Dettikének boldog szülinapot! Igazi kishölgy már!
Nircee,
hagyd a francba a bilizés témát, de most komolyan!!! A mi generációnknál csak azért voltak a gyerekek 1 éves kor körül bilizősek, mert erőltették, szó szerint IDOMÍTOTTÁK a gyerekeket, mint a cirkuszi állatokat. A mi szüleink ezért nem is értik, hogy az unoka miért nem ücsörög a bilikéjén....
Mivel manapság már jobban fel vannak térképezve az emberi idegrendszer dolgai, mint 30 évvel ezelőtt, rájöttek a szakemberek, hogy 2 éves kor előtt nem alakulnak még ki azok az idegrendszeri kapcsolatok egy kisgyerekben, amik ahhoz kellenek, hogy normális módon és éretten, tudatosan ürítsen. Én pl. abszolút letojtam a pelenka-vagy-bili témát, Bogi most múlt 2, és csak az utóbbi 2 hónapban érdeklődik komolyabban a téma iránt. Rá akar ülni a wc-re, szól, ha gond van a pelussal (kaka van, vagy ha már sok benne a pisi azt észleli) de egyelőre csak a "produktum" megjelenése után. Amikor levetkőztetjük fürdés előtt, meg szoktuk tőle kérdezni, hogy akar-e wc-re menni, és ha igen, akkor ráül. Aztán vagy lesz valami, vagy nem. Ha igen, akkor nagyon örülünk neki, de ennyi! Én az összes nagyszülővel, meg a rokonsággal közöltem, amikor egyesek felhozták a témát, hogy kettéharapok mindenkit, aki ezzel kapcsolatban megjegyzéseket tesz, vagy kéretlenül tanácsokat oszt.
Majd ha oviba megy, addigra szobatiszta lesz, hiszen már elindult a folyamat a maga természetes módján, nem akarom siettetni, nehogy rossz dolgok rögződjenek a gyerekben. Én maximálisan megbízom a kiscsajban, szerintem Te se aggódj Marci ilyen dolgai miatt még. Érettségizni már garantáltan nem pelusban fog!
Fú, ma elköltöttem egy kalap pénzt, muszáj volt egy új autósülést venni Boginak, mert az övébe át kell költöztetni Ronit. A mi kis drága picurinknak ugyanis kicsi/rövid a 0-9 kilós hordozó! A fejszűkítő betétet már akkor sem tudtam beletenni, amikor a kórházból jöttünk haza, de a hétvégén észrevettem, hogy hiába fűztem a magasabban lévő lyukba az övet, az így is Roni lapockájának a közepéről indul ki, és úgy jön előre. Kicsit kényelmetlen, meg veszélyes is. Szóval új beszerzés, persze mostmár a nagylány is beleszólt, hogy milyen színű legyen... Otthagytam a boltban 30ezret, de szerencsére akciós volt az ülés 38-ról leárazva
, igaz, az eladócsaj egyfolytában azt szajkózta, hogy ez nincs olyan jó, mint a másik kettő amit nézegettünk, képtelen volt felfogni, hogy nincs most röpke 60, illetve 79ezer pénzem rá. Ja, és azok is akciósak voltak...
(Azért csak 3 fajtából tudtunk választani, mert übergagyit nem akartam venni 18ezerért, illetve nekem fontos, hogy az ülésnek is legyen biztonsági öve, nem az autó övével akarom bekötni a gyereket, plusz a háttámla magassága is lényeges az én colos csajom számára. Ja, és a szervízháttér sem elhanyagolandó!) Már azt hittem egyébként, hogy nem fogok kapni sehol olyat, ami jó méretű, de a KenguruGold-os üzletben az Árkádban találtunk. (tanács: a gyereket rendesen bele kell próbálni az ülésekbe, mindegy, mennyire vágja a pofákat az eladó) Hála az égnek, Bogi jelenlegi ülése nagyon jól fektethető ha háttal van bekötve, sőt még fejszűkítője is van, amit persze a nagylánnyal már nem használtunk, remélem Roni 2 éves koráig tudja majd használni, nem akarok itthon autósülés-lerakatot nyitni. Így holnap nagy szereléseknek néz elébe Apa.
És így egy jó darabig négyszemélyessé válik az autó... Ha jön a harmadik csöpp, majd veszünk egy buszt!