Új privát üzeneted érkezett!

Pilla!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ez kinek a hasa?????? :roll: :lol: :lol: :lol:

Katica!
Nagyon szívesen máskor is!tök jók a képek amiket csináltál!!!!! :wink: :D

Piroska!
Nekem a mai napig cicin alszik el Zsani,és úgy kell kivenni a bimbót a szájából,mert állmában is cicizik!!!!! :wink: :D Én nagyon szeretem ezt csinálni,és addig fogom ciciztetni amíg neki kell! :wink:

Megkaptuk a Sütifaló kincsesbödönt!Nagyon jó játék,majd készítek felvételt róla!!!! :wink: Érdemes megvenni a babóknak!!!Magyarúl beszél,számól,mondja a formákat és énekel!Nagyon jó! :!: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla: ma megint vicces kedvedben vagy! :)

Hú, csajok, voltam masszázson, nagyon jó volt!!! Iszonyúan fáj a hátam meg a csípőm, a gerinctorna is csak időlegesen segít. A masszőr mondta, hogy a csípő fájdalma tipikus kisgyerekes probléma, nem szabad hajolgatni a gyerekhez (inkább guggolni kell).
Lolo még a nagyszülőknél, úgyhogy hawaii van. :)

A fülpiszkálásra akartam írni, hogy Lolo is csinálja már nagyon régóta, de semmi baja a fülének (viszont addig tutira nem kap fülbevalót, amíg ezt csinálja ;) ).

Pénteki zeneházat légyszi szervezzétek össze, mert ha mi nem is megyünk, attól még ti menjetek! :)

Egyébként lehet, hogy amúgy se mennénk, mert Lolo elég taknyos, az úszást is kihagyjuk (megint). :(

Tejcsifolyás: addig örüljetek, amíg folyik!!! Én Nircee-től kaptam tejgyűjtő kagylót (amit ezúton is köszi! :) ), és amíg dőlt a tej, azzal fel tudtam fogni. De aztán már nem dőlt, sőt... :( Épphogy elég volt.

Látjátok, ilyen az élet: az elején az a baj, hogy sok a tej, utána az, hogy kevés, most meg megint az a bajom, hogy van tejem, de már nem kell a csajszinak - szóval feszül rendesen. Na mindegy, majd csak elapad...
Vendég

Egy napon így szólt Éva az Istenhez:

- Istenem, gondban vagyok...

- Mi a hézag, Éva?

- Istenem, tudom, hogy megteremtetted és nekem adtad e gyönyörű kertet, eme csodás állatseregletet, meg azt a mocskos kígyót is, de ennek ellenére nem vagyok boldog.

- Miért, Éva? - szól a hang fentről.

- Istenem, egyedül vagyok, és elegem van az almából.

- Ebben az esetben Éva, tudok egy megoldást. Megteremtem Neked a Férfit.

- Mi az a Férfi ???

- E teremtmény tökéletlen, sok hibával. Hazudni fog és csalni, hiú lesz és dicsekvő. De azért nagyobb és erősebb lesz nálad, így örömmel fog vadászni és ölni. Viccesen fog ugyan kinézni, ha izgalomba jön, na de mivel panaszkodsz, úgy fogom megalkotni, hogy kielégítse testi szükségleteidet. Igaz, kissé bolondos lesz és olyan felesleges dolgokkal fog foglalkozni, mint a birkózás és a foci. Nem lesz egy briliáns elme, úgyhogy szüksége lesz a tanácsaidra, hogy helyes irányba tereld a gondolatait.

- Szuper! - mondta Éva, és ironikusan felhúzta szemöldökét. - És hol itt a gubanc, Istenem?

- Egy feltétellel kapod csak meg!!!

- Éspedig?

- Ahogy már mondtam, a Férfi beképzelt lesz, arrogáns és léha. Tehát el kell hitetned vele, hogy Őt teremtettem először. Ne feledd, hogy ez a mi titkunk lesz: tudod, maradjon köztünk, Nők között ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
andibab

Sziasztok!

Megjöttünk az oviból, Bencének nagyon tetszett, hogy bicajjal mentem érte :D nem szoktam, de nem otthonról mentem érte, hanem sajna egy temetésről :cry: a szomszéd bácsi halt meg :cry: :cry: nagyon megrázott, kedveltük nagyon :cry:

Na de szebb dolgokról írogassunk :wink: :wink: :wink:

Jutta sajnálom a pocakfájást, tudom mit érzel, én 3 hónapig csináltam a Bencével végig, mindent, de mindent kipróbáltunk és semmi nem használt csak az idő, volt, hogy már sírva vittem az apjának csináljon már vele valamit, mert már kivagyok :( :( aztán ahogy betöltötte a 12 hetet mint amit elvágtak, azóte se fájt a hasa :P :P ezek után Dettinél már felkészűltem mindenre, de nem kellett, nem volt hasfájós :lol:
próbáld meg, hogy melegítessz egy pelust a fűtőtesten és rárakod a pocijára, az néha segített a Bencénél :?

Pilla nagyon jó kedvedben vagy, hogy ilyeneket teszel fel, jókat szoktam rajta rötyögni :D

Piroska örüljetek a sok tejcsinek, fagyaszd le, jó lesz az mikor már kevesebb lesz :wink:

szüretis képek:
Bence Andikával (csopistársa) + Detti

Kép

csoportkép a többi ovistársakkal
Kép

tánc Jankával
Kép

lovak, lovasok, lovasszekerek
Kép
Kép Kép
Kép

már csak a táncos videókkal vagyok adós :)

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Milyen hangulatos egy ilyen szüreti mulatság. Múltkor itt a csömöri is jó volt.
Édesek a picurik ahogy táncolnak!

Tiop, nemtom kinek a hasa... :lol:

Én régebben scrapbook-ot csináltam, de sajna már nincs rá időm. Mondjuk nem azt a hagyományos beragasztóst, hanem van rá egy program, amivel elkészíted a lapokat és utána elő lehet hivatni. Viszont szoktam készíteni különböző alkalmakra 1-1 darabot és előhivatom.

Kép Ez apu szülinapjára készült
Vendég

Megtalálták Dominikot...

Bodnár Zsolt alezredes, a kisfiú ügyében nyomozó csoport vezetője szerint a kisfiú édesanyja múlt hét pénteken tört meg, és árulta el, hogy nem igaz a margitszigetes történet, hanem kutyák tépték szét a gyereket. A kisfiú ugyanis kiment a házból, és a család által tartott kutyák közé keveredett, az udvaron, amelyek szétmarcangolták.

A szülők azonban úgy döntöttek, hogy nem jelentik az esetet. Az anya és az apa közösen, talicskával vitték ki a halott gyereket a falu határába, és ásták el. A rendőrség péntek óta kutat a család otthona környékén, az édesanya ugyanis nem tudta pontosan megmondani, hol rejtették el a holttestet. A nyomozóknak keddre sikerült rávenni az édesapát, hogy működjön együtt velük.

A maradványokat a rendőrség kórbonctani vizsgálatra szállította, holnapra várják az eredményt. Azt nem tudni pontosan, hogy hány állat támadt rá a gyerekre. Az egyik kutyát - egy fajtáját tetkintve feltehetően pitbullt - már pénteken elhozták a rendőrök a családtól, az állatot fogazonosítás céljából vizsgálják.

A rendőrség szerint sem az apa, sem az anya nem tudott racionális magyarázatot adni, hogy mitől ijedtek meg és miért nem jelentették az esetet. Ez feltehetően összefüggött azzal, hogy az apa ellen körözés volt érvényben.

Az ilyen "szülőkkel" inkább nem is írom le, hogy mit csinálnék... :evil:
Vendég

Mindig elfelejtem Piroska tünemény kis manócskád van, megnéztem a képeket, használj ki vele minden pillanatot, mert majd te is csak azt veszed észre, hogy már 1 évesek vagytok, komolyan mondom, mintha csak egy hete szültem volna és tessék holnap egy éves a lányzóm :D gyorsan elrepűl ez a korszak és nem lehet visszahozni :(

Pilla az ilyen emberek engem is nagyon dühítenek :twisted: soha nem hagytam kint egyiket sem egyedül a kutyákkal, mert nem tudhatom, hogy reagál a kutya a gyerek közeledésére, vagy éppen meghúzza a fülét, stb. igaz nevelés kérdése is, de akkor sem

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!
Pilla!
Uram atyám,mik vannak!Szavak nincsenek erre!!!!Én a szülőket is a kutyáknak adnám!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Milyen szülő az ilyen,hogy ezt a szörnyű dolgot véghez vitte??????????? :twisted: :evil: :evil: :cry: :cry:
a Progi érdekelne engem is!!!!!!!Kérhetem???????? :wink: :?: :oops:

Czakoca!
Nagyon jók a képek!Megnéztem a videókat is,édesek ahogy táncolnak a kicsik!!!Jó egy ilyen szüreti mulatság!!! :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok csajok!

Módostok, lehet, hogy a poci is fáj - mintha ma már kevésbé... DE nem tud elaludni Dorka...

Mai menet:
Hajnal 2 etetés... fél 3-tól fél 5-ig prúbáltuk altani, ahnyszor letettük felsírt, konkrétan lilára sírta magát... :lol:
Nagy alvás fél 9-ig....
Etetés, altatás - semmi... majd fél 11 etetés és vhogy elaludt 11-kor...
Ekkor 2-ig alukált...
2-től etetés, altatgatés, etetés, altatgatás, etetés... és kb 7-kor aludt el...

Most olvastam szakirodalmat, hogy nem szabad ölben elaltatni stb... és hogy meg kell tanítani egyedül elaludni, de hogyan?????

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, Laura a mai napig nem alszik el egyedül, esetleg akkor, ha bealszik az esti tápszerén. Különben vagy a mellkasomon, vagy az ölemben, vagy mellettem az ágyon szunnyad el. Amikor pici volt ringattuk az utazóágyba, vagy a babakocsiba... :oops:

Sárát az első naptól kezdve csak beraktam az ágyba és aludt...
Vendég

Lányok köszönöm az ajándék tanácsokat. Most találtam Neki egy számítógép asztalt, ami jó lesz az új szobájába, meg majd veszek mellé pár nőcis polót, körömlakkot, stb.

Tiop, ezt a programot egy nagyon kedves barátom telepített fel a gépemre és a lemezt el is vitte, de a nevét meg tudom írni. 2 van, mindkettő nagyon jó. Az egyik a Wondershare Photo Collage Studio, a másik a Wondershare Scrapbook Studio. Ezen az oldalon megtalálod a demojukat: http://www.wondershare.com/

Megyek fürdetni, aztán kezdődnek az aktuális sorozataim! :oops:

Jó éjszakát Mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!
Jutta!
Zsani nekem álltalában cicin alszik el 95%-ban!Volt már,hogy mellettem az ágyban elaludt(pörgések közepette) :lol: :lol: Aztán szépen beteszem őt a kiságyában és alszik tovább! :wink:

Zsani és a sütifaló kincsesbödön!

http://www.videoplayer.hu/videos/play/102498
Csak fényképezővel vettem fel!!!!Azért ilyen a minősége!!!! :!:

Szép estét és szép állmokat minden babának és mamának!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla!
Ezer hála!!!!!!!Apa már tudni fogja mit kell tenni!!!!! :lol: :lol: :wink: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

tiop Nem az a baj, hogy cicin alszik el, hanem az, hogy ha kiveszem a szájából, azonnal felébred: ordít és sír. Így egész éjjel és egész nap a szájában kell legyen a cicim. :?

Ez így normális?

Lányok: Így, hogy ösze-vissza szopik, honnan tudjam, hogy elég-e a tejem? Fejni se' sok időm van, a korábban említett okból kifolyólag...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Dominik ügyet én is olvastam, nagyon durva... és most volt a fókuszban, hogy 9 évet vártak rá...
Nyilván tehetnek a tragédiáról, hiszen egy kétéves gyereket nem hagy az ember az udvaron egyedül... de ha még meg is történt, hogy volt képes ezek után hazudozni az "anya", csak hogy a férjét védje...
A férjem is teljesen kiakadt, azt vettem észre, amióta gyereke van, teljesen kikészítik a gyerekeket ért tragédiák...

Egyébként szerintem sem kell ragaszkodni az egyedül alváshoz... Lolo se alszik el egyedül, melléfekszem, úgy altatom (vagy nappal a babakocsiban). Volt egy rövid időszak, amikor elaludt egyedül, de most már felpörög, ha otthagyom a kiságyban, és 2 percen belül már állva találom...
Vendég

Sziasztok!

Hű, már megint mennyit írtatok, biztos ki fogok hagyni valakit! Ezer bocs érte, de ma nagyon lukas a fejem.

Pimpoka,
LELLÉNEK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!
Sajnálom a rizsfeljújtat, ilyenkor én úgy ki tudok borulni!!!!

Czakoca,
ez a szüreti mulatság tényleg szuper!!!! Kár, hogy máshol nincs ilyen a piciknek!!! :cry:

Piroska,
az első 4-6 hét bizony erről szól! Most már érted, miért mondtuk, hogy az elején örülsz, ha tudsz enni valamit, és esetleg még az este előtt sikerül átöltöznöd rendes ruhába??? :lol: Rohadt nehéz, mert kb 20 órában a Babával kell foglalkozni, hiába mondják, hogy szinte egész nap alszik. Naná.... Alszik, majd hosszasan eszik, majd büfiztetni kell, esetleg 2 evés között is tisztába rakni, aztán ha alszik fejni kell, sterilizálni, mosni, vasalni (ha mást nem, babaruhát), stb.... De tényleg ez a legszebb időszak, minden nehézségével!!!! Mert aztán nagyon hirtelen vége lesz, utána persze más miatt nagyon jó, de azok a szakaszok már tovább tartanak. Neked nagy szerencséd, hogy a Férjed ott lehet Veled, nálunk ugyanez a szitu, és rengeteg segítséget jelent!!! Egyedül sokkal nehezebb, bár én manapság már élvezem, ha kicsit egyedül maradok Marcival, és azt csinálok, amit csak akarok. :lol:

Tiop,
ez a videó eszméletlen!!! :lol: :lol: :lol:

Pilla,
már akartam mondani, hogy nagyon tetszik a vonalzód!!!
Péntek? Nekünk még bizonytalan, mert Marci még nem gyógyult meg, egyre több cucc jön az orrából, nem merem még sehova sem vinni, de lehet, hogy addigra már meggyógyul. Többiek? Zenebölcsi?

Giga,
hát, tényleg kímáld magad a hajolgatástól!!! Marci ugyanezt csinája, de mi kint nem sétáltatjuk, csak a kocsiban toljuk. Pont emiatt, hogy a derekam ne szakadjon le. Majd sétál 1 hónap múlva, ha már bent is tud egyedül járni.

Andibab,
jaj, de bosszantó ez a fordítás dolog!!!! És mikre van Neked időd 2 gyerkőc mellett?!? Én is fordítottam régen, de el nem merném most kezdeni, pedig Marci igazán jó gyerek. Nálunk a számítógép el van kerítve, Marci nem jöhet ebbe a helyiségbe. A szobája ajtajában van a rács, onnan meg idelát, mert kb. 2 méterre van tőle a gép. Pont emiatt, mert annyi vezeték van itt, ráadásul a gépet is egy másodperc alatt taccsra vághatja. Az meg nálam iszonyat nagy bűn,a gép szent!!!! Persze az áramütéstől jobban féltem!!!!

Pilla,
nem semmik ezek a viccek/képek!!! :lol: :lol: :lol:

Danka,
hát, szerintem meg a babáért nagyon sok mindent ki kell bírni!!! Én sem jókedvemben feküdtem, de nem kockáztattam volna egy koraszülést!!!!! Azért ezt gondold át!!!! Igenis aludj, amennyit csak tudsz, mert később nem fogsz tudni, ez közhely, de igaz!!!! Emiatt ne izgulj, inkább használd ki a lehetőséget!!!!!!!!! És NE MARADJ EGYEDÜL!!!!!!! Csak gondold át, mi lenne, ha - ne adj'Isten!!! - megindulna a szülés idő előtt, mit csinálnál??? A taxisok nem jönnek ki terhes nőhöz, ezt már egyszer kiveséztük!!!! A mentők is jó sokára jönnének, és ilyenkor meg minden másodperc számít!!!! Kívánom, hogy erre sose kerüljön sor, de ilyenkor minden eshetőségre fel kell készülni, mert most a Babád egészsége és az élete forog kockán!!! Ez most nema kívánságműsorok ideje, és igenis muszáj Magad önfegyelmezni, most már Te nem számítasz, csak a Babád!!! Úgyhogy én a helyedben nem linkeskednék, hanem igenis feküdnék, amennyit csak bírok!!! Bár nagyok a túlélési esélyei egy 33-34. héten született babának, de az egészségkárosodás még mindig elég gyakori (agyvérzés, oxigénhiány, kicsi súly, fejletlen tüdő stb). NE KOCKÁZTASS, CSAK MERT NEM AKARSZ ANNYIT FEKÜDNI!!!!!!!!!!

Andibab,
jó ez az Istenes sztori! :lol:

Dominik története,
hát, tudjátok, ilyenkor azon gondolkozom, hogy itt annyian lobbiznak, hogy a melegek ne fogadhassanak örökbe gyerekeket. (nekem egyébként nem egy meleg ismerősöm van, és tök normális emberek, ahhoz meg, hogy ki kivel bújik ágyba, szerintem senkinek semmi köze- de ez az én véleményem, erről NE nyissunk vitát!!!) No mármost, szerintem egy normális meleg párnál lehet, hgy ezerszer job bhelye van egy gyereknek, mint árvaházban, vagy ilyen "szülőknél". Ezek nem szülők, ezek vadállatok!!! Ilyet tenni!!!! Ez a hetero pár mennyivel volt jobb szülő, mint mondjuk Terry Black????? Aki még azt is vállalta, hogy Danikáért, és később a kislányért visszaműtteti magát, és a hétköznapokban férfiként fog viselkedni???? Hozzáteszem, én nem szeretem Terry Black-et, és most itt nem is a melegek mellett akarok kardoskodni, csak az anomáliára hívnám fel a figyelmet. Hány ilyen eset történik meg évente???? Aztán ost ott van a kis angol Madeleine története. A szülei rendszeresen nyugtatózták a gyerekeket, mert sokat sírtak!!!! Úristen, hova jutott ez a világ?????

Kép
Kép
nircee

Tiop, nagyon aranyos Zsani, ahogy keresi a sütik helyét és csak azon az egy lyukon akarja az összeset bedobni. Lelle is szeretni a formabedobóját, leginkább rázni :D

Azt mondták, hogy ehető a rizskoch... :)

Nah, frankó, a férjemnek ínhüvelygyulladása van. Informatikus betegség, de szegény semmihez nem tud még hozzáérni sem. Lett plussz egy gyerekem akit öltöztetni, ellátni kell :D. De legalább a héten itthon lesz, így tudok ablakot tisztítani...

Az édeskömény nagy mennyiségben valóban okozhat hasfájást, éppen ezért nem kell neki sokat adni. De valóban kell min. 2-4 napig tesztelni a szereket!

Pilla, jókat küldtél, nevettem elég nagyot!

Jutta, altaltásban nem tudom, hogy hogy kell csinálni, nálunk csakis a kiságyban alszik elejétől fogva. Kajcsizott ágyba be. Nagyon jól tudja, hogy ha a kiságyába teszem, ott csak alvás van. Ezért nincs nagy hiszti, hasravágja magát és alszik, ha nem akkor elaltatja magát(dúdol), nyilván egy újszülöttel ez más, én a kiságyhoz szoktatnám. Az oldalán próbáld altatni, ha a hátán van a kis keze nem ér le mindíg a matracra és ahogy megmozdul felkel, nálunk volt ilyen. Ha az oldalára teszed, támaszd meg a hátát egy bölcsőpárnával, vagy egy felcsavart kispléddel.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Ja, az "itt" alatt nem a fórumot, hanem az országot/világot értettem!!! :oops:

Kép
Kép
nircee

Néha a szakirodalom mondja a legnagyobb hülyeségeket. :evil: Miért kell elvárni egy ilyen védtelen kis picurtól, hogy egyedül magányosan aludjon el??? Azért vagyunk, hogy hozzánk bújhasson!!! Mikor akarjuk majd, hogy hozzánk bújjanak? 15 évesen??? Akkor már nem fog akarni...
Itt szinte mindannyian úgy altatjuk a csemetéinket, hogy melléfekszünk, vagy ciciznek. És mi ebben a rossz??? Az, hogy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb??? Áhhh.... :evil: :evil: :evil:
(Ez azokra vonatkozik aki igényli, mert vannak babák akik elalszanak maguktól, de ezt nem szabad kényszeríteni!!!)

Piroska, ne gondolkozz azon, hogy elég e a tej. Elég, hát, ha folyton cicizik!!! Mért ne lenne az??? Itt vannak néhányan akik tudnának mesélni, milyen az amikor éhes még a babó. Nem bubikázik nyugiban a cicin, hanem éhesen üvölt, és követeli a kaját. Ráadásul folyik világnak a tejcsi,d persze, hogy elég!!!
Sokan itt rontják el, hogy elkezdenek aggódni, majd gyorsan tápit adni, mert biztos éhes, azért van mindig cicin. (közben meg a közelség, és a konfortszopi miatt). Nyugi!!! :wink: :D

Verna, nekem olyan szinten fája hátam meg a derekam, főleg este, hogy, csak nyögök. De az a baj,hogy egy csomószor nekiindultam a masszírnak, és meghalok, ha hozzám érnek. Nem birom elviselni. Azért járok tök ritkán kozmetikába is, mert valahogy idegesít, hogy fogdosnak. :oops: Tudom, hogy ez akkora hülyeség!! :oops:

Andi, jó a vicc :wink: :D
Pilla, látom te elemedben vagy ma is! :lol:

Tiop, a francba, nekünk még nem érkezett meg a sütifaló bödön, pedig a múlt héten megrendeltem! Ti hol vettétek?? Amúgy most hogy látom, milyen, örülök, hogy megrendeltem :wink: :D

Jah a Dominik ügy: Mikor a nyáron nagy hír volt, hogy eltűnt a kisgyerek, és hogy milyen az apuka, a párom ennyit mondott: Fogadjunk, hogy a kutyák széttépték a gyereket, a szülők meg elásták, hogy védjék, az amúgy is körözött apát???
Beajánlom, az ORFK-hoz! :wink:
De bár ne lett volna igaza!!! :(

thenus

Sziasztok!

Jutta, Henus megelőzött, én is ugyan ezeket akartam írni elalvás, meg "elég e a tejcsi"ügyben. Még egyszer nem írom akkor le :wink:

Pilla, nem semmi az tetkós kép :shock: :lol:

Pimpoka, BOLDOG NÉVNAPOT LELLÉNEK!!!

Nagyon sajnálom ezt a kisgyereket. Nem is ragozom, egy véleményen vagyok veletek :cry: :cry:

Giga, bent gondoltam a kapaszkodva járást, ahogy te is írtad. Kint az udvaron Sára négykézlábazik(mindig jól felöltöztetem alulról, fel ne fázzon), vagy kerítés mellett sétál. Vagy a babakocsiba kapaszkodik, és azt tolja. Szerintem is ráér Lili az udvaron/utcán sétálni, ha magától megy. Vagy próbáld ki, hogy a babakocsit fogja/tolja.

Piroska, a te kérdésedre is tökéletesen válaszolt Henus, nem is ragozom. Csak még annyit, hogy Sára nekem is cicin alszik el a mai napig is. Ha nem várok elég időt, és úgy akarom a szájából kivenni, akkor ő is felkel, sír, keresi a cicit. Meg kell várnom, míg mélyebben elalszik, akkor sokszor ő maga elengedi, vagy ha nem, akkor könnyedén ki tudom venni a szájából. Utána már a kiságyába tudom vinni. Az meg, hogy a te kis újszülött picúrkád egész nap cicizne, teljesen természetes. A közelségedre, melegedre, szagodra vágyik. Bújjatok össze minél több időt, és élvezd, hogy van segítséged, semmi mással ne törődj most, csak Diával. (meg az evéssel, ivással!)(Mégis ragoztam :oops: bocs)

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Nircee:
hát igen, tudom én, de enni most is eszem, na azt ne tudjátok meg, hogy! :) Fekve, szoptatás közben, a nyakam kitekerve, áááá....
De ha nem eszek eleget, akkor nem fogok felépülni.
Én nem hallottam Dominik történetét, de most nem is szeretném, annyira féltem ezt a kis drágát, hogy most nem bírom az ilyen történeteket. A melegekkel kapcsolatban én nem értek egyet, hogy fogadjanak örökbe, de ha jól nevelik, akkor valóban jobb helyen van a babó, mint egy olyan családnál, akik NYUGTATÓZÁÁÁK????? Ez teljesen hihetetlen számomra. Engem is idegesít, ha sokat sír, dehát most mit csináljak, nem tudja elmondani, mi baja, csak sírni tud. Azért próbálom enyhíteni a szenvedését! Jajj, olyan hihetetlen, olyan édesek ezek a kis csöppségek, hogy lehet velük szívtelen valaki???

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ichtus:
én nem tudom kivenni a szájából a cicit. De most új felállás van: éjjel nem tudtam szoptatni, annyira aludt! :) Le kellett fejnem, mert úgy éreztem, hogy eléggé tele van a cicim. De csak 60 jött le, az nem kevés???? Egy ciciből nem kellene több lejöjjön szerintetek?
Piroska

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Boldog születésnapot Bettinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok,Jó reggelt mindenkinek!
Czakoca!
NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK BERNADETTNEK!!!!!!
Kép
Kép

Henus!
Én nem rendeltem a Bödönt hanem a PAMPERS-nek volt hűség akciója!Összekellett gyűjteni a vonalkodokat és kiválasztani,hogy melyik ajándékot szeretnénk! :D :wink:

Pimpo!
Zsaninak van egy másik formabedobós játéka az is FP-os az a zenélő csiga-biga!!!abba már nagyon szépen beleteszi mindenhova a formákat!ez a Bödön most új neki,és még nincsen annyira bejáratva sem!(nagyon nehéz még nekem is beletenni a formákat) :? :( gondolom majd bejáródik a helyük a sütiknek és akkor könnyebb lessz betenni őket! :roll: :wink: :)

Piroska!
Mikor nekem ilyen picik voltak a gyerkőcök akkor cicin aludtak ell,de volt,hogy nekem is felkeltek ha kivettem a szájukból a cicit!Olyankor a vállamra vedtem őket és picikét ringattam (jót büfiztek is és mélyen el is aludtak!)De olyan is volt,hogy a mellkasomon alludtak el és én is velük !!!!!!! :lol: :lol: Ne izgúlj ez a pár hét nagyon hamar eltelik(sajnos)a babód is ráfog jönni,hogy ha nem vagy vele akkor sem hagytad magára,csak hát más dolgod is van!Egyszerűen megfogja szokni a "kinti"helyzetet és könnyebb lessz minden!Most csakis vele törödj,hiszen olyan nagyon vártad őt!!!!Nekem nagyon jó volt,hogy szülés után 2 hétig Apa ithon volt! :!: Sokat beszélj a babához,simogazsd,mond neki,hogy szereted és meglátod napról-napra több mindenre lessz időd!De akárhányszór szólít(most)egyből kell ugrani!aztán majd később 2-3-4 hónap múlva ez úgy is megváltozik!Akkor már türelmesebbnek kell lennie a picinek!!!!Most még minden perced az ővé!!!(nem tudod elkényeztetni,nyugi!)Azt majd csak a 4.hónap után !Akkor már kezdenek rafinálkodni!!!! :wink: a fejés,pedig sosem lessz egyből annyi amennyit te vársz!A mellben most annyi tejcsi van,hogy a pici jól lakjon!Aztán termelődik több erősebb,de én sohasem tudtam 60-70-nél többet lefejni!De ez is változó!!!! :wink: :!: :!:

Jutta!
a picinek úgy is tudsz segíteni,ha a kezedre fekteted (hassal lefelé)és hintáztatod,és közben simogatod a hasiját!Tényleg most még nagyon oda kell figyelni a kajcsira,hogy mit eszel!Mindég büfizzen a baba kajcsi után!Igyál sokat!!!!!!Az édeskömény tea nállunk bevált!Mondjuk nekem csak Roli volt hasfájós,de nekünk volt egy kanalas készítményünk amit még egy nagyon jó gyerekorvos írt fel!Már meghalt szegény! :cry: Na mindegy!Lányok már sok féle módszert leírtak,de valójában leht,hogy egysem fog segíteni!!!!Nem akarlak elkeseríteni!Ez van,majd elmúlik és akkor jön helyette másik gond,de gondólj arra ,hogy semmi sem tart örökké!!!!!! :wink: :!:

Szép napot mindenkinek!!!! :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop:
hát most ez van, ha sír, azonnal kap cicit, bár volt, hogy nem, mert még el kellett mennem wc-re, addig apa babusgatta, símogatta :).
Szóval elég tejem van?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szép jó reggelt!

Boldog születésnapot Dettinek!

Kérjük majd a képeket!

Pilla!
Bocsesz!
Összekevertelek titeket hirtelenjében. :oops:
De akkor nektek meg a hétvégétek lesz jó... :wink:

A Dominik ügyhöz én inkább nem se szolnék hozzá, mert botrány lenne belőle. Röviden én kicsinálnám az ilyen embert. :evil:

Piroska!
A cumi nem jön be neki?

Kép
Kép
giga1

Czakoca, BOLDOG SZÜLINAPOT A NAGYLÁNYNAK!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Dettinek boldog szülinapot kívánok!

Mali
Kép
Kép
mali

DRÁGA DETTI BABA!
SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!

Pilla,
letöltöttem a progi próbaverzióját,csak 1 valamire még nem jöttem rá:
ha elmentem a képeket,hogy tudomúgy menteni,hogy utána elő is tudjam hivatni,vagy akár pl: ide a fórumba beszúrni,vagy honlapra feltenni?
Mert nekem a mentett képek megnyitáskor csak a szerkesztő ablakban nyílnak meg.... :cry: :cry:
Előre is köszönöm!:)

Kép
mano83

BERNADETTNEK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Kép

Mano, a demo verzióban sajnos sehogy nem tudod elmenteni. Illetve, ha nyomsz egy Prt Sc-t, beilleszted Paint-be, utána körbevágod és bemásolod a kivágott részt egy üres lapra, akkor el tudod menteni. De ott arra is kell figyelni, hogy a szerkesztő kocka ki legyen húzva egészen a kép szélére, mert különben benne van a képben. Szóval ez meg rohadt bonyolult és körülményes.
Vendég

Giga:
De, most azzal aludt el. :) Szopiztunk és utána egy kicsit nézelődött, majd cumi. Olyan édes, amikor nézelődik :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Sajna nem tudok visszaolvasni, mert Lili beteg :( Szegény tegnap estére belázasodott, reggel reszketve ébredt, tiszta lila volt a szája, még a vizet is kihányta :cry: bekapott vmi vírust, remélem nem lesz semmi komoly. Csak fekszik rajtam és olyan bágyadt szegénykém, meg is jegyezték az orvosnál, hogy nem ehhez vannak szokva.

megyek is sziasztok

murphyke

Kép
murphyke

Lilinek gyors gyógyulást kívánunk!

Kép
Vendég

Szegény Lili!
Sok-sok gyógyító puszit küld neki a druszája!
:wink:

Kép
Kép
giga1

Lilinek gyógyulást kívánok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a köszöntéseket :D :D :D hát igen egy éves a lányzó, reggel pont összefutottam az Erzsivel (szülésznőmmel) mikor jöttünk vissza az oviból és mondam neki, hogy anyus már ilyenkor itt volt két órája :wink: meg, hogy lejövünk a házuk elé ünnepelni, mert ugye ott bújt ki a kis drága :wink: :wink:

Képeket később tudom feltenni, mert még le kell kicsinyíteni őket.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Lilinek sok-sok gyógypuszit küldünk, reméljük hamar rendbe jön

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

DETTINEK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

LILIKÉNEK MEG SOK-SOK GYÓGYPUSZIT!!!!!!

Piroska,
elég a tejcsid, nyugi!!!! inél többet idegeskedsz, annál kevesebb lesz!!!!! Ha dől Belőled, akkor tényleg nincs miért aggódnod!!!! Belőlem dőlni sosem dőlt, néha szivárgott néhány csepp, de ennyi.
Az összebújás most mindennél fontosabb,a babák az első hetekben úgy hiszik, hogy csak az létezik,amit látnak. Tehát, ha Te elmész, akkor az olyan nekik, mintha nem lennél, amitől persze megrémülnek. Az első hetekben tényleg csak a mama közelségét igénylik, aztán ez egyre jobban lazul. Én már nem is tudom babusgatni Marcit, nem engedi. Csak odamászik hozzám néhányszor játék közben, akkor meg kell ölelnem, meg kell puszilnom, de már nyom is el magától, hogy menne játszani.... :roll: :? Elkényeztetni tényleg nem lehet ilyenkor, Tiop jól leírta, mi is mindig felkaptuk Marcit, sírni sosem hagytuk (kivéve persze, ha wc-re kellett mennem vagy ilyesmi, de ez azért belefér!). Aztán mikor úgy 5 hónapos lett, egyre többet próbáltuk lerakni, hogy legyen el magában, ez eleinte 5-10 perc volt, majd fokozatosan nőtt az idő. Amint sírt, még felkaptuk, de ha csak nyöszörgött, akkor hagytuk. Aztán meg ez lett a vége. Egyáltalán nem elkényeztetett, akár 1-1,5 órát is elvan magában, az egyetlen lényeg, hogy lásson, mert ha nem, na akkor aztán kiborul a bili!!!! :lol:

Jutta,
nagyon sajnálom a Picidet, sajna ebben segíteni nem tudok, mert Marci szerencsére nem volt hasfájós. De 3 barátnőmnek is nagyon hasfájós volt a picinye, és sajna semmi nem használt, pedig kipróáltak mindent (gyógyszereket, masszázsokat, tornát, pózokat, kajákat, tényleg mindent!!!). Sokszor ők is együtt sírtak a babákkal, mert már nem bírták idegekkel. Az egyik barátnőm már azt is megtanulta, hgy milyen hangerőre kell felvenni a tévét, hogy ne hallja a sírást, mert megőrült volna tőle.Szóval ez van, állítólag 12 hétig tart, majd elmúlik magától, hát nem tudom, az egyiknek még csak 7 hetes a babája, a másiknak több, mint 7 hónapig tartott ez a korszak, a harmadiknak úgy 4 hónapig. De tényleg semmi nem tart örökké, később meg más gondok jönnek, de akkorra már edzettebb az ember.

Lányok, lenne egy kérdésem:
szerintetek mikortól lehet bilire szoktatni a babákat? Nem most szeretném, hanem majd késő tavasztól, mikor jobb lesz az idő, csak érdekel, mert teljesen eltérő véleményeket hallottam erről. És hogyan kell szoktatni? Meg most Anyu mondja, hogy este, mielőtt visszük Marcit fürdetni, úgyis le szoktuk róla venni a pelust úgy negyed órára, és ilyenkor néha ráültethetnénk, na nem szoktatásképpen, csak hogy magát az érzést szokja, és tanulja meg, hogy lehet így is. Én 8 hónapos koromtól kakiltam bilibe, igaz, nálam határozottan lehetett tudni, mikor kakilok, pisilni sokkal később, de én tavaszi gyerek vagyok.

Kép
Kép
nircee

sziasztok

nem jutok ide, semmire nincs időm, ráadásul hímeznék és üvegfestenék is de mikor???

timi

tök jó a lagzis buli :lol: nálunk népi farsang van a nagycsopisoknak, ott fognak beöltözve műsort adni, majd utána buli, tombola, torta stb...

Boldog szülinapot!!

hihetetlen, hogy már egy éves a lány :lol:

nem nagyon volt időm visszanézni...láttam Pilla jó kedvében volt tegnap a frász jött rám ettől a pocaktól mikor töltött az oldal... :shock:

nircee

én még egyáltalán nem foglalkoznéka bilivel...
Szonja 20 hós, de kb 1 hónapja ült rá a bilire először és utoljára ...mert ő kérte, akkor belepisilt és azóta sem érdekli, én pedig nem izgatom magam...ha 2éves korára nem lesz szobatiszta szerintem nem gond...utána majd az lesz...mi szerintem a nyáron 2,5 éves korára...ha igényli, előbb...
eddig még minden gyerekem időben , gond nélkül az lett....viszont Bencénél mi is rá voltunk izgulva, hogy mikor jön ez az időszak és mit tegyünk az érdekében...na ő volt az aki egy időben nem volt hajlandó idegen helyen...Dorka már nem érezte ez ügyben a felhajtást, egyik napról a másikra szobatisza lett...
bár tény, hogy a többedik gyerekeknek minden könnyebb, mert utánozni akarják a tesókat...Szonja csak úgy fel szokott kéreckedni a wc-re és mondja hogy pis-pis...Dorka pedig soha nem ült bilin, az ülésszűkítőn végezte mindig a dolgát, mert ezt látta Bencétől
Szóval szerintem még ne foglalkozzatok vele.

na majd a többiek véleményére is kíváncsi leszek....

megyek hímezni :P

betegeknek gyógyulást...mi még taknyosan :cry:
becsi
Iklad

Sziasztok!

DETTINEK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!várjuk a képeket, ha lekicsinyítetted :lol: Hihetetlen, hogy még csak most osztottad meg velünk a nem mindennapi szüléstörténetedet, most meg már egy éves a leányzó

Lilinek gyógyulást!

Becsiéknek is!!

Ki megy zenebölcsibe pénteken? Mi mennénk, ha tudnám, hogy jöttök Nircee, Pilla, Mali? egyedül nem szívesen megyek, nem ismerek rajtatok kívül senkit. Tényleg, hányan szoktatok lenni?

Verna, ez lesz az utolsó kontroll?

Nircee, szerintem sem érdemes még ezzel foglalkozni. Mondjuk tapasztalatom nincs még a témában, csak amit olvastam, meg láttam más gyerekénél. Két éves kor körül érik meg a gyerkőc a szobatisztaságra. Előbb nem érdemes erőltetni. Egyszer Tiop felhívta a figyelmünket a "pelus nélküli babák" topicjára, na az rendesen kiakasztott, amit ott művelnek.

szép estét nektek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Murphyke!
Lilikének jobbulást! :(

Pilla!
Nagyon szépen köszönjük a progikat!!!!!!Már próbálgattuk,nagyon tetszik,de még belekel jönni! :D :wink:
Kép

Nircee!
Még én sem próbálnám a bilit,de csak úgy játszásból megmutatnám neki,aztán majd kiderűl,hogy hogyan áll hozzá!Zsanit én csak a nyáron fogom vele megismertetni,igaz ő már mondja,hogy kaka,ha kell neki kakilni!Egyszer nem figyeltem egyből és a kaka a pelusba ment!Azóta csak akkor szól ha már bent van! :lol: :lol: Haladás!!!!Ez a bili dolog olyan,hogy nagyon nem szabad erőltetni mert az ellenkezőjét érjük el vele! :!:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Ichtus, ha délelőtt lesz akkor mi megyünk, de kis létszámnál (2 fő) átrakják délutánra, az viszont már nem jó nekünk. Mivel Vernáék nem jönnek, Nircee meg még nem biztos, ezért maradtunk ketten...
Vendég

Lilinek sok gyógypuszit küldünk!

Pilla,
Azért köszönöm!:(

Tiop,
Te hogy mentetted így el a képet?

Kép
mano83

Mano!
Írok privit!!!!!!! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

szülinapi képek:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

sajna a járgánya nem jött meg, de remélem a héten megérkezik :oops: így maradt neki a torta nyomkodása

mégegyszer köszi mindenkinek a jó kívánságokat Detti nevében :D

Bili téma én is azt hallottam, hogy nem szabad erőltetni és túl korán elkezdeni, mert fordítva is elsülhet a dolog, Bence ugye decemberi, mikor betöltötte a 2-őt utána keztem el próbálkozni vele, (mondjuk a gyerek még nem volt 1 hós, de bilije már volt) és mikoror napjában 8x öltöztettem át azt mondtam magamnak, hogy ez nem hiányzik nekem :oops: másnap pelus vissza, de aztán meg úgy voltam, hogy ha nem kezdjük el akkor nehezen fog menni így megint lekerült a pelus otthonra, ha mentünk valahova ráadtam, aztán 2-3 hét múlva eljutottunk odáig, hogy szólt ha pisilni kell, igaz néha becsorgott az eleje, aztán szép lassan ezek is elmaradtak, egyszercsak egyik este az mondta a fiam, hogy nem kell pelus éjszakára :shock: :roll: nem is adtam rá, úgy voltam max nyakig pisis lesz reggelre, de nem, kibírta, nagyon büszke voltam rá, mert a vele egykoruak még igencsak hordták nappal is a pelust és éjszaka is, mire májusba mentünk beiratkozni az oviba teljesen szoba-, és ágytiszta volt a gyerek, meg is dícsérte az óvodavezető, mert ő volt az első aki szobatiszta teljesen a már beiratott gyerekek közül ( nőttem 5 cm :oops: ) végül is nálunk ez jó 4 hónapba került, de megérte, mert a csopistársai között még most is van olyan kislány aki éjszakára visszakapja a pelust :roll: aztán ennek lelki okai vannak-e vagy a korai leszoktatás üt vissza azt nem tudhatom

uhh, egy kicsit hosszú lett bocsesz

megyek fürdetni az aprónépet :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Tiop, tényleg... Te, hogy mentetted el így a képet? :shock:

Czakoca, cuki a kis ünnepelt azzal a hatalmas tortával. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Pilla! Mikor kezdődik a zenebölcsi? És kb meddig tart?

Mali
Kép
Kép
mali

Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

KépKép
KépKép
kelimoni

1/2 10- 1/2 11-ig.

Bocsi, megyek fürdetni. :wink:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?