Új privát üzeneted érkezett!

Dettikének boldog szülinapot! Igazi kishölgy már!

Nircee,
hagyd a francba a bilizés témát, de most komolyan!!! A mi generációnknál csak azért voltak a gyerekek 1 éves kor körül bilizősek, mert erőltették, szó szerint IDOMÍTOTTÁK a gyerekeket, mint a cirkuszi állatokat. A mi szüleink ezért nem is értik, hogy az unoka miért nem ücsörög a bilikéjén.... :evil: :evil: :evil:
Mivel manapság már jobban fel vannak térképezve az emberi idegrendszer dolgai, mint 30 évvel ezelőtt, rájöttek a szakemberek, hogy 2 éves kor előtt nem alakulnak még ki azok az idegrendszeri kapcsolatok egy kisgyerekben, amik ahhoz kellenek, hogy normális módon és éretten, tudatosan ürítsen. Én pl. abszolút letojtam a pelenka-vagy-bili témát, Bogi most múlt 2, és csak az utóbbi 2 hónapban érdeklődik komolyabban a téma iránt. Rá akar ülni a wc-re, szól, ha gond van a pelussal (kaka van, vagy ha már sok benne a pisi azt észleli) de egyelőre csak a "produktum" megjelenése után. Amikor levetkőztetjük fürdés előtt, meg szoktuk tőle kérdezni, hogy akar-e wc-re menni, és ha igen, akkor ráül. Aztán vagy lesz valami, vagy nem. Ha igen, akkor nagyon örülünk neki, de ennyi! Én az összes nagyszülővel, meg a rokonsággal közöltem, amikor egyesek felhozták a témát, hogy kettéharapok mindenkit, aki ezzel kapcsolatban megjegyzéseket tesz, vagy kéretlenül tanácsokat oszt. :x Majd ha oviba megy, addigra szobatiszta lesz, hiszen már elindult a folyamat a maga természetes módján, nem akarom siettetni, nehogy rossz dolgok rögződjenek a gyerekben. Én maximálisan megbízom a kiscsajban, szerintem Te se aggódj Marci ilyen dolgai miatt még. Érettségizni már garantáltan nem pelusban fog! :wink: :D :D

Fú, ma elköltöttem egy kalap pénzt, muszáj volt egy új autósülést venni Boginak, mert az övébe át kell költöztetni Ronit. A mi kis drága picurinknak ugyanis kicsi/rövid a 0-9 kilós hordozó! A fejszűkítő betétet már akkor sem tudtam beletenni, amikor a kórházból jöttünk haza, de a hétvégén észrevettem, hogy hiába fűztem a magasabban lévő lyukba az övet, az így is Roni lapockájának a közepéről indul ki, és úgy jön előre. Kicsit kényelmetlen, meg veszélyes is. Szóval új beszerzés, persze mostmár a nagylány is beleszólt, hogy milyen színű legyen... Otthagytam a boltban 30ezret, de szerencsére akciós volt az ülés 38-ról leárazva :roll: :roll: , igaz, az eladócsaj egyfolytában azt szajkózta, hogy ez nincs olyan jó, mint a másik kettő amit nézegettünk, képtelen volt felfogni, hogy nincs most röpke 60, illetve 79ezer pénzem rá. Ja, és azok is akciósak voltak... :shock: (Azért csak 3 fajtából tudtunk választani, mert übergagyit nem akartam venni 18ezerért, illetve nekem fontos, hogy az ülésnek is legyen biztonsági öve, nem az autó övével akarom bekötni a gyereket, plusz a háttámla magassága is lényeges az én colos csajom számára. Ja, és a szervízháttér sem elhanyagolandó!) Már azt hittem egyébként, hogy nem fogok kapni sehol olyat, ami jó méretű, de a KenguruGold-os üzletben az Árkádban találtunk. (tanács: a gyereket rendesen bele kell próbálni az ülésekbe, mindegy, mennyire vágja a pofákat az eladó) Hála az égnek, Bogi jelenlegi ülése nagyon jól fektethető ha háttal van bekötve, sőt még fejszűkítője is van, amit persze a nagylánnyal már nem használtunk, remélem Roni 2 éves koráig tudja majd használni, nem akarok itthon autósülés-lerakatot nyitni. Így holnap nagy szereléseknek néz elébe Apa. :wink: És így egy jó darabig négyszemélyessé válik az autó... Ha jön a harmadik csöpp, majd veszünk egy buszt! :lol: :lol: :lol:
andibab

Pilla,
Tiopnak van egy nagyon ügyes férje :wink: :D és megoldotta ,már alig várom,hogy megtudjam.:)
Az enyém sajnos csak az autókhoz ért meg ahoz,hogy teőtől talpig tiszta olaj legyen!:) :wink:

Timi,
Nagyon jók a képek,annyira édes kis maszatka Detti!:)

Andi,
Már kicsi Roninak a 0-9 hordozó? :shock:
Mi még nyáron azt használtuk Levinek (júniusig)

Kép
mano83

Mano,
nem kicsi a hordozó, csak rövid az a része, ahová a gyerek háta esik és ahonnan a biztonsági öv kijön. Egyszerűen hiába van a legmagasabban lévő lyukba befűzve, Roni háta mögül, a lapockája felétől jön előrefele az öv, és ez már nem jó, mert összenyomorítja a gyereket ha meghúzom rendesen. Ha pedig nem húzom meg, akkor minek a biztonsági öv? Maga a hordozó kiváló és a mérete is szuper, csak szerintem valahogy kihagyták a megalkotói a számításból, hogy hosszú picibabák is létezhetnek... Ez van...
andibab

Sziasztok!

Nircee, Andi tökéletesen leírta a biliztetést. Csak annyit teszek hozzá, hogy ilyen kicsi korban nincs értelme próbálkozni, a gyereknek értelmileg, szociálisan, és fizikailag is el kell érnie azt a fejlődési szintet, hogy ezt tudatosan kezelni tudja. Szeirintem halasszátok el!! :wink:
Dettinek boldog szülinapot! Nagyon édes volt a tortácskájával. :wink: Az öcsém is ma született :wink:

Mi is gondolkodunk egy új autós ülésen. :roll: A mostanit csak azért szeretjük, mert 5 pozícióban lehet dönteni, és Szonja jókat alszik benne. Viszont nagyon "kagylós" a formája, és mindig előredől benne, hogy lásson... Nem tudom milyet kéne venni? Ötlet??

thenus

Dobok fel képeket!

Kép

Kép

Jutta

KépKép
jutta

Jajj, de cuki, ez a Dorka baba :lol: :lol:

thenus

jaj de édi :lol: picurka
becsi
Iklad

Jóreggelt!

Nálunk mínusz sok fok van, oltári hideg lett. :shock: Azt hiszem a délelőtti séta elmarad.

Jutta, nagyon kis drága ez a kismanó!!

KépKép
tüccs

Csak azért irok, hogy Dorka baba gyönyörű! Teljesen meghatódok, ha kisbabát látok. Nem is tudom elképzelni, hogy nekem is lesz egy ilyen gyönyörű apróságom hamarosan :)
Most sipircelek vissza az ágyba. Tegnap egész nap feküdtem, csak pisilni, meg zuhanyozni keltem fel.

KépKép
Kép
danka33

Jutta,
De jó,hogy raktál képeket!:)
Dorka baba gyönyörűűűűű!:)

Andi,
Így már értem! :wink:
Tegnap már nagyon este volt... :D

Henus,
Mi nyáron vettünk egy olyan autós ülést,ami 18 kilóig jó és 3 fokozatban dőlthető,van benne fejszűkítő is.

Majd keresek képet... :D nekünk nagyon jól bevált,Levi meg egyenlőre félig fekszik benne,de azért,mert mindig alszik útközben... :lol:

Danka,
Üdv közöttünk! :lol:

Kép
Kép

Kép
mano83

Lányok! Totál kiborultam... Nyugtassatok meg légyszi. :cry:

Sárának egy párszor görcsölgetett a pocakja. Kb. 4-5 havonta egyszer, általában a menses előtt. Így nem is foglalkoztam vele, elkönyveltem menstruációs görcsnek. Ma reggel felhívtak a suliból, hogy Sárának fáj a hasa, pont ott volt a doktornő és azt javasolta vigyem be a sebészetre.
Elmentünk a lányért és felhívtam a dokit. Ő vakbélgyuszira gyanakodott, de amikor mondtam, hogy máskor is volt már ilyen menses előtt, akkor azt mondta, hogy elképzelhető, hogy attól van, de a biztonság kedvéért vigyük el hasi UH-ra. Felhívtam a Flórt, november 7-re kaptunk időpontot.
Én olyan ideges lettem, hogy még most is remegek. Mi van, ha valami komolyabb baja van, én meg elbagatelizáltam a dolgot? Sosem bocsátom meg magamnak, ha valami baja lesz a gyereknek. :cry:

Ne haragudjatok, hogy panaszkodok, de egyszerűen nem volt kinek kiöntsem a szívem. Anyuékat fel sem merem hívni, mert tuti szétidegeskednék magukat. Sára apját hívtam, most ő is totál kész van... Jajjj...
Vendég

Pilla, nyugi!!! A vakbél nem olyan, hogy görcsölgetek, elmúlok... Az ha begyullad, akkor gáz van. Szerintem a megérzésed a jó, és valóban mestruációs görcsökről van szó.
Nyugi!!!! :wink:

thenus

Az a baj, hogy az én fejemben a vakbélgyuszi meg sem fordul. Valami sokkal komolyabb betegségen töröm a fejem. Mi van, ha komoly a baj és én egyszerűen túltettem magam a tüneteken? Elkönyveltem valaminek, és ez nem az a valami... Tudom, hogy hülye vagyok... Nem kéne ilyen nagtívan hozzáállnom... De a korábban történtek fényében, nagyon aggódom. Akkor is csak egy kis gyulladásnak indult és veseoperáció lett a vége. :cry:
Vendég

*negatívan
Vendég

Pilla: nyugi, a vakbélgyulladás nem tart hónapokig!!! Persze sok minden más lehet, de nem hinném, hogy komoly... esetleg - ha tényleg menstruációhoz kötődik - gyereknőgyógyászhoz érdemes lenne elvinni a lányt...

Dorka baba nagyon kis formás! :) Lolo is ilyesmi alkat volt - jaj, de régen volt már!!! :) Most is formás, de nagy langaléta! :)

Dettinek utólag boldog szülinapot!!!

Andibab: beszéltem a gyógytornásszal, azt mondta, ő még nem szakosodott gyekekekre (bár szeretne később), de majd körbekérdezi a volt évfolyamtársait, hogy a környéken van-e valaki, aki babákkal dolgozik!

Autósülés: mi ugye kint vettünk Horvátországban Maxi Cosi Priori-t, azzal nagyon meg vagyok elégedve, csak bonyolult átpakolni egyik kocsiból a másikba, így most vettek egyet apukámék, egy olcsóbb fajtát a Tesco-ban, így amikor átviszem hozzájuk Lolot, nem kell áttenni az ülést, hanem a másik ülésben hozzák haza. Ilyen rövid távokra teljesen jó, hosszabb útra meg úgyis mi visszük Lolot, arra meg ott a komolyabb ülés, aminek van megerősített oldalvédelme, meg ilyenek... Lolo amúgy még a hordozóban is elvan, de csak ha mondjuk vásárolni megyünk, abban tesszük fel a bevásárlókocsi tetejére.
Vendég

Egy közérdekű közlemény:
Helyiek bizonyára tudják, hogy a Csömört a XVI. kerülettel összekötő, M0-s feletti felüljárók úgy épültek meg, hogy egyáltalán nincs lehetőség gyalogos közlekedésre. Tehát Csömört innentől csak autóval lehet megközelíteni, illetve a Majorszegi dűlő rész (ami közigazgatásilag Csömörhöz tartozik, de az M0 XVI. kerület felőli oldalán van) szintén megközelíthetetlen gyalogosan, kerékpárral és kerekesszékkel (utóbbi azért is nagyon lényeges, mert a Majorszegi részen van az Összefogás Szövetkezet, ahol számos csömöri kerekesszékes dolgozik naponta).
Erre az áldatlan állapotra szeretné felhívni a figyelmet a Csömöri Civil Egyesület, ezért jövő vasárnapra demonstrációt szervez, illetve addig (és esetleg később is) aláírásgyűjtés is folyik. A tervek szerint az akciónak nagy médiavisszhangja lesz - ezért is lenne jó, ha minél többen csatlakoznának a figyelemfelkeltő akcióhoz.
Nálam is van aláírásgyűjtő ív, tehát ha Csömörről és a környező településekről (Kistarcsa, Nagytarcsa, Kerepes, XVI. kerület) valaki szívesen aláírná, az szóljon!!!!
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a sok biliztetős hozzászólást, nekem is ez a szimpi, amit írtatok, én sem akarom erőltetni, csak én kb. Marci 1,5 éves korától akartam elkezdeni, mert akkor még meleg van, sokat lehet pelus nékül és úgy könnyebb könnyebb, de akkor elhalasztom addigra, amikorra Ő akarja. A családnak meg meg fogom mondani, hogy ebbe nem szólhatnak bele, nem érdekel, mit gondolnak. Ez nem verseny, hogy kinek mikor lesz szobatiszta a gyereke, nem? Én egyedül anyóstól félek, mert előbb-utóbb eljön a napja, hogy napközben néhány órát ott hagyjuk (sajna ha Anyuéknál otthagyjuk, akkor anyósnál is kell :? :evil:), és tartok tőle, hogy lepereg majd róla, amit kérek, és mire Marciért megyünk, már ott fog ülni a bilin, és anyós még köszönetet is fog várni ezért (mert ha rajtunk múlt volna, akkor még mindig feküdne a gyerek - ugyebár... :evil: :evil: :evil: ). Tudom, most azt mondjátok, hogy akkor nem kell odavinni a gyereket, de ő is a nagyanyja, nemcsak az én anyukám, nem zárhatjuk ki az életünkből, akármennyire is szeretném. :evil: Na, majd valahogy megoldjuk ezt a problémát is. A férjem szerencsére ebben most mellettem van, de nem tudom, meddig.

Czakoca,
nagyon édes volt Detti a tortájával!!! Látszik, hogy tetszett neki!!! :lol: :lol: :lol:

Jutta,
jaj, de édes Dorka!!!!!!! Csak nem az 534-esben voltatok?

Pilla,
nyugi!!!! Nem hiszem, hogy komolyabb baj lenne, de szerintem is érdemes elvinni gyereknőgyógyászhoz Sárát, és lehet, hogy ott azonnal meg is kapod a választ. Ja, ez mindig így lesz: ha bármilyen fájdalomra is panaszkodik a gyerek, akkor mindjárt a legrosszabbra fogunk gondolni! Jó anya vagy, igyekszel mindent megtenni, nem bagatellizálod el a dolgot!!!!
A vakbél meg tényleg egyfolytában fáj, és lázzal is jár, úgyhogy azt szerintem kizárhatod! (bár nem tudom, ez most megnyugtató-e
vagy sem)

Zenebölcsi,
szívesen mennénk, de Marcinak még mindig nagyon folyik az orra, és most kezdett el felszakadóan köhögni, én nem szívesen vinném más babák közé, nehogy megfertőzzön valakit. Nem is köhögés útján, de ugyebár össznyálaznak mindent, és egymás után kóstolják meg a dolgokat. Úgyhogy kihagynánk, pedig már nagyon szívesen mennénk!!!

Jaj, Levike, Levike, milyen szemek!!!!!! Miért nincsen szerelmes ikon?????? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Sosem szoktam ebbe a fórumba írni, véletlenül keveredtem ide. Fisher Price 3 az 1-ben hintát keresek, és mikor beírtam a google-be, ezt a fórumot dobta ki. Igazából nem találom ki írt róla.....tudna nekem valaki segíteni?
csipiolgi

Légyszi email-t küldjetek, mert két gyerek mellett (most mindkettő beteg) nem nagyon jutok géphez. Előre is köszönöm.
csipiolgi

Sziasztok!!!

Hófordulós babáknak BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!!
Dettikének pedig Nagyon Boldog 1. éves Szülinapot Kívánok!!
Betegeknek mielőbbi gyógyulást!!!!!!!
Jutta nagyon kis cukorka Dorka béby, sok puszi Neki!!!!

Pilla nagyon sajnálom Sárát!! Együtt érzek Veled, mivelhogy nekem is majdnem ennyi idős Detti!!!
Mást nem tudok tanácsolni, csak azt, amit ÉN tennék a helyedben. Van a XVI.kerületben a Prodám u. 18-ban egy magánklinika. Ott van lehetőség mindenféle vizsgálatra: gyulladásos panaszok kivizsgálása, kezelése, tinédzser tanácsadás, ultrahangos szűrővizsgálat, általános hasi diagnosztika, vese keringésvizsgálata. Biztos nem túl olcsó, de ez most gondolom mellékes, az viszont nem, hogy ide tuti hamarabb kaptok időpontot, és ugye az idő fontos tényező lehet bármilyen betegségben. Ne várjatok nov. 7-ig!!!!!!!!! www.matyasfoldklinika.hu

Kép
Kép
lédi

Köszi Lédi! Ismerem a Prodám utcai magánklinikát, mert oda jártunk 4D-s Uh-ra. Erre a lehetőségre nem is gondoltam, mert a dokinő tanácsait követtem. Azt hiszem felhívom őket. Köszi még egyszer.
Vendég

Pilla nagyon szívesen, ez csak természetes :D Remélem, hamar kaptok időpontot és kedvező lesz a diagnózis!!!!!!! Fel a fejjel :lol:

Kép
Kép
lédi

Sziasztok!
Pilla:
ha tényleg van olyan, hogy gyereknőgyógyász, akkor lehet, hogy ő többet is tud mondani, lehet, hogy tényleg érdemes lenne elvinni. Az, hogy rendszeresen ugyanabban az időben van, az tényleg gyanús, a komoly betegségek nem szoktak havonta rendszeresen fájni. Én azt mondom, akkor aggódj, ha kell, addig meg kérdezz meg más dokit is, akit ismersz. Az valóban jobb lenne, ha hamarabb kapsz választ, mint nov.7.
Jutta:
a Dorka nagyon édi! Te meg olyan jól nézel ki vele. Hogy érzed magad?
Nircee:
én még a bili témához nagyon kezdő vagyok, nem tudok hozzászólni :(

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jutta!
Gyönyörű ez a kiscsaj! :lol:
Köszönjük a képeket!

Pilla!
Szerintem is nagyon jó ötlet amit Lédi ajánlott!
Írj, hogy mikor mehettek oda!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Köszönjük Lili nevében is!
Már egy kicsit jobban van, nem hány, meg napközben nincs láza sem. Csak a kedve nagyon rossz. Egész nap kézben van és sokat alszik, de ahogy leteszem fölébred és jön hozzám. Szegény tegnap estére már olyan éhes volt, majd kitépte a kezemből a tápszert. Jóllehet azt mondta a dokinéni, hogy még ne adjak neki, de sztem nem bírta volna ki az éjszakát kaja nélkül. Szójatápszert kapott és nem is jött ki belőle szerencsére.

Jutta: nagyon szép Dorka baba, olyan kis pinduri mint Lili volt :D pont tegnap mondtam a férjemnek ahogy feküdt Lili az ágyban, hogy milyen nagy ló már :shock:

Pilla: jobbulást Sárának, remélem semmi komoly nem lesz!

Nircee: egyetértek a többiekkel bili terén. Viszont bizti elég sz@r lesz az anyóssal harcolni emiatt is. Bocs, hogy ezt mondom /írom de némelyik ember annyira idióta és az a legszörnyűbb ha az a közeledben van és nem tudod elkerülni.

Dettinek nagyon boldog szülinapot! Nagyon édi volt a tortával :lol:

Becsi: jobbulást nektek is, bocs, h nem írtam. jövőhét lesz belőle.

Ja hétvégén voltunk otthon Szegeden, Lili nagyon élvezte a sokadalmat, első nap délután 2 után egészen kb este 10-ig nem aludt, még akkor is pörgött ezerrel, végül a babakocsiban altattam el, nagyon nem akart kidőlni.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

mennem kell...

murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!

Pilla, ne idegeld magad! Tuti semmi komoly, különben a doki se vette volna lazára, hanem sörgősen beküldi!

Köszönjük a dícséreteket...

Hát fáradtan vagyunk, ez az első "normálisnak" tűnő nap... most vagy megemberelte magát, vagy megszánt, vagy a polya szerű bugyolálós módszer vált be.... de alszik és ejszaka is alukált...

Ha mond valamit, itthon még egy fotó se készült... na ennyire vagyunk fáradtak...

Csajok a gátsebem még mindig eléggé fáj, ülni még nagyon nem... mikor remélhetem, hogy széken ülök? Asszem közepes vagy kicsit nagyobb a sebem... ja és van egy kicsi aranyerem is... :?

A cicim mintha beállni készülne Dorka igényeire, annyira már nem folyik... remélem marad is így...

Ez az ölben elalvás engem se zavart volna... csak mondjuk 2-2,5 órás meneteink voltak, na azt azért már sokaltam... főleg éjjel...
Elpilledt, még köröztünk vele 10 percet, és vagy rögtön felkelt ha leraktuk... vagy 10 perc múlva...

Dettikének utólag boldog hófordulót!!

Piroska, Te hogy vagy? Te is fájdogálsz még, vagy csak nekem dobta ezt a gép?

Jutta

KépKép
jutta

visszaaludt még egy kicsit.

Piroska neked akartam még írni, hogy ha egyfolytában cicizik Dia és mégis úgy érzed éhes marad, sztem érdemes megnézetni a nyelvét nincs-e letapadva. Csak azért mert nálunk ez volt a probléma. Lili egyfolytában a cicin volt, mégis mindig sírt evés után. Állandóan elaludt a cicin, mert nagyon kifáradt abban, hogy csak szív ezerrel de csak kevés jön mert a nyelve miatt nem volt jó a technikája. A mellem is emiatt sebesedett ki nagyon. Sajna nekünk egy hónaposan derült ki a dolog mikor dokit váltottunk, addig szinte éhezett a gyerek. Kicsit fölvágták a nyelvét, és egyből jobb lett. Nem is fájt neki mert ott nincs ideg. Remélhetőleg nálatok nincs ilyen gond, csak gondoltam leírom, hogy tudd.

tényleg megyek

sziasztok

murphyke

Kép
murphyke

Nircee Detti novemberi gyerek, ezért nyáron, mielőtt betöltötte volna a 2. évét, elkezdtem próbaképp levenni róla a pellust napközben. Csak egy kis bugyi volt rajta meg póló és szandi. Elétettem a bilit elmagyaráztam neki, hogyha kell pisilni vagy kakilni, erre kell ráülni. Persze csak ha Ő akarta, nem erőltettem. Többször bepisilt természetesen, de sohasem szidtam meg ezért! Ez fontos!!!!!! Új és furcsa érzés, amikor lefolyik a lábukon a pisi, (ilyet még ugye nem éreztek, a pellus miatt). Egy ilyen alkalommal mondtam, hogy "látod ez a pisike, ha érzed, hogy jön, ülj gyorsan a bilire" és rá is ültettem ekkor. Ezt jó párszor eljátszottuk, és szép lassan megértette!!! Mire ősz lett, már nem volt pellus, persze éjszakára mindig ráadtam még akkor, még nyáron is. Az éjszakai szobatisztaság egy lépéssel a nappali után jön el. Rolival ugyanez volt, de mivel Ő meg májusi, vele csak a 2. szülinapja után kezdtük, amúgy is a fiúk később kezdenek el bizonyos dolgokat mint a lányok.
Bocsi, hogy ilyen óvodás szinten írtam le, de csak a segítség vezérelt benne!!!! :oops: :oops:
Nagymaminak meg mondd meg, hogy azért viszed hozzá Marcikát, hogy szeretgesse, nem azért, hogy nevelje!!!!!!!! Ezt majd Ti megteszitek helyette!!!! :lol:

Kép
Kép
lédi

Sziasztok!

Czakocza, nagyon édi volt Detti a tortával :lol:

Jutta, Dorka nagyon szép, formás baba!!!!!!!!!!

Pilla, szerintem is nyugodj meg! Biztos, hogy nem vakbél gyulladás, mert annak más tünetei is vannak, nem múlik el a fájdalom, csak erősödik. ( a hugomnak 4 éves korában volt :( ) Amit Lédi javasolt, szerintem is jó ötlet. Mi is oda mentünk, mikor elnézték a genetikai u-on a tarkóredőt, és a SOTE-ra csak 1-2 hét múlva kaptunk időpontot. Addig nem tudtunk volna várni.

Pilla, nekünk a délután is jó lenne, de ha ti akkor nem tudtok jönni, akkor ezek szerint elmarad??Mali, jöttök?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

A Prodámban kaptunk időpontot szombaton 2 órára.

Fel kéne hívnom a babamuzsikás csajt, hogy akkor hányan leszünk péntek délelőtt. Akkor ki az aki tud jönni honap de. 1/2 10-re? Ha nincs meg a 3 felnőtt-3 gyerek akkor lemondom. Köszi!
Vendég

Ennek örülök, hogy sikerült szombatra!!!! Most látom, hogy a két nagy csaj milyen egyformán tartja a fejét :lol:

Kép
Kép
lédi

Jaj Pilla, a frászt hozta rám az írásod Sacáról! Lehet, hogy csak egy "bagatell" mensis hormonális akármi, amit majd kinő, de a korábbi vesegondjai miatt egy enyhe kismedencei gyulladás is (ami akár havonta jön-megy, én csak tudom, 13 éves korom óta küszködök vele, nálam is hasonlóképp kezdődött, imádkozom, hogy ne így járjatok) mindenféle hülyeséget produkálhat! Feltétlenül vidd el normális orvoshoz sürgősen, mindegy mennyibe kerül, mert a kórházi gépezet elég lassan döcög, és az ő veséjét nem szabad kockáztatni! Tudom, hogy nem megnyugtató amit írtam, de engem mindig érzékenyen érintenek az ilyen témák, pláne ha gyerekről - na jó, kishölgyről :wink: - van szó!

Amúgy én tudok olyanról, akinek hosszú hetekig jött-ment az alhasi fájdalma, nem gondolták, hogy vakbél, aztán mégis az lett, de mire műtőasztalra került, késő lett, ottmaradt... Konkrétan a férjem nagypapájáról van szó, aki egy ilyen rutin-izé miatt ment el jóval idő előtt, 50 évesen. Nálunk ezért veszünk minden ilyen hasi izélgetést komolyan, az apósomnak és a férjemnek is kivették a vakbelét, apósomnál szintén hetekig tartott a pontos diagnózis, mert nem fájt neki túlságosan, de Lénárdnál 4 óra alatt alakultak ki a tünetek, és szinte háborúzni kellett a kórházzal, hogy hétvégén normálisan megvizsgálják - uh, labor, sebészet, stb, ráadásul nem vittünk beutalót, csak úgy beállítottunk az ügyeletre, ahonnan el akartak zavarni minket először a körzeti ügyeletre, hogy onnan vigyünk papírt. Már komolyan ott tartottam, hogy pisztolyt akartam fogni az orvosra, hogy megvizsgálja, de egy 5 másodperces :!: hastapizás után persze vitték is rögtön a műtőbe.... :evil: :evil:

Én ezért gyűlölöm szívből a magyar egészségügyet(lenkedést), és hiába vonnak le egy csomó eü hozzájárulást a havi jövedelmünkből, kénytelenek voltunk rájönni, hogy ha azt akarjuk, hogy foglalkozzanak is a problémáinkkal, akkor irány a magánrendelő, magánklinika. Ez van. Szomorú, hogy ahol elvileg mindenkinek mindenféle ellátás alapból jár, és ezért központilag akasztanak le rólunk pénzt, így kell cselekedni. A New Yorkban élő barátaink legalább tudják, milyen biztosításuk van, és az mit fedez. Ha meg azon felül akarnak valamit, azt kifizetik. De legalább megkapják az ellátást, és ha berongyolnak az ügyeletre, akkor nem hajtják el őket beutalóért...

Na, nem voltam igazán konstruktív. Bocsi, ha rádhoztam a frászt, Pilla!

Piroska, nagyon édibédi a pici, de ha lenne aktuális képed, azon már biztosan másképp néz ki... csak azt akartam ezzel mondani, hogy méééég kéééépet!!! :D :D :D

Danka, te meg vigyázz magatokra, ezt a rövid időt már bírd ki veszteg az ágyban, utána majd feküdnél, de nem fogja hagyni a pici! Aludj jó sokat előre!!! :wink:

Mi ma délután visszük Ronit ortopédushoz, kíváncsi vagyok, mit mondanak. Remélem, csak vaklárma az egész. Majd jelentkezem!

Üdv mindenkinek!
andibab

Pilla:
nincs valaki orvos ismerősöd, aki megnyugtatna, ha felhívod és elmondod neki a tüneteket? Úgy előlegbe az nagyon jó lenne. Egyébként meg szerintem próbáld meg a lánykával tisztázni, hogy pontosan hol fáj, hátha meg tudja mutatni és akkor megnézed, hogy ott mije van, meg azt is, hogy éles fájdalom vagy tompa, folyamatos vagy időnként előjön? Hátha valamivel többet meg lehetne tudni. Max. utánanézünk a neten, ha nincs orvos. Jó?
Andi:
csinálunk még képeket, teszünk majd fel :). Végül is valóban nem olyan, mint amikor megszületett, napról-napra szebb. :) Hová viszitek ortopédushoz? Az Őrsre?
Jutta:
hát én nagyon lassan épülök, kicsit hulla vagyok még most is. Tegnap este elkezdtem főzni lecsót és zöldséglevest, de a levest már a férjecském fejezte be, mert nem voltam olyan állapotban, hogy én befejezzem. Sokat fekszem, mert érzem, hogy kell. Ha egy vagy két óránál többet vagyok fent, akkor kezdek rosszul lenni, elsápadok, szürkül minden szép lassan és nincs erőm állni. Ezek szerint te is?
Csajok, én olyan béna vagyok! Tojásosat ettem és kiütötte egy picit a babót, erre ma mit eszek??? Rácsos sütit! Normális vagyok??? Utálom magam! :(
Amúgy az elektromos mellszívó nagyon jó ötlet volt, az tuti, hogy kézivel nem fejtem volna, ahogy magamat ismerem. Kipróbáltam azt is, de az én türelmemnek az ááááá.....
Na, megyek, mert vár rám a csajom :):):)
Akkora szemekkel nézelődik :):):).
Amúgy képzeljétek, már tegnap visszanyerte a születési súlyát! :) Úgyhogy ma már ki lehetett menni levegőzni öt percre, de nem tetszett neki :), az ágyikó jobb volt :)
Na, tényleg megyeK!
Szép napot mindenkinek! :)
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska valószínűleg azért vagy ilyen rosszul, mert sok vért vesztettél, ahogy írtad is.
Próbálj meg olyan kajákat enni, ami egyben vérképző is.

Helyre jössz, meglásd nem sokára :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lédi

Sziasztok!

Jutta nagyon formás baba Dorka :D és te is jól nézel ki :wink:

Pilla örülök, hogy kaptatok korábbi időpontot, igaz máshol, de legalább nem kell heteket várnotok és csak remélem mensi előtti görcsök nem más :roll:

Mégegyszer köszi mindenkinek a köszöntéseket :wink:

Piroska egyél májat az jót tesz a vérképzésnek :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Pilla, mi mennénk, ha lesz. Majd írd meg légyszi, hogy vagyubnk-e elegen. Mert potyára nem indulnánk el.
Jó, hogy kaptatok időpontot szombatra. Remélem, nem lesz semmi komoly.

Lédi, én is pont néztem, mielőtt írtad,hogy a két nagylány mennyire egyformán tartja a fejét :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ichtus: engem hívott nemrég a zeneházas Mónika, azt mondta, a délutáni csoportból is lennének ketten délelőttre, szóval szeritnem lesz zeneház. ;)
De majd Pilla mondja a frankót! :)
Vendég

Most üzent a zeneházas Mónika, hogy holnap délelőtt 1/2 10-től lesz babamuzsika. A délutáni csoportból jönnek ketten délelőttre, úgyhogy mi is ott leszünk.
A cím: Csömör, Vadkerti Zsigmond 23.
Vendég

Sziasztok!

Ma tiszta dilis volt Dani, egész nap sírt, ha letettem azért, ha felvettem, azért. Úgy gondoltam, hogy megyünk zenebölcsibe, de inkább kihagyom, mert Dani elvileg 10 körül alszik normális esetben. A mai zűrös nap után nem merem bevállalni. Bocs, lányok.

Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Köszi lányok, akkor megyünk. :D 8)

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ja, és

Jutta, lécci-lécci-lécci, rakjál fel te is újabb képeket! Olyan jó lenne látni a pöttömkédet!

Voltunk ortopédián, Dr Lengyel Zsuzsánál a Kádár utcában (a Nyugatinál). Nem került sokba, és tündéri a dokinéni, megnyugtatott, hogy semmi gond Roni csípőjével, nem kell semmi terpesztőt használnunk. Sokat legyen természetes terpesztésben háton vagy hason, és laza-bő ruhák legyenek rajta, a harisnyanacit meg a szűkebb rugikat egy időre felejtsük el. Majd 4 hónaposan vissza kell vinni egy kontrollra, de úgyis minden rendben lesz. Nagy kő esett le a szívemről, engem ugyanis piciként szíjban tartottak egy pár hónapig, mert a dokik nem tudták eldönteni, hogy szükséges-e vagy sem (nem volt még uh, és a röntgen se segített a diagnózisban), aztán arra jutottak, hogy inkább rámadják mégha felesleges is, nehogy az legyen, hogy nem hordtam, pedig kellett volna. Anyu megőrizte és megmutatta pár éve a szíjat, és rendesen elborzadtam a gondolatától annak, hogy a gyerekemet ilyesmibe kell bekötözni... brrrr.........

De azért keresek egy Dévényes gyógytornászt, több szem többet lát... :wink:

Megyek, mert követel a család!

Sziasztok!
andibab

Akkor holnap találkozunk!

Mali, sajnálom, hogy Ti nem jöttök. Na majd legközelebb. :)

Lányok! Köszönöm szépen a bíztató szavakat. Még mindig sík ideg vagyok, gondolom ez nem is fog elmúlni csak akkor, ha szombaton jó híreket kapunk az UH-on. Nagyon aggódom a csajért, a vesés háttere miatt. Adja az ég, hogy megnyugodhassak szombaton.

Tiop, még egyszer köszi a férjecskédnek és Neked is! :wink:
Vendég

Jutta, tüneményes baba a kis Dorka! Még egyszer gratula!

Henus, Nekünk egy Römer King ülésünk van, amit azért vettünk meg, mert a barátnőméknek ez a fajta ülés kibírt pár karambolt úgy, hogy a gyerekeken karcolás sem lett. 4 éve használják és csak egy huzatot kellett rajta cserélni. Már a második gyerekük koptatja.
Vendég

Sziasztok!

Piroska,
nem hiába mondják, hogy a gyerekágyas időszak 6 hét!!! :lol: Természetes, hogy nagyon gyenge vagy még, régen ilyenkor egész nap feküdtek a nők, nem véletlenül. Ilyenkor jöttek a szomszédok-rokonok, és segítettek főzni, takarítani,a mamának csak a gyerekkel volt dolga. Ezt hívták "komatál"-nak. Te meg emellett sok vért is vesztettél, velem ugyanez volt, és kb. 3-4 hét volt, mire visszajött a rendes színem, és már volt egy kis erőm is. Úgyhogy nyugi, rendeződik minden, csak adj Magadnak időt!!! Ne várd, hogy a szülés után minden azonnal olyan lesz, mint régen, sok dolog soha nem lesz olyan, sok dolog meg csak hetek-hónapok múlva. Persze vannak olyan szerencsések, akik már a szülés másnapján nem is érzik, hogy valaha szültek, de azért ez ritka.

Jutta,
a gátsebhez nem tudok hozzászólni, én már a szülés másnapján kemény széken ültem a kórházban. Eléggé fájt, de nem akartam kímélni, mert olvastam, hogy így sokkal hamarabb gyógyul, mintha kímélném. És így is lett, kb. 1 hétig fájt, majd a 2. héten napról napra jobb lett, egyre több mozdulatot tudtam tenni, a hét végén már teljesen elmúlt a fájdalom, mintha sosem vágtak volna. Nekem 5 öltésem volt kívül, 3 belül.

Andibab,
örülök, hogy Ronival nincs semmi gond!!! :D

Pilla,
jaj, de jó, hogy kaptatok időpontot szombatra!!!! Annyira szégyellem magam, mert az én dokim is a Mátyásföld Klinikán dolgozik, és mégsem jutott az eszembe, hogy oda is mehetnétek!!! :oops: :oops: :oops: Annyira örülök, hogy Lédinek az eszébe jutott!!!!

Lédi,
Neked is köszi, hogy leírtad a tapasztalatod!!! Nem is volt óvodás a leírás! :lol:

Verna,
majd lécci mondd el, mi volt holnap Lolóval!!!!

Jutta,
jaj, akármennyire is el vagytok foglalva, CSINÁLJATOK FOTÓKAT!!!!! Ez az időszak iszonyat hamar elmegy, és megismételhetetlen, napról-napra változnak a Babák (Ti talán észre sem veszitek), és később nagyon fogjátok bánni, hogy nem csináltatok képeket!!!! Majd később feltöltitek a gépre, de ne hagyjátok ki ezt az időszakot!!!!!!!!!!!

A kis betegeknek jobbulást!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Andibab, de jó, hogy Ronival minden rendben. :wink:

Nircee, ugyan már! Emiatt eszedbe se jusson szégyellni magadat. Én oda jártam 4D-s UH-ra és mégsem jutott eszembe.
Még egyszer köszi, Lédi! :wink:
Vendég

Pilla, már egy csomó mindenki ezeket az üléseket ajánlotta. :wink: Vagy még a Concord. :roll:

Andi, tök jó, hogy nincs gond Ronival. Az unokahugom is szíjban volt sokáig, és képzeld, már a szíjban állt a kiságyban, és fürcsi után annyira sírt, amikor a szíj következett az öltözésben. Nagyon sajnáltam. :cry: :cry:

thenus

Pilla, remélem minden rendben van Sárával és "csak" a mensi miatt görcsölgetett. Mindenesetre jól teszitek, hogy nem vártok vele 1-2 hetet!!

Jutta, gyönyörűséges a kislányod! Nagyon kis formás! És igaza van Nircee-nek, iszonyat hamar elmegy ez az időszak, MEG KELL ÖRÖKÍTENI! Tegnap épp videózni akartuk a Márkot, és le akartunk törtölni egy kazettát, amit már letöltöttünk, de előtte belenéztünk, nehogy olyat törtöljünk, ami még nincs letöltve.. És majd sírva fakadtam, látva Márkot a születése után pár órával.. épp csak ébredezett.. olyan angyal volt.. Szóval a fénykép ugyan ez a kategória!

Dettinek nagyon boldog szülinapot!

Nircee, Marcika még mindig nem gyógyult meg?

Piroska, a máj, szilva, paradicsom magas vastartalmúak! De tuti írt fel neked is vastablettát Szentágotai.. nekem erre nagyon figyelt, mert amúgy is elég vérszegény vagyok, úgyhogy szülés után is szedtem. Tőled is várjuk a további képeket Didriről.

Andi! Örülök, hogy Roni rendben van!

Manó, Levi komoly fiatalember lett :)

Képzeljétek! Ma voltam suliban, párom anyukája vigyázott Márkra,erre beállított a védőnő, pedig már legalább 3-4 hónapja nem volt látogatóban.. De megdícsérte Márk nődögélő haját, hogy milyen nyugis baba ( :shock: ). Kérdezte forgolódik-e már, mondta a nagyi, hogy 2-3-szor sikerült átfordulnia, de nem ez a kedvenc időtöltése.. (azt már nem is merte mondani, hogy azóta viszont egyedül ül :oops: )

Ja, tegnap pedig voltunk kardiológián a Rókusban egy nagyon édes doktor bácsinál, és hála istennek minden rendben van. A pitvarok közti rés még nem nőtt be teljesen, de nem okoz semmilyen problémát. Kórház után pedig elvittük Márkot a párom munkahelyére megmutatni. Hát amíg ott voltunk, megállt az élet az irodában :lol: Szegény Márk nem tudta hova kapni a fejét, annyi idegen ember állt körül, de remekül tűrte a megpróbáltatásokat. 8) :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Henus,
nekünk Concord Ultimax van, én imádom, és nem mellesleg az is nagyon biztonságos. 0-18kg kategória, mindkét irányba beköthető, menettel háttal szinte fekvő, menetirányba pihenő pozícióba dönthető, ami már majdnem fekvő, de a rendes ülés sem teljesen függőleges, így nagyon kényelmes. A fejtámla magassága állíthatóa, ami egy vállasabb gyereknél különösen fontos. Marci az első perctől imádja!

Szantre,
Marcika már egész jól van, de sajna még köhög, most szakad fel a tüdejéből a trutyi. Az orra már majdnem teljesen tiszta, már alig kellett szippantani. A kedve szerencsére szuper jó, és az éjszakákat is ismét végigalussza, de azért még éjjel is hallom, ahogy köhög. Kap erre gyógyszert, úgyhogy remélem, hamar meggyógyul!
Örülök, hogy Márk állapota ilyen szépen javul!!!!

Kép
Kép
nircee

Pilla szívesen, ha tudok segítek :lol: Tudod, a gyógyszert sem szokás megköszönni :lol: :lol:
Nircee ne hülyéskedj, hogy nem jutott eszedbe! Azért vagyunk ennyien, valamelyikünknek csak eszébe jut, és ez a lényeg!
Andibab ezt akkor megúsztátok, szerencsére :wink:

Kép
Kép
lédi

Nircee:
Tényleg van olyan ismerősöm, aki jól elvolt szülés után, nem érti, én miért vagyok ilyen gyenge???
Szantre:
akkor jó, mert én szilvát és paradicsomot nagggyon sokat eszem, akkor ez jó hír. Meg a hipp-es vasat is iszom. Nem írt fel nekem vasat a doki, mert nem voltam vészesen vérszegény, mivel akkor is ettem a Hipp-es vasat.
Nem tudom, mi lehet, de kicsit nyűgös a Didri. Ja, most jut eszembe, a védőnő mondta, hogy a hidegfrontot nagyon nehezen viselik. Akkor lehet, hogy ez a baj? Nem vészes, csak nyűglődik.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?