Új privát üzeneted érkezett!

Igen, Tervolin van köztük és fólia. :)

Boltívet ilyet szeretnék:
Kép
Vendég

Igen, a gipszkarton a téglafalakra vakolás helyett van. Olcsóbb és kevesebb vele a munka.
Vendég

Tiop, te mi leszel, ha nagy leszel? :)

Pilla, ti már elég jól álltok, és akkor a karácsony már az új házban lesz, hmmm, irigyellek ám, nálunk még csak a hitelkérelemnél, terveknél tartunk....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pilla
nagyon szép lesz a házatok!!! Tök jó Neked, hogy új házban lakhatsz majd. Mi sajna egy 100 éves villaépületben lakunk, úúúútálom. Nagyon szeretnék saját ízlés szerint építkezni. Még hitelt sem kéne felvennünk, mert ez a ház a telekkel együtt is sokat ér, csak el kéne adni, és kezdődhetne az építkezés. Csak a férjem erről hallani sem akar :cry: :cry: :cry:
Ja, vevő is lett volna rá, már nem is egyszer.

Kép
Kép
lédi

Lédi, pedig biztos szép lehet! Annyira szeretnék majd egyszer egy régi villában lakni, de most egy kisebb építkezés is pont elég lesz...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Henus,
Most a teszveszen fent van az összes cuccom,de most nincs sok,hétfő-kedd környékén lesznek új dolgok:
http://www.tesz-vesz.hu/my_page.php?uid=5962817

Jó pihenést Mindenkinek!

Kép
mano83

Lédi, nekem pedig nagy álmom egy régi villaépület, ősrégi bútorokkal, ahol "múzeumszag" van. Esküszöm milliószor álmodtam már róla, hogy egy olyanban lakom. De az sajna egy vagyon... Esetleg, ha nyernék a lottón... De nem is lottózom. :lol: A másik ami nagyon tetszik, az a régi parasztházak. Tipikus parasztos bútorokkal, régi üvegekkel, cserepekkel, cserépkályhával. Jahajjj... :oops:
Vendég

Pilla, nagyon irigyellek!!! :wink: Mi kb ott tartunk mint Pimpokáék.

Mano, akkor szólnál, ha lesz több? A tesz-veszen nem vagyok regisztrálva. :( Egyszer elhagytam a levelet a kóddal. :oops: De azért megnézem. :wink:

Becsi, jaja, emlékszem, hogy mondtad, te óvónő akartál lenni. Egyébként én mindenkit lebeszélnék, aki most kezdi. Annyira nem elismert szakma, hogy az csak na...siralmas. :cry:

Óraátállításról meg is feledkeztem :oops: :oops:

thenus

Henus,
Attól megnézni meg tudod,aztán ha tetszik valami szólsz és megbeszéljük! :)
Azt hiszem hétfőn kapok árut vagy kedden,majd jelzem,ha feltöltöttem.
Mostanában egyre nehezebb a Hello Kittys,Playboyos dolgokhoz hozzá jutni....,ezért fosztottak így ki a teszveszen. :wink:

Képzeljétek , tegnap Levi már majdnem 1 métert ment egyedül,olyan aranyos kis szétesett volt!:) :wink:

Pilla,
Nagyon szé lezs a házatok,tök jó,hogy Ti már itt tartotok!:)

Kép
mano83

Sziasztok!
Ma nem nagyon van időm, egész délután beiratkoztatok a tanfolyamon. Apa meg megy demonstrálni Loloval. :)
Állítólag megint kint lesznek a tévéstábok, lehet, hogy este megint lesz valamelyik híradóban a csajszi. :)

Piroska: ma tényleg nincs időm, de jövő héten ha gondolod, adok médiaajánlatot, meg akkor megnézem a honlapotokat is.
Nekem itt van a honlapom: www.web-server.hu
Ez egy évre (domain + 300 mb tárhely) bruttó 7500 Ft. Nektek a videók miatt talán nagyobb tárhely kellene, nem tudom.

De a megrendelések nem attól lesznek, hogy mennyire profi egy honlap... Viszont ha a potenciális megrendelő megnézi, akkor bizony az is befolyásolja...
Vendég

Gratulálunk Levinek! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés. 1 éves szülinapra ti milyen tortát vetettek/csináltatok? Dani még tojást nem evett, tejet sem nagyon (joghurtot, sajtot, túrót igen, ettől nem lett baja).

Légyszi segítsetek!

Mali
Kép
Kép
mali

Mali,
Levi tortáját a sógornőm csinálta ( cukrász) és csokitorta volt és a krémje nutellával kevert.
A tésztája fehér-barna piskóta.
Szerintem semmi baja nem lesz Daninak egyik tortától sem,úgy sem kell,hogy sokat egyen belőle.

Kép
mano83

Pilla,
Köszönjük!:)

Kép
mano83

Mali, hát én is gondolkodtam már ezen, hogy mi lesz, de én nem is nagyon szeretném, hogy egyen a tortából, úgyhogy nálunk csak a kép kedvéért lesz, ha lesz. Ha lesz, nyilván én csinálom, abból majd ehet. Van egy ilyen könyv, hogy Sütés tej és tojás nélkül, nekem már megvolt egyszer, de egy séta alkalmával elhagytam. Ha abban találsz valamit, akkor a sima liszt helyett, tegyél bele gluténmentest. Na meg most jutt eszembe, hogy a herbáriákban lehet kapni olyan süteményalapport, ami nem, tartalmaz glutént, tejet és tojást. Na, majd abból sütök. Krémnek pedig egy jó almakrém mehet bele. Én már sütöttem kukorica lisztből is, jó lett, csak hamar kiszáradt. Figyi Mali, a héten kipóbálom ezt a torta dolgot, úgyis akartam valamit sütni, ha jó, akkor elküldöm a receptet, ha érdkel és nem olyan nagyon csokis, mézes-mázos tortát akarsz.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

hajdinaliszt
Vendég

Kedd délután 2 órakor lesz itt nálam lesz egy kis előadás a betegségek megelőzéséről, kialakulásáról, ill. a gyógyszer- és mellékhatásmentes egészség-visszaállításról.
Körülbelül 30 perc lesz. Egy doki fogja tartani, zseni a témában, több éve foglalkozik gyógynövényes terápiával.

Ha van időtök és kedvetek, gyertek el.
Témák lehetnek: allergia, szív-és érrendszeri megbetegedések, csont- és ízületi bántalmak, emésztési zavarok, bőrproblémák, daganatos megbetegedések, testsúly-kontroll, egészséges bőrápolás és kozmetológia.

Akit estleg érdekel és szívesen eljönne jelezzen nekem légyszíves.
Vendég

Egy pár lesz törölve... :oops:
Vendég

Pimpóka, Pilla
ne akarjatok régi villában lakni. Nagyon gáz, folyton valamit javítgatni kell :( A vakolat is sz@r, pereg, a tető meg egyenesen katasztrófális!!!! Na de ki tud egy 165 nm-es ház tetejét kicserélni??? Több millió lenne. Én meg imádnám azt a kis alacsony, szétterülős, újépítésű házat :P
Soha nem jó az ami van, hmm

Levinek nagy gratula!!!

Kép
Kép
lédi

Sziasztok!

Pilla:
nagyon szép lesz a házatok! Tényleg ne akarj régi épületben lakni, mindig kell valamit javítani, igaza van a Lédinek!
Manó:
Levinek gratula! :)
Verna:
Köszi!
Megyek, mert ma egész nap csak akkor aludt, ha nem szopizott és csak úgy, ha hintáztattuk. Egyszerűen egész nap vagy enne vagy sír. Bár egyszer magától is elaludt, az is igaz!
Na, megyek, mert ébredezik és szopi lesz. Én meg álmos vagyok. :(

Szép estét mindenkinek! :)
Sziasztok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sziasztok!

Pimpo!
Mi leszek ha nagy leszek???Na ez tök jó kérdés!!!Élmunkás!!!!!!! :lol: :lol: :wink: :wink: Mindég is szerettem volna virágkötő lenni de nem jött össze!!!Mostanra én úgy érzem,hogy a három gyerek mellett nincsen időm tanúlni!!!Örülök,hogy ellátom őket és a férjemet! :oops: :? :!: Ja és persze ott van még a házimunka stb...!szóval az én napjaimat teljesen a családnak szentelem!Én úgy érzem,hogy nekem ez most így tökéletes jól érzem magam ithon velük, és elnem tudnám képzelni,hogy én elmenjek dolgozni Zsani mellett!!!!!!!!!Na de ez csak az én életem!Valószinű,ha nem lenne annyi pénzünk se,hogy ne tudjak megvenni 1 kg kenyeret sem akkor biztos én is elmentem volna dolgozni,sőt nem is válaltam volna három gyereket!Igaz bármikor bekövetkezhet a legrosszabb (le sem írom)de erre nem szabad gondolni,mert ha mindenki arra gondolna akkor nem lennének gyerekek és kihalna a világ!!!!!!!!! :lol: :wink: :oops: Na mindegy én nem tanulok tovább (ez miadt szégyenlem is magam),de ez van én már nem vághatok bele,nekem három gyerkőcről kell naponta gondoskodnom,nem érek rá tanulni!! :? :!: Szóval én nagy leszek ha nagy leszek!!! :!:

Mali!
Zsaninak dobos tortája volt,de ő szinte csak belenyalt!!! :!: De ha a túrótól nem volt semmi baja,akkor szerintem túrótortát csináltathatsz neki!Ő még úgy sem eszik belőlle annyit! :wink:

Mano!
Gratula Levinek!!!!!!!!! :D

Pilla!
Jaaaaaaaaaaj ez nagyon szép!!!! :!: :P

Lédi!
szerintem győzd meg a párodat és adjátok el!dobj be minden bájerőt,mutogass neki szép képeket!!hátha megjön a kedve!!!!!!az meg,hogy még hitelt sem kellene felvennetek az maga egy nagy főnyeremény!!!! :!: :wink:

szép estét mindenkinek!Sziasztok! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Mali, nálunk volt mindenféle torta. A barbi túrós volt, abból evett Szonja, de lehet, hogy mindegyikbe belenyalt. :roll: viszont ő már addigra mindent megkóstolt, semmi új nem volt neki. Ha te eddig vigyáztál, akkor szerintem várd meg Pimpoka recipéjét, hátha az bejön. :wink:

Lédi, Csakegy, amióta mondtátok ezt a mentolos dolgot, azóta ezen morfondírozom, és bevallom idegesített is egy kicsit, hogy nem tudtam eddig róla, és ilyen náthás időszakban mindig fújogattam. Most mondom a páromnak, hogy miről is értesültem itten, erre közli, hogy a mi levegőtisztítónk nem mentol, hanem eukaliptusz. :shock: Elolvastam, és jééé, télleg!! :D :oops: (tájékozott anyuka :oops:) Erről tudtok valamit? Ezt szabad fújogatni?
Egyébként ezt egy nagymamától kaptam, mikor még terhes voltam, és egy rendezvényről hazavittem őt az unokájával (aki egyébként a csoportomba járt) Mondta, hogy nagyon köszöni a kedvességem, és cserébe fogadjam ezt el, mert majd meglátom, milyen jó lesz, és baba mellett is nyugodtan fújogathatom. Mivel én nem nagyon hittem az ilyenekben vagy fél évig ott volt a kocsiban. Szonja első megfázásakor vette elő a párom, és nagyon bevált. Azóta használjuk. De lehet, hogy rosszul tesszük, és az eukaliptuszt sem szabad? :shock:

Mano, megnéztem a kittis cuccokat, de megvárnám mág a keddet is oké? Aztán írok, hogy miket választottam.

Tiop, te igazi anyuka vagy, te ez lettél, mikor nagy lettél. :wink: nagyon szép "szakma". :D

thenus

Sziasztok!

Mano,
Levinek nagy gratula a járáshoz!!! Ja, Neked akartam még írni korábban, hogy ne aggódj Levike súlya miatt!!! Egy alultáplált gyerek NEM aktív, nem mozog sokat, nem jókedvű!!!!!! Levert, fakó a bőre, keveset mozog, és sokat sír.... LEvike nem ilyen, ha jól tudom!!!!!! Marci is nagyon vékony, most úgy 8,5 kiló körül lehet, és ha kinyújtózik, kilóg a medencecsontja és a bordái. :roll: Én is aggódom persze, hogy elég tápanyagot kap-e, de jó az étvágy, bár nem nagyevő, iszonyat mennyit mozog, itthon Duracell-nyuszinak szoktuk hívni. Úgyhogy én is megnyugodtam, ha nem kapna elég tápanyagot, nem ilyen lenne, az tuti!!! :wink:

Verna,
láttunk, láttunk, láttunk!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Jaj, annyira jó dolgot csinálsz!!!!! Bevallom, kicsit irigyellek, hogy ilyen érdekes dolgot tudsz csinálni Lolo mellett!!!! :oops:

Pilla,
szuper lesz a házatok!!!!!!

Tiop,
szerintem Te vállaltad be a legszebb és a legnehezebb "hivatást" a Földön!!!!!! Minden tiszteletem és csodálatom a Tiéd, Becsié és még azoké, akik 3, vagy annál több gyereket nevelnek!!!!! Nem kell, és nem is szabad egyformának lennünk, ki ebben, ki abban teljesedik ki. Te az Anyaságban, és ez nagyon szép küldetés, emiatt sose szégyelld Magad!!!! Az, hogy nem tanulsz tovább? Jaj, hát nem lehet mindenki 5 diplomás!!!! Te így vagy Te, és ahogy kiérzem a szavaidból, így találtad meg a boldogságot és az életed értelmét. Ez a legjobb dolog, ami valaha egy emberrel történhet!!!!! Imádunk így, ahogy vagy!!!!!!

Csakegy,
megkérdezhetem, mikor végeztést a Szerb Antalban? Lehet, hogy felettem jártál eggyel! :wink: Ki volt az osztályfőnököd?

Mali,
én az Árkádban lévő Szamos Marcipán cukrászdában fogok venni egy nagyon édes kis autó formájú tortát, már ki is néztem. Tudom, csinálhatnék is, de ez egyszerűbb így. Marci már szinte mindent eszik, múltkor apa megitatta tejjel is, már tojásos dolgokat is evett, és szerencsére semmitől semmi baja nincs. Úgysem fog egyébként sokat enni, max. 2 falatot, attól meg semmilyen baja nem lesz!

Jaj, nem emlékszem, ki kérdezte a FP zsiráfot? Én sokat gondolkodtam rajta, de Marcika már stabilan áll, és amúgy sem játszik a játékaival, jobban tetszenek neki a zsinórok, a radiátor, a távirányítók meg egyéb, pénzbe nem kerülő dolgok. De szerintem jó kis játék!!!!

Lányok, képzeljétek, kitaláltuk, hogy a Marcika a Mamiéktól egy FP tanuló szerszámpadot kapjon. Ez mindenhol 8990-9800 Ft között volt, még a Vaterán is 8500 Ft + postaköltség. Na, tegnap megyek a Sugárban, épp elmegyek egy játékbolt előtt, ahol a kirakatban látom, hogy 7600 Ft!!!!! Azonnal megvettem!!!!! Az utolsó 2 darab volt. Pedig nem is mentem volna be a Sugárba, főleg nem az emeletre, de bankautomatát kerestem, és véletlenül arra tévedtem. A Sors keze! Úgy örültem neki!!!!

Hagy dicsekedjek!!!! Marci egyedül felmegy a lépcsőn az emeletre!!!! Már úgy kotor, alig bírok utána menni!!! :lol: Persze végig a sarkában vagyok, a fordulónál fogom a derekát, de akkor is! Olyan ügyes! 8) 8) 8)

Kép
Kép
nircee

Piroska,
most láttam az ébredős videótokat! Jajjj, annyira édes Didri!!!!! Olvadozott a szívem!!!! :D :D :D
Jól látom, utazóágyatok van? Vagy csak nappalra?

Kép
Kép
nircee

Henus
Van egy oldal, én ezt szoktam mindig nézegetni, ha valami gyógyszerre vagy gyógyhatású készítményre van szükségünk, még homeopátiás termékek is vannak. Ez végülis egy online gyógyszertár, nem szoktam rendelni, csak mondom megnézem mielőtt elindulnék, árat is ír, és ugyan annyiért lehet tényleg kapni, legalábbis nálunk a Diósy u-i patikában. Amit zölddel ír azt recept nélkül is meg lehet venni, a pirosat csak recepttel. www.pirulapatika.hu
Na szóval itt van egy légzéskönnyítő mellkaskenőcs gyerekek részére, és az összetételében van eukaliptusz, de azt írja, hogy két év alatt nem javasolt használni. Hát nem tudom, lehet, hogy csak azért írják, hogy óvatosak legyenek. Óvatosan talán meg lehet(ne) próbálni.http://www.pirulapatika.hu/000008437/betegtajekoztato
ez a betegtájékoztatója a krémnek, nézd meg.

Kép
Kép
lédi

Lédi, köszi, megnézem! :wink: :)

thenus

Henus, szerintem nyugodtan használhatod azt az eukaliptuszos sprayt, mert a Baby Luff-ban is van eukaliptusz (1g balzsam tartalma: 50 mg kámfor (Camphora), 15 mg eukaliptuszolaj (Eucalypti aetheroleum), 40 mg terpentinolaj (Terebinthinae aetherol. rectificatum) 10 mg majorannaolaj (Majoranae aetheroleum) és 3 hónapos kortól ajánlják.

Lédi, köszi, hogy megosztottad Velünk ezt az oldalt. Én eddig a Dr.Infot használtam, de úgy tűnik ez jobb.
Vendég

Sziasztok!
Kép

Henus,Nircee!
Csajok rendesen megbőgettetek! :oops: Nem ilyen reakciót vártam!!Köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!!!!!
Azért kíváncsi leszek a többiekhez is!Lessz biztos olyan aki megmondja nekem a frankót!!!!!!!!!!!!! :wink: :!:

Lédi!
Nagyon jó az oldal,köszi,hogy megmutadtad nekünk!!!!!!Már regiztem is!!!!!!! :P :wink: :!: Te rendeltél már tőlük????

Nircee!
Gratulálok Marci teljesítményéhez!!!!!!!!!!! :D :wink:

Mano!

Akartam már én is írni,de mindég siettem!Szerintem Levivel semmi gond nincsen!Zsani sem egy húsgombóc ő is sokkal soványabb mint a tesói!!!!!!Viszont egész nap meg sem áll,tartós elem van benne! :lol: A dokink mindég mondja,hogy ne aggódjak a súlya miadt csak rákell nézni Zsanira,egy életvidám eleven jól táplált gyerkőcről van szó,csak éppen nem egy húsgombóc!minden gyerkőc más és más!Miért is hiperaktív?A barátnőm gyerkőce hiperaktív!!!!!!egész nap meg nem áll szalad,de még enni sem űl le azt is futtába és ha le is űl akkor is jár keze lába!Éjjel nem alszik csak fél 1 órákat,felkell játszani kell vele stb....!Neki már ovodás a gyerkőc,jártak vele külön foglalkozásokra ami nagyon segített neki és mostmár kordában tudják tartani!az a lényege,hogy letudja vezetni az állandó kényszer mozgást!!szerintem Levi nem hiperaktív,csak egyszerűen elevenebb mint az átlag!!!!Én láttam milyen egy hiperaktív gyerkőc! :!: hány kiló most Levi???????tök mindegy!!!!!Látszik rajta,hogy nem beteg!!!!!!!! :!: :wink:

Csajok nekem már egyre jobban kezt karácsonyi hangulatom lenni!!!!néha feltőr egy érzés bennem amit mindég karácsony előtt szoktam érezni!tök jó,én nagyon szeretem a karácsonyt és az előtte való készülődéseket!Dekoráció,ajándékvásárlás stb.....!

Szép napot mindenkinek! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Haho,

hát lányok pörögtök ezerrel :lol: :lol:

Pimpoka, Murhyke:
Még nincs fogunk, kiprobáltam a teás ötletet , hát nem jött be, kiköpte és ordított így hát maradt a tápi.
DEEEEEEEEEEE, 2napja csak 1x kel fel éjjel, ma is 3,30kor akkor ugyan megivott 200ml-t (de előtte csak este 7.30kor evett, szerintem ez reális volt) és még most is alszik...
Lehet, hogy valami megváltozik el se hinném... :lol: :lol:
ja és 10kor megeszi a gyümijét, 12kor a főzeléket, szóval most egy szavam se lehet, remélem így marad...

Mali:
A kórházban CSAK 1/2 napot kellett maradni, reggel 7.re mentünk és délután 4kor engedtek el minket.
De, a gyereket 4kor etethettem meg utoljára akkor is csak 100mlvel, mert hogy 9kor műteni fogják...
Ja persze a gyereket 11kor vitték el, még szerencse hogy délelőtt nem evett akkoriban olyan sokat így simán kibírta de akinek tényleg 4óránként eszik a gyereke??? :evil: :evil:
Volt egy kisfiú ő is műtétre várt reggel 8tól kb. 2éves hát 8.30tól folyamatosan csak azt ondta: INNI,INNI,INNI...és őt csak utánunk vitték el műteni..
Hát itt is az anyukák egy széken ülve virasztottak a babák mellett elég szomorú volt ......

Ráadásul a sebészeti osztály itt az égés sérült babákkal volt együtt, hát néhányszor majdnem világgá szaladtam, hogy ilyen nincs, nem lehet...egyszer egy kb 1éves kisfiút vitt ölbe az egyik gyerekeszakápoló, (a kisfiú vagy kislány nem tudtam megállapítani), akinek az egész felső teste és a feje be volt csavarva pólyával, semmi nem látszódott a gyerekből CSAK A KIS CUMIJA.... :cry: :cry:

A másik story(ez nem szomorú) szintén az égési osztályról jön ki egy kisfiú kb.6-7éves, mindkét keze vállig bepólyázva és áll a folyóson, arra megy egy doktor néni és megkérdezi tőle:
-Doktor néni mikor mehetek haza?
-Majd ha meggyógyult kezed...
erre felemeli a kezét
-Doktor néni tessék megnézni lehet, hogy már meggyógyult............

na hanyagoljuk a kórházakat...

Mano:
gratula Levihez, kedden megyek doktor bácsihoz, ja neki is megszületett a fia okt.1-jén...

Lédi:
szerintem sose öreg egy ember tanulni, főleg ha vágyik is rá...szerintem érdeklődj utána és vágj bele, nem akarok azzal a sablonos dumával jönni, hogy :
"életed végégi báni fogod", de ez így van legalább néz utána mennyi időt venne el, mennyibe kerülne, mert gondolom nem igyenes..na legalább a kedvünkért
Ja és ha sikerülne te lehetnél a szülésznönk... :lol: :lol: :lol:

na majd még jövök...

akartam kérdezni Gigával mi újság van, nem írt mostanában, vagy nem voltam elégé figyelmes??

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Ja Tiopnak akartam még írni:

ne szégyeljél te semmit, hisz a Te szakmádat egy iskolában sem tanítják, mert hát oly öszetett és NEHÉZ feladat, hogy senki nem vállalja fel... :lol: :lol:

Én is csodálom azokat, akik így tudnak nyilatkozni, mert ők tényleg "igazi" mamák, nekem az anyukám, csak megszült és enni adott, ahogy apósommal szoktuk mondani ő is ebben a cipőben járt. "Mi csak felnőttünk.."
és sajna ebből adódik nekem is az a komplexusom, hogy ha sír Nati, rögtön arra fogom, hogy én csinálok valamit rosszul, sőt hogy rossz anya vagyok.. (párom szerint egy idóta vagyok :lol: :lol: )

szóval örülj neki, hogy ilyen vagy és a gyerekeid hálát adhatnak az égnek, hogy ilyen anyukájuk van: EGY HIVATÁSOS ANYA!!

pusz[/b]

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

[quote]A írta:zért kíváncsi leszek a többiekhez is!Lessz biztos olyan aki megmondja nekem a frankót!!!!!!!!!!!!!

Ezt a mondatot konkrétan nem értem... Ki a bánatos búbánat kötne bele abba, hogy Te főállású anya vagy? Ebben a fórumban biztos, hogy SENKI! Én el sem tudom képzelni, hogy tudod összeszervezni a napjaitokat, ráadásul autó nélkül, 3 gyerekkel... Egyszerűen LE A KALAPPAL ELŐTTED! GRATULÁLOK!
Vendég

Sziasztok!

Tiop,
csatlakozom Pillához, egyszerűen szólva is csak azt tudom mondani, hogy szuper, amit csinálsz. Én magamat ismerve biztos megbuggyannék főállású anyaként, érteni sose értettem akik ezt választják, csak csodáltam őket, hogy ennyire ki tudnak teljesedni az anyaságban. Biztos van olyan háttér is benne, hogy mit hoztál magaddal otthonról, az anyukádtól mit láttál. Én pl. egészen pici koromtól fogva, amikortól már nem csak tejcsit kaptam (4 hónaptól), a nagyimmal voltam otthon, mert anyunak muszáj volt dolgozni mennie, mert apámat egy héttel azután sorozták be katonának, amikor én születtem. Így nem sok választása volt anyunak, ha nem akart éhen halni. Ráadásul estin még suliba is járt mindemellett. Szóval én abban nőttem fel, hogy az anya is dolgozik, másként nem tudom a saját életemet se elképzelni. Persze majd érdekes lesz, ha már a harmadik gyerkőcnél fogunk tartani, hogy mit hogyan oldok meg, de ez még a jövő...

Mano,
gratula a sétálós nagyfiúnak!!! :D :D :D

Lédi,
szerintem is "megér egy misét" utánajárni! Sose lehet tudni. Nálunk pl keresztanyám varrónőnek tanult muszájból, de sose varrt semmit, még a gyerekének sem, annyira utálja. Ő óvónő akart lenni, de nem vették fel, mert valami párt-izé kellett volna hozzá abban az időben (asszem az volt a gond, hogy nagypapa annak ellenére nem akart párttag lenni, hogy BM-ben dolgozott, és ezt ráadásul többször ki is nyilvánította). Aztán kábé 30 évesen ment el oviba dolgozni, először délutános gondozónőnek kisegíteni, aztán egyre több mindennel megbízták, annak ellenére, hogy nem végezte el a fősulit, csak mindenféle tanfolyamokat a munka mellett. Végül egész sokáig óvónőként dolgozott, akkor váltott profilt, amikor bezárták az ovijukat.

Pilla,
nagyon irigyellek ám a házatok miatt!!! Biztos gyönyörű lesz, ha elkészül. Mutattam tegnap este a férjemnek, ő meg látta rajtam a sóvárgást. De mi még baromi messze vagyunk ettől. Most lenne egy lehetőség, egy társasház-bővítésbe beszállni, amit 100%-os OTP finanszírozással lehetne lízingelni, de az a gond, hogy az építtető nem fog hozzá addig, míg legalább a lakások fele el nem kel papíron. Ahhoz meg kéne 3 milla letétbe, amit a végén ugyan visszakapnánk, de ez lenne a "szándéknyilatkozat" hogy nem lépünk vissza. Csak pont az a 3 milla hiányzik... :cry:

Na, mennem kell, mert vége a mesének, lemezt kell cserélnem, Bogi már a gatyám szárát rángatja! :lol:

Üdv!
andibab

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációt!:)

Nircee,Tiop,
Köszi a bíztatást.
Én sem tartom betegnek Levit,szerintem nincs baj vele,csak lehet,hogy már azért vagyok ideges,mert tele beszélték a fejemet minden hülyeséggel a védőnők.
9300 Gramm volt Levi hó elején,majd két héttel ezelőtt 9230 grammot mértek,azért a fogyásért szúrtak le....,most nem tudom mennyi lehet,mert holnap viszem.
Tényleg sokat és rendszeresen eszik,rengeteget mozog,csak olyan soványkának látom,mintha tényleg fogyna.de lehet,hogy csak beképzelem... :roll: :(

Linda,
Én azt hittem,hogy nyáron,júliusban született meg a kisfia...
Elvileg nekem is kellene mennem hozzá,de valahogy nem bírom magam rávenni. :wink:
Nem tudod,hogy a kilányát hogy hívják? Nem Csenge?

Andi,
Örülök,hogy megoldódott a tápszer probléma!:)
Ha fogyóban van és nincs ki elmenjen szólj nyugodtan,úgy is minden hétvégén bevásárlókörúton vagyunk és mivel ez közel van most már ide fogunk járni.
Eddig soroksárra jártunk,de mos Vecsés közelebb van. :wink:

Henus,
Oké,holnapra úgy is lesz egy csomó új cuccom,általában kb.200 termék szokott fent lenni,de most úgy kifogytam,hogy csak na! :D

Kép
mano83

Nircee,
Fratulálunk Marcinak a lépcsőzéshez!!! :D

Kép
mano83

*GRATULÁLUNK :oops: :wink:

Kép
mano83

Sziasztok,

szerencsére eddig még nem zavart be nagyon az óraátállítás.
Most nagy munkába kezdek, mert kitaláltam, hogy Lellének legyen már mostantól Adventi naptárja. Természetesen én varrom, és a benne lévő dolgok, nem édességek lesz, hanem ujjbáb, baba, maci, ezeket is én készítem majd, úgyhogy most megyünk a méterárushoz és veszünk jó sok anyagot meg betérünk a kreatív bolta, ahová nekem nem szabad, mert sokezer alatt képtelen vagyok ott vásárolni. Hmmm, ha elalszik, lehet kezdni, alig várom, de csak este, mert napközben marad a házimunka... de ez olyan jó!!!

Tiop, te szerintem azt hitted, hogy azért kérdem, hogy majd én megmondjam a frankót, pedig nem, mert engem csak érdekelt, hogy mihez fogsz kezdeni, ha Zsani is ovis lesz már. Semmi bajom az anyákkal, akik "csak" anyák! Csak nekem mindíg ott lebegne a szemem előtt, hogy ha már idősebb leszek, akkor miből fogjuk a gyereket tanítattni, miből segítjük őket, miből lesz nyugdíjam stb.

Na, átöltözök pizsiből és megyünk is... :D

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Mano:

a kislány: Emese Júlia

a kisfiú: László .. :lol: [/b]

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Tiop: nem ragozom a dolgot, teljesen igazuk van a többieknek, nem is értem, miből gondoltad, hogy valaki le fog szólni :shock: Attól mert sokan máshogy csinálják, még csodálhatnak azért amit teszel. És tényleg ez az egyik legszebb dolog a világon.

Pimpoka: téged meg annyira irígyellek, hogy ilyen kreatív vagy meg ennyi mindenre van energiád! Nekem este már olvasni sincs erőm, pedig annyira vágynék ilyen dolgokra. Tudom, akaraterő is kellene :oops:

Nircee: gratula Marcinak! Lili is állandóan megy a lépcső fele, engem meg a frász kerülget, mert rácsunk az még nincs :?

Mano: Levi is nagyon ügyes, pár nap és úgy fog szaladni, hogy utol sem éritek.

Piroska: van egy közös ismerősünk :lol: Úgy hallom nagyon kis édes Didri :lol:

Pilla: a férjem egyből kiszúrta, hogy milyen csomagolásban van a polisztirol a ház mellett, az ő cégük anyagával szigetelik a házatokat :lol: Tök jó nektek, hogy nemsokára költöztök!

képzeljétek, Lili tegnap már megállt egyedül. egyre hosszabb időre. először csak 1-2 mp-ig aztán már tovább is. voltunk vendégségben és ácsorgott egy darabig, közben meg nézett körbe, hogy ki látja. olyan édi volt.

na megyek most, nagyon sok házimunka van, fúj :(

szép napot
murphyke

Kép
murphyke

Mano,
Még annyit akartam írni, hogy abszolút felesleges foglalkozni azzal, hogy 1-2 héten belül ide-oda 50-100, de akár 150-200 grammokat is mozog a gyerek súlya. Mi van, ha épp telepocakkal mérték többnek, és amikor kevesebb volt, épp jóval kaja után volt? Na, bumm. Amúgy is az a kisgyerek, aki már megy mint a gép, ahogy nircee írta, olyan, mint a Duracell nyuszi. Mi is egyfolytában azt lessük, hogy honnan a fenéből van Boginak ennyi energiája, mióta elindult a csajszi. Ő ráadásul sose volt egy nagy zabás, és a magasságához képest tényleg kicsi a súlya. De azt is kell nézni, hogy mennyi idős az adott gyerek, mennyire mozgékony, stb. Nekem a dokinéni szokta mondani, hogy ne érdekeljen a lányom súlya, mert látszik rajta, hogy egészséges, gyönyörű, élénk és vidám. Arról meg a gének tehetnek, hogy "modellalkat" a drágám. A korához képest pont jó a súlya, csak egy kicsit colosabb. Ez van. Amíg jókedvű és aktív, kit érdekel, éppen hány gramm??? A védőnők meg olvasgassák a tankönyvüket továbbra is szorgalmasan, ha tényleg lenne bármi okuk arra, hogy leszúrjanak Levi súlya miatt, akkor már úgyse hozzájuk kellene menni a sráccal, hanem orvoshoz... De ilyen nem lesz. Pont. :D :wink:

Üdv!
andibab

Sziasztok!
Ismét rohanásban, megyünk vásárolni, aztán próbálom felhajtani a tanfolyamosaimat, akik nem jöttek el végül is... a fene se érti, hogy ha az ember egyszer befizet 20.000 Ft előleget, miért nem jön el?! De úgy, hogy azt se mondja, bú vagy bá...
Persze felajánljuk nekik, hogy jöjjenek másik tanfolyamra, de azért szólhattak volna... :evil:

Na, más: Tiop, én sem értem, ki kötne beléd és miért?! Én is írtam, hogy mindenki másban tud kiteljesedni, és ez a jó... Te Anyuka vagy, minden tekintetben. Én őszintén szólva irigyellek, én is szerettem volna 3 gyerekes főállású anyuka lenni, de egyrészt későn kezdtem az anyaságot (mert későn találtam hozzá megfelelő apukát), másrészt, ahogy írtam, mostanában jövök rá arra, hogy nekem ez így önmagában nem elég... lehet, hogy ha fiatalon kezdtem volna, és már lenne 3 gyerkőcöm, akkor minden másképp lenne... De csatlakozom a többiekhez: le a kalappal előtted, és minden nagycsaládos előtt! ;)

Piroska: tegnap be is ültem a tanfolyamra, kicsit továbbtanultam esküvőszervezés terén, és közben egy kicsit reklámoztalak is titeket. ;) A lényeg, hogy légyszi küldd már át priviben az oldalatokat (sajnos most nincs időm visszakeresni), aztán majd írok és adok pár tippet, meg be is tudlak ajánlani esküvőszervezőknek.
Vendég

Lányok, teljesen kész vagyok :roll: :?
Tegnap a párom egész nap fürdőszobát fugázott, mert az apukájával nekiálltak, hogy leszigeteljék normálisan a zuhanyzót, mert mögé folyt a víz és vizesedett a fal. Szóval egyszerű szigeteléssel indult a projekt, ami max egy óra munka lett volna. De közben az "apósom" kitalálta, hogy milyen csúnyák a fugák, kaparja ki a Richárd (a párom) a fugákból a régi cuccot és kenjen bele újat.. Remek ötlet volt, egész nap a fürdőben kaparászott-kenegetett-törölgetett egyedül, és végül a zuhanyzó szigetelése (ami az eredeti cél lett volna) csak este 9-kor lett befejezve :?
Én meg már a sokadik napot töltöttem csak a Márkkal, reggeltől estig (fürdetés, altatás is egyedül). Az elmúlt napokban a párom mindig későn ért haza, általában már aludtunk, és szombaton is dologozott, a vasárnap lett volna az egyetlen szabadnapja, de jól elúszott ez is. :evil: A tetejében pedig jól összeveszett Richárd az apjával (ami nem meglepő, mert elég feszült köztük a légkör mindig), és Márkot ez úgy felzaklatta, hogy alig tudtam megnyugtatni.
Végül este 10-kor fejezte be a párom a fürdőt, utána még nagyjából fel kellett takarítanom, ma reggel meg rendesen kipucolnom a fürdőt, meg a közlekedőt, úgyhogy 6-kor ezzel kezdtem a napot.
Annyira szeretnék már én is elköltözni, de sajnos nem sok esélyünk van rá, amíg én be nem fejezem a sulit, és nem kezdek dolgozni..

Bocs, a kifakadásomért, de ez kikívánkozott belőlem. Márk is olyan nyűgös napok óta, sehogy se jó neki. Ha leteszem azért sír, ha ölben van, azért sír - már nem tudok mit kitalálni, próbálok játszani vele, de az is csak pár percig köti le, aztán jön a nyüszi.
Most épp alszik a Manó - remélem jókedvűen kel..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok

Köszi Csajok a bíztatást, megígérem, hogy ismét utána kérdezek. :lol: :lol:

Tiop
tényleg szupi amit csinálsz!!! Én 2 gyerekkkel sem bírok sokszor, fogalmam sincs Te ezt, hogy oldod meg, de az biztos, hogy sok-sok szeretet, türelem, kitartás kell ahhoz a SZAKMÁHOZ amit csinálsz :lol: :lol:

Mano
feleslegesen idegeled magad mások miatt!!! Nem is kicsi a súlya Levinek, hogy megnyugodj, lefotóztam a két gyerekem kiskönyvét, amikor 1 éves tanácsadáson voltunk. Az első a Dettié: 2600 gr-mal született 43 cm-el nov.04-én, 1 évesen (96. nov. 06-án voltunk méreckedni) a súlya 9000 gr, magassága 74 cm.
Rolim 1999. 05. 07-én született 3200 gr-mal 53 cm-el, 1 évesen (2000. 05. 17-én voltunk tanácsadáson) 9080 gr és 74,5 cm volt.
Mindkettő genetikailag vékonyka, soha nem lesznek kövérek. Legalábbis míg gyerekek, és eddig felnőttek :lol: alig voltag betegek!!!!
Kép Kép
Most meg így néznek ki:
Kép

Kép
Kép
lédi

Sziasztok!

Nircee:
Köszi! Látnád, amikor pelenkázés közben vezényel. :) Majd egyszer azt is felvesszük. :) Igen, utazóágya van, de kókuszmatrac van benne, úgyhogy elég stabil. De persze csak rakodófelület nálunk, mert a drágaság ott alszik velünk az ágyba, a kiságyába nem marad 10 percnél tovább.

Tiop:
pont ezt mondtam én is, hogy az ember az útját találja meg! Szerintem sem kell mindenkinek diplomásnak lenni, az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy csak az az ember, akinek diplomája van, pedig elég baj az, hogy így gondolkodnak!!!! Az egyik, amiért baj, az az, hogy azoknak a hallgatóknak, akik nem fizetnek tandíjat, azoknak az adófizető állampolgárok fizetik a tandíját, vagyis az a kétkezi munkás, mindegy, hogy utcaseprő, takarító vagy éppen mérnök vagy tanár, mindegy, mindenki! Talán értékelni kellene azokat az embereket, akik kifizetik a diplomáját. A másik pedig az, hogy minden munka egyformán fontos, de ezt már ezerszer leírtam. Amit te választottál, az nagyon szép és nagyon jó, ha te abban tudsz kiteljesedni és az az utad, akkor Isten áldjon, légy boldog benne! A nővérem is ilyen és én egyáltalán nem bánom, mert a világ egyik legjobb anyukája, csak az a kár, hogy ő nem teheti meg, hogy otthon legyen, ezért részidős munkákat be kell vállalnia, ez van, sajnos....

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, egyébként az én anyukám otthon volt velünk és csak nagyon kevés időt dolgozott, amikor már nagyobbak voltunk. Én emiatt nem jártam oviba, ami lehet, hogy valahol hátrány, de én megmondom őszintén, nekem nagyon jól jött, hogy otthon volt anyu. Szóval a gyerekeidnek semmivel nem tehetsz jobbat, mint azt, hogy velük vagy. Én részemről megmondom őszintén, hogy mi is három babát szeretnénk, és nagyon remélem, hogy a harmadik után nem azonnal kell visszamennem dolgozni, mert nagyon szeretnék az első éveikben otthon maradni velük.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!!

Szantre!
Teljesen megértelek , hogy kifakadtál és tedd bátran, mi mindig meghallgatunk mindenkit. Nálunk a szitu ugyanez majdnem, a párom este fürdetésre hazaér , marad a hétvége amiből sokszor a szombat is munkával telik neki. Néha már úgyérzem megzakkanok egyedül, de másnapra általában "kialszom". Mindenesetre gyűröm magam, hogy Dóri ebből a hangulatomból sokat ne érezzen meg.

Tiop!
Büszke lehetsz magadra, sosem lesz jobb "állásod" a mostaninál!! :wink:

Pilla!
Szupi lesz a házatok! Én is irigyellek ám , az én titkos vágyam is egy kertes ház. :)

Mano!
Hallgass a belsődre Levivel kapcsolatban! Ha aggaszt a súlya, talán egy vérkép megnyugtathat, hogy nincs gond. Amúgy Levi nem az a "beteg" kisfiúnak néz ki, szerintem a dokinő/védőnő túlreagálta ezt a dolgot. :wink:

Képzeljétek, ma bejelentkeztem abba az Intézetbe, ahol a lombik programot kezdtük ugyanis kistestvért szeretnénk. Erre az asszisztensnő visszakérdezett, hogy én egy 8 hónapos baba mellé bevállalok egy kistesót???? Tiszta nemnormálisnak nézett a telefonba... De mi ezen a meglepő?? Mire megint eljutunk egy beültetésig, jövő tavasz lesz (Dóri 1 éves lesz) , HA sikerül az első beültetés akkor is lassan 2 éves lesz Dóri mire megszületik a poronty. És ez a legeslegpozitívabb számolás a hónapokkal... szóval nem értem én, hogy jön ő ahhoz, hogy ilyen hülye kérdésekkel zaklasson. :evil:
Na mindegy, végül adott időpontot nov15-re.. 8)

Lilinek gratulálunk a felálláshoz!!!

KépKép
tüccs

Verna:
köszönöm, Isten áldjon meg érte! :)

Szantre:
a front miatt ilyen a babód, ne aggódj! A Didri is nyűgöske mostanában, egyfolytában szopizni kell neki, hogy megnyugodjon, meg hintázni, hát ez van.... Nektek nem lenne jó egy ilyen elektromos hinta? Nem neked kell hintáztatni, hanem elektromosan hintáztatja és addig te tudsz mást csinálni, ráadásul szépen elalszik benne, ha éppen álmos. A Didri ha álmos nagyon nyűgös szokott lenni, akkor vagy a szopi vagy a hinta segít. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tüccs:
sajnálom, hogy nálatok is ez a helyzet, megmondom őszintén én nagyon nagyon hálás vagyok a Jó Istennek, hogy a férjecském nagyon keveset dolgozik. Tiszta szívemből kívánok neked sok erőt és kitartást, hogy képes legyél végigcsinálni!
A nővel meg ne törődj! Hát mikor szüljön az ember, ha nem egymás után? Ha már egyszer visszamész dolgozni, utána tudod, kinek van kedve még egyszer szülni??? Nem azért, mert szülni nem jó, dehogynem! De ha már egyszer lehet, akkor egymás után vállalna az ember gyereket, ráadásul nekik is jobb, ha nincs nagy korkülönbség a testvérek között!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

De fura, azt hittem csak az én párom kaphatná meg a munka hőse érdemrendet. Este 6-7 mire hazaér. Tegnap elment 20 percre és 6 óra múlva jött haza...
Vendég

Murphyke:
Ki a közös ismerősünk?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szantre, Pilla,
nem vagytok ám egyedül a sztahanovista pasijaitokkal!! Lénárd elméletileg most a 2. hetét tölti szabadságon, de a múlt héten is bent volt 2x háromnegyed napot ("csak be kell ugranom valamit aláírni, negyedóra az egész" :x ), ma hajnalban is arra ébredtem, hogy szöszmötöl a gardróbban, kutat az ingei között, mert valami hülye munkahelyi focikupára kellett mennie, ott volt egész délelőtt, és csak 12 perce esett be az ajtón. :evil: :evil: :evil:

Már elhatároztam, hogy ha lesz egy kis pénzünk, és eljön szabira, el fogunk utazni pár napra, de csakis és kizárólag külföldre, mégha ez "csak" Szlovákiát jelenti, ami itt van egy macskaugásra. Vagy valami hipergagyi 50ezer/fő egyhét Tunézia félpanzióval. Szerencsére külföldről nem rendelhetik vissza, és ott van "alibije" a telefonkikapcsolásra. Bár már egy párszor megfenyegettem, hogy a következő csörgésnél én veszem fel, és mindegy ki keresi, elküldöm jó messzire!!! :x :evil: :twisted: Jövő február elejére is befizettünk egy 7 napos pihenést Mátraházán (addigra már Roni se lesz annyira pici), de csak úgy voltam hajlandó rá, ha megígéri, hogy kikapcsolja a telefonját (azért majd még gondoskodom egy-két trükkről, hogy biztosan ne keressék :wink: ). Annyira utálom, hogy a csajok olyan keveset látják az apjukat. Bogi ma reggel is kereste Apát és láttam rajta, egész délelőtt tök szomorú volt a kisdrágám, hogy csak a megszokott szlogent hallotta válaszként: "Apa elment dolgozni, majd jön nemsoká."

A szomszédban alattunk nyílászárót cserélnek, szerintetek mennyit alszanak ma a csajok??? Mert Ronit még lehetne babakocsiban kint sétálva, tologatva elaltatni, de Bogi ahhoz már nagy! A zúgástól meg jól megfájdult a fejem. Kész vagyok mint a házifeladat! :(

Sziasztok!
andibab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?