Sziasztok!
Hú, de beindultunk.
Próbálok sorban válaszolgatni.
Kati!
Nekem az égvilágon semmilyen fájdalomcsillapítást nem ajánlottak fel, igaz a szülõszobán már nem is kértem. Oxigén maszkot viszont én is kaptam, mert rosszul vettem levegõt a fájások alatt, és kezdtem az ájuláshoz közeledni. Az orvosnál kérdezz rá azért, mert elvileg kéjgázra van lehetõség.
Az apuka elvileg akkor lehet bent a szülésen, ha eljár elõkészítõ tanfolyamra. erre jó odafigyelni, mert a szülésznõ különben nem engedheti be, csak ha orvos engedélyezi, de nem biztos hogy már az elején ott van a te orvosod. Nálunk a párom nem járt elõkészítõre, így az én dokim engedte be (elõre megbeszéltük) a vajúdásra, a szülésre kiment, majd amikor Emma meglett behívták újra. Így a 2 óra altt is ott lehetett, és ismerkedhetett Emmával, elõbbmint én,mert amíg engem varratak õ fogta. Szuper videofelvételt csinált így magukról, egyik kezében Emma, másikban a kamera.
Az hogy a 2 óra altt ott lehet e a baba az a baba állapotától függ, jó elõre tisztázni az orvossal, mert nekem nagyon úgy tûnik hogy csak a 10/10-es apgarú babákat hagyják ott,bár ezt így senki se mondta ki. De itt is az orvos szava a döntõ, mindent tisztázz elõre vele, hogy hogy szeretnéd. Amúgy a babákat már nem monitoron mutatják, hanem az ajtón (üvegen) keresztül, mert állítólag 2 éve rossz a monitor. A látogatási idõre elviszika babákat, így ilyenkor (bár a látogatók sokszor feljöttek) nem lehet babát nézni élõben.
Kriszta!
gyömbér: állítólag a fagyasztóban eláll, és csak reszelni kell belõle ha szükséges, de ez persze az ételekre vonatkozik, teát én se tudom hogy lehet csinálni.
Hálapénz: Én az orvosomnak a varratszedésnél adtam, ez úgy tünt bevett szokás, mindenki akkor adta. A szülésznõnek anyukám adott másnap, megkereste. Én nõvéreknek nem adtam, én is béna vagyok ilyenben. De nem tünt fel hogy emiatt velem másképp viselkedtek volna. A mi szobánkból senki sem adott nekik, az biztos.
Szirom!
Köszönöm a dícséretet, tényleg vasgyúró a lányom.
Már így született.
Cigi: Engem sem érint szerencsére, sose cigiztem. Viszont az egyik szobatársam a kórházban igen, a fürdõbe járt cigizni. Hát nem dicsérték meg érte mikor a csecsemõs észrevette, de nem tudtak mit tenni.
Manó+Emma