2011.07.07 16:35
2011.07.07 18:22
2011.07.07 18:58
2011.07.07 22:23
2011.07.08 06:30
2011.07.08 10:09
2011.07.08 16:20
2011.07.08 18:57
2011.07.08 19:04
2011.07.08 19:32
2011.07.08 19:52
2011.07.09 09:25
2011.07.09 09:37
2011.07.09 09:45
[quote="bábaildi"]& írta:bábaildiquot;Igaz a kórházi személyzet jobban szereti -(általában, tisztelet a kevés kivételnek)- ha a szülõnõ nem tudatos,hanem fél./Mert az ismeretlentõl természetesen félünk./
Mert akkor irányítható,"együttmûködõ", jókislány kismama. "
Látod emilien, ez például fordítva igaz. Én így írtam volna: sajnos, a kórházi személyzet néhány tagja még jobban szereti, ha a szülõnõ stb, stb
A Te megfogalmazásod nem igaz, és NAGYON sértõ.
2011.07.11 13:49
2011.07.11 15:12
2011.07.11 15:14
2011.07.11 15:20
2011.07.11 15:28
2011.07.11 15:37
[quote="gyuri"]
írta:gyuri
Az otthonszülésrõl pedig gondolom ismert a véleményem, sokszor elmondtam. Magyarországon jelenleg csak nagyon kevés esetben lehet olyan kis kockázatúnak tekinteni, hogy vállalható legyen. A megjelent törvény, melynek kialakításában jelentõs részem volt, már 2 hónapja lehetõvé teszi az otthonszülést, de még senki sem kért engedélyt! Azaz továbbra is illegálisan megy. Mit fognak válaszolni akik egy szövõdménybe futnak bele?
Talán, hogy nem akarták az asszonyt hentes és mészárosok kezére adni?
Dr. Csákány M. György
délpesti osztvezetõ
gyuri
2011.07.11 15:41
2011.07.11 15:48
2011.07.11 16:53
2011.07.12 00:00
2011.07.12 12:11
[quote="szandrakiss"]E írta:szandrakissmilien!
Szerintem neked túl sok az idõd, miért nem próbálod meg hasznosabban eltölteni? Mondjuk kössél vagy kézimunkázz...., abból még hasznod is lehet mert ebbõl nem hiszem, hogy sok van.
Úgy gondolom, hogy ha valaki szeretne véleményt alkotni SAJÁT bõrén tapasztalt dologról amit átélt a kórházban, legyen az jó vagy akár rossz dolog, bátran megteheti (fõleg itt a topikban) de ezt nem egy harmadik fél közvetítése által. Tényleg egyáltalán megkért téged erre bárki is? (ne válaszolj, nem vagyok rá kíváncsi, ez csak költõi volt)
Nitacska kérését kicsit tovább gondolva, nem hagynád abba?
További szép estét
2011.07.12 12:20
2011.07.12 15:54
[quote="gyuri"]E írta:gyurilég régen írtam, akkor sem ide, hanem a másik topikba, de emilien irása olyannyira nem korrekt ...
Ilyet akkor állíthatna,ha ott lett volna.Vagy videóról visszanézhette volna az eseményeket.Mivel egyik sem felel meg az igazságnak,így nem korrekt azt állítani,hogy emilien írása nem korrekt.Csakis szubjektív lehet,mind ez, mind az, amit önnek a kollégája elmondott.
Videó hiányában objektív véleményt alkotni lehetetlen.Ön ismeri/ismerni véli az egyik oldal élményét,én pedig a másikét.Plusz a szülést átélő pár élményét
Az illető akiről szó van egy dula,aki a szülészről, aki a szülést vezette,azt írta az IWIW nyilvános anyagában, névvel, hogy az illető egy hentes és mészáros, valamint úgy bánt a szülő nővel mint egy fogpasztás tubussal.
Ez nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás, nem rágalmazás!,hiszen nem valótlant állítottam, az és nem az asszony, aki meg volt elégedve az ellátással, Sajnos nagyon nem volt megelégedve,ezt egy levélben le is írta ennek a bizonyos orvosnak,aki akkor még a fogadott orvosa volt,ezek után természetesen már nem az orvosa.Hát csak ennyire volt elégedett. hanem a dula írta a véleményt.
A mai napig nem derült ki,hogy szakmailag mi indokolta,hogy ennek a kisbabának miért kellett 2 óra alatt megszületnie,az orvos hasba könyöklésével,hangos vezényszóra.(erre ellentmondásos válaszokat kaptunk az orvostól)A fogkrémet szokás így préselni,nem egy kisbabát.
Találó a hasonlat annak fényében amit láttam.
Kollégám, tapasztalt, jó szakember (nem hatalmazott fel a neve közlésére, de akik ott szültek nagyon sokan ismerik)
Bizonyára így van,csak én nem ezt tapasztaltam.
Kollégának igencsak rosszul esett a dolog, és lebeszélésem ellenére "vállrándítást javasoltam", személyiségi jogi pert indított amit megnyert, az összeget pedig "jótékony célra" fordította.
Ennyi a történet.
Szerintem nem lehet senkit sértegetni nyilvánosan, akkor sem, ha illetőnek öt gyereke van.
Gyermekeim számának semmi köze az én véleményemhez.
Legfeljebb az ítélet korrektségével lehet kapcsolatba hozni.Ha én jótékonykodni szeretnék,azt nem más pénzéből teszem.Főleg nem egy olyan családtól begyűjtött pénzből,ahol sok szájat kell etetni,ruháztatni,iskoláztatni,lakáshitelt törleszteni.A tárgyaláson bocsánatot kértem tőle,ő ezt nem fogadta el.Azt állította,hogy nem akarja anyagilag nehéz helyzetbe hozni a családomat,mégis ezt tette.Ez korrekt?
Lehet vitatkozni a szülészeti ellátásról, sőt kell is, de az emilien és a dula féle stilus nem vitaalap, hanem minősítgetés. Erről nem lehet vitatkozni.
Mint arról sem aki ismeretlenül a francba küld bárkit.
Kétségtelen, hogy igyekszünk sokat tenni, azért hogy megvalósítsuk tervünket "otthonszülés intézetben", de ez eléggé nehezen megy mert pénzünk, csak azokból az adományokból van, amit a nálunk szülők és néhány cég ajánlott fel. Akit érdekelnek az eredményeink jöjjön el, nézze meg. A szülőszobák nyitottak. Mind az öt!Ennek nagyon örülök,mert a kb.5 éve még függönyökkel elválasztott szülőszobák bizony semmi intim szférát sem tettek lehetővé.Sokak igényeinek ez már megfelel,tehát mindenképp csak gratulálni tudok ezen törekvésekhez.
Igaz, hogy erre a jelszavunkra nem csak dícséretet kaptunk, hanem olyan fanyalgást is, hogy ez "fából vaskarika", meg lehetetlen, mert a kórház a "Kórok háza", itt is olvastam.
Az otthonszülésről pedig gondolom ismert a véleményem, sokszor elmondtam. Magyarországon jelenleg csak nagyon kevés esetben lehet olyan kis kockázatúnak tekinteni, hogy vállalható legyen. A megjelent törvény, melynek kialakításában jelentős részem volt, már 2 hónapja lehetővé teszi az otthonszülést,Sajnos nem teszi lehetővé az otthonszülést.Eddig elérhető volt azoknak,akik felelősséggel, ezt választották,de a sok és túlzottan szigorú feltétellel Önök ezt ellehetetlenítették.Azokat a szakembereket akik ebben a legjáratosabbak,meg sem hallgatták.Önök a kórházat szeretnék kitelepíteni az otthonokba,és még mindig nem értik,hogy a bábai szemlélettel dolgozó bábák,nem a kórházi protokollok mentén dolgoznak.Úri huncutság lett az otthonszülés kb..250.000Ft ba fog kerülni biztosítással,meg a többivel.És még TB sem támogatja.Hát ez azért elég nagy diszkrimináció. de még senki sem kért engedélyt! Azaz továbbra is illegálisan megy. Mit fognak válaszolni akik egy szövődménybe futnak bele?
Talán, hogy nem akarták az asszonyt hentes és mészárosok kezére adni?
Dr. Csákány M. György
délpesti osztvezető
gyuri
2011.07.12 16:49
2011.07.12 20:42
2011.07.12 21:26
2011.07.12 22:23
[quote="szandrakiss"]E írta:szandrakissmilien!
Szerintem neked túl sok az idõd, miért nem próbálod meg hasznosabban eltölteni? Mondjuk kössél vagy kézimunkázz...., abból még hasznod is lehet mert ebbõl nem hiszem, hogy sok van.
Úgy gondolom, hogy ha valaki szeretne véleményt alkotni SAJÁT bõrén tapasztalt dologról amit átélt a kórházban, legyen az jó vagy akár rossz dolog, bátran megteheti (fõleg itt a topikban) de ezt nem egy harmadik fél közvetítése által. Tényleg egyáltalán megkért téged erre bárki is? (ne válaszolj, nem vagyok rá kíváncsi, ez csak költõi volt)
Nitacska kérését kicsit tovább gondolva, nem hagynád abba?
További szép estét
2011.07.12 22:50
2011.07.14 19:41
2011.07.15 20:25