Új privát üzeneted érkezett!

Pimpoka,
Teljesen igazad van!

Kép
mano83

Pimpo nem is azt mondtam, hogy el kell temetni magunkat...persze nekem is vannak kinézett tanfolyamok stb...de az nem karrier...egy munkalehetőséget ad aztán annyi...még akár élvezhetem is...
elvileg én is úgy tervezem, hogy ha már mind iskolás, ovi lesz és esetleg én tudnék itthon maradni akkor ezeket elvégezném...esetleg már délelőttönként dolgozni is tudnék....de a mai gazdasági helyzetben egyáltalán nem biztos, hogy itthon mardhatok...persze akkor is lesz még időm jövőre tanulni...
de ehhez hozzá teszem, hogy én született pesszimista vagyok...vagyis neveltetésemből adódik...szerencsére van a családban egy született optimista...neki nem a neveltetéséből adódik...

manó nekem is nagyon tetszett a német, és tanultam is, amíg nem volt kötelező :lol:
na most megint mert Bencével együtt tanulunk.....
becsi
Iklad

Igen Becsi, de vagy karrier vagy család, neked már az egyik gyönyörűen megvan! A kettő is megy egyszerre, csak akkor általában a gyerek jön ki rosszul belőle... valamint, ha karrierre vágyik az ember, akkor azt sajna hamarabb kell elkezdeni, mondjuk egyetemista korában. Hameg egy tanfolyam munkalehetőséget ad, amit esetleg élvezel is, na még onnan is lehet karriert csinálni, csak el kell kezdeni és szépen felmászni, ami idősebb korban nyilván nehezebb, de nem lehetetlen. Ha van melletted egy optimista az jó, csak akkor te fargj a pesszimistaságból! Ha tudok a németben segíteni, csak szólj!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Továbbtanulás: hát én nagyon szerettem volna végre olyat tanulni amit szeretek, tavaly föl is vettek, most szeptemberben akartam elkezdeni. Nagyon rákészültem, alig vártam már. De sajna kormány bácsi beintett és azt mondta fizess kismama :evil: A durva, hogy ezt még az évnyitón se tudta senki, a beíratkozáskor közölték, hogy akkor kéne fizetni. viszont mi most nem tudjuk megengedni magunknak, hogy százezreket fizessünk sulira. Így marad a semmit nem érő diplomám és majdan megint olyan munka amit utálni fogok :(

Kép
murphyke

Murphyke, miért nem azzal kezdted amit szeretsz?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

orosz: én tanultam 5 évig és szerettem is. sajna mostanra kb annyit tudok h "bábuska" :oops:

nekem is tanfolyamban kell gondolkodnom, de az megint csak a szükség miatt lesz. igaz manapság nagyon kevés ember van aki azt csinálja amit szeret és meg is él belőle :(

Kép
murphyke

murphyke
mi volt az a suli?
talán már írtad, de elfelejtettem..
pimpo köszi, szerencsére van egy netes német tanárnő barinőm, őt szoktam nyúzni, de szerencsére egyre kevesebbet kell...jövőre pedig kezdjük az ismétlést Dorka is sulis lesz :o
becsi
Iklad

Sziasztok!

Sajan nem nagyon van időm visszaolvasni.

Azt szertnm megkérdezni, hogy hallott-e már valaki az állj fel velem zsiráfról??? Fisher Price játék, Ajánlottak egyet, de nem tudom hogy érdemes-e megvenni??? Karácsonyra venném a Kristófnak, de addigra már 1 éves lesz, ráadásul már tud állni!

Ha valki ismeri írjon, sűrgős lenne!!

Köszönöm.

Kép
tami2900

Háááát mert 18 évesen fogalmam sem volt mit akarok, így a továbbtanulásnál két szempont volt a döntő: ne kelljen fölvételizni és sok hapsi legyen :oops: Szóval jó döntés volt :shock:

Kép
murphyke

tami: sajna nem tudok segíteni :(

becsi: környezetmérnöknek jelentkeztem debrecenbe, utána lett volna esélyem környezetvédelemmel foglalkozni, de így elúszott :(

Kép
murphyke

hát nekem 18 évesen gyorsan letörték az esetlegleges álmaimat...16-án érettségiztem 1-én pedig már dolgoznom kellett a szüleim által szerzett "szuper" munkahelyen, ott be is zárult a világ, mert ráadásul városon kívül esett, így munkás járat vitt-hozott.....ebből állt az élet...
de rendesek voltak, mert 2 év múlva a a felköltöző páromnak is majdnem szereztek mész lapátolást a tüzépen..."mert az az ember akik fizikai munkát végez"...ő pedig irodában dolgozott... ne ezzel el is ásta magát egy életre...azóta sem vesznek róla tudomást, hogy közben diplomája is lett...

Szóval az sem jó amikor a szülők a saját be nem teljesült álmaikat akarják megvalósíttatni a gyerekekkel....de az még rosszabb mikor még vissza is fogják...

tami
ilyen zsiráfról még nem hallottam...

na bekakilt álmába...megyek...aztán főzés

nem panaszkodom többet :lol:
becsi
Iklad

az engem is érdekelt volna...most már a vegyiparikban környezetvédelmet is tanítanak, kár hogy a mi időnkben még nem volt...bár a wiwen a volt tanáraim állandóan munkahely után vadásznak az itt végzett tanítványoknak...
becsi
Iklad

Hi!

mano,
köszi, kedves vagy, de feltankoltunk tápiból, most egy időre el vagyunk látva!

Ugyan gyerekek, diploma, nekem van 3, + egy felsőfokú szakképesítésem, de a 3 diplomából egyet el sem ismernek M.o-on, a másik kettőhöz meg jó lenne megcsinálni a posztgrad kiegészítőt, talán úgy érnének valamit. Vagyis "hülyére vagyok diplomázva" és semmit sem ér a tudásom... Ráadásul a felsőfokúm is csak állambácsinál jó, de ha nem lesz munkahely, akkor kitehetem az ablakba...
Arra jöttem rá, hogy az unokatesóm a kereskedelmi középiskolai érettségivel meg a mérlegképes könyvelő papírjával röhögve megkeres annyit 2-3 hét alatt, amit én egy hónapban kaptam fizut, és még nem is döglött bele a 24 órás készenlétekbe, csak adószezonban kell egy kicsit összekapnia magát. A nyelvtudást is meg lehet ám sütni, ha csak 1 igazi van. Szándékosan nem nyelvvizsgát írtam, mert az semmit sem ér, plusz egy papír, de kitörölheti vele az ember. A munkáltatók most már letesztelik a nyelvtudást, és nem a papírt nézik. Én hiába beszélem az angolt szinte anyanyelvi szinten, mindenféleképp kellene mellé valami "keleti" nyelv, hasonló szinten tudva-értve. Kiváló lenne az orosz, de abból csak nyelvvizsgám van, beszélni nem igazán tudok, csak kábé értem, mit vartyognak hozzám. A némettel is hasonlóképp állok. Vagyis lehet, hogy megyek majd Lédi mellé kisegítő-alkonyhalánynak. :D

Pimpoka,
a tanfolyamok tök jó gondolat, csak kéne olyat találni, ahol lehet részletet fizetni, meg nincs messze, meg keresett végzettség, meg érdekel, meg a csajok mellett is megtanulható. :roll: :lol:

Én is ugyanúgy jártam a sulival, mint Murphyke, fizessek a beiratkozáskor 150ezret (ja, persze, rögtön!) ráadásul nekem az Okt. Minisztériumból ki is küldtek valami állásfoglalást, meg javaslatokat, hogy kismamaként milyen lehetőségeim vannak, de olyan zagyva az egész, jogász kéne az értelmezéséhez. Vagy legalább 2 óra nyugalom, hogy értelmesen át tudjam olvasni. Feladni ugyan nem fogom, mindenképp keresek valami sulit, mert muszáj tanulni. Ha mást nem, akkor nyelvtanfolyamot jövő tavasztól.

Na, megyek, kész az ebéd, megetetem a családot!

Sziasztok!
andibab

Sziasztok!
Higgyétek el, végzettséggel sem egyszerű, sőt!!! Ha valaki nem kifejezetten az adott diplomával szeretne elhelyezkedni, akkor jobb, ha le is tagadja, hogy diplomája van!!!!
Nekem van közgáz érettségi (fő előnye, hogy 10 ujjal vakon gépelek), tanári, művelődésszervező diploma, angol nyelvtudás (most már régóta nem használom, de még tolmácsoltam is egy időben, műszaki angolt...), elég jól értek a számítógéphez is... de az a helyzet, hogy hasonló végzettségű és képességű emberekből dunát lehet rekeszteni... Voltam tanár, oktatásszervező irodavezető, titkárnő... még tán akasztott ember is...

Én nagyon szerettem volna tanulni gyerek mellett, de letettem róla.. minek?! A meglévő diplomámat se használom, akkor minek gyűjtögessem? Ráadásul nem tudok egyetlen olyan felsőfokú végzettséget sem, ami valóban értékes, és garantáltan el lehet vele helyezkedni, és még normálisan is lehet vele keresni anélkül, hogy megszakadnék... Én multihoz eleve nem mennék, egyszerűen nem való nekem...

Itthoni munka: hát azért mondtam, hogy nem egyszerű, mert kőkeményen megdolgoztam érte, hogy legyen mit csinálnom itthon. Gyakorlatilag esküvő témakörben dolgozom, marketing, hirdetésszervezés, tanfolyamszervezés, stb... Ezt 2 éve csinálom, és főállás mellett, esténként dolgoztam, hogy legyen mit csinálnom majd gyerek mellett is... Van egy esküvőszervező, akinek a keze alá dolgozom, de elég nagy önállóságot élvezek. Pl. az immáron második kiadást megélt könyvének az anyagi hátterét kellett megteremtenem, a hirdetőkkel kapcsolatos összes teendőt elvégeznem (a számlázástól kezdve az anyagok begyűjtéséig), az esküvőszervező tanfolyamát szervezem (részben), egy esküvői portál hirdetésszervezését csinálom... meg még ami jön, gyakorlatilag minden munkájából részt vállalok (az esküvőszervezést kivéve, mert az megint nem az én világom). A barátnőm a segítségem ebben, mert én ugye nem nagyon tudok kimozdulni itthonról egyelőre, ő meg igen. Én itthonról adom a hátteret (levelezek, hirdetek, stb. stb.), ő meg telefonál, rohangál.
A lényeg, hogy ilyen munkát nem lehet minden bokorban találni, el kellett indulni valahogy, ismerettség útján, aztán gyakorlatilag úgy alakítottuk a "munkakört", hogy mindenkinek a legjobb legyen. Jövőre mondjuk a vidéki tanfolyamok miatt elég sokat kell majd utazgatnom nekem is, és őszintén szólva már alig várom! :)
Most már elég jól átlátom ezt az egész esküvői bizniszt, úgyhogy vannak még terveim ezen a téren, a jövőre nézve is... de ez még a jövő zenéje... ;)
Vendég

verna esetleg belefoghatnál egy "válást ünneplő party" szervező cégbe...talán az oroszoknál olvastam, hogy van már ilyen...biztos jó biznisz....tuti megélhetés...
én már kezdeném is ha tudnám hogy kell... :P
becsi
Iklad

Becsi: ötletként felmerült már, sőt... volt olyan hirdető (plasztikai sebész), aki közölte, hogy azonnal hirdetne egy ilyen jellegű honlapon, kiadványban... ;)
(Egyébként a gyakorlatban nem igazán jó, ugyanis a válás csak viszi a pénzt, nem szánnak rá annyit az emberek, mint egy esküvőre...
Tény, hogy esküvőre, gyerekre költenek az emberek legtöbbet, ilyenkor "a pénz nem számít"...)
Vendég

Verna:
az az igazság, hogy én nem azt tapasztaltam, hogy a pénz nem számít, mert mi elég olcsón megyünk el egy esküvőre és még így is sokszor sokallják. Igaz, hogy ott a helyszínen jönnek rá, hogy milyen zenekart választottak, mert a bemutatkozó cd-nk sajnos itthon készült és nem olyan minőség, mintha stúdióban készülne, élőben százszor jobbak vagyunk, dehát Istenem, ha nem fér bele, akkor nem fér bele. Lehet, hogy jövőre csinálunk egy rendes cd-t, de nem tudom... Viszont lenne egy kérdésem: van valami, amit más zenekarok csinálnak, hogy legyen bulijuk? Mert mostanában olyan dolgokkal találkoztam, hogy az étterem adja a zenekart. Most ez a megszokott? Mert akkor mi törhetjük magunkat, akkor sem lesz bulink, ha fejre állunk. Igaz, hogy ahol eddig voltunk, onnan mindig ajánlottak és visszahívtak az ismerőseik, csak új bulikat szerezni nagyon nehéz, ahogy én észreveszem.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

piroska: ingyen koncertek? Gázul hangzik, de 1-2 ingyen koncert a kiszemelt helyen és ha tényleg jók vagytok talán bejön... (az összes ismerősünk ingyen koncertekkel kezdte és úgy futottak felfelé... igaz, ők saját zenét játszottak ami azért kicsit másabb - ja, és egy másik honlap... na az sem lenne hátrány - mondjuk saját domainnel, az úgy sokkal profibbnak tűnik. Jól elhelyezett reklámok, bannercsere, iwiw stb. Marketing.)

(gáz ez az éneklős biznyic... a férjem profi énekes - komolyzene- és ha megszűnne a státusza akkor mehetnénk azonnal külföldre mert itthon ilyen munkát nem találna mégegyet... tanítani meg nem akar hiába van magánénektanári diplomája... gyakorlata u.is nincs a tanításban... a hakni meg olyan, hogy inkább nincs mint van, a románok stb. sokkal kevesebbért vállalják a külföldi melókat így már az sem éri meg...)
Vendég

Tanulás:
lányok, én 18 évesen a nyakamba vettem a világot és elköltöztem a szüleimtől, ide költöztem Pestre, nem volt érettségim, mert abbahagytam az iskolát, vendéglátóban dolgoztam 11 évig és mellette énekeltem, meg leérettségiztem. Aztán elvégeztem egy két éves felsőfokú rendszerinformatikus iskolát, aminek nagyon örülök, mert a számítógép így nem fog ki rajtam. :) Ráadásul ha az ismerősöknek baja van a gépével, akkor én szoktam segíteni. Aztán úgy döntöttem, elkezdem a főiskolát, de most már tudtam, mit akarok. Ugyanis szerintem van valami, ami nagyon fontos: az ember olyat tanuljon, ami a zsigereiben van, ami igazán Ő és amiben tud igazán kreatív lenni. Én most pont felnőttoktatás-szervezőnek tanulok és tudjátok miért? Pont ezek a problémák miatt, amiket itt elsoroltatok. Ha nem sikerül elhelyezkednem a szakmában, akkor önkéntesen fogok munkát vállalni, már jelentkeztem is egy helyre, egy veszélyeztetett anyaotthonba, de mondták, hogy ha babát várok, akkor még ne menjek, mert ott sok a kisgyerek és ha esetleg egy bárányhimlőt elkapok, az fejlődési rendellenességet okozhat a babónak, meg még fél évig nem mehetek, de utána szeretnék menni. Ugyanis nekem az a meglátásom, hogy az emberek sokszor nem jól választanak pályát, csak az a baj. DE váltani bármikor lehet, tanulni is, csak el kell kezdeni!!!! És ha valakinek nincs hozzá lökete, hogy elkezdje, forduljon hozzám bátran, megadom a kezdő lökést! :):):) Ugyanis az én hatásomra nagyon sok barátunk elkezdett tanulni, vagy elkezdett valami olyat, amiben kiteljesedhet! Higgyétek el, lányok, hogy ha az ember megtesz mindent, hogy a sorsa jól alakuljon, akkor jól fog alakulni. Segíts magadon és Isten is megsegít! :):):) De kell hozzá egy kis hit, kell hozzá, hogy azt tudja mondani az ember, hogy igen, megcsinálom, miért ne???? Nem azért kell tanulni, hogy az ember sok pénzt keressen, hanem azért, hogy azt csinálja, amihez a sors vagy a Jó Isten tehetséget adott. Ha már adott, akkor azzal élni kell, márpedig mindenkinek van tehetsége valamire.
Tudjátok, mi az én véleményem? Hogy a világ olyan, mint egy nagy gépezet, ami egyetlen csavar nélkül már nem működik tökéletesen. Minden alkatrésznek a helyére kell kerülni és akkor minden rendben. Mi vagyunk azok a kis alkatrészek, akik mozgatják ezt a gépezetet, és nekünk tenni kell, ami a dolgunk! Márpedig higgyétek el, mindenkinek van dolga a világban!!!!! MINDENKINEK A MUNKÁJA EGYFORMÁN FONTOS, EZT SOHA NE FELEDJÉTEK EL!!! MINDENKINEK A TEHETSÉGE KELL AHHOZ, HOGY EZ A VILÁG JÓL MŰKÖDJÖN!!!! Nem véletlenül vagyunk olyanok, amilyenek. Nem véletlenül van az a temperamentununk, ami van, nem véletlenül vannak a meggyőződéseink, ezek mind utat mutatnak ahhoz, hogy arra menjünk, amerre nekünk kell menni! Ne adjátok fel, kérlek szépen! Ne gondoljátok, hogy bárkire közülünk nincs szükség, mert ez NEM IGAZ!!!!
Csak hogy egy példát mondjak: képzeljétek el, ha a szemetesek egy hétig vagy két hétig nem vinnék el a szemetet. Mekkora lepratelep vagy koleratelep lenne ez a város???? És ez csak a szemetesek. Nem fogjátok elhinni, de van, aki szeret ott dolgozni. Van olyan ismerősöm, aki gázszerelő, imádja a munkáját, és hiába van meg hozzá az esze, hogy elvégezhetne egy egyetemet, ő imád szerelni. DE ha a kezébe kerül valami hiba, azonnal tudja, mi a baja a kütyünek, azonnal megjavítja, iszonyatosan profi. Annyi a munkája, hogy alig bírja. Kapkodnak utána. Mert azt teszi, amit tennie kell. Ennyi!!!!
Nem kell mindenkinek egyetemet végeznie, hiszen lehet, hogy egy ügyintézőként ezerszer többet képes nyújtani, mint ha elvégez egy egyetemet és abban a munkakörben lesz középszerű! Van egy ismerősöm, aki biológia tanárnak tanult és nem tud elhelyezkedni még a tudakozóba sem vették fel, mert olyan a személyisége, hogy nem való emberek közé. AKkor minek dobott ki az ablakon 5 évet? Nincs semmi értelme. Inkább gondoljátok meg, mi az, amiben ti igazán sokat tudtok adni, amiben igazán jók lehettek, azt kell tanulni. Nem egy diploma kell, hanem EGY JÓL MEGVÁLASZTOTT SZAKMA!!! Én a munkahelyemen nagyon meg voltam becsülve, Hála Istennek, a főnökasszonyom nagyon szeretett velem dolgozni, pedig elvárásai aztán voltak! :) De én képes voltam úgy dolgozni, ahogy neki kellett. Kért valamit és pikkpakk megvolt. Ne tudjátok meg, hogy hiányol! Mert amikor én dolgoztam, minden rendben volt, minden megvolt, időben, pontosan, mert én olyan lelkiismeretes vagyok és megcsináltam. Meg nekem testhezálló, hogy ügyintézzek. Ha én valamit elkezdek intézni, az általában el van intézve és ezt szerette nagyon. Az előző kolleganővel meg olyan balhék voltak, hogy az hihetetlen. De nekem ott volt a helyem, olyan volt az egész, mintha az a munkahely egyenesen rám várt volna. :) Én hiszek abban, hogy mindenkinek megvan valahol a helye, csak meg kell találni. Ha ti is képesek lesztek hinni ebben, akkor meg is fogjátok találni az utat is meg a helyeteket is. Mert az iskolában is köt ismeretségeket az ember, ott is alakulhat valahogy. De ha az ember nem indul el, soha nem fogja megtudni, mi várt rá azon az úton. Egy hibát lehet az életben elkövetni, de azt nagyon: ha kihagyja az ember a lehetőségeket! Én 35 évesen tanulok, de nem érzem, hogy késő lenne. És három gyereket szeretnénk, de nem érzem, hogy nem lesz munkám a gyerekek mellett. Én bízom a gondviselésben, a Jó Istenben, mert eddig mindig megkaptuk azt a segítséget, amire szükségünk volt.Ebből is látszik, hogy jó úton járunk! Azt kívánom nektek, hogy ti is megtapasztaljátok ezt és legyen olyan erős hitetek, mint nekünk a férjecskémmel és akkor meglátjátok, sokkal jobban fog menni minden!!!!
Bocsánat, hogy már megint ilyen hosszú voltam, de ez most az én hitvallásom. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Csakegy:
mi nem szeretnénk befutni, mi vendéglátós zenekar vagyunk. Hogy érted, hogy egy másik honlap? Még egy? Minek, ha már egy van? Vagy nem értelek szerintem :oops: :)
Hát igen, a komolyzene nem nagyon egyszerű pálya itthon, a tanítás is olyan, mint a kutya vacsorája, mert az énekesek néha elfelejtenek elmenni órára, linkek, ááá, nem éri meg!!
Hát igen, nálunk is ez van, hogy van, aki nálunk olcsóbbért megy el. Na, de nálunk olcsóbbért elmenni azért.... Minden szinten nem lehet lemenni az árban, mert akkor azt mondják, hogy annyira rossz vagy, azért mész olyan olcsón. Nincs ebben ráció szerintem, nem olyan egyszerű kérdés ez...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska

nagyon jókat írsz :lol:
na odáig már én is eljutottam, hogy olyat szeretnék csinálni amiben jó vagyok és élvezem...nem pedig pénzért robotolni, legyen az kukázás, vagy gyógyítás...
Csak hogy, és mikor fogom megtudni, hogy mi a testhez álló...van akinek szerencséje van és szembejön vele a lehetőség...vagy valahogy oda sodródik...
van olyan ismerősöm aki eü végzettséggel boltban pénztáros volt....oda járt vásárolni egy anyaotthon vezetője...áthívta takarrítónőnek...azóta 2 diplomás és második ember az anyaotthonba...imádja...erre van kitalálva

ez hasonló pl . ahhoz, hogy varrónő mellett nőttem fel, utáltam...főleg hogy segédmunkára mindig be voltam fogva...de a gomb felvarrásnál tovább nem jutottam...
aztán mikor Szonjával terhes voltam, egy vizsgálat után az Auchanban vettem a gyerekeknek kis keresztszemes csomagot, hogy hátha hímezgetnek...ők nem...én viszont - akit a tű gondolatától is kivert a víz- kényszerből...mert veszélyeztetett voltam...kipróbáltam...azóta elmondhatom,hogy van egy hobbim amit imádok ...ha valaki 3 éve ezt mondja nekem körbe röhögöm...

szóval még reménykedem, hogy nem vagyok reménytelen eset...
becsi
Iklad

Becsi, mindenkinek magának kell tudni, mi az, amiben kiteljesedhet. De nem könnyű, elég részletes önvizsgálat kell hozzá. Mi az, amit szeretsz, mi az, amiben te általában sikeres vagy, az hol, melyik területen alkalmazható? Mennyire szeretsz mozogni, vagy inkább helybenülős vagy? Emberek között szeretsz lenni vagy inkább csak pár embert szeretsz magad körül tudni? Szeretsz teljesíteni vagy inkább a nyugodt munkakör a szimpatikus neked? Szeretsz számítógép előtt ülni? Számolni, kutatgatni, olvasgatni? Szereted, ha mindig új dolgokat kell csinálni? Szereted, ha van egy munkaköröd és abban mindig új rendeletek vannak, azokat meg kell tanulni, el kell olvasni? Szeretsz inkább szabadon kószálni a városban? Szereted, ha tudod, mit várnak el tőled és azt kell tenned, vagy szeretsz inkább kreatív lenni, új dolgokat kitalálni, megvalósítani, megújítani a munkahelyedet? Csomó kérdés felmerül ilyenkor, ezeket tedd fel magadnak és a férjednek, mert ő ismer leginkább, akkor azért sokkal többet képesek lesztek együtt kitalálni. Mi úgy csináltuk, hogy én mondtam, hogy szerintem én mire lennék jó és mik a lehetőségek és a férjecskémmel elkezdtük megnézni a horoszkópomat (tanult asztrológiát) és így szépen lassan kizártunk olyan lehetőségeket, amik nem megvalósíthatóak. Ő nagyon jól ismer engem, nagyon jó tanácsokat adott. Egy külső szemlélő sokszor sokkal többet tud az emberről, mint azt hinnénk. Én személy szerint hónapokat gondolkodtam rajta, mi az, amire hivattam.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska:
Szerintem csakegy úgy értette, hogy saját domainen, profi honlapon megjelenni.
Tény, hogy minél profibbnak tűnsz, annál jobban el fogod adni magad...

Egyébként nem biztos, hogy az jó, ha olcsó vagy, sőt!!! Profi zenekar ne menjen el olcsón! Arra ott van a Józsi bácsi, vagy Pista bácsi, aki átjön a szomszéd falulból, oszt' nyomja a szintin hajnalig... Persze arra is lehet jól bulizni...
De gondolom, ti nem ez a kategória vagytok. Reálisan ma egy 3 fős zenekar tarifája úgy 80-120 ezer Ft között mozog egy lagziban.
Ha ennél kevesebbért mész el, azzal egyben alul is minősíted magad.
Ismerek olyan vőfélyt, aki állandóan azt hangoztatja, hogy ő baromi drága, de nagyon jó is... tele van minden hétvégéje, már januárban. Tehát nem az ár számít. Ha jó vagy, meg fogják fizetni...

Olyan helyszínre, aki azt mondja, hogy maga biztosítja a zenekart, nem is szabad esküvőt szervezni! Mégis mit képzel? Majd ő hozza a fotóst, videóst is?! Vannak, akik így akarnak minél több pénzt szerezni, de rájuk a szakmában borzasztóan ferde szemmel néznek.... A párnak igenis legyen meg a választási lehetősége!!!

Amit tenni lehet: egyrészt hirdetni - erre bizony költeni kell, és is kemény pénzeket költök hirdetésre, mert megéri. Gyakorlatilag 1 bulin meg szokott térülni a hirdetés ára.
Aztán egyik buli hozza a másikat, ez így működik. Az első 10 megrendelést nehéz megszerezni... és akkor fergeteges bulikat kell csinálni, onnantól már minden ok. :)
Másrészt össze lehet állni más esküvői szolgáltatókkal is (pl. vőfély, helyszín, dekoros, fotós stb.) - hogy egymást AJÁNLJÁTOK! Nem kötelező jelleggel, hanem ajánlás szintjén.

Cd-t ne csináljatok, hanem dvd-t! Az sokkal hatékonyabb! Ha legközelebb lesz bulitok, vetessétek fel valakivel (lehetőleg profi módon!) - természetesen ha pl. lagzi, akkor a pár engedélyével (esetleg úgy kompenzálva, hogy adtok nekik engedményt, amiért referenciakánt használjátok fel őket) és azt küldözgetitek az érdeklődőknek. A lagziban ugyanis sokkal lényegesebb a zenekar megjelenése, a hangulat, amit csinálnak...
Egyelőre ennyi jutott eszembe...

Csajok, este leszünk a Tényekben! :)
Vendég

Most értünk haza... Kész vagyok...

Nem bőgtem ám el magam, csak 5-ször... Soha többet... Ennyi!!!!

Valaki kérdezte az állj fel zsiráfot: ilyet én is szeretnék kérni Laurának valamelyik nagyitól karácsonyra, vagy szülinapra. Nekem nagyon tetszik. :)

Ki lesz a tényekbe?
Vendég

Verna, hogyhogy lesztek? MIlyen apropóból? :shock:

thenus

Pilla: mi történt?

Tudjátok, már írtam, hogy nem épült gyalogos felüljáró. Most egy csomó médium foglalkozik a témával, az Indexen délelőtt a fő cikk volt. Este lesz a Tényekben és az RTL hiradóban is szó a dologról.
A Tényeknek én is nyilatkoztam, Lolo is velem volt. Őt vették a legtöbbet, mondván, hogy "ami szép az szép!". :)
Vendég

Kicsit elveszettnek éreztem magamat a járólapok és a csempék világában. Ami tetszett az a párom szerint drága... Ami szerinte jó árban volt, azt be nem tenném a lakásba. Hiába kérdezgettem csak annyi válasz jött, hogy döntsem el én. Vágta a pofákat, mert únta az agyát. Laura sírt, vinnyogot, nyüszített az unalomtól... Ráadásul megláttam a WC-ket amiket már 3 hónapja megvettünk és rájöttem, hogy nem tetszik. Reggel 1/2 9-kor indultunk és délután 5-re értünk haza. Egyedül a fürdőszobába van meg a cucc, mert azt már hónapokkal ezelőtt kinéztem. Viszont sikerült mosógépet, tűzhelyet, főzőlapot és elszívót venni. Mosogatógépet nem... Röviden ennyi...
Holnap reggel apósom elvisz még egy helyre, remélem ott tudok választani nyugiban, Laura és apa nélkül.
Vendég

pilla

ez ismerős..
mi is ezer helyen voltunk, mindig egymást próbáltuk rábeszélni arra ami éppen tetszett, aztán Gödöllőn a pagoban volt az első ahol rögtön mindketten beleszerettünk a padlólapba

fürdőszobába már belefáradva választottunk, aztán hívtak, hogy mégsem tudják beszerezni...ami jó volt, mert addigra már megbántuk amit választottunk, ezután fél óra alatt találtunk olyat- itt Aszódon- ami tök jó

szóval azért jól gondoljátok meg, azért mégis évekig nézitek és nem 2 forintért veszitek
becsi
Iklad

Sziasztok!

Alig győztem visszaolvasni! :shock:

Majd írok bővebben is, most csak röviden:
én azért végeztem el a jogot, mert a családban mindenki diplomás, és nekem is "annak kellett lennem". Nem volt választásom, nálunk nincs fizikai munkás..... Én igazából régész szerettem volna lenni, de azt nem engedték, mert abból nem lehet megélni. A többi egyetemre matek volt a felvételi: esélytelen a 3-as matekommal. Így maradt a jog, ami elvileg joker doploma. Na ja. Volt 10-15 éve. Már a 3. évben rájöttem, hogy ezzel tuti nem akarok foglalkozni, de akkor már annyi energiát és könnyet öltem bele, hogy úgy voltam, még 2 évet kibírok. Na, ezt nem kellett volna. Végigbukdácsoltam az egészet, a család persze állandóan szajkózta, hogy én semmire sem vagyok jó, és hogy nekem csak tanulnom kellene, de még ez sem megy, pedig Anyu az orvosin végig szín 5-ös volt stb. stb... Az államvizsga is csak 2x-ra ment, na nem kell mondanom, mit hallgattam azért is. Most szuper, ott van a nevem előtt a dr., amivel kitörölhetem. Egy halom munkához túlképzett vagyok, egy csomó másikhoz meg nincs meg a megfelelő végzettségem és egyéb szaktudásom. Van 2 felsőfokú nyelvvizsgám, francia és angol. Sajna a franciát már szinte teljesen elfelejtettem, angolból jó vagyok. Én úgy érzem, a bankban megtaláltam a helyemet, abban kiteljesedhettem, de azt meg otthagytam a gyerek miatt, és írtam már, hogy milyen nehéz lesz visszamennem. De én is bízom benne, hogy sikerül, csak néha elbizonytalanodom, főleg, mikor hallom, hogy azt a rengeteg elbocsátott tanárt bankok akarják felvenni.... Az eleve óriási túljelentkezés még nagyobb lesz....
Sokszor az ember csak akkor jön rá, hogy mi a neki szánt út, mikor már túl késő.... Piroska, igazad van sok mindenben, de szerintem egy kicsit idealista vagy. Ne haragudj, nem megbántani akarlak, csak tapasztalatból beszélek. Egyáltalán nem könnyű elhelyezkedni, 35-40 év felett meg szinte lehetetlen, hacsak nincs 10-15 éves munkatapasztalatod az adott helyen, ami persze nincs, mert ugyebár most kezdesz el valamit tanulni.... Na, mindegy, persze nem lehetetlen, de azért nem is olyan egyszerű, mint ahogy leírtad.

Mali,
eleinte az Erste-ben (azt úúúúútáltam!!!!), majd a Volksbankban. Ez utóbbit imádtam, komolyan nagyon sajnáltam, hogy ott kellett hagynom, szuper volt ott dolgozni!!!!

Lédi,
én is a Szerb Antalba jártam, csak akkor még az nagyon rossz hírű gimi volt.... Nem is vettek fel onnan elsőre egyetemre. :cry: De magát a gimit szerettem! És szerintem lehetetlen egy tizenévest arról kérdezni, hogy mi akar lenni, ezt úgy 30 évesen tudja talán az ember, d emég akkor sem mindig. Ez kegyetlen, ezért van az a sok félretanult ember....

Na, megyek, nézem a Tények-et!

Kép
Kép
nircee

Verna, láttalak! :wink: :D

thenus

Nircee:
nem vagyok idealista, tudom, hogy amit leírtam, nehezen megvalósítható, de nem lehetetlen. Én mindig göröngyös úton jártam, nekem mindenért nagyon meg kellett dolgozni, de engem ez nem tart vissza. Nem baj, ha nehéz munkát találni, majd idővel találok, én nem adom fel. Ha nincs tapasztalatom, akkor majd szerzek, elmegyek önkéntesnek valahová, legalább hasznossá teszem magam. Mit gondolsz, az éneklésben hogy szereztem tapasztalatot? Sok ingyen éneklés gagyi zenekarokban, de nem baj, mert meglett a tapasztalat. A zenekari élet sem fényes. Pénzügyesként én is csak bekerültem az Otp-hez, aztán a többi meg jött magától. Szorgalom kérdése volt. Szóval ezt mondom én, hogy lehet, hogy nehéz, de a te életedben egyszer kell csak az utadat megtalálni, azért meg megéri megszenvedni.
Verna:
a honlapunkon van egy csomó kisvideó, azokból tudnék egy dvd-nyi anyagot összerakni, de nem tudom, mi a jó minőség, meddig kell elmenni? Megtennéd, hogy megnézed?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sziasztok!

Verna: láttalak!! Ügyi voltál!!

Ja és igaza van a demonstrálóknak!!

Kép
tami2900

Én is láttalak! És Flórát is láttam! :lol: :lol:
Vendég

Verna láttalak titeket a híradóban :wink: Flóra egyszerűen tündéri volt :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Én is a Szerbbe jártam... én még úgy mentem oda, hogy jó gimi, elsőben még az is volt aztán zuhant lefelé, alig vettek fel valakit... mostanra állítólag megint jó lett (viszont volt 4 nyugis évem és nem égtem ki mint azok akik az elitt gimikből jöttek:)

Piroska: jaja, Vernával teljesen egyetértek, úgy értettem, hogy profi honlap kéne (ami nem villog stb.), jól megtervezve stb. A saját domain is azért fontos, hogy profinak tűnjetek (jobban mutat egy szórólapon, névjegykártyán - ma ez már olyan alacsony költség, hogy én pl. egyetlen céget vagy vállalkozót se veszek komoyan ha csak egy uw-s vagy hasonló helyen lakik a honlapja.)... A referenciák listáját is bővíteném (kicsit részletesebben, "sznobban") stb. stb. A lényeg, hogy ne tűnjetek egy olcsó amatőr bandának - főleg ha tényleg jók vagytok. Egyébként esküvőkre tényeg úgy a legegyszerűbb bejutni ha mondjuk összefogtok a fotóssal vagy inkább magával a rendezvényszervezővel. A honlap ilyenkor azért fontos, mert valszeg ti egy lesztek a sok ajánlott banda közül és (csak úgy mint egy állásinterjún) marha fontos a megjelenés, hogy aztán rátok essen a választás... Mondjuk ez marha kemény munka lesz...

Szurkolok :)
Vendég

én nem láttam a híradót :( nem vette fel valaki?
Vendég

becsi
Iklad

6 mp-et kaptunk. :) Sebaj, a lényeg, hogy elrakom, mint kordokumentumot, Lolo első médiaszereplése! ;)
Azt látjátok, hogy a tv2 honlapon ő a nyitóképe a videónak - csak sajnos pont a fején van a nyíl. :( Mint a Szörny Rt.-ben a kicsi szörny, tudjátok...
Egyébként őszintén megmondom, csak azért vállaltam a szereplést, hogy el tudjuk tenni Lolonak. ;)

Piroska: csak nagyon futólag néztem a honlapotokat, bevallom, de meg fogom nézni, és mondok véleményt, hogy mit lehetne kihozni belőle!!! Egyébként én is most regisztráltam domaint, pár ezer Ft éves szinten, tárhellyel együtt.
Vendég

verna: megnéztem :) Tök jól néztek ki :) Lolo médiasztár lett :)
Vendég

Csajok, jó megint a téma....

csatlakozom a:

"én azért végeztem el a jogot, mert a családban mindenki diplomás, és nekem is "annak kellett lennem". Nem volt választásom, nálunk nincs fizikai munkás..... "

klubbhoz, annyi különbséggel, hogy én a közgázt végeztem el... és nekem megvolt az álom állás, de az nem gyerekkompatibiis...

Nagyjából ugyanaz mint a tőzsdén a brókerek, csak én devizapacon... imádtam, pezsegtem, enni se volt időm - sőt néha pisilni se (ez most halál komoly) reggel 1/2 9-től 1/2 6-ig...

Pörgés, emberek, profit, kihívás - új- meg új termékek, kreativitás, izgalom, hogy le tudod - e fedezni az üzletet, adrenalin...

Ja és én nem azért mentem közgázra, mert az volt a sláger... 10 évesen a suliban megkérdezték, hogy ki mi lesz ha nagy lesz... 1989-et írtak, én azt mondtam üzletasszony... az se tudtam az mi... de az oszifőm se... hogy honnan vettem? azóta is rejtély...

És még egy... kb. akkoriban volt egy sorozat a TV-ben, ami tőzsdecápákról szólt... többször mondtam Anyunak, hogy én azt fogom csinálni... erre mondta, hogy az csak filmen van...

Amikor már vagy 3 hónapja dolgoztam a bankban megkérdezte, hogy tulajdonképpen mit is csinálok (a treasury üzletkötő kb. annyit mond egy biosz szakos tanárnak... gondolom nektek is, nagyon szűk terület, kevesen ismerik) és elmondtam, akkor mondta, hogy.... ezt mondtam kiskoromban, hogy ezt fogom csinálni... én erre a sorozatra nem is emlékszem... de vicces, hogy a sors pont odasodort...

Mostani melóm egy picit más, de van benne a régiből is, lehet, hogy egyszer még visszaváltok... de az tuti akkor lesz ha a gyerkőcök (lesz kistesó is) már nagyobbak...

Jutta

KépKép
jutta

Pimpoka
Nem ez volt a vágyam, útálok főzni és mindent ami a konyhával kapcsolatos. Ezért is írtam, hogyha újra kezdeném az egészet, akkor az első szülésem után (mikor a gyerek kb. 2 éves) visszamennék dolgozni egy bankba. Pár év után meg jöhetne a második gyerek. Fúú, nehéz dolog ez, már milliószor töprengtem, hogy hol és mit rontottam el. Mostmár mindegy. :cry:
De, hogy valami öröm is legyen az ürömben, a bölcsiben meg azért lenne jó dolgozni, mert minden hétvége, ünnepnap, téli-tavaszi-nyári szünet szabad. Ez nem mellékes egy gyerekes nőnek.

Andibab
Jöhetsz mellém, én felveszlek! :lol: :lol: Vagy nyitunk együtt egy kifőzdét :P :lol:

Piroska
Tudod mi szerettem volna én lenni, már szinte gyerekkorom óta? Nem fogod kitalálni: SZÜLÉSZNŐ :D
Az unokanővérem orvos a Kistarcsai kórházban (aneszteziológus) meg Gödöllőn körzeti orvos is! Az Ő egyetemi könyveit ami a szülészettel kapcsolatos mind átolvastam, oda-vissza, kb. 1000 szer!
De annó, amikor jelentkezni kellett volna az egészségügyi suliba, itthon lebeszéltek, mondván, hogy az eü. egy nagy kaki melóhely :cry: inkább a jó kis iroda, az a valami :evil: :x
Ez a dédelgetett vágyam, végigkísért egész eddigi életemen. De mostmár késő lenne, ezt már nem lehet még meg sem próbálni. Öreg vagyok hozzá :cry: :cry:

Verna
láttam a híradót, jók voltatok :lol: Roli is szerepelt már egyszer a TV-ben, egy babaáruház reklámjában!!! Pici volt, csak mászni tudott még, pelusban ott szambáztak vagy 4-5-en.

Kép
Kép
lédi

Lédi:
miért késő? Már nem tanulhatsz szülésznőnek?

Csakegy:
nekem nincs bajom a villogókkal, de igazad van. :) Csak nem volt hozzá még türelmem. De majd ráfekszünk erre is. Bár nem hiszem, hogy ez változtatni fog, mert egyik kollegámnak mi csináljuk a honlapját és nem ilyen, de nem keresik a honlapon keresztül őket, pedig az ő anyaguk sokkal jobb. Lehet, hogy tényleg a reklám kell.

Verna:
hol érdemes reklámozni? Láttam a videót, a Loló nagggyon édi. :) Csak keveset voltatok benne. :(
Hol regisztráltál? Én is gondolkodtam a domain regisztráción, csak majd szétnézek, hol olcsó.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Hol is kezdjem... :roll:

Lédi, én a cukorkát, rágót felnőttnek értettem, mert Csakegy azt írta, hogy terhesség alatt sem javasolt a mentol. Én eszegettem bőszen ilyeneket. :oops:
A bölcsi szerintem nevelési, és nem oktatási intézmény, így az szünetekkor is nyitva van, kb úgy, mint az ovi. Úgyhogy van szabi, de nem teljes szünetidőre. Nálunk legalábbis be van osztva ki mikor ügyeletes a szünetekben. Óvónők is technikaiak is. De még így is lényegesen többet lehetsz otthon, mintha pl egy boltban dolgoznál. Ott még ennyi szünet sincs. :(

Érdekes amiket írtok munkahely ügyben. Ilyeneken, csak most kezdek el gondolkodni, hogy írjátok. Én mióta leérettségiztem ebben az oviban dolgozom. Innen mentem főiskolára is. Pedig úgy indultam neki az óvónősködésnek, hogy nem akarom ezt csinálni, nagyobb gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Aztán a sors is úgy akarta, hogy ne vegyenek fel a főiskolára. Azért próbáltam meg az óvónőit. Itt ragadtam. Onnantól valamilyen úton módon nem tudom hogyan, de kivívtam a magam helyét. Nagyon zárt közösségbe érkeztem, én voltam/vagyok a legfiatalabb, mindenki öreg róka. Szerintem sokat is tettem azért, hogy elismerjenek, mind a szülők, mind a kollégák. Elvállaltam egy csomó munkaidőn túli feladatot. Az ötleteimet mindig előhoztam, és általában el is fogadták. Tetszett a határozottságom, és a humorom. :D 3 év után határozatlan idejű szerződésem volt. A minőségügyi csoport vezetője vagyok, és az azért jó, mert vannak legalább a gyerekcsoporton kívüli teendők is amik változatossá tehetik ezt a munkát. Amiben egyébként sokan hamar kiégnek. ( A közalkalmazotti tanács elnöke is, de ugye azzal nem sok meló van :? ) A legnagyobb elismerés pedig az volt, hogy mielőtt eljöttem szülni, abban az évben megkaptam helyi szinten a kollégák szavazatai alapján "Az év pedagógusa" díjat. Fájó szívvel jöttem el, főleg, mert 3 éve vittem egy csoportot, és utolsó évben kellett őket átadnom másnak. Most májusban elmentem a ballagásukra, és végigsírtam az egészet, mert valahol úgy éreztem az én érdemem is, hogy azokból a sírós, picike takonypóc 3 évesekből, ilyen nagy fegyelmezett, értelmes iskolások lettek. :lol: :cry:
Lehet ez is volt az oka, hogy mikor megtudtam terhes vagyok, a párommal mindketten sírtunk. Ő örömében, én kétségbeesésemben. valahogy én nem akartam még gyereket. De hogy mikor akartam, azt nem tudom...
Az egyik nagyon jó érzés, hogy szakmailag el vagy ismerve. A másik, hogy ha az utcán találkozom bármelyik kis Óvódásommal, mindig odaszaladnak és átölelnek. (Pedig van már köztük 16 éves is-"kisóvodás")
Szóval Piroska egyetértek, mindenkinek meg kell találni a maga útját, és meg is találja. Én sosem akartam óvónő lenni, és lám-lám...itt értem el olyan örömöket, amikre nem számítottam. Nem anyagilag vagyok sikeres, hanem abban, hogy szeretem csinálni ezt a munkát, és a szakmai elismerés nagyon sokat jelent.
Közeben mindig tanulgattam ezt azt. Főleg a minőségüggyel kapcsolatban, ami szintén fel tudott tölteni. Most olaszt tanulgatok, mert abból érettségiztem, de mivel nem gyakorlom, sokat felejtettem. Nem tudom, hogy akarok e majd belőle nyelvvizsgázni, egyenlőre azért tanulom, mert örömet okoz. És ebben is igazad van Piroska, az a kulcs, hogy amit csinálsz örömet okozzon, különben megette a fene.
Na, én is jó hosszúra nyújtottam, mint a rétest. Bocsi... :oops:

Pilla, nektek, hogy áll a ház, hogy ilyeneket vásárolgattok? :shock:

thenus

Mnao, napok óta meg akarom kérdezni: Foglalkozol még Hello Kitty-s cuccokkal?? Érdekelne...

thenus

Mnao= Mano bocsi :oops:

thenus

Sziasztok!
Bocsi de nem tudok visszaólvasni nagyon sokat írtatok,de azért nagyjából képben vagyok! :wink: :lol:

Család,karrier!
Nézzetek a vonalzóimra és ott találjátok a választ!!!! :!: :D

Most húzok aludni,majd holnap bővebben!Ja még annyit,hogy Öcsém hazajött!!!!!!!!!! :D :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Szép állmokat mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, örülök a jó hírnek, de mostmár én is húzok! :wink:

thenus

Megint nem tudok aludni... :shock:

Henus, a mi házunk

Kép

már így áll, illetve jobban, mert azóta berakták a nyílászárókat is, most a maradék téglafalat burkolják. Ha minden jól megy jövőhét utáni héten kezdődik a tapétázás, csempézés, járólapozás.
Elméletileg 1 hónap múlva költözünk. :lol:
Vendég

sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!
Én bírnék még aludni csak Zsani nem!!! :lol: :lol:
Nagyon szép lessz a házatok,nekem mindég tetszettek a boltívek!Sajnos nállunk nincsen mert apa nem csinált,de ami késik nem múlik!! :D :wink: a Gipszkarton falak között hangszigetelés van??? :?:

Jutka!
Üdv közöttünk!Én a harmadik gyerkőcöt gátvédelemmel szűltem itt a Flórban!Tasnádiné Erzsikével és Dr. Erdélyi Zsoltal!Ott a szülőszobán döntöttünk úgy,hogy megvédjük a gátat!Nagyon jól csinálta Erzsike végig maszírozta olajjal,mondta,hogy mit csináljak mit ne!Csodás egy szülés volt,hogy nem kellett vágni!szépen kibújt Zsani két nagy nyomásra!Sajnos Rolinál és anettnál még vágtak,de szerintem első gyereknél mindenféleképpen vágnak főleg ha jó nagy a baba!!! :!: Gonolod vannak képeim a szülőszobáról,de ha láttad már a korház honlapját akkor nem szóltam semmit! :wink:

Szép vasárnapot mindenkinek!
Ja átálítottátok az órát????

Kép
Kép
Kép
tiop

sziasztok

utálom az óra átállítást...rendes volt a csaj, nem 6-kor ébredt... :lol:

pilla

kb mi is így álltunk 1 hónappal költözés előtt...elég hihetetlen volt, hogy leszünk készen is...

ja, én kérdezni akartam mint tiop, hogy a gipszkarton vakolás helyett van? nálunk is az van...tök jó, mert nem hideg a fal...

nagy gyerkőcösöknek írom, hogy a Sugárban ma még tart a LEGO kiállítás, ingyenes...
lehet, hogy mi is elnézünk...Szonja úgy néz ki már tegnap is túl jól volt...elevenke ezerrel...pörög

Henus

én meg mindig óvónő akartam lenni....nem lett belőle semmi :cry:

sziasztok
becsi
Iklad

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?