Sziasztok!
Május 13-án megszületett Hanna. 3 kg, 52 cm és szép fekete haja van. Csütörtök óta itthon vagyunk. Szépen eszik, eddig minden éjszaka csak 1szer ébredt fel. Igaz, ilyenkor van néha sírás is, de az szerintem bőven belefér. Szóval szerintem nagyon aranyos kislány.
A szülészet. 8ra kellett mennünk CTGre. Olyan 3/4 5kor ébredtem fel, akkor már tudtam, hogy nem biztos, hogy hazajövünk a vizsgálatról.
Fél 9 után burkot repesztettek, mert már bő 2 ujjnyira kitágultam, megvolt a borotválás, beöntés (ezek nem kötelezőek, vissza lehet utasítani), mehettem a kádba. 11.-kor volt egy vizsgálat, ahol kiderült, hogy a méhszáj még mindig merev, úgyhogy kaptam fájáserősítőt, izomlazítót. És 13.41-kor megszületett Hanna. A szülőágyon vajúdtam, infúzióval, de nem volt kötelező feküdni, ülhettem, álhattam is. Kitoláskor pedig átkerültem a szülőszékbe.
Nem volt választott szülésznőnk. Aki éppen ott volt, nagyon aranyos volt, de valószínűleg nem őt választottuk volna, ha választunk. A technikai dolgok (CTG felrakás - a szívhangos tappancsot végig a férjem tartotta rajtam, infúzió sebességének beállítása, ilyesmi)nem igazán mentek neki, de amikor a végén együtt kellett dolgoznia az orvossal, szinte fél szavakból is értették egymást. Bár nem beszéltük meg előre, sikerült gátvédelemmel szülnöm, úgyhogy csak pár felszívódó varratom van. (Néha már elhiszem, hogy lassan tudok majd rendesen ülni is.
) Pedig a baba fejére volt csavarodva a köldökzsinór is. De mivel végig figyelték a szívhangját, tudtuk, nincsen baj.
Az osztályon nagyon aranyosak voltak, Egy éjszaka voltunk 6an, mindenki külön szobában.
A nővérek már a felmentési idejüket töltik, július 15 után nem kell bemenniük dolgozni...
Sajnos nincs már állandó gyerekorvos, csak reggelenként jön egy megnézni őket, bármi gond van a babával, viszik át a Madarász utcába, ahonnan már nem kerülnek vissza akkor sem, ha jól vannak.
Nem tudják, mi lesz két hónap múlva. Ráadásul a területi kórházakban létszámstop van, oda nem mehetnek dolgozni.
Ja, és alá kellett írnom egy papírt, hgoy tudomásul veszem hogy a kórház díjszabása szerint fizetek, és hogy ezt nem támogatja az OEP. (130.000 Ft a szülés. A császár és a sima is. Egyágyas szobás elhelyezéssel 176.000 Ft. A kétágyas szobáért nem kellett külön fizetnünk.) Ezzel még nem is lett volna gondom. De benne volt a nyilatkozatban az is, hogy ezután később sem kérhetek az OEPtől semmiféle támogatást a szülés miatt. Amiben szerintem az a felháborító, hogy akik ezt ki tudják fizetni, azok nagy hányada után rendesen fizetik a TB-t. És nem kapnak érte semmit. Csak jó nagyot spórol rajtunk az állam...