég ha szórakoztatom uraságát ha nyűgös). Kipróbáltam az igény szerinti etetést is mert annyira nyomatják mindenhol, de akkor olyan össze-vissza alakult minden és sokszor félreértelmeztem a babám sírását és evett ugyan pl. két óra múlva, de utána mindent kibukott. És mivel Beni olyan kis nyafogós, ha nem teszik neki valami akkor sír, jobb ha figyelem az órát és rendszeres időközönként etetem. Amúgy a rend az nálunk csak 3 hónapos kora után alakult ki mert addig hasfájós volt és emiatt sokszor borult minden. FIGYELD a babádat és majd összehangolódtok. Amúgy sokan írták hogy egy ekkora babának már illik átaludni az éjszakát, az nálunk nem megy. Kis haspók éjjel is kel 3 és fél óránként, csinálhatok én bármit.

Kép
viky30

Zsófi! Akkor jó, nem kötekedni jöttem. :lol:

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Noémi: Szépek a fiaid! Majd tegyél fel nagyban is képet!!! Fú a mellétáplálálssal engem is mindenki macerál és teszi a megjegyzéseket a családban. Egyik fülemen be.... Amúgy mi már kóstolgatunk de azért mert úgy gondolom lassan szokik hozzá az új ízekhez, úgyhogy mire hozzászokik már úgyis 6 hónapos lesz.

BENI=HASPÓK :lol:
Ha Beni tehetné és lenne egész nap tejem ő egész nap csak enne és enne. Persze utána kibukná. Ezt azért írom mert nálunk emiatt lehetetlen lenne igény szerint etetni. A 4 órát ő nem bírja kivárni, így 3 és fél óránként etetem. Összegezve valahogy ez a rendszeres és igény szerinti szopi mixe szerintem.

Kép
viky30

Sziasztok!
Bocsi, hogy bepofátlankodok, de kis segítségre lenne szükségem! Egy nagyon kedves ismerősöm fog szülni a Jánosban nemsokára és mivel volt pár rossz élményük (sok vetélés, lombik stb :roll: ), babpnából nem vettek még semmit a gyerekeknek. Mivel 2 lány érkezik nemsokára hozzájuk! Engem ért a megtisztelő feladat, hogy amíg Zsuzsa kórházban van, segítsek a férjének beszerezni mindent! A kérdésem a köv. lenne: Mit kell bevinni a kórházba anyukának, babáknak???? Mi volt az, ami nektek nagyon jó volt, hogy ott volt veletek????

Légyszi privizzetek, mert én a Szt. Imrés topikban vagyok aktív, már amennyire a saját kislányom engedi 8) 8) 8)
Előre is köszönöm a segítséget!!!

nukada

Viki megpróbálom, csak nehogy úgy járjak, mint tegnap a vonalzóval... :cry:

Kép A három rosszcsont Kép Gábor kiscicám :) Kép Nagyfiú :) Kép Lőrikém :)

Remélem sikerült! :wink:

Viki miket eszik Beni?

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

sziasztok,

végigolvastalak benneteket, de nincs erőm ma reagálni. hulla vagyok. az egyik fogam kicsinált, ma jutottam el du. a fogorvoshoz, amíg Laura aludt.
na jól kisajnáltattam magam.

túl vagyunk az első "hivatalos" beszoktatási napon, egész jó volt.
majd holnap mesélek.

jó éjszakát mindenkinek.

Marcsi

KépKép
alon

Niki: köszönjük szépen a hófordulós köszöntést!

Nelly

Kép
breeki

Nukada: Szép feladatot kaptál. :lol: A János szülészet honlapján rajta van, hogy mire van szükség:

http://www.golyahaz.hu/kisokos-kismamaknak/mit-vigyek-magammal?PHPSESSID=612c30031be6c88c369e96e437ef2296

Én ebből mindent vittem és használtam is. Kivéve a mellszívót és a bimbóvédőt, mert arra nem volt szükség. Mellszívót adnak is, de mivel nincs túl sok erre várni kell, ezért jobb a saját. (hajszárítót sem vittem)
Ruhát adnak a babának, a hazahozatalhoz kell majd bevinni a sajátot.
Szülés után pedig vigyetek neki jó erős húslevest amitől erőre kap és sok-sok gyümölcsöt!
Sok sikert nektek és az anyukának is!!!!!

Kép
viky30

Noémi: Nagyon szépek a fiaid!!!! Beni anyatejet "eszik". :wink: Barackot, almát és körtét adtam kóstolóba de szopi után és csak nyalogatta, ízlelgette, alig nyelt le valamit.

Kép
viky30

Viki! Köszi! :lol:

Igen, látom, hogy szopisok vagytok még, a gyümit sejtettem. :lol:
Majd rájön az ízére és nem győzöd reszelni! :lol:
Van Beniről kép? Még nem volt időm végignézni az egész topikot, csak lassacskán... :)

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Sziasztok!

Noémi - üdv itt topicban! Szépségesek a fiaid!

Emese - tündérszép a kislányod! Végre megint erősödött a leányzók tábora!

Edus - de jó, hogy bejelentkeztél! Hasfájós Milos :cry: puszi pici pocijára!!!

Nelly - járóka - nekünk Márk 5 hónapos kora óta van, és a mai napig használjuk (minden reggel (kb. fél óra), amíg én pakolászok a konyhában). nekem nagyon bevált, Márknak is (kivéve egy-két rosszabb periódust, amikor nem volt hajlandó benne maradni), mert olyan a lakásunk, hogy van 3 lépcső, amit nem látok a konyhából, és a fürődőnk sincs teljesen kész - balesetveszélyes. Így amíg Márk a járókában van, csomó mindent el tudtam, tudok intézni. A beszoktatást a játszószőnyeggel kezdtük és mindíg tettem bele pár játékot. aztán ahogy elkezdett mozgolódni, sokat segítettek a rácsok is. Ma már csak attól félek, hogy nehogy kimásszon, ezért nem hagyom benne pl. ha fürdök és nem látom fél szemmel.

Mircike - öltönyös Mirkót elképzeltem... :lol: :lol:

sniki - tanulságos történeteket :cry: . Remélem már jobban van Szabi! Sajnos nekem is rá kellett jönnöm, hogy csak magamra és a megérzéseimre számíthatok betegség ügyben.

Timi - Bala édes! Ágy tanulás :lol:

Anzsi - Bende a szőke herceg :lol: :lol:

Rólunk - csütörtöktől vasárnapig Hegymagason voltunk (Badacsony mellett) a férjem nagymamájának 90. születésnapját ünnepelni. Minden nagyon szépen sikerült, az időjárás is kedvezett az ünnepségnek. Márk is nagyon élvezte, egész nap kinn rohangált a vendégház udvarán, így az alvással nem volt sok gond. közben kijött a másik felső szemfoga is, így már 14 foga van. Remélem, most lesz egy kis szünet fog ügyileg. Nátha elmúlt, 2 hét múlva megyünk a 18 hós oltásra.
Teszek fel pár képet Márkról és a tájról. Remélem nem lesz sok...

Puszi mindenkinek és szép napot ebben agyönyörű őszi időben!

Kép

Kép

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?