Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A Kárpát utcában voltunk 4D-n. Köszönjük a kedves szavakat. :) A lakóm is elégedetten rugdos. :) Már csak nevet kellene adni neki, ez nagyon felelősségteljes feladat. Bár szerintem olyan Dávidos feje van. :)

Ági!
Nekem azt mondta a doki, hogy őt hívjam a mobilján, ne a vezetékes számot, szóval, szerintem, te is hívhatod nyugodtan.
Egyébként voltál UH-n?

Az én háziorvosom is azt mondta, hogy algopyrint szedhetek, ha kell; fel is írta nekem. Szerencsére eddig nem volt rá szükség, de már megint náthás vagyok, nem lesz ez így jó. Soha nem volt még olyan, hogy havonta beteg legyek, pedig még vitamint is szedek.

Ti ismertek valakit, aki ismer valakit, aki terhes, és beoltatta magát influ ellen?

Melinda

Kép
urbanmelinda

Hali Lányok! :D
Kiült a széles vigyor a képemre. Voltam uh-n... minden OK, nagyon valószínű, hogy kisfütyisünk lesz. :D A doki szinte azonnal kérdezte, tudom-e a nemét, mondtam, nem, de jó lenne tudni. Erre ő: Fiú. Jó akkor haladjunk tovább (vagy valami ilyesmi)... :D Szóval elég biztosra mondta. A nevekkel mi is gondban leszünk, de megoldjuk. :wink:

Az aspirinről csak annyit tudok, hogy a hatóanyaga miatt nem lehet szedni terhesen, de találtam róla egy jó kis cikket:
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=75&menu=eletmod&news_id=2281&cim=Az-aszpirin

Felhívtam a dokit is, holnap fél 5-re kaptam időpontot (egy kismama helyére, aki pont ma szült meg :D ). Dolli, te hány órára is mész? :wink:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Gratula!
Egy kislány után, gondolom, nagyon örültök a fiúcskának! :)
Te is a MÁV-ban voltál? Ki csinálta az UH-t?
urbanmelinda

Köszi!
Igen, örülünk, így legalább nem lesz nőuralom a családban. :wink:
A MÁV-ban voltam, na az is izgi volt... amíg megtaláltam, hova kell menni, lejártam a lábam a folyosókon. 8) Bátorfi doktor volt ma, nagyon kedves, rendes doki.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok Kismamák!

Még új vagyok, de az biztos, hogy én is az Uzsokiban szülök, mert az orvosomhoz ragaszkodom!

Gondolom már mindenkinél elmúltak a rosszullétek, eddig úgy tûnik nálam is!

Remélem nem bánjátok, ha csatlakozom hozzátok!?
fuoco

Sziasztok!
fuoco, üdv közöttünk. Hanyadik hétben jársz?

Lányok! Abban tudtok segíteni esetleg, hogy Halász a magánrendelőjében tud-e egészségpénztár részére számlát kiállítani?

Köszi,
Melinda

Kép
urbanmelinda

Sziasztok!

Ezek szerint fiúuralom lesz itt a topicon? :) Ági, neked is gratula a fiúcskához! Hát, igen, tény és való, hogy valahogy fiúnévből kisebb a választék, mint szép lánynevekből, vagy csak én érzem így? :roll: Nekünk sem lesz könnyű dönteni, ha tényleg több soron bebizonyosodik, h fiú. Legközelebb 23-án nézik majd meg.

Fuoco: üdv itt és írj pár szót magadról!

De jó, hogy péntek van! :)

Sziasztok! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást!
Szombaton leszek 16 hetes, jövő hét szerdán megyünk AFP-re és 4D-re, remélem látjuk ki lakik odabent! :)
04.24-re várom egyébként, első baba, és a Garamvölgyi dr az orvosom!
Szerintetek igaz hogy csak júniusban lesznek kész a felújítással?
fuoco

Szia Fuoco! Üdv itt nálunk! :D Első bébi lesz? Neveken gondolkodtatok már? Dolgozol még? Beoltatod magad influenza ellen? Merrefelé laktok? Sok a kérdés? :wink: Bocsi. :oops:

Itt valaki azt mondta a fórumon, hogy december végére kell elkészülnie a kórháznak, mert különben elesnek valami EU-s pénztől. Szóval remélem kész lesz év végére. Te honnan hallottad a júniust?

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Sziasztok!

Fuoco, én is szerdán megyek majd AFP-re! :) Te hová mész? Remélem, hogy jó lesz így, mert épp csak betöltöm a 16-at, de a védőnő így számolta ki...

Amúgy én azt hallottam, hogy év elejére el kellene h készüljön a kórház, uniós pénzek miat tis, én is így tudom. A terhesrendelésen azt mondták, hogy áprilisban már 100%-ra a város legszebb kórháza lesz az Uzsoki. Persze azért az ember nem lepődik meg semmin sem itt Magyarországon...

Jó hétvégét! K.

Kép

Kép
tkrisz

[quote="ági_zsófi"]S írta:ági_zsófizia Fuoco! Üdv itt nálunk! :D Első bébi lesz? Neveken gondolkodtatok már? Dolgozol még? Beoltatod magad influenza ellen? Merrefelé laktok? Sok a kérdés? :wink: Bocsi. :oops:

Itt valaki azt mondta a fórumon, hogy december végére kell elkészülnie a kórháznak, mert különben elesnek valami EU-s pénztől. Szóval remélem kész lesz év végére. Te honnan hallottad a júniust?

Szia!

Igen, első baba! Nekem Flóra és Zsombor tetszik, de a férjemnek a Vanda vagy a Roland, 0 egyetértés nincs a témában! Nem tudom, hogy fogunk megegyezni, valószínűleg könnyebb lesz, ha már tudjuk, hogy lányzó vagy fiú nevekre kell koncentrálnunk!

Sajnos dolgozom, nem szívesen mert ügyfélszolgálatos vagyok, stresszes is, egész nap ülök, ráadásul napi 3 óra összesen az utazás, úgy terveztem március 1-el otthon maradok!

Nem oltattam még be magam, de nekem a nagybátyám az orvosom, és ő azt mondja, bátran oltassuk be magunkat, mert bár a placenta majdnem mindent kiszűr, a magas láz ellen nem véd! Még átrágom, mert egyik nap úgy gondolom, semmiképp nem oltatom be magam, másnap már határozottan az ellenkezőt gondolom! :?

Dunakeszin lakunk, ezért is olyan sok nekem az utazás, de mindenképp oda megyek ahol a nagybátyám is van, úgyhogy ez adott volt! Amúgy laktam az Erzsébet királynén is és az Egressy utcában is!

Jó lenne, ha tényleg elkészülne a kórház, mert bár azt olvasom hogy nem olyan szörnyű, azért nem mindegy hogy egy korszerű vagy egy felújítás alatt álló kórházban kell szülni!
Én googleztam egyet, és zuglói portálon találtam a hírt tegnap! :)

Nálad hányadik baba? Tudjátok már a nemét?
fuoco

Segítsetek légyszi, hogy lehessen látni a vonalzómat, ne csak ezt a kódot! :roll:

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Ne a HTML, hanem a BBCode-ot használd. naálam az működött.
urbanmelinda

Sziasztok!

A kórházzal kapcsolatos felújításról én azt hallottam, hogy függetlenül attól, hogy mikor lesz kész a felújítás alatti teljes rész a szülészetet (nőgyógyászatot), amint elkészül már az év elején beköltöztetik az új helyére.
Reméljük így is lesz!
:)

Móni

Kép

Kép
momo73

[quote="urbanmelinda"]N írta:urbanmelindae a HTML, hanem a BBCode-ot használd. naálam az működött.

Sikerült, köszi szépen!

Anita

KépKép
fuoco

[quote="tkrisz"]S írta:tkriszziasztok!

Fuoco, én is szerdán megyek majd AFP-re! :) Te hová mész? Remélem, hogy jó lesz így, mert épp csak betöltöm a 16-at, de a védőnő így számolta ki...

Amúgy én azt hallottam, hogy év elejére el kellene h készüljön a kórház, uniós pénzek miat tis, én is így tudom. A terhesrendelésen azt mondták, hogy áprilisban már 100%-ra a város legszebb kórháza lesz az Uzsoki. Persze azért az ember nem lepődik meg semmin sem itt Magyarországon...

Jó hétvégét! K.

Hogy érted, hogy hova megyek? Te nem az Uzsokiba? :roll:
Szerintem nem gond, úgysem tudják olyan pontosan kiszámolni a baba korát, simán elképzelhető rendellenesség nélkül is eltérés! Úgyhogy bármi lesz, ne izgulj! :)

Remélem igazad lesz, nekem a dokim év elejét mondott, de most ledöbbentem ezen a júniuson! Remélem csak túlzás....!

Anita

KépKép
fuoco

Sziasztok Kismamik!

Melinda kérdezed itt az egészségpénztári számlát: szerintem a legbiztosabb ha megkérdezed az orvosod vagy az asszisztensét. És nagyon jól tetted, hogy beléptél oda, csak jól fogsz vele járni, mert egy csomó pénzt foghatsz ezzel és vásárolhatsz majd a babának is már előre a terheskönyved másolatával (legalábbis az én pénztáramban ezt írják)

Amugy azért írok fórumbejegyzést, mert aki még az idén be akar lépni, annak sietnie kell.

Minden bank mellett müködik egy egészségpénztár, interneten lehet olvasni róla - de csak annak éri meg az egyéni tagság, aki nem minimálbéren bejelentett.

Hogy melyik az egyik legjobb, az privátban megírom, akit érdekel.

Szép babavárást

kispatak
Vendég

Sziasztok!

Fuoco: én az Örsre az sztk-ba járok mindig vérvételre. :lol: De szülni persze az Uzsokiban fogok v legalábbis szeretnék. Milyen jó neked, h a nagybátyád az orvosod... :) Te vagy akkor az első, aki esetleg tényleg beadatja az oltást és akinek nem egyből negatívumot mondott az orvosa... Majd írd meg, h hogyan döntesz végül! Mi amúgy a keresztneved?

Móni: hát úgy legyen, költözzön is csak mihamarabb,aztán ha más részeken még esetleg folyik a munka, az a kismamákat és babákat remélhetőleg már nem zavarja! :wink:

Sziasztok! Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

[quote="tkrisz"]S írta:tkriszziasztok!

Fuoco: én az Örsre az sztk-ba járok mindig vérvételre. :lol: De szülni persze az Uzsokiban fogok v legalábbis szeretnék. Milyen jó neked, h a nagybátyád az orvosod... :) Te vagy akkor az első, aki esetleg tényleg beadatja az oltást és akinek nem egyből negatívumot mondott az orvosa... Majd írd meg, h hogyan döntesz végül! Mi amúgy a keresztneved?
Sziasztok! Kriszta

Sziasztok!

Jaaa, értem, nekem mindent az Uzsokiban csinálnak, aranyosak a laborban is, és az UH-n is csak jó tapasztalataim voltak!

Nagybátyám azt mondja nagyon fel van fújva ez a H1N1 kérdés, az összes kismama aki magánrendelésre jár hozzá, már mindenki megkapta, senkinek semmi baja, és a magas láz miatt nem szabad kockáztatni hogy esetleg elkapod, mert a placenta a fertőzéseket megszűri, tehát ha beteg vagy, csak te vagy beteg, a baba nem, viszont ha lázas vagy az nagyon veszélyes! És azok a kismamák akik beadatták ( az ő betegei közül) teljesen panaszmentesek voltak oltás után, nem volt semmi probléma!
Úgyhogy azt hiszem beadatom, azzal vállalnék úgy érzem kockázatot, ha nem adatnám be! Jól kifejtettem, bocsi! :roll:

Te mit gondolsz, beadatod?
Én Anita vagyok! :wink:

Jó hétvégét mindenkinek,
Sziasztok!

Anita

KépKép
fuoco

Sziasztok!
Eddig még csak olvastam a fórumot, és a 2009-be írkáltam néha, de mivel én is 2010-ben szülök, gondoltam inkább átjövök ide, mert itt közelebbi témákról van szó. :D
ildikop: Több Fábiánról is hallottam, akiket össze szoktak keverni, de az Örsön szerintem csak egy van, egy fiatal pasi. Én is hozzá járok, (illetve felváltva, néha Mecsérhez) és én a 19. héten kérdeztem meg tőle, hogy hogy megy az orvos "felfogadása", mennyibe kerül, ilyesmi. Ha te is hozzá jársz, akkor: adott egy névjegykártyát és elmondta a tarifákat, ami 10000 rendelésenként a magnánjában, ami mellesleg a XIII. kerületben van (vagyis pl. nekem nagyon messze, mivel 2 megállóra lakom az Örstől), + kb 80000 a szülés, de azt modta, ez irányár, és a nehéz szülésre értendő, vagyis napközbeni gyors szülésnél lehet kevesebbet is tejelni. Ezek után a családi kupaktanács úgy döntött, hogy erre nincs keretünk. Ezután is járok hozzá, de nem kérem fel, szülni pedig az ügyeletesnél fogok. Mivel az Uzsokiról 95%-ban csak jókat olvasok (dokikról, szülészekről) úgy gondoltam, jó lesz nekem az ügyeletes is. Panasz, komplikáció eddig nem volt, szerintem inkább akkor fontos a választott orvos, ha problémás a terhesség, de persze ez csak magánvélemény.

Amúgy ez lesz lesz az első baba, korábban nem is voltam teres sem, most vagyok 30, párom 41, úgyhogy már ideje volt. :D De tudjátok, hogy van, az ember mindig megmagyarázza, hogy most éépen miért nem aktuális a gyerek. De most már úgy voltunk vele, hogy lassan jöhetne, szóval össze is jött! :wink:

H1N1: Először én sem akartam beoltatni magam, mert bárkit kérdeztem (nőgyógyász, védőnő, háziorvos), mind azt mondták, hogy fel van fújva, sok vitamint kell szedni, kerülni a tömeget és hasonló okosságokat. Ráadásul mindenhol azt szajkózták, hogy az oltás nincs kipróbálva a kismamákon, ezért nem ajánlja senki. Aztán hirtelen egy hónapon belül lazán kétszer is bekaptam egy sima megfázást, holott nem vagyok beteges típus, ráadásul most egy csomó vitamint is szedek. A család is (főleg anyum) beparázott, és be is oltatta magát. Aztán a tv-ben és máshol is eljkezdték nyomatni az ellenvéleményeket is, főleg, miután Ukrajnában kitört a pánik. Ráadásul mivel én mont nem dolgozom, hanem egyetemre járok, oda nem árt bemenni néha az előadásokra, és nem tudom, de bizos tudjátok, hogy a jó nagy elődaókban olyan nincs, hogy nem köhögne valaki fél percenként. Szóval végül amellett döntöttem, hogy beadatom mindkét oltást, a szezonálisat is, és a H1N1-et is, mert úgy ítéltem meg, hogy ennek kisebb a kockázata, mint annak, ha esetleg mégis elkapom a vírust. (Persze még ezután is elkaphatom, de talán így valamennyivel könnyeben átvészelhetem.) Ezek után a múlt héten hétfőn elmentem a háziorvosomhoz, aki azt mondta nem adja be, az asszisztens meg szinte dührohamot kapott, és közölte, hogy ő ugyan terhesnek be nem adja! Könyörögtem egy sort a doktornőnek, elmondtam az indokaimat, meg hogy akár alá is írok nekik valami papírt, hogy én kérem, erre annyit mondott, hogy még meggondolja, de vigyek egy papírt a nőgyógyásztól, hogy beleegyezik. Oké. Kedden elmentem az Örsre Fábiánhoz, neki is elmindta, hogy miért akarom beadatni az oltást (egyetem, tömegközlekedés, stb.) és erre bizony ő is azt mondta, hogy akkor indokolt, és iagazam van. Persze ő is aláíratott velem egy papírt, de megadta a nyilatkozatot, amit kértem. Ráadásul azon is kicsit meglepődött, hogy a háziorvos, hogy mondhatja azt önkényesen, hogy márpedig nem adja be. Szerdán visszamentem a háziorvoshoz, lobogtattam a papírt, de azt hizsem addigra már ő is végiggondolta a történteket, mert egy szó nélkül beadták. Szóval ez történt. Azóta egyébként jól vagyok, bár az oltás helye néha kicsit fáj, de csak ha rajta fekszem. Atz mondták két hét az átfutási ideje, ha kijön valami enyhe tünet, az ezalatt fog. Majd megírom, hogy hogy vagyok. Én persze nem akarok senkit rábeszélni, ezt mindenkinek magának kell eldönteni. Ja, annyit mondott a Fábián is, hogy az első trimeszterben tényleg nem ajánlott, de utána lehet, persze saját felelősségre.

Amúgy mi a 25. hétben vagyunk, és még nem tudjuk, hogy mire számítsunk, mert a 16 hetes UH-n a babó a világért sem akart megfordulni és a lábától kezdve mindenét mutogatta, csak a lényeget nem. :D

Egyenlőre ennyi. Hali indenkinek!

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Anita, Ashoka! Üdv köztünk! :)

Ashoka! Mikorra vagy kiírva? Én is a 25. hétben vagyok! :)
H1N1: SZerintem a Te szitudban az oltás megfelelő döntés... Azt gondolom, hogy mindenkinek végig kell gondolnia a saját életében az érveket/ellenérveket. Mondjuk nekem baromira elegem van már a témából a napi sajtó szintjén, pont azért, mert mindenki mást mond... Egyenlőre én nem szúratok. De hogy egy házidoki milyen alapon mondja, hogy nem olt be, hát az rejtély! :roll:
Mit tanulsz?
Volt osztálytársam is ügyeletesnél szült Uzsokiban, és meg volt elégedve! :D Mondjuk arra már nem emlékszem, kit fogott ki. :oops:

Anita! Ti hova mentek 4D-re? Kórház remélem, hogy kész lesz év vége/elejére (kérdés melyik év vége és eleje :lol: ), már ami a szülészetet érinti. Fú, de kis önző vagyok! :D :oopsz:

Ági! Bocsi, már nem írtam csüt-péntek: én 3 előtt voltam a Halásznál. És minden oké, legközelebb Karácsony előtt kell mennem, hacsak a cukorral nincs valami baj. Remélem, nem lesz, előző terhesség alatt is megúsztam, nem is tudom elképzelni ezt a szénhidrát számolgatást magamnak... :roll:
Gratula a kisfiúhoz! :D

Melinda! Mi is a Kárpátba megyünk holnap. :D Illetve ma. Kíváncsi vagyok, hogy még mindig kiscsajszi-e. :D Mondták, hogy csokizzak be előtte! Hát abban nem lesz hiba, betáraztam csokiból. :lol: A fenekem meg majd szépen terebélyesedik! :lol:
Nevek: igazad van, tényleg felelősségteljes a döntés, én is így gondolom... erre apósom beszólt tegnap - mert a harmadik névvel még nem boldogulunk - hogy az mindegy is, mert úgysem azt használja... :roll: Hát pedig pont azért szeretnék két nevet, hogy később dönthessen. És mert szépen hangzik. :D Ja, miután ezt előadta, kiderült, hogy az unokahuga is a harmadik nevét használja! :lol:

További szép álmokat mindenkinek. :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Valakinél azt olvastam,hogy a Máv-ba kellett mennie vizsgálatra,talán afp-re vagy uh-ra,miért?Az Uzsokiban nem csinálják?

Lányok ti mennyit híztatok az első harmadban?Kezdek kétségbeesni...a rosszulléteim miatt 2 óránként ettem és szépen gömbölyödtem is :oops: !Lassan 3 kg-nál tartok :roll: !

Nálunk nagy a kockázat az oltással kapcsolatban,de apa be lesz oltva!Én tömeggel nem közlekedek,ha nem muszáj.A nagy rizikó akkor lesz ha el kell kezdenem vizsgálatokra járni!

Szép napot mindenkinek!!

Kép
hodo

Nekem még csak a múlt héten szerdán lőtte be a doki kb-ra a szülést, mert anno nem tudtam megmondani az utolsó mensi időpontját. Így mindig az uh-k alapján mondják a baba korát. Eszerint február 16, de ez még változhat. Közben rájöttem, hogy ez akkor a 26. hét, csak én mindig a hét kezdetét számoltam, de most nézegettem a terhesnaptárat, és rájöttem, hogy a doki mindig a hét végével számolt. :oops:

Mi is akrunk menni 4D-re, valószínűleg az Uzsokiba.
Ti szoktatok járni a szülésfelkészítő tanfolyamra? Én a múlt hetit kihagytam, mert elnéztem az időpontot, legközelebb meg csak nov végén lesz. Mi volt? Azt hiszem a pszichológus volt a vendég.

Amúgy egyiptlógusnak tanulok, és ez már remélhetőleg az utolsó év, de lehet, hogy a jövő félévet halasztanom kell. Majd meglátjuk. Még az is érdekes lesz, hogy hogyan fogok januárban szigorlatozni. :lol:

Tök furákat írtok a terheléses vércukorról, nekem a vérvétel előtt 1 órával kellett ennem 1 zsömit és inni 2 dl tejet. Előtte nem is vettek külön vért, néztem az időt, és amikor letelt az egy óra behívtak, megcsapoltak és kész volt. Ja és kellett reggeli pisit is vinni. Abban sajna a vas kevesebb volt, úgyhogy emelni kellett a vasbogyómat 2-ről napi 3-ra.

Ti elkezdtetek már vásárolni a babának mindenféléket?

Kép
ahsoka

Sziasztok!
Én sem oltatok. A magas lázzal járó vírus okozhat problémát, márpedig a H1N1 nem jár azzal. Véleményem az, hogy a szezonális oltás ilyen szempontból hasznosabb lehet. Pár éve próbálkoztam ezzel az oltással, de utána nagyon beteg lettem (ui. legyengíti az immunrendszert), úgyhogy többet nem próbálkozom, hanem kerülöm a tömeget.
A múlt héten én is meg voltam fázva, de ettől a babának nem lesz semmi baja, max. kellemetlen neki az orrfújás hangját hallani. :(

Hodo, én is beparáztam a hízás miatt. Az első 3 hónapban rengeteget ettem. Most már szerintem nem eszek olyan sokat, de a 22. hétre már 8 kilót híztam, és állítólag még most jön a java.
A kaját nem vonhatom meg magamtól, így minden nap igyekszem mozogni egy kicsit. Majd a szoptatás után jöhet a fogyókúra, vagy a második baba. :)

Üdv!

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Szia Ahsoka!
Szoktam járni a szülésfelkészítőre. A múlt héten nagyon kevesen voltak. Szerintem többen jártak úgy, hogy nem nézték meg a naptárt, mert a többi minden második szerdán volt, most pedig egymást követően.
Nekem nem volt valami jó az előadás. Általános dolgokról beszélt, a meghívott pszichológus. Számomra a lényeg az volt, hogy mindenkivel való viszonyunk megváltozik, ahogy megszületik a gyerek. Beleértve a barátokat, szülőket, társunkat stb... Ezzel egyet is tudok érteni, pont ezért választottam az alábbi vonalzót.
Gondolom te az Örsön voltál terheléses vércukor vizsgálaton, mert ott csak zsömlét és tejet kérnek, viszont az Uzsokiban cukros löttyöt kell inni. Jövő hét kedden én is átesek ezen a megpróbáltatáson.
Mi a vásárlást januárra időzítjük. Addig is a barátoktól minden hasznos dolgot elfogadunk, és majd utána látjuk mire lesz még szükség. Te már vásároltál?
Volt valaki a baba-mama expón? Milyen volt?

Ildikó
limi

Sziasztok!

Anita, Ashoka: nagyon várjuk a tapasztalataitokat, ha tényleg megtörténik a beoltásotok!!! Amúgy nekem is dettó azt mondta a háziovosom h ő terhes nőket eleve nem olt be alapból... én is gyűjtöm még az infókat, de csak tartok az oltás babára előre nem látható következményeitől. Sajnos amúgy meg nap mint nap tömegközlekedem és még ez egy darabig így lesz... Most is be van dugulva napok óta az orrom, nem akar elmúlni, remélem,nem megy tovább a dolog...

Ildikó: én úgy tudom, pont magas lázzal járhat ez a vírus.

Háát, ember legyen a talpán, aki könnyen dönt.

Vár a munka... :(

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Ráébredtem, hogy lassan a 3. harmadba lépek (vagy léptem? nem is tudom. :) ), és bepánikoltam, hogy még semmit nem vettünk meg a gyereknek, sőt, fogalmam sincs, hogy például milyen babakocsit is szeretnék. Február közepén fogok szülni, hosszabb sétákra csak kb egy hónaposan tervezem vinni, ezért úgy gondolom, hogy nem föltétlenül kell a mózes, egy jó meleg, teljesen vízszintesre dönthető példány is elég. Ezt így végiggondolva pedig beparázok, hogy mi lesz, ha hosszú lesz a tél, áprilisig nem szeretném magunkat bezárni egy rossz babakocsiválasztás miatt. ja, azért könyű legyen, mert fel kell vinnem a másodikra , B verzió, hogy kicsi és könnyű legyen, mert szűk lépcsőfordulón kell levinnem a tárolóba. Ááááá, nem hiszem el, nagyon bonyolult. És még az árára is oda kell figyelnem... Ha megtehetném, hogy megveszem az elsőt, ami tetszik, biztos nem variálnék ennyit. :)
Ehhez mit szóltok:
http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_268185

Esetleg egyéb tipp? Használt is jó, nem csak újban gondolkodom, viszont semmi stokke, vagy bugaboo, azokra sajnos nincs keret. :(

Dolli!
Milyen volt az UH?
(Én is a harmadik nevemet használom :)).

Oltással kapcsolatban nagyon megváltozott az általános álláspont (is). Én most épp ott tartok, hogy január végén mégis beadatom, hogy mire megszületik a gyerek, védett legyek, és így őt is meg tudjam védeni. Február közepére várjuk, és akkor szokott a leginkább tombolni az influenzajárvány. A férjem, úgy néz ki, már most beoltatja magát, miattunk.
Én is naponta tömegközlekedek, munkahelyen is sokan vagyunk egy légtérben, szombatonként pedig főiskolára járok, úgyhogy nem tudom elkerülni a tömeget. A megfertőződéstől nem félek, mert ha elkapom, lázat csillapítani lehet, és a láz az, ami veszélyes a magzatra.

Ahsoka!
A szülésfelkészítő milyen? Én nem tudok járni, 5-fél6-ig dolgozom, szóval nekem korai az 5 órai kezdés.

Melinda

Kép
urbanmelinda

Én is már szeretnék vásárolni, de a párom azt mondja, hogy ráérünk még januárban is. Sőt, szerinte pl. a babakocsit a szülés után is simán megvehetjük, egy darabig úgysem lehet kivinni a babát. Én leginkább olyat szeretnék kocsiból, ami 3 funkciós, van benne hordozó és mózes is, de ezek annyira drágák (legalábbis újonan), hogy na! Úgyhogy mi alapból inkább használtban gondolkodunk. Ha gondolod nézd meg itt a fórumon a keres-kínál topicot, itt is gyakran árulnak kocsikat, én még a tesz-veszt szoktam böngészni, mert ott is vannak jók aránylag megfizethető áron.

Nálunk már az egész nagy család beoltatta magát.

A szülésfelkészítő szerintem jó volt, bár a múlt hetit kihagytam, de előtte az elsőt kivéve ott voltam, és nekem tetszettek. Mindenféle kérdésekkel lehetett bombázni a meghívott vendéget, és még válaszolt is rájuk. :) Már csak egy alkalom lesz nov. 25-én, arra is mindenképpen szeretnék elmenni.

Sajnos a Baba expót inkább kihagytuk a tömeg miatt, pedig eredetileg be volt tervezve. De hát biztos lesz majd tavasszal is, talán arra eljutunk.

Kép
ahsoka

Sziasztok

Új vagyok itt, év végére várom a kukisomat (elvileg dec. 31), de lehet átcsúszik az új évbe, ha jól érzi magát benn :)
A lényeg és a kérdésem:
-lehet olyat, hogy járok egy bizonyos dokihoz a magánrendelőjébe, de utána az ügyeletesnél szülök? sajna eléggé sokallom a tarfiáját és kissé kikerekedtem a szemeim, amikor megláttam, hogy mennyit kér. :( vagy ez a módszer bunkóság?
Bár őszintén szólva én nem merek rákérdezni, mert amúgy nagyon rendes, aranyos doki, de mondjam meg neki, hogy bocs, de ennyit nem tudok?
És nagy parasztság, ha mond egy összeget, de végül nem tudunk annyit adni neki?
Esküszöm, ezektől a dolgoktól jobban tartok, mint a szüléstől, pedig első babás vagyok. :oops:

És ha kérek epidurált (ami az Uzsokiban ugye előzetes lebeszélés alapján megy, amit gondolom a doki kér meg), akkor nem veszi automatikusan magától érthetődőnek, hogy őt kérem fel, mint szülész dokit?
És szülésznőt érdemes felkérni? Én eddig csak jókat olvastam az ottani szülésznőkről, aki a szülésfelkészítőn tartott egy előadást, ő pl. nagyon szimpi.

Ha valaki válaszol, nagyon köszi!
plömi

Sziasztok!
Üdvözlök minden 2010-es kismamát!
Én régi-új vagyok. 2008-as topic-ban már sokat beszélgettem a kismamákkal annakidején, amikor a lányom született.
Most 7 hetes vagyok. Júni vége júli eleje az időpont a naptár szerint.
Csütörtökön megyek az első vizsgálatra... eddig csak a teszt lett pozitív.
Segítsetek! Nyugtassatok meg, légyszi! Vasárnap reggel halványrózsaszín volt a WCpapír, és ma reggel is. Ma kicsit erősebb. Enyhe vérzés? Mitől? Mekkora a baj? Sokat emelgetem a lányom, aki 14 hónapos, és még nem jár rendesen.

Anna

Kép
tulli

Sziasztok!

Tegnap írtam egy jó hosszút, és véletlenül kitöröltem mikor majdnem kész voltam!

hodo, én még szerencsére nem híztam!

Dolli, kárpát utcába megyünk, holnap ilyenkor már ott leszünk! :)
Ja, nekem nagybátyám azt mondta, hogy csak akkor nyitják meg a felújított részt ha már minden kész van, úgy lesz csak steril! Hogy minden alatt mit értett, azt nem tudom, lehet, csak arra gondolt, hogy a szülészeten belül az összes kórterem, szülôszoba, stb!

Melinda nekem nagyon tetszik ez a babakocsi, nem drága, és egész pofás, és praktikusnak tûnik! Bár nem tudom mitôl lesz valóban praktikus egy babakocsi! :roll:

Ti mikor éreztétek elôször, hogy mocorog a babó? Én ugye 16 hetes vagyok, eddig is éreztem valamit, de nem voltam benne biztos, de ma itthon vagyok, fekszem az ágyban miközben netezek, és jó 10 percig határozottan éreztem! :) Ma elôször! :lol:

Anita

KépKép
fuoco

Sziasztok!

Anna! Azt javaslom, minél előbb menj orvoshoz. Lehet, hogy nincs semmi gond, de jobb a bajt megelőzni. Megnyugtatásul: nekem volt nagyon enyhe, görcsmentes vérzésem a 7-12 hetek között, a kisember remekül van, nem lett semmi baj.

A vásárlást semmiképp sem szeretném teljesen januárra hagyni, az nekem már késő. ahsoka! A babakocsi vásárlással részben igaza van a párodnak, viszont 2-3 hetes babát szerintem nem lehet órákon át hordozni babakocsit nézni, tehát az ő módszere akkor jó, ha már biztosan tudjátok, hogy mit, és hol vesztek meg. Vagy ő egyedül veszi meg. :) Ebbe én nem menék bele, túl jó móka babakocsikat próbálgatni. :)

Én a mozgást pont 20 hetesen éreztem először. Előtte is éreztem valamit, de arra nem mertem volna egyértelműen kijelenteni, hogy a baba volt.

Melinda
urbanmelinda

Sziasztok!

Tulli: Ha eddig még nem voltál orvosnál, akkor sürgősen tedd meg! Már az idő is ott van, hogy orvoshoz kell menni az első uh ideje 5-6 hét (nézd meg pl www.timmermann.hu lapot), persze nem kötelező hozzá járni, amugy egyébként nagyon dicsérik. Akit érdekel olvashat a babanetes topicján is, le van írva mennyit kér és mire – megfontolandó!

Mindenki maga dönti el, hogy SZTK-ba jár vagy madándokihoz és kinél szül, szabad orvosválasztás van. Az én véleményem, hogy teljesen felesleges dolog és szabadrablás drága magándokihoz menni, de választott doki nem árt. Vannak SZTK-ban is jó orvosok, hogy kire gondolok, priviben megírom.

EDA.Mint sokan írják, ez Uzsokyban nem ingyenes. Jó előre meg kell beszélni és leírják, hogy tarifa 20.000,- Ft. Ez más korházban nem igy van, van ahol alapból és ingyen jár!

Vásárlás:

Aki az év első hónapjaiban szül, gondoljon rá, hogy a tél jön. Nem biztos, hogy az utolsó hónapokban kell futkosni ide-oda! Sőt, nagyon érdemes előre felkészülni, amivel lehet. A szülőszobai holmim nekem már a 8. hónapban kész volt, soha sem tudni, mikor indul be egy koraszülés – senkinek se legyen, de manapság igen gyakori!

Használt dolgokat sem célszerű visszautasítani, mert egy baba hetek alatt kinő több ezer Ft-os dolgokat.(tesz-vesz, vatera igen jó oldalak) Akit érdekel uj kiságy, nézzen szét az IKEA-ban. A mostani katalógusban olcsón lehet kapni.

Amit még nagyon ajánlok – magánegészségpénztári egyéni tagság. Minden bank mellett működik ilyen, de csak annak éri meg belépni aki nem minimálbéren foglalkoztatott, hanem van befizetett és visszaigényelhető SZJA-ja a 2009. évi fizetése után. Családtag is beléphet és bejelentheti másik családtagját, nagyon sok minden lehet vásárolni igy, már babának is terheskönyve sokkal. olcsóbban. Akit érdekel, az igyekezzen, mert az idei év már nagyon rövid, az ügyintézési idő pedig heteket vesz igénybe!

Szép babavárást

kispatak
Vendég

plömi:
Szerintem az altató orvossal neked kell beszélni, nem a dokinak, legalábbis nekem mintha ilyet mondott volna a doki.
Nem kell parázni, ha nem kéred fel az orvost, én is megkérdeztem azt akihez járok, és miután én is sokalltam az összeget nem kértem fel, de az Sztk-ba azóta is hozzá járok. Ez van, nem mindenkinek telik rá, ettől nem kell idegeskedni. Ha meg nem kérsz fel senkit, nem is kell pénzt adnod, rajtad múlik, hogy adsz-e egyáltalán, illetve hogy mennyit.

tulli: bár nem vagyok nagy szakértő, nem hiszem hogy egy enyhe vérzés komoly lenne. Én anno 8 hetesen menrem el a dokihoz először, mert fel sem tűnt, hogy terhes vagyok. Amikor megvizsgált, akkor is véreztem picit, és mondta, hogy ezután is elképzelhető, de ha nem nagyon durva, akkor nincs gond. azért persze jobb ha lát egy orvos.

Hízás: én pont a teherbe esés előtt egy hónappal végeztem a 90 napos diétámmal, úgyhogy 49 kilóról indultam, most 60 körül vagyok, ráadásul úgy, hogy soha nem voltam valami jó evő, és most sem eszem sokat. Mondjuk tornázni sem szoktam, viszont bevásárolni, meg közelebbi helyekre mindig gyalog megyek. Remélem most már többet nem nagyon fogok hízni. Amúgy nem is nagyon látszik ez a 11 kiló, mert leginkább csak a hasan nőtt. Persze annyira nem nagy, hogy a buszon bárkinek is feltűnne. :cry: Nektek adták már át a helyet, vagy ez már nem divat?

Kép
ahsoka

Sziasztok

köszi szépen a választ! sajna, amikor eljutottam dokihoz (elég húzós nyár, halálesetek, se energiám, se időm nem volt dokit keresni, mert a 12 hetesen - másik kórházban és dokinál - nagyon rossz tapasztalatom volt, új dokit kellett keresnem)
19. hétre kaptam időpontot terhesgondozásra, és a doki addigra már csak magánban fogadott (esedékes volt a 18. heti uh, így is lecseszett a terhesgondozós védőnő, hogy mitől csúsztam meg ennyire). sztk-s uh-ra csak három hétre rá kaptam volna időpontot.
:( szóval emiatt van a magándoki.
a többi meg majd csak alakul valahogy. az EDA-t tudtam, hogy pénzes, és hogy csak 3 anesztes van az egész kórházban sajna, így valóban jó előre le kell beszélni. maga a tudat rossz, hogy mindenképpen dönteni kell, mert annyira én sem ragaszkodom a dologhoz, de ki tudja, mire oda eljutok, hogy fogom gondolni. :)

vásárlások: mi a babakocsit a 20. héten vettük meg. mivel tudtam, hogy téli gyerkőcöm lesz, először mindenképpen mózeskosaras 3 funkciós kocsiban gondolkodtam. aztán elmentünk egy boltba, és ott a pasi elkezdett ajánlgatni mindenfélét. de végül egy kétfunkciós kocsi lett a nyerő, hordozóval.
úgy voltam vele, hogy az első hónapban (január) úgysem nagyon fogom kivinni még az utcára. a későbbiekre pedig bundazsák, vagy jól bebugyolálva teljesen jó lesz.
sokkal olcsóbb is volt, mint a 3 funkciósok. esernyősre lehet csukni, bolygós első kerekei vannak, és állítható fogantyúja, mert a párom elég magas.

tulli: én a 6. héten véreztem, de szerencsére nem lett gond. nem kifejezetten vérzés volt, de persze engem is a doki nyugtatott meg. jobban mondva, hogy "életjelenséget mutató embrió ábrázolódik" - ez volt a papíron. szóban ennyit mondott: ha nem akar megmaradni, akkor nem fog a baba megmaradni. hát köszi.
valszeg nálam is az tett be, hogy az unokaöcséimet emelgettem akkortájt.

babamozgás: én a 16. héten éreztem először, pont egy fesztiválon voltunk, jófajta koncertekkel, nyomtam a bugit is, este meg éreztem, hogy ő is nyomatja. cuki volt.
és lassan egy hónapja meg érzem ahogy csuklik, na az is nagyon aranyos. :)
plömi

ezt most találtam, ha érdekel valakit. Babahordozó olcsón.
http://budapest.olx.hu/babahordozo-es-a ... d-52445126

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Nekem meglepően látványos pocakom lett, elég sokszor átadták a helyet, kb az esetek felében. Mióta viszont beállt a nagykabátos idő, gyakorlatilag egyszer sem, de szerintem erről az emberek nem tehetnek, egyszerűen kabátban nem olyan feltűnő, hogy észrevegyék. Különösen igaz ez tömegben, meg különben is, tudom, hogy én sem szoktam másokat alaposan megnézni, valószínűleg ezzel sokan vannak így, ezért csak akkor fogják észrevenni, ha kiböki a szemüket a gyerek lába. :)
Szóval, alapvetően nincsenek rossz tapasztalataim. Vagy ami van, azt igyekszem elfelejteni. :)

Plömi, elárulod, milyen kocsit vettetek?

Hízás: +7 kg-nál tartok, de hogy mennyiről, az titok. :) Mindenesetre, nem vagyok egy filigrán alkat. :D Ésszerű határokon belül nem is foglalkozom a súlyommal. Persze, ha hirtelen, mondjuk egy hét alatt felugrana 5 kiló, azzal foglalkoznék, mert bajra utalhat (toxémia jele, ha jól tudom), azontúl nem ez a legfontosabb az életemben. :)

Melinda

Kép
urbanmelinda

urbanmelinda:
http://babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=356 - ilyet, csak nem itt, hanem a minimanóban (és sajna drágábban, de kb 5 percre lakunk onnan, meg autónk sincs)
most nézem mikorra vagy kiírva. én február 16-i vagyok :)

pocak nekem is méretes már, de igazad van, ez a nagykabátos időszak csalóka. :) bár én már nem tudom begombolni a kabátot. viszont ált. nők szokták átadni a helyüket. mondjuk én mindig zavarba jövök, amikor átadják.

hízás: én a 33. hétig 5 kilót híztam, de ebben nagy szerepe van a diétának, amit a 26. hét óta kell csinálnom, viszont a cukrom helyrehozta és mivel nem is híztam azóta (csak a gyerkőc nőtt), azóta nem szidom. :]
plömi

Sziasztok!
Köszö a biztatást és a vígasztalást! Csütörtök délután fogad a dokim. Kiváncsi vagyok, mi lesz, mit lát és mit mond. Aztán majd megírom.

Hízás:
Én Karinával össz 11 kilót híztam. De ebből félidőben 6 hét alatt 6 kilót, ami víz volt. Onnantól kezdve sómentes diéta volt kötelező. Tényleg nulla só, se felvágott, se semmi amiben só van, csak a legminimálisabb. Ettől megállt a vizesedés sőt le is ment belőle és fitten fejeztem be a 9 hónapot. A jegygyűrű még a végén is lötyögött az ujjamon.

Anna

Kép
tulli

Sziasztok!

Üdv az új kismamiknak!

Voltunk dokinál kedden,mindent rendben talált.Uh-t is csinált,és annyira megható volt...mivel apa messze ült, ezért kihangosította a szívhangját.Na,ez felejthetetlen! :D Meg sem bírtam szólalni!

Jövő héten a kórházban csinál majd uh-ot és akkor kapok papírokat és instrukciókat,hogy hova merre lell mennem.Az oltást a 12.hétig biztosan nem adható be!Utána visszatérünk rá.

Babakocsit én is a babaszafarin néztem,nekem nagyon tetszik az Espiro Vektor 4.Láttam egy párnál élőben és nagyon meg voltak vele elégedve,könnyű kezelni,praktikus,mindent tud amit kell és mégsem 300 ezer forint.

Lassan megáll a hízásom azt hiszem, mert tegnap este is 3X látogatott meg a kis Vuk. :roll: De minden nap más...

Ja még azt mondta a doki,hogy 2-3 hónap múlva lesz kész a kórház!!!

hodo

Sziasztok!

Tegnap voltunk 4D-n, azt mondta a csaj hogy szép hosszú lábai vannak, éééés azt is mondta, hogy 100% hogy puncis! :lol:

Gyönyörű a drágám, nagyon kis ficánka volt!

Kép A kis pofija

Anita

KépKép
fuoco

Sziasztok!
Ma reggelre már erősebben vérzek. :( (még mindig inkább csak szivárog azért...) Délután megyek orvoshoz. Lehet hogy már nem is lesz baba??? :( Pedig már a 7. hét lenne!!! Félek, hogy a "2010-ben szülünk" rám nem fog vonatkozni. Annyira félek!!!
Majd írok, hogy mi lett.

Anna

Kép
tulli

Hodo! SZia!
Olvastam, hogy te is Csapó dokis vagy. Jó választás!

Anna

Kép
tulli

Tulli:Pihenj ha tudsz!!!Próbálj meg kicsit megnyugodni!!!
Nekem még az 5.héten volt kicsi vérezgetés,de szerencsére elmúlt,akkor az sztk-ban a Lukács doki azt mondta,hogy van aki egész terhessége alatt vérezget és ez nem feltétlenül probléma!Nyugodj meg,ez most a legfontosabb!Üzenj a babidnak,hogy kapaszkodjon! :wink:
hodo

fuoco: nagyon cuki baba! Lassan már lehet nevet vadászni neki. :D A párom még azért nem akar ilyenen gondolkodni, mert szerinte elég akkor nevet keresni, ha már tudjuk, hogy kinek keresseük, addig meg minek. Furi, hogy már a 16. héten csináltattatok 4D-t. Nekem azt mondták, hogy a 26-30 között az ideális, bár gondolom, igazából mindegy. Hol voltatok?

tulli: Szorítunk, hogy ne legyen semmi komoly!!!!

Lányok, én elvileg most(anában) lépek át a 27. hétbe, és bizony ha néha lehajolok, vagy gyorsan beszélek, akkor elakad a lélegzetem és nem kapok levegőt. Nagyon rossz, sőt most az éjszaka már oldalt fekve sem volt mindig az igazi ezért sokszor felébredtem. Veletek is előfordul ilyen? azt olvastam, hogy ebben az időben ez már gyakori, de olyan rossz. :cry: Lehet ellene alamit tenni?

Kép
ahsoka

Fouco: Nagyon édes kislány!Gratulálok!Annyira jó ezt látni! :D
hodo

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok. 2010 április 30-ra várjuk a 2. puncisunkat az Uzsokiban. Csapó a dokim.
Az első gyerkőcöt is ott szültem.
Január közepére várható az új szülészet átadása.

Kép

Kép
varva

Ahsoka: Én a melleimet pakolgatom :oops: ,apa kedvére növesztem őket, :lol: ,de kezd kényelmetlen lenni...Ja és már most alig kapok levegőt,bedugul az orrom pedig nem vagyok megfázva,de ez is normális elvileg..

Próbálj meg egy másik takarót vagy párnát a lábad közé venni és talán jobb lesz a pocidnak!
hodo

Szia Varva!

Neked is gratula a babához!
Tudnál mesélni róla milyen volt a Csapó szülésnél?(Úgy látszik akkor 3-an nála vagyunk!)
hodo

Szia hodo!

Köszi a gratulát!
Sajna nem a Csapónál szültem, mert az első gyerkőcnél lepassztolt egy másik dokinka, mivel sok szülés lett volna abban az iőpontban, amikorra ki voltam írva. Bemutatott egy másik dokinak a kórházon belül és nagyon meg voltam elégedve az egésszel. Most már nem passzol le.
Akik nála szültek, nagyon dicsérték. Profi a szakmájában. Én 4 éve járok hozzá a m.rendelésére és mind a két gyerkőcöt neki köszönhetem (elég nehezen jöttek össze).

Kép

Kép
varva

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?