Sziasztok Lányok!
Nagyon köszönöm az aggódást, aranyosak vagytok!!!!
Szerencsére nem azért tűntem el mert gond van, minden a lenagyobb rendben! Annyi van csak, hogy a munkahelyemre jött egy új csaj, aki helyettem lesz majd míg én babázom, és most be kell tanítanom. Baromi fárasztó, tényleg kitölti a 8 órámat, ráadásul sose voltam sajnos tanárnéni típus, úgyhogy tényleg minden energiámat össze kell szednem nehogy azt higgye valamit azért magyarázok túl mert hülyének nézem.... Nem egyszerű. De nagyon ügyeske, úgyhogy remélem pár hét múlva nekem már nem is kell 8 órában járnom dolgozni, nagyon jó lenne! Mikor hazaérek a 8 óra ülés után meg annyira nem esik jó ideülni újra a gép elé, hogy képtelen vagyok rá.... Néha benézek egy olvasásra, de annyi.
Na, a lényeg a lényeg, jól vagyunk és minden rendben!
A múlt heti UH-n ismét nem derült ki Mazsi neme, úgyhogy már férjem is hajlik rá hogy többet ne kérdezzük meg, mostmár majd kiderül mikor megszületik.
Úgy látszik nagyn szeretne nekünk meglepit okozni a kis szaros, én nem is bánom.
A cukorterhelés megvolt, hát jól elcsesztem a "receptet", jó hideg vízbe öntöttem bele a glükózt, amitől aztán egy (két-három nagyobb) tömbbe állt össze az egész.
Mindegy, melengettem, feltörtem, megittam. Az eredmény teljesen jó szerencsére, ennek nagyon örültem. Viszont "diétára" lettem fogva: húst hússal. Semmi gondom vele, nem vagyok vega meg szeretem is a húst, csak mióta Mazsit várom kevésbé kívánom, de mindegy, most odafigyelek hogy minden nap egyek ha van rá mód. Plusz kaptam vasat, kezdek vérszegény lenni.
Pénteken pedig voltunk mi is szülőszobát látogatni. Én, mint abszolút tapasztalatlan kismama, akinek még ismerőse se szült soha, így látogatóban sem jártam szülészeten, ledöbbentem mennyire kultúrált a SOTE II. Nem ismétlem el amit feljebb leírtak, én is ezeket láttam. Annyi különbséggel hogy nekem Kisfalvidoki azt mondta hogy nem rutin a gátmetszés, alapjáraton gátvédelem van, csak ha szükséges akkor vágnak (gondolom a szülésznők akikkel ő dolgozik - három vagy négy - mind azok, akik ezt támogatják).
Amit talán nem olvastam feljebb, ha írta valaki akkor bocs, a szülés után 2 órát el lehet tölteni a szülőszobán babástul és papástul (ha papás szülés van, vagy azzal aki bent van veled - természetesen akkor ha nem várnak a szülőszobára), meg lehet próbálkozni a szoptatással is. A babának, amíg bent van a kórházban nem kell ruhát vinni, azt ott kap, viszont pelust kell. És ami nekem külön szimpatikus mert én zenebolond vagyok: saját CD szólhat bent a szülőszobán.
Az árról: szülésznő tarifája vlóban 30-nál indul, de nekem nem mondta hogy irányár, annyit mondott hogy minimum ennyit illik adni,
ennél többet is lehet. Viszont neki valóban nincs szabott ára, legalábbis nekem ezt mondta. Ki mennyit gondol és tud adni.
Szerintem példaértékű hozzáállás!