Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!Jó reggelt mindenkinek!

Ne haragudjatok,hogy nem ólvasok vissza,nagyon sokat írtatok!Muszály vagyok írni nektek mert már nem tudom magamban tartani!Nem szoktam leírni a családi problémákat(tudom nem is ide való) de most még is megteszem!Sajnos Öcsémnél a héten ezt a betegséget diagnoztizálták!
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/4728 ... lyes_1.htm
a szövettanra még várni kel 3-om hetet!Mára már úgy ahogy összeszedtem magam,és bízok!Neharagudjatok,hogy evvel fárasztalak benneteket,de muszály volt kiírnom magamból!Bocsánat mindenkitől,hiszen itt most nagyon sokan örülnek és tényleg nem is ide való ez a téma!Kövezzetek meg,vagy mittudom én,de akkor is lekellett írnom! :oops: :cry: :cry: :cry:

Pilla!
Nagyon szívesen,máskor is!Remélem sikerűlt minden!Ha nem akkor szólj és apa elintézi!Lányodért izgulok,hogy ne legyen semmi komolyabb baj! :!:

Jutta!
Nagyon szép a babód!

Most megyek de néha benézek hozzátok!sziasztok!Szép napot mindenkinek!Bocsi,hogy leírtam a bajomat! :oops: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, az én hugom is Crohn beteg!!! Ha gondolod cserélhetnek e-mail címet és válthatnak egy-két szót a betegséggel kapcsolatban. Hugomnak is szar volt, míg maga volt. De most már jobb. Sajnos ezt nem lehet gyógyítani, csak tünetmentessé tenni. Nagyon oda kell figyelni, életmód váltást követel.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Ichtus: Pilla üzeni, hogy ne induljatok el, ha még nem tettétek, Mónika lebetegedett ma reggelre, elmarad a zeneház!
(Ha esetleg valaki látja és tudja Ichtus számát, az dobjon már egy sms-t légyszi!)
Vendég

Piroska, a szilvával vigyázni kell, ha szoptatsz, mert fájhat a babók hasa, vagy lehet hasmenésük is tőle! Szerintem azzal óvatosan!

thenus

Tiop: többek között ezért is vagyunk, hogy kibeszélhessük egymásnak a gondjainkat is ne csak az örömünket! Sajnálom ami az öcséddel történt, jobbulást neki!

Képzeljétek most szült a nővérem egyik ismerőse, és mesélték hogy a lányon nagyon durván nem látszott meg, hogy szült volna. A hasa egyáltalán nem nyúlt meg egy picit se, szülés után pár órával úgy sétált mintha mi se történt volna, sőt vágni sem kellett. A doki is mondta, hogy ilyet még nem látott a pályafutása alatt. Ja és a vérképén se látszott, hogy szült volna. Szóval vannak ilyenek, ha nagyon ritkán is. Én meg majd megpusztultam utána, a hasam meg még most is lóg :( tök irígy vagyok.

Lányok, lenne egy kérdésem: ti adnátok/adtok egy 7 hónapos nagyrészt anyatejes babának sima őszilevet (az a 12%-os vagy milyen), meg bolti barackkonzervet? Most nem tudom, hogy én túlzom-e el a dolgot, de nekem eszembe se jutna Lilinek ilyet adni. Gyümilevet ha adok neki akkor szinte csak olyat amit én facsarok, vagy ritkán a direkt babáknak készült levet. Barackkonzervet meg főképp nem, mert tele van tartósítószerrel, meg cukorral. Szegény baba meg akkora darab mint egy ház. Na mindegy lehet csak én esek túlzásokba.

Amúgy elég sz@r éjszakánk volt, tegnap egész nap aludt Lili a kezemben, éjjel meg üvöltött. Nem elég ez a hülye vírus, nagyon kínozza a fölső foga is, szinte már érzem az ujjammal.

na most megpróbálok visszaolvasni, hátha nem kel föl addig...

Kép
murphyke

Sziasztok!
Tiop:
ha tünetmentessé lehet tenni, akkor az jó. Látod, a férjem is cukorbeteg, ő sem fog soha meggyógyulni, de mivel az étkezésre odafigyel, nincs semmi baja. Persze, inzulin kell, meg vércukrot kell mérni minden nap többször, meg van még egy-két kellemetlenség, amivel jár, de nagyon jól van. Én azt mondom, először is az a legfontosabb, hogy elfogadja a betegségét és nagggyon komolyan vegye, hogy mit eszik. Mert ez nagggggyon fontos!!!!! Meglátod, együtt lehet vele élni.
Képzeljétek el, tegnap annyira nyűgös volt a Didri, hogy csak éjfél körül sikerült elaltatni. A végén már annyira ordított, mintha bántanák. Aztán kitaláltam, hogy beleteszem a hordozóba és letakarom,aztán ringatom. Hát kb. 10 perc után elaludt! :) Így a férjecskémmel egymáshoz bújtunk és úgy aludtunk el. Reggel meg is beszéltük, hogy milyen rég aludtunk így összebújva. Nem volt köztünk se a hasam, se a gyerek. :) Ezek szerint a hidegfrontok erre lesznek jók, hogy végre odabújhatok a szerelmemhez. :):):):)
Ráadásul annyira kikészült a tegnapi naptól a babó, hogy alig akart ma felkelni, a cicim már olyan volt, mint a kő, úgyhogy keményen kellett masszíroznom szopizás közben, hogy helyreálljon a dolog. De most már megvagyunk :) Alszik, persze :)
Pilla:
remélem, ma már jobban vagytok!
Szép napot kívánok nektek!
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Henus:
nekem meg úgy tűnt, hogy egész jó az emésztése, nincs hasfájása, meg ilyenek. Meg hallottam is, hogy az aszalt gyümölcsök jók a babának. Én reggel szoktam enni kb. hat szem aszalt szilvát, hogy a wc-zés ne legyen gond. De nekem úgy tűnt, hogy neki is jól jön, mert nagyon szépen van széklete, az tény, hogy még soha nem volt kemény, de az anyatejes széklet amúgy is folyós, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Murphyke:
valahogy kicsit drasztikusnak tűnik az a tartósítószeres őszilé meg ezek egy féléves babónak. Én fagyasztottam le őszibarackot, azt fogok neki adni, ha már ott tartunk. De miért kérdezed?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop, nyuugodtan önsd ki a szíved, mi meghallgatunk! Remélem azért jól van a tesód. Piroska nagyon jól írta, hogy tünetmentes betegséggel - és megfelelő odafigyeléssel - teljesértékű életet lehet élni. Most igazán nagy szükség van a támogató családra. Kitartás, minden rendben lesz!

Piroska, ha nem fáj a babó hasa a szilvától, szerintem nyugodtan lehet enni. Nem törvényszerű, hogy hasfájást okozzanak bizonyos ételek, csak sajnos sok babát megvisel, úgyhogy oda kell figyelni, mit vált ki a kicsinél. Az anyatejes kaksi elég folyós, amíg mást nem kap. És egyáltalán nem büdi :wink: ..szerintem..

Murphyke! Szegény Lili, biztos nehezen viseli a megfázást és a fogacskát. Jobbulást neki!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Pimpo!
Köszi szépen ,majd Öcsémmel beszélek az e-mail ügyben!Igen tudjuk,hogy nagyon odakell figyelni az étkezésre és még több mindnre,de Öcsém tisztában van vele,ha normálisan akar élni akkor szigorúan bekell tartani a doki tanácsait!Mi a szövettantól félünk!Zsani keresztapja és neki a lánya is ilyen beteg,úgyhogy nagyon sok mindent tudok méár erről a betegségről!De még is megrázott,és hát félünk a szövettan eredményétől!Köszi,hogy eggyütt érzel velünk,és beszélek Öcsivel!Köszönjük! :!:

Murpyke!
Neked is köszönjük szépen az eggyüttérzést és ,reméljük a legjobbakat! :!: Egyépként szülés után Zsaninál én is felkeltem és kimentem a szülőágyról pisilni,én csak úgy éreztem magam mint aki egy jót takarított!Este zuhany,mint aki nem is szült!Másnap sem éreztem semmi különöset!Roli után kicsit rosszabbúl voltam mert én is veszítettem elég sok vért,de nálla is este már zuhanyoztam!Délután 5.kor született Roli!Ez mindenkinél más és más!Valakit nagyon megvisel valakit éppenhogy!A hasát azt én is írigylem!

Piroska!
Köszi tőlled is a biztatást,és a jó tanácsokat!Öcsém teljes mértékben elfogatta a betegségét,és közreműködik mindenben!Sokat segítünk neki,hiszen a legfontosabb,hogy ne érezze azt,hogy egyedűl maradt ebben a hejzetben!Vannak receptek miket lehet és hogyan főzni enni stb.......!Ha azokat betartjuk akkor szinten lehet tartani vagyis tünetmentessé lehet tenni a betegséget!De amit már Pimponak is leírtam a szövettantól tartunk!Reméljük rendben lessz minden!Köszönöm mégegyszer!Örülök,hogy jól telt az éjszakátok! :D

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Murphyke!
Jaj de bunkó vagyok!Akartam írni neked,hogy Lilikének jobbulást!Remélem hamarosan rendbe jön!!! :(

Szantre!
Köszönöm!!!!!!!!!!! :!: Az Öcsém köszönöm napról napra jobban van!

Piroska!
Igen az anyatejes babáknak híg ragacsos a kaki!szép sárga,és tényleg nem büdi!Inkább olyan savanyú anyatej szaga van!Szantre jól írta! :wink: Ja és ha nem fáj a poci a szilvától akkor nyugodtan egyél!Nem törvényszerű,hogy fájjon!

Kép
Kép
Kép
tiop

Teszek fel egy pár képet!

Üldögélő bájosság :wink:

Kép
Kép
Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Tiop!
Sajnálom, hogy öcsédnél kialakult ez a betegség! De fel a fejjel! Lehet ezzel együtt is élni, ahogy már írták a csajok! Nem lesz semmi baj!!!
Ha nem bánod tettem fel egy karácsonyos vonalzót. Nekem még befért, így nem kell neked állandóan beillesztgetni. :wink: :?:

Andibab!
Jó, hogy nem találtak semmi extrát Roninál!

Pilla!
Szorítunk szombaton nektek!

Tegnap voltunk az Ikeában lámpát nézni. Hát iszonyú kicsi volt a választék, aztán átmentünk a Kikába. Ott már volt rengeteg. Nem is tudtunk választani. De áldom érte magunkat, hogy nem vettünk semmit, mert itthon megnéztük a Praktikeres újságot, és sokkal olcsóbban tudunk majd ott venni. Iszonyat drága a Kika!!! Szegény csaj estére már jól el is fáradt a sok autózásban, meg nézelődésben... :?

Ma meg úgy volt, hogy este kimegyünk a lakáshoz és végre kapunk kulcsot. De most hívott a párom, hogy nincs értelme nekünk is menni, mert úgy sincs ott világítás, és nem látnánk semmit. Ja! Plusz fűtés sincs. Annyira rosszul esett. Nem az, hogy nem akarja, hogy menjünk, mert igaza van, csak már annyira beleéltem magam az egészbe, és akkor jön ez, hogy ne menjünk feleslegesen. Tisztára sz@r lett a kedvem tőle. :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
giga1

Piroska, azt hittem, friss szilva :oops: Az aszalt gyümik mások! És úgy van, ahogy Szantre mondja, nem mindegyik babóra hat egyformán a kaja. Egyébként meg igen, az anyatejes kaki jó híg, folyós, és szerintem tök jó tejcsiszaga van :oops: De utána.... :?
Onnan tudod, hogy fáj a hasa, hogy keservesen sír, és a lábacskáit húzza felfele.

Tiop, bocsesz, de nem volt még időm elolvasni amiről írtál, ezért nem tudok mit mondani, mert nem tudom miről van szó. :oops: MAjd pótolom!

thenus

Szantre!

Tündéri Márk! Nagyon aranyos a kis kerek buksija! :lol:
Az uccsó képen az a lepke a fején van, vagy csak úgy néz ki? :lol:

Kép
Kép
giga1

Köszi Giga!
Nem a fején van a lepke, hanem a pelenkázó fölé lógatva.. de most hogy mondod, tényleg csalóka a képen.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre, Márk nagyon stabilan ül! Ezt nem is kell titkolni a védőnő előtt! olyan fiúsan komoly! :wink:

thenus

Giga!
Köszönöm neked is!Dehogy bánom,örülök,hogy feltettél!!!!De neked ,hogy engedi innen a három vonit??Vagy a kép miadt,hogy nincsen????? :?: Rá se ráncs,hogy nem mentek ti is!Tudom rossz amikor eltervezel valamit és a végén mégsem jön össze!Majd elmész legközelebb amikor fűtés is és áram is lessz! :wink: Meglátod,hogy sokkal jobb lessz!! :P :wink:

Henus!
Ne viccelj már!!!!!!!Nem fontos mindenkinek mindenre reagálni!Tudom,hogy velem vagy te is!!!!!!!Ismerlek már ahhoz,hogy tudjam nem hagyott hidegen ! :!: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Szantre!
Bocsi!Akartam neked is írni,hogy Márk nagyon tündéri!Olyan mint egy kis manó!!!!! :D Tényleg nagyon szépen űl! :wink: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop!
Hát megszenvedtem a 3 vonalzóval... Kicsit lerövidítettem. Az elejét meg a végét kitöröltem, ami szerintem felesleges volt, megnéztem, hogy így is ugyanúgy néz-e ki. És így sikerült.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Tiop, nagyon sajnálom az öcsédet. De jó, hogy már jobban van!!Gondolok én is rátok, hogy minden rendben legyen!!!

Andi, örülök, hogy Roni csípője rendben van!!

Verna, Pilla, képzeljétek, hogy jártam: reggel benéztem ide, még semmi mozgás, készülődtünk, el is indultunk, de út közben vissza kellett fordulni, mert a férjemnek közbejöttk dolgok, így tök szomorúan, hogy már megint nem tudunk elmenni, de hazamentünk. Bekapcsolom a gépet, hogy egy röstelkedő szösszenetet írjak Pillának, amiért nem mentünk el, és látom, hogy elmaradt. Már én is pont meg akartam adni a számomat valakinek, hogy tudjunk értekezni.

Szantre, nagyon nagyfiús Márk :lol: édes baba!

Giga, elhiszem, hogy már várod a költözködést. Már nem lehet sok hátra, mikor költöztök? Jó lett a karácsonyi vonalzó :wink:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tiop!

Nagyon meg tudlak érteni, az én öcsém is Crohn-os. Mi is kiakadtunk rendesen, amikor megtudtuk. Apánk konkrétan még mindig nem tudta magát túltenni rajta, pedig már elég régóta tudjuk. Öcsémnél egy évnyi kínlódás és huzavona után állapították meg a betegséget úgy, hogy a háziorvosa nem küldte el semmilyen szakrendelésre, hanem kísérletezgetett vele. :evil: Aztán amikor már a 2 méter magas és 105 kilós aktív sportoló tesóm másfél hónap alatt lefogyott 70 kilóra és nem tudott felkelni az ágyból anyu segítsége nélkül, akkor megelégeltem a dolgot és elvittem egy nagyon jó privát egészségcentrumba. Ott 2 nap alatt megmondták mi a baja, mit kell szednie, a szövettan is megvolt 1,5 hét alatt (csak azért kellett, hogy a colitis ulcerosa és a crohn közül biztosra tudják mondani melyik van neki, bár a gasztroenterológus ránézésből megállapította, hogy crohn). Mostanra már visszahízott 90 kiló körülre, szerencsére tud dolgozni, szórakozni járni, csak oda kell figyelnie arra, hogy mit eszik-iszik, illetve vigyázni, hogy ne kapjon el pl. egy megfázást, mert az előidézhet visszaesést. Amúgy már vannak olyan periódusai, hogy akár hónapokig nem kell szednie szteroidokat meg más gyógyszereket, csak a természetes táplálékkiegészítőt. Rengeteget javított az állapotán a grapefruitmag-kivonat szedése, ezt minden bélbetegnek javasolják! Nem egy gyönyör, mert iszonyatos íze van, de segít!
Tesódnál melyik betegségre gondolnak az orvosok? Mert a crohn gyógyíthatalan ugyan, de a colitisből ki lehet lábalni akár végleg is... És persze az sem egy vigasztaló tudat, hogy szinte kizárólag a fiatal felnőttek betegsége, ritkán diagnosztizálnak 14 év alatti és 40 év feletti beteget, bár extrém esetben hallottam már 1 hónapos kisbabáról is. Állítólag nem örökíthető az utódokra, bár a legújabb kutatások szerint van egy bizonyos kromoszóma vizsgálat ami kimutathatja a már diagnosztizált betegek közvetlen hozzátartozóinak érintettségét, vagyis a betegség még fel se üti a fejét, de már tudni lehet a veszélyeztetettséget, és lehet ellene tenni megfelelő táplálkozással és életvitellel, így akár el is kerül a betegség. Úgy tudom Európában sajnos nem csinálják még sehol ezt a vizsgálatot... :cry:

Fel a fejjel, ha jó dokija van, akkor nem lesz semmi baj, csak vigyázzon magára Öcséd! Én a tesókámnak mindig azt mondtam, amikor lehangolt volt az állapota miatt, hogy "A felhők felett mindig kék az ég!" magamat is ezzel szoktam biztatgatni a nehéz időkben. :wink:
andibab

Sziasztok!

Bocs csajok, de most csak Tiop-nak írok:
fel a fejjel, Veled/Veletek vagyok!!!!! Borzasztóan sajnálom, ami történt, és minden jót és kitartást kívánok az Öcsédnek!!!!!!! A szövettantól meg érthető, hogy félsz, mindenki fél tőle! Fel a fejjel!!!!! Szívből remélem, hogy nem lesz semmi, de tudom, hogy ez a 3 hét maga lesz a pokol, nekünk Anyunak volt daganat a mellében, és ezt ugyanígy végigéltük!
Nyugodtan öntsd ki a szívedet, ezért vagyunk!!!!!!! Múltkor én is megtettem, pedig nem szokásom az itthoni dolgokat kibeszélni, de néha muszáj. Jól tetted!

Kép
Kép
nircee

Még annyit akartam írni Piroskának, hogy ha szereted, egyél sok céklát, abban is rengeteg a vas! Nekem amikor hazajöttem a kórházból, anyu csinált csirkemájpörköltet, és felfaltam hozzá egy fél üvegnyi céklát, azóta is eszem rendszeresen, mert fincsi és én nem tudok vastablettát szedni, mert leáll a kifelé irányuló bélműködésem... :oops:
andibab

Sziasztok!

Mi is hazaértünk végre. Voltunk a dédinél látogatóba.

Ichtus, de jó, hogy vissza kellet fordulnotok, (öröm az ürömben), úgy égett volna a képem, ha kijöttök potyára. A dédi ott lakik 3 házzal odébb, úgyhogy végig leseskedtem, hátha meglátlak Titeket, mert nem kaptátok meg az üzenetet. Legközelebb cserélünk számot. Az a baj, hogy már úton voltunk amikor hívott a zeneházas csaj, így még internetközelben sem voltam.

Tiop, nagyon sajnálom, hogy az öcséd beteg. Szorítok Nektek ezerrel.

Szantre, Márk gyönyörű, egyenes háttal ül. Nincs ezzel semmi baj. Majd bepótolja a kimaradt mozgásokat. Tündéri kis vasgyúró! :wink:

Murphyke, Lili milyen nagylány már! Tüneményes a kis ruhácskájában. :wink:

Köszi lányok, hogy drukkoltok nekünk! Nem sokat aludtam az éjszaka, de lesz ez még rosszabb is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.01 08:39-kor.
Vendég

Andibab!
Nagyon köszönöm a biztratást!Gondolom a szövettanból az is kiderűl,hogy melyik fajta betegségről is van konkrétan szó!Öcsémnél 2 hete kezdődött a hasmenés és a véres széklet+láz......!Héten hétfőn utalták korházba,és szerdán meg is tükrözték!Pár nap allatt derűlt ki nálla ez a dolog!Nagyon jó kezekbe van,állítólag a legjobb az országban!!!!!!!!Egy Amerikai gyógyszert kap ami itt magyrországon csak teszt allatt van de kint Ameikában 5 éve használják sikeresen!Na ebbe a programba vette bele a doki!sajnálom,hogy a te öcséd is beteg! :cry: Szörnyű amióta megtudtuk,hogy mi a baja Öcsémnek azóta nagyon sok mindenkiről derűlt ki,hogy ez a betegsége van!(ismerőseim között,itt a topicban is) :evil: :evil: :cry: :cry: Én másfél éves kisgyerekről hallodtam már de 1 hónapos babárol!!!!!Szörnyű!!!! :evil: Köszi az eggyüttérzést! :!:

Nircee!
Nagyon aranyos vagy te is!Köszönöm neked is!Mára már nyugodtabb vagyok,de félünk!a könnyeket kicsaltátok a szememből annyira jó érzés,hogy velem vagytok,hogy le sem lehet írni!KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!

Pilla!
KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, nagyon jó a mikulás sapis vonalzód. :wink:
Vendég

Szantre, Tiop, Henus:
tényleg nem büdi és tényleg sárgás híg cucc. :) Jó témánk van :).
Amúgy azért nem eszek májat, mert kicsapja a számat. Ahogy megeszem, azonnal. Most is túl vagyok egy herpeszen, jó lenne, ha nem lenne még egy. És az még a jobbik eset, ha kicsapja. De szilvát, paradicsomot szoktam enni, mivel reggelire zakuszkát, ebédre meg lecsót eszem. Ja, egyébként tudjátok, mi a zakuszka?
Andi:
céklát vetetek a férjemmel, jó, hogy mondtad, most megy tesco-ba. Felhívom, hogy vegyen. Vasat én is pont az általad említett dolgok miatt nem merek enni, nálam amúgy is érzékeny kérdés a nagy wc, főleg most.
Egyébként a grapefruitmag-kivonat nagyon jó immunerősítő is, ha az ember meg van fázva, arra is nagyon jó, sőőőt a candida ellen. Ha az embernek gombafertőzése van, bárhol (nőgyógyászati, vagy gyomorban vagy bárhol), akkor is nagyon jó, mert irtja a gombát. Nagyon jó dolog!
Tiop:
csak azt figyeld majd, hogy amikor már jó ideje benne lesztek az egészben, akkor hajlamos az ember kicsit elhanyagolni az étkezésre figyelést, én a férjecskémnél vettem ezt észre és azonnal mondtam, hogy NANA!!! :):):). Tudod, a mindennapokban az ember néha kicsit lusta, hogy odafigyeljen, erre majd figyelmeztesd a tesód, ha kell. Mert tudod, a "most az egyszer", vagy a "ez az egy alkalom" sokszor sokat tud tenni.
Pilla:
részvétem :).
Ja, képek. teszek fel képeket Kép Kép Kép Kép Kép

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pilla!
Köszönöm szépen!Sikerűlt giga jóvoltából!Rájöttem,hogy mi az ami hiányozhat a kódból és így már tudok én is feltenni máshonnan is!!!Egy kis öröm az ürömben!Vagy ,hogy is mondják? :oops: :?

Kép
Kép
Kép
tiop

Lányok, tudjátok, mire jöttem rá? Olyan jó, hogy vagyunk egymásnak! :) Nem? Nekem Hála Istennek nagyon sok barátom van, nem azért, de ha nem lenne ez a fórum, és nem lennétek ti, nekem NAGYON HIÁNYOZNA!!!! Most komolyan! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tiop, ne bánkódj, nem tudhatod, lehet valami oka annak, hogy van ez a betegség. Az én férjecském olyan társaságba járt, olyan barátai voltak, akik mindig ha buliztak, ittak, de a Gáspár az elején megpróbálkozott vele, aztán rájött, hogy ez nem jó a cukorbetegségének és nem tartott velük. Hát a többiek most is isznak. Pedig mind nagyon aranyos emberkék, nagyon szeretem őket és terelgetem, ahogy csak tudom, de azért olyan rossz látni, ahogy tönkreteszik magukat. Most nem úgy isznak, hogy hétköznap, csak ha beülnek valahová, de azért az sem kevés ám, az is tönkre tudja tenni az embert, főleg ha legalább heti egyszer-kétszer van beülősdi. Érted, mire gondolok? Lehet, hogy egyébként meg olyan őrültségeket csinálna, mint autóversenyzés vagy motorozna, így meg nem meri veszélyeztetni az egészségét, mert tudja, hogy az mekkora kincs.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Nagyon szépen köszönöm ,és figyelni fogom az Öcsémet!!!!!!!Vigyázunk rá!!!!!!!!!!Tényleg jó,hogy vagyunk egymásnak,nekem is hiányoznátok! :) :wink: :!: :!: Édes a picurid!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Oiroska, én tudom mi az a zakuszka! úúúútálom :? bocsi, szerintem olyan zagyva! Anyósom szokott csinálni. Egyébként a céklát nagyon szeretem.

Nagyon szép Didri! NAgyon formás, már itt csodálom egy ideje! És milyen jól elkaptátok az ásítós pillanatot! :D :wink:

thenus

Piroska, nagyon szép a kislányod! Tök jó az a kép, ahol az apukájával alszanak! :)

Tiop, tényleg milyen klassz az új vonalzód! Látom, már többen karácsony-hangulatban vagytok. (Zsani születési dátumát nem írtad el véltlenül, majdnem 2 évesnek mutatja..)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Piroska!
Nagyon jók a képek!!! A legjobban nekem az apukás alvós kép tetszik. Tündériek együtt. Ugye, ő a te párod... :?: :oops:

Tiop!
Tök jók lettek a vonalzók! :wink:

Kép
Kép
giga1

Piroska,

GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Jut eszembe, szerencsére az én Lénárdom se iszik, olyan szegénykém, hogy 2 pohár sör lemegy, aztán már vigyorog. :wink: Fősulin volt is pár kellemetlen végű buli emiatt, és szégyellem leírni, de én sokkal jobban bírtam az alkoholt, mint sok pasi, :oops: de én meg szívből gyűlölöm a piálást, szóval igazából egyszer mulattam csak nagyot, amikor végre sikerült megcsinálni a matek szigorlatot, azzal annyit lehet kínlódni... :shock:
Aztán lehet hogy őrültség a motorozás meg az autóverseny, de én is motoroztam a csajok előtt a férjemmel együtt, utána eladtuk a 2 motort és lett egy autó (2+2 kerék = 4 :lol: ). Párom most is jár gokartversenyekre a sportegyesületük színeiben, az igazi autósversennyel csak azért nem foglalkozik, mert iszonyatosan drága. Persze kéthetente hétvégén le se lehet vakarni a tévéről a forma-1 miatt, Bogival együtt szoktak szurkolni, már másfél évesen gügyögte a csajszi, hogy "fejjáji". :roll: Ráadásul vitorlázórepült is a drágám, csak nagyon "elszálltak" a költségei ennek a gyönyörű sportnak, azért hagyta abba. Emellett búvárkodni is járnak a barátaival, amit én csak azért nem kezdtem el, mert pont terhes lettem Bogival. De azért fent van a listámon az ejtőernyőzés mellett! :wink: :lol: Én még olyan baromi "nőies" sporttal is foglalkoztam, mint a kickbox és a lövészet. A férjem extrémsport mizériáit pedig elnézem, inkább ezekkel foglalkozzon, mint hogy kocsmázni vagy k**vázni járjon. Szerintem minden pasinak kell valami vérmérsékletének megfelelő elfoglaltság (az én férjecském Kos, Oroszlán aszcendenssel :!: ), nehogy elvaduljon a családjától a mindennapi mókuskerék miatt. Aztán ha már nagyobbak lesznek a kölkök, anya is elszabadulhat ide-oda... :wink: :D

Pá!
andibab

Andi:
én is Kos vagyok oroszlán aszcendenssel :). Én másban élem ki magam, de én is kung-fu-ztam, meg buliztam jóóó sokat :). Én kiéltem magam elég rendesen, most csak a család van. :) Meg az én kis pártfogoltjaim, mert nekem létfontosságú, hogy mindig segítsek valakinek :). Na, én ebben élem ki magam. Meg esküvőkön szoktunk zenélni és abban.
Gigai:
ő a szerelmem, igen :). Meg a férjem :).
Henus:
sajnálom, hogy nem szereted a zakuszkát, én nagyon szeretem. Bár ettem már rosszat is, ha nem jól van elkészítve, akkor az sem finom, nem tudom...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, bocsi, az Oiroska,Piroska akart lenni :oops:

Andi, jajaja...minden pasinak kell valami, szerintem is, különben ők belediliznek a családba...

Képzeljétek, mi történt ma: A párommal pont ugyanaz történt, mint veled Pilla! Most van az Atkins dieta második hetének a végén. Na ma jött ki a dolgozóból délelőtt, és a konyhába fordulván vitte is magával a hűtőt! :shock: Nem esett el, mert megkapaszkodott, de majdnem elájult. gyorsan megevett 3mézes puszedlit, és jobban lett. De vagy 5 percig remegett a keze, és mint a fal, olyan fehér volt. :roll:
De én hiába mondom neki, hogy ezt a diétát hagyja abba, vagy kíméletesebben csinálja. (úgy gondolom kíméletesebben, hogy legalább egy kis gyümit egyen minden nap), de nem. Főleg, hogy megmérte magát és másfél hét alatt 4 kilót fogyott.
Na mindegy, jó mérges vagyok rá... :evil: :evil:

thenus

Sziasztok!

Először is: gyönyörűek a babák!!!!! Mindenkinek gratulálok!!!

Tiop: Sajnálom hogy az öcsédnél kijött ez a betegség, de minden rendben lesz, hidd el.

Gyerek ülés: Mi most akarunk venni pierre cardin ülést 9-25 kg-ig, dícsérik, de nem tudtok róla valamit??? Milyen, mennyire biztonságos????

Jaj valaki tudja esetleg a zakuszka receptjét??????? Évek óta nem ettem, pedig imádom!!

Kép
tami2900

Tami:
én szoktam csinálni zakuszkát, leírom neked, ha kell. Idén négy adagot főztem.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Tami,
azt a típusú ülést azért dícsérik mert olcsó! A Pierre Cardin ülések kivétel nélkül Kínában készülnek, és a nagyobb súlykategóriások egyáltalán nem olyan jók, mint azt mondják. A babahordozója (0-13) az jó, bár ezt a kategóriát nem nagyon lehet elrontani, a pici üléseknél azért van csak árkülönbözet, mert más-más a márkanév, azt kell megfizetni, nem a minőségkülönbséget, mert az nincs. Nekünk is Pierre Cardin hordozónk volt, de igazából a komolyabb ülésekbe érdemes befektetni legalább 30-35ezret, mert azokat már sokkal tovább használja a gyerek, mint a hordozót. Én úgy olvastam autósbiztonsággal foglalkozó (persze külföldi) szaklapokban, hogy a "nagyobb" üléseket célszerű európai gyártótól venni (a németek a legbiztonságosabbak, de a legdrágábbak is). Boginak mi egy francia ülést vettünk, amikor kinőtte a hordozót 4,5 hónaposan - persze nem súlyra nőtte ki, csak hosszra - az egy E2-es kategóriájú 0-18-as, amibe most költözött át Roni, mert őt már 7 hetesen nem tudom bekötni a hordozóba :roll: , így megkapta a Bogiét, neki meg vettünk egy olasz 9-25-öset. Arra is érdemes odafigyelni, hogy az ülések szervízhálózata milyen, mennyire van kiépülve!
Ez csak tanács, persze mindenki olyat vásárol, amit megengedhet magának. (amúgy az Árkádban lévő KenguruGold üzletben most vannak nagyon jó ülések leárazva!)
Na most sokat okoskodtam! :oops: :roll:
andibab

sziasztok
megyek visszaolvasgatni :oops:
becsi
Iklad

hú hát tudtok írni :lol:

Manó

Levi milyen nagy már :lol: a bőre olyan mint Szonjáé :wink: gondolom ua. szoliba járnak :lol:

Pilla

Remélem Sárának nem találnak semmi komolyat...erről eszembe jutott, hogy ilyen idős koromba nekem is voltak görcseim ,emlékszem volt olyan hogy táborban fent feküdtem az emeletes ágyon és hosszú percekig szólni sem bírtam annyira fájt...mintha markolták volna ott bent....ez évekig előjött...anyuék nem foglalkoztak vele...aztán mikor11 éve a Surányihoz elkezdtem járni említettem neki....ő azt mondta hogy peteérés környékén lehet ez és lassan elhagyom majd, főleg ha szülök...így is lett
Hátha a csajodnak is ilyesmi.

Ichtus
Annyiszor akartam márírni, hogy Sárának mindig megcsodálo a haját...olyan kicsi és olyan szép nagy hajacskája van :lol:

Tiop

Sajnálom ami öcséddel történik:( Szorítok, hogy a lehető legjobban gyertek ki belőle!!!
Az elég ijesztő, hogy Pimpoka és Andi is találkozott már ezzel a betegséggel....én még nem szerencsére, vagy legalább is nem tudok róla, hogy lenne a környezetemben.
De ahogy olvasgatom még nem is biztos, hátha gyógyítható dolgot találnak!

Murphyke

Nem gond, hogy nem jelentkeztél, nekem ráér
:wink:

Piroska

Pihizz! és szerintem egy vérkép majd nem ártana, ha 1-2 hét múlva is így érzed magad.
Gondolom szülés után már nektek sem volt vérvétel.....Szonjánál már nem volt, a nagyoknál még másnap menni kellett...

Nekem a vassal soha egyiknél sem volt gond...most lettem vashiányos 2 hónapja...de lehet már szoptatás /azaz nálam fejés :lol: / alatt is gondjaim voltak vele, csak nem is gondoltam rá.

Egyébként az első után én is nehezebben épültem fel /gáttal is sokat szenvedtem/, Dorkánál pedig csütörtökön szültem, következő csütörtökön a zöldséges ki volt akadva, hogy vásárolok és hol a pocakom :lol:

A hordozóban Szonja is imádott aludni, eleinte szinte csak ott.

Még kung-fuztál is? én karatéztam az őskorban....

Szantre

Márk is szép nagy és ügyi már, jó kis pofis :P

Giga

Végül is hol vettetek lakást??

Henus

Miért is fogyózik a párod??
Nem volt jó neki a 90 napos???

Mi még kicsit taknyosan, de már nem vészes.
Ma nyitott napon voltam a suliban...hihetetlen,hogy jövőre már Dorkához is mehetek...

Jó hétvégét!!!

Sziasztok
becsi
Iklad

Sziasztok!

Ichtus: szerencse, hogy így alakult, de most már aztán tényleg cseréljünk számot! ;)

Tiop: sajnálom az öcsédet, de én is azt hallottam, hogy nagyon jól lehet kezelni ezt a betegséget. Szerencse, hogy viszonylag hamar kiderült! Persze nem egy leányálom betegen élni, de meg kell tanulni... attól még élhet teljes életet!!!

Gyerekülés: annyira nem nagyon kell ám a márkák önhirdetésére adni, ugyanis ha megnézitek a teszteket, a német teszteken a német márkák nyernek, az angol teszten az angolok és így tovább... (egyébként ma már mindent Kínában gyártanak, vagy legalábbis teljesen lekoppintják a márkás cuccokat - csak ezeknél nem költenek annyit reklámra meg tesztelésre, emiatt olcsóbbak is). Szerintem simán lehet jó egy olcsóbb ülés is... én nézegettem a teszteket, és a pár évvel ezelőtt még kategóriagyőztes ülések (pl. Römer egyes ülései) manapság hátul kullognak, sőt, néha meg is buknak a teszten... Ehhez képest egy újabb modell, még ha olcsóbb utánzat is, lehet, hogy jobb is...
De ez csak az én véleményem... érdekes módon a Maxi Cosit nem istenítik annyira, pedig évekkel ezelőtt kategóriagyőztes volt, és van megerősített oldalvédelme, ami egy csomó "menő" ülésnek nincs... ;)

Piroska: Lolo tök hasonlóan nézett ki ennyi idősen, majd teszek fel képet. A második képre pl. nagyon hasonlított! :)

Ja, és a lényeg: voltunk neurológián, persze minden ok. El kellett mondani, miket csinál, de be is kellett mutatni a csajszinak, hogy tud mászni, felállni, aztán arra volt kíváncsi a doktor néni, hogy miket mond Lolo. Nagyon meg volt vele elégedve. Sajnos még egyszer kell mennünk, de csak ha már stabilan jár, és nem sürgős, tehát lehet akár jövő tavasszal is.

Utána bementünk a férjem sulijába, és amíg én a tanáriban beszélgettem a volt kollégákkal (én is ott tanítottam egy időben), addig azt láttam, hogy a gyerekemet hurcolásszák a tanár nénik össze-vissza, aztán bevitték egy osztályterembe, és csak annyit láttam, hogy a lányom ül egy pad közepén és mintegy 15 kiskamasz állja körül, fiúk, lányok vegyesen, mindenki olvadozik és telefonokkal fotózzák. :) A csajszikám meg csak játszott, vigyorgott, el akarta venni a telefonokat... tudtam, hogy eléggé társasági lény, de ezt még én sem gondoltam volna, hogy ilyen jól tűri. :)
Vendég

ja van zakuszka receptem, nem babos, sima padlizsános :lol:
becsi
Iklad

Ígértem a hasonló képet:
Kép [/img]
Vendég

Tiop,
tényleg szupik a vonalzók!!! :lol: Mondjátok el légyszi, mit lehet kihagyni, mert még én is tennék fel egyet!

Szantre
Márk olyan ügyesen ül!!!! És milyen édes kis kerek fejecskéje van!!!! Nagyon cuki!!!!!!!

Piroska,
Didri még mindig gyönyörű!!!!! Kaki: na, majd meglátod, ha elkezd mást is enni!!! :wink: :lol: :lol: :lol:
Grapefruitmag-kivonatot hol lehet kapni? Nekem volt egy jó kis candidám a terhesség alatt, de a méhszájam miatt nem lehetett kezelni, szerencsére Marcinak nem lett tőle semmi baja. Most adott a dokim egy gyógyszert, amivel elvileg kikezeltük (a férjemnek is kellett szednie), és mostantól szabad az út a testvér felé. De nem szeretnék még egyszer így járni, ezért szedném!!!!

Andibab,
hű, nem semmi ez a lista!!!! Én is szívesen ejtőernyőztem volna, meg hegyet is szerettem volna mászni, de mint egyetlen gyerek minden extrémtől el voltam tiltva, most meg a férjem szedné le a fejem. Így maradt a túravezetés Amerikában, meg a korcsolya és a síelés. Azért ezek sem rosszak, de én néha több adrenalinra vágynék. :? :lol:
És tök igazad van a pasikkal kapcsolatban!

Henus,
jaj, vigyázz a férjedre!!!!! Ennek fele sem tréfa, komolyan!!!!!!!

Verna,
szerintem már nem is volt kérdés, hogy Loló teljesen egészséges, hiszen annyira, de annyira szépen fejlődik!!!!!!

Lányok, mi az a zakuszka? :oops:

Képzeljétek, ma volt Anyós, és egész normálisan elbeszélgettünk!!! :shock: Úgy döntöttem, hogy azon felül, hogy egyik fülemen be, másikon ki, igyekszem magamban azt mondogatni, hogy nem is olyan boszorkány, mert a gondolatoknak is nagy erejük van ám, és ezzel a saját életemet is megnehezítem. Szeretni sosem fogom, és tuti lesz, mikor a pokolba kívánom, de aköztes időben igyekszem egy viszonylagos nyugis kapcsolatot kialakítani. Végül is nemcsak neki, hanem nekem is alkalmazkodnom kell.

Kép
Kép
nircee

Piroska: gyönyörű Dia! Nekem meg Lilire hasonlít mikor ekkora volt :D
Tényleg mi az a zakuszka? nekem olyan puliszkásan hangzik, hm azt most meg is kívántam.

Lili ma megint lázas volt egész nap, délutánra föl is szökött eléggé :cry: vége lehetne már.

grapefruitmagkivonatot sztem gyógyszertárban lehet kapni. a sógornőm ökonetes náluk is van.

Lassan nekem is gondolkodnom kell gyerekülésben, de én is tök bizonytalan vagyok.

Márk annyira édes, Lili csak vigyorgott rá.

Hát én ezekhez a diétákhoz nem tudok hozzászólni, a férjemre néha rájön a fogyózás, de max 1 napig bírja, aztán meg föleszi a hűtőt.

Andi: meglepődtem volna, ha vmi "lájtos" sportot űztél volna :lol: én a terhesség előtt fél évvel kezdtem el kung-fuzni, pont a fehér öves vizsgám előtt szólt közbe Lili :D

Nircee: kitartás anyóshoz, csak pozitívan!

Pilla: hát tényleg rengeteget nőtt a kiscsaj. 1 éve mikor összefutottunk még sehol nem voltak, most meg Laura is mindjárt 1 éves. De durva :lol:
Ja, én pont ezért örülök, h messze lakunk a családtól, mert így nem sűrűn jönnek. Elég rosszul viselném az állandó anyós és sógornőlátogatást.

Na megyek, lassan hazaér a férjem a kosarazásból.

Jó hétvégét mindenkinek, sztem már nem jövök.

üdv. murphyke

Kép
murphyke

a zakuszkában padlizsán, pritamin, hagyma és sűtített paradicsom van jó sok hagymán megdinsztelve, fűszerezve...kenyérre kenve vagy húsok mellé lehet enni
én mikor először ettem a jó kis hagymás pörköltzaftamit gyerekkoromba kenyérre kenve eszegettünk,szóval az jutott róla eszembe...de ezerszer fincsibb

jó éjt
becsi
Iklad

Nircee, hát vigyáznék én ha hagyná!!!! Ma közölte, miután összeszedte magát, hogy végülis ezen az ájuláson kívül elég jól tűrte a szervezete, és lehet, hogy meg kéne hosszabbítani az első két hetet. :shock: Na??? :evil:
Ami miatt aggódok, hogy most az elkövetkezendő két hétben lesz két vizsgája, meg egy szigorlat. Az egyik szigorlat szerdán volt, szerencsére az 5-ös lett neki. De folyamatosan azt kérdezem tőle, hogy szerinte mitől fog forogni az agya, ha semmi cukor nem jut a szervezetébe ami serkentené az agyműködést. Nappal dolgozik, éjjel tanul, de amikor éjjel is dolgozik, akkor két éjszaka próbálja betanulni a teljes anyagot. Szóval ő alaphelyzetben sem piti csávó....Na hogy lehet az ilyenre vigyázni???

Verna, az van, hogy nekünk van egy ülésünk, (gőzöm sincs milyen márka, talán ez is Römer, de nem vagyok benne biztos), de ennek a kiképzése valahogy nem a mi gyerekünknek való, mert ülő helyzetben is eléggé süppedős, és nagyon hátra kell benne dőlni, amit nem tesz meg, és így görnyed egész úton. Szóval ezért kellene mégegy. Egyébként ennek a nagy előnye, hogy a fekvő pozíció nagyon kényelmes. :wink: De osztom a véleményed, nem feltétlenül a márka számít.
Amúgy irigyellek a gyermek szociális viselkedése miatt, mert ezt az én lányommal, sosem tudná megcsinálni senki, hogy elvigye mellőlem, és ne ordítson, hogy "aja". :?
Mi szinte hetente bemegyünk az oviba, és a közegben ismerősen is mozog, de csak velem. a felnőttekre ismerősen mosolyog, puszit is ad nekik, de ezzel be is fejeztük a közeledést. Mondjuk múltkor bement az ovi-focira, és hiába hívtam, labdázgatott a Sanyi bácsival, aki nem is az "óvoda része" :shock: ( suliban tesi tanár) és akkor látta először. :shock:

thenus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?