Új privát üzeneted érkezett!

A 4D-re bejelentkezni a 06205837185 számon lehet, hétköznap 9-16 óráig. Remélem jó lesz ez a szám!!
Üdv: Nóri
elin

Helló Betti!

Köszi az sms-t! Még egyben vagyunk. Babucinak ebben a hidegben már nem olyan sürgős kifelé jönni! Minden okés! Bár nem tudom egy héttel a szülés előtt miért nem hagyják nyugton az ember lányát! Tegnap voltunk az orvosomnál vizsgálaton, ultrahangon. Úgy gondoltam én már nem megyek a terhesgondozóba, ott ülni órákat, csak hogy kiírják az ultrahangot és az nst-t! Erre épp, hogy hazaérek, jött a védőnő! Már szervezte nekem a programot délutánra. Keressem fel a leendő gyermekorvost (mi az állomásnál lakunk, körzetileg pedig a Főiskola melletti gyerekkörzethez tartozunk. Én persze nem szolnoki vagyok, tehát gyalog kellett mennem térképpel a kezemben...), 2-re mehetek, meg csak jó lenne, ha holnap (vagyis ma, szerdán) bemennék az SZTK-ba terhesgondozásra. Persze semmi értelme nem volt bemennem, kaptam egy igazolást, hogy terhesgondozáson 8* megjelentem. (öhm..., a mai volt a 12.pecsétem...)
Ja, és persze ma voltam soros menni NST-re is, úgyhogy reggel 9-kor indultam, és fél 2-re értem haza!!! Nem mintha panaszkodni akarnék, de azért már egy-két hete érzem, hogy már nagyon a terhesség végén járok, nehezebben mozgok, sokat keményedik a hasam, fájnak a combhajlatok, stb... Szóval úgy jólesik a dolog. Persze kaptam még egy beutalót a laborba is...

Szerintem ezt már ebben az időszakban nem kellene eljátszani a kismamákkal, épp elég hetente 2* kimenni a kórházba NST-re.
De hát nagyon kell az a kis pénz az SZTK-nak az én terhesgondozásomért...

Na mindegy, holnapra kialszom...

Mindenkinek minden jót!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Elin! Nagyon-nagyon köszönöm!!!! :D :D :D

Jövő csütörtökön megyünk, már nagyon várom!!!

Olga! Csak nem túlhordás lesz a dologból?! :D Bevallom én a . hét után már egyszer sem voltam a terhesgondozóban...ezt most is így tervezem.
Többiek???
Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Olga én meg azt hittem rossz helyre küldtem az sms-t de akkor nem, hát már két nap és megyünk mi is a kórházba de lehet nem tudok bennt lenni a szülésnél mert lehet máshova leszek beosztva és akkor nem mehetek fel :-( :-( :-(
szomorú vagyok emiatt

De tényleg írsz nekem egy sms-t ha megszületik a baba? mert akkor meglátógatlak a gyermekégyas osztályon majd "munka" után!!!

Hu ne tudjátok meg: a múlthéten megerőltettem a térdemet és nagyon bedagadt elmentem vele orvoshoz most kapok injekciót de a térdem már nem is fáj de az injekciónak a helye az nagyonráadásul már kettőt kaptam és még kapok egyet.

Amugy túl vagyok ezen a héten és a zh-kon is ebből az három 5-ös lett az egyik az tuti karó abból újjat kell írnom a másik pedig hát én úgy érzem hogy 3-asnál semmiféleképpen nem szabadna rosszabbnak lennie....na de ezt majd meglátjuk.

Na meg hogy mennyit szaladgáltunk azért hogy megvegyük a köpenyt meg a nadrágot meg a papucsot vagy 4 órán keresztül jártunk a várost mire sikerült találnunk egy munkaruházati boltot ahol normális köpeny volt, hát a nadrág az még így se tetszik igazán :-( de nem érdekel nem tudok mást fel venni . Igaz úgy áll rajtam a nadrág mint egy tehénen a gatya a köpenyben meg úgy nézek ki mintha kismama lennék na de sebaj :oops:

Most megyek jólk legyetek

Kép
kbernadett

Szia Bernadett!

Én a Kossuth-téri munkaruházatiban szoktam vásrolni fehér munkaruhát.Szerintem ott elég csinosak vannak, nem ősrégi fazonok! Bár megvarratni talán még olcsóbb is lenne...

Üdv: Anna

fanna3

Köszi Fanna

Igen tudom hogy varratva olcsóbb de arra meg nincsidőm :-(
Olyan rossz hogy ilyen hülye esős az idő!!! :-(
Teljesen lehangolja az embert nincs semmihez se kedvem

Írjatok mert nagyon haldoklik ez a topic

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Olga!
Mizujs? Szerintem már megszültél, jelentkezz, ha lesz egy kis időd! :D

Többiekkel mizujs?

Kép
Kép
Kép
vica1982

Sziasztok!

Olga! Én is nagyon kíváncsi vagyok a részletekre!!! :D

Kismamák! Berni! Valamelyikőtök beszélt már a dokijával erről az új eü. tv-ről? Tudom, hogy még nem döntöttek róla, de gondolom a kórházban biztos nagy téma ez közöttük. Én ma voltam uh-on, de amilyen zakkant vagyok elfelejtettem megkérdezni a dokimat. :(

Berni! na milyen a gyakorlat?

Egyébként minden rendben velünk, az új uh is megerősítette, hogy egészséges a babuci, holnap megyünk 4D-re ott remélem hasonló jókat mondanak!

Írjatok!

Botond Kép
EneseKép
swenson

http://www.babavaros.hu/szepsegverseny. ... zletek=459
Ezen a címen szavazzatok már az én kicsikémre persze csak akkor ha tetszik :-)
Szóval ha valaki jár most a kórházban a hét emeletes épületben ezen a héten
vagy két hét múlva a szülészet nyőgyógyászat fel és lát fiatal fehérruhába öltözött lányokat akiken kis névjegykártya van azok valószínű mi vagunk. Én majd Kovács Bernadett név alatt " futok" :-)

Amugy a gyakorlat teszik hétfőn találkoztam Olgaval nagyon gyönyörű kismama!!!!!!!!!!!!!!

De most megyek puszilok minden babót!!

Kép
kbernadett

sziasztok!!

Csak szólni szeretnék ma reggel kilencóra fele meg szült Olga pontos adatokat még nem tudok de holnap megyek fel hozzá és leinformálom!!!!

Puszika

Kép
kbernadett

Berni, köszönjük a híreket!

Olgának gratulálok, és sok tejecskét és jó egészséget kívánok!

Kép
Kép
Kép
vica1982

sziasztok!!!

Ma voltam fenn Olgánál hát valami tündér kisfia van

Balázsnak hívják, 3620 grammal és 55 cenivel született
A többiről majd ír Olga

De mondom én csak azt tudom mondani hogy nagyon szép kisfiú.
A szoptatásról annyit mondott hogy nem igazán sikerül...még <- ez az én véleményem. Majd még szerintem a picinek is erősödnie kell hogy sikerüljön, de biztos menni fog nekik

Na de most puszika

Ti hogy vagytok?

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Berni! Köszönjük a híreket!!! Jó gyakorlatot a jövő héttől! :)

Olga! Szívből gratulálok a kisfiadhoz, jó egészséget és minden jót kívánok nektek!!!! Remélem hamarosan itt is jelentkezel, s beszámolsz majd nekünk mindenről!!!

Mi jól vagyunk, bár most aggódom Botond miatt, nehogy beteg legyen. Kedden találkoztunk egy barátnőmmel és a kisfiával, akin akkor jöttek elő valami hányós-köhögős betegség tünetei, s tegnap este Botond is hányt. :(

Csütörtökön voltunk 4D-s uh-on, nagyon meg voltunk/vagyunk vele elégedve. Szerencsére itt is megerősítettek abban, hogy a kicsikénk teljesen egészséges, tökéletesen fejlődik, rengeteget mozgott, integetett, s egyszer ahogy a pofiját néztünk szabályosan belemosolygott a képünkbe!!! :D S még egy csodálatos hír: a szongráfus hölgy egyértelműen kislánynak látta a picúrt!!!! :D Ennél nagyobb csoda, azt hiszem már nem is történhetne velünk!

Vica! Anna! Nóri! Tis is írjatok sokat, sokat!!!!!

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Olga! Én is csatlakozok a többiekhez, Gratulálok Balázskához és jó egészséget kívánok mindkettőtöknek!! Gondolom már nem vegyesek az érzéseid és az egész család boldog hogy együtt lehettek végre!
Kíváncsi vagyok a részletekre.....

Mi éppen felújítunk,hogy márciusra minden szépen fogadja a kisfiamat.Nagyon nehezen bírjuk a port és elég jól ingadozik a hangulatunk is :oops:

üdv.

fanna3

Olga! Gratulálok a kisfiadhoz, éljen egészségben, boldogságban anyával és apával!! Majd írjál le mindent, ha egyszer lesz egy kis időd! Kép

Swenson! Örülök, hogy végre valaki meg van elégedve a 4D-s nővel! Mióta Balogh doki leadta ezt, még csak panaszt hallottam azoktól, akik ott voltak :( .

Vica! Ti hogy vagytok? Milyen fain kerek lehet már a pocakod :lol: ! Minden kismamát úgy megbámulok még mindig. Nyuszilány vagy Nyuszifiú ugrál odabent ugyan?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Na sziasztok csajok!

Először is köszönöm a jókívánságaitokat! Köszönjük, jól vagyunk, boldogulunk úgy ahogy...

Részletek:
15-én szerdán délután 3-tól voltak fájásaim, nem komolyak, nem rendszeresek. Hajnal fél 1-kor ébredtem fel rá, hogy erősödnek, és kezdenek rendszeressé válni. 3-kor mentünk be a kórházba, akkor 5-8 perces fájásaim voltak. Azt hittem a vajúdóba kerülök még pár órára... de nem! Előkészítettek és a szülőszobába vittek. Ott tovább erődödtek a fájásaim. Fél 6-kor értesítették az orvosom, és a párom is beöltözhetett. Fél 7-kor megrepesztették a burkot. Az igazi fájások akkor kezdődtek... Az orvosom behozatta a labdát, azon vajúdtam. Hát, mit ne mondjak... Lehet az év leghangosabb szülése volt! :) Egyébként csak jót tudok mondani a szülésznőkről. Nekem nem volt külön felkérve senki, egy nagyon kedves, Teréz nevű szülésznő volt ott velünk. Megmondom őszintén, elég sokminden kiesett... A lényeg, hogy Balázskánk 8.55-kor megérkezett kis családunkba!!! A drágám még ott feküdt a lábam közt, kéken, mikor megkérdezte a doki, hogy jó lesz-e, megfelel? Mondom neki, hazavisszük. Szegény drága páromat úgy elkezdte ekkor rázni a zokogás, hogy még nekem most is könnybe lábad a szemem. Én mosolyogtam és vigasztaltam az uramat...
A gyerekágyas osztályról: álomtündérek a csecsemős nővérek!!! Le a kalappal! Bármikor mehettem, kérdeztem, jöttek maguktól is, olyan türelmesen segítettek mindenben. Tényleg, minden tiszteletem, köszönetem az ővéké!
Nálunk minden rendben volt, öhm majdnem. Igen a szoptatás. Szóval próbáltam ellesni (jópárszor megmutatták) a nővérektől, ahogyan a kicsit a mellemre teszik. Hát nem túl jó a szemem és a memóriám... Már első nap vérhólyagos volt mindkét mellem. Aztán másnap kaptam egy jó tanácsot: Hagyjam, hogy a kicsi magától kapja be a cicit, ne én adjam a szájába. És bejött! (Na jó, néha még bénázok, de annyira örülök, hogy van tejem, jó bőven, és tudom szopiztatni a babát, hogy amikor egy kicsit elmozdul, akkor is hagytam szopizni, amitől most hiányzik minkét mellbimbóból egy-egy darab...)
Csütörtökön, mikor fürdették a babát este, a súlya 3530 g volt (3620 g-al született), másnap este 3420 g, harmadnapra pedig 3520 g! Tud az én kisfiam! Pelusba is tudott produkálni, úgyhogy vasárnap 10 körül haza is jöhettünk.
Há, de ma délután elkezdtem használni a bimbóvédőt, és igencsak szuperál. Egyátalán nem zavarja a babát.
Hú csajok, már megint jó sokat írtam. Ha valakit valami esetleg még érdekel, nyugodtan kérdezzétek meg.

Üdv!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Olga!
Hát, tök jó volt olvasni a szoritokat! :D :D
Gratulálok Balázskához! :D Kívánom, hogy sok ilyen örömteli pillanatban legyen még részetek!!! :lol: :mrgreen:
szilbee

Szia Olga!

Mégegyszer gratulálunk!!!!!!
Le vagyok nyűgözve attól amit írtál, főleg a Papás résztől nekem is elindultak a könnyeim :D
Kérdés az lenne ezer........ De most nem ez a fontos.
Nem vagy fáradt?
Balázska mennyit alszik? Tudsz felrakni képet róla?? Biztosan gyönyörű!!!

Jó egészséget és étvágyat kívánok!

Anna

fanna3

Sziasztok!

Képek már vannak, de én béna vagyok elküldeni, apuka pedig ép alszik a fiacskájával együtt! :D
Már annyi tejem van, hogy ma venni kellett mellszívót... :oops:
A kicsi 20-40 perc között szopizik, aztán alvás. Ez általában 2-4 órát jelent. Négy órát csak éjszaka hagyom aludni. Úgy érzem, hogy minden nappal könnyebben csiszolódunk egymáshoz, egyre jobban megismerjük egymást.
Na, ha minden jól megy, van egy kis időm a következő etetésig, addig megcímzem a "Megérkeztem!" borítékokat a családnak.

Üdv nektek!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Olga!

Olyan jó volt olvasni a szüöléstörténeted! Én is nagyon meghatódtam az Apás résznél! Várjuk minél előbb a képeket!

Elin!

Tényleg nagy már a pocakom, tennék fel képet is, csak nem megy valamiért át a fényképezőről a sz.gépre. Majd próbálkozom.
Jövő hétfőn derül ki (nagyon remélem), hogy Nyuszifiú vagy Nyuszilány. :D
Ti hogy vagytok Lilikével?

Kép
Kép
Kép
vica1982

Mégis sikerült:
Többiek is tegyenek fel! :!:
Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

sziasztok!

Bocsi a zavarásért. Csak lenne egy kérdésem. A szolnoki Hetényi Géza Korház és a Szolnoki Szülészet (egymás alatti két topik) az ugyanazt a korházat takarja Szolnokon? Ugye nem két szülészet van? Ugyanis én igaz, hogy nem vagyok szolnoki, de úgy tűnik keresem a helyem, mert lehet a saját orvosom Kecskeméten nem vállal már szülést, és ha ez igaz akkor sajna keresgélnem kell.

A szolnoki szülészet topikon elég rosszakat írtak. Igaz még 2002-2003-as infók voltak. Azóta sokat változott? Vagy tényleg két korház van?

Köszi a segítségeteket előre is. Manó
potykamanó

Szia Manó!!

Üdvözlünk a köreinkben!!!

Hát az igazság az hogy szolnok csak egy kórház van, csak mivel a másik topic nem müködött, igy valaki / gondolom én / nyitott egy újjat!!!

Hát szerintem nem olyan rossz a helyzet. BÁr erről a mostani kismamákat illetve újdonsült anyukákat kellene megkérdezni!!! :-)

Vica cuki a pocakod !! Egy valami hiányzik a képről!!!! a Te fejed :oops: bocsi de nem tudom másképpen írni :?
Ne haragudj meg érte

Puszi mindenkinek!!!!!

Kép
kbernadett

Szia Vica!
Örülök a képnek, és nagyon irígy vagyok!! Csini mami vagy! Úgy látom, nem híztál sokat :lol: , és az úgy jó is!
Köszi szépen, Lilcsi remekül van! Kedden voltunk mázsáláson, ahol megint kiakasztottuk a dr-nénit. 9700 grammos és 73 cm, mint egy 1 éves. De rendkívül mozgékony. És hétfőn felült egyedül (azóta sem).

Potykamanó, szia! A Hetényi az én tapasztalatom szerint elég gáz volt. De mondom, ez az én tapasztalatom volt. A babák a nap 24 órájában veled vannak, ami 1 sírós baba esetében elég fárasztó. A csecsemősnővérek meg hát.... mindegy.

Bernadett, nem mintha olyan fontos lenne, de ezt a topikot Szilbee nyitotta, áprilisban, mivel a másik kimúlt. És akkor kezdett felpezsdülni megint itt az élet. Szerencsére. :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Vica!
Nagyon csini kismama vagy! :D :lol:
Lehet már kérdezték a többiek korábban, de választottatok már nevet a picinek?
szilbee

Szia Manó!

Én pont ma egy hete szültem a Hetényiben, és nagyon jó emlékeim vannak az orvosokról, nővérekről. Különösebben most nem írok róla, ha érdekel kicsit fentébb megtalálod a történetünket. Én egyébként csak ajánlani tudom az orvosomat, ha úgy döntenél, hogy Szolnokon szülsz.

Csajok! Mivel a védőnő elfelejt felénk jönni lenne két kérdésem:
1., Normális-e, hogy gyermekem naponta 3x-4x csuklik? Egy könyvben azt olvastam, hogy evés után csinálhat ilyet, de babuci simán alvás közben is elkezdi.

2., Balázskám evés közben elalszik, ami okés. Egy evés mostmár 20-40 percig tart egy mellből. Utánna, ha elengedi a cicit tegyem át a másikra is? Néha átteszem, ilyenkor is általában szopik egy negyed órát, de aztán jó sokat vissza is büfizik belőle. Hm? Ötlet? Ti hogyan csináltátok?

Előre is köszönöm válaszaitokat.

Üdv mindenkinek!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Olga!

Szerintem a büfi a levegőtől van. Nem hinném, hogy azért mert esetleg túl sokat evett volna ... mert ugye erre gondoltál?? A visszajött tej mennyisége mennyi? Szerintem nyugodtan kínáld meg mindkét cicivel... úgyis annyit eszik, amennyire szüksége van.

A másik, hogy a csulkás természetes. Levente is állandóan csuklott és ő sem csak evés után. Ha alvás előtt kezdett csuklani, akkor cseppentettem egy kis citromlevet a nyelvére, ügyelve arra, nehogy lenyelje (mert attól kijön az addig megevett tejcsi, arról nem is beszélve, hogy nem az ő gyomrának való még a citrom). A savanykás íztől azonnal abbamardt a csuklás.
szilbee

Mindenkinek köszönöm a pocak-dicst.:oops:

Berni!
Fejet direkt nem teszek a képekhez (illetve levágom) mert nagyon-nagyon sokan olvassák a babanetet, és azért nem szeretném, ha mindenki tudna rólam mindent. :wink:

Szilbee!
Lány:Luca, fiú: Attila (Apukája után)
Nagy fiad hogy van? Olyan komoly a képen. :D

Elin!
Hűűű, tényleg nem semmi méretei vannak a lánykádnak. Gratulálok a felüléshez! Majd lehet, hogy visszasírod még ezt az állapotot, mikor majd szalad. :lol:

Olga!
Majd teszel fel képet az immár 1 hetes fiatalúról? :D

Szerintetek érdemes már jelentkezni a szülészeten arra a látogatásra? Apának mikor kell mennie, ha ott akar lenni a szülésnél? Mert biztos van valami előadás vagy ilyesmi.

Jövő kedden (28-án) leszek 28 hetes. Akkor megyünk UH-ra. Alig várom! Remélem kiderül a neme is a Babókának. :D

Kép
Kép
Kép
vica1982

Sziasztok!

Köszönöm, hogy írtatok.

Igen Olga, olvastalak fentebb és tényleg pozitív dolgokat írtál. Ja, és persze nagy-nagy gratula! Nálunk elég rosszakat mondtak a korházról, bár azt is mondják mostanság itt is változtak a körülmények.

Szülésznőt egyébként szerintetek érdemes fogadni? És ha igen annak mi a módja? Bár azt hiszem annak is van hátránya pl. ha előző este éppen szolgálatban volt és én másnap reggel szülnék, lehet kissé fáradt és kimerült lenne szegény.

Most megyek de biztos lesz még kérdésem...

Manó
potykamanó

Sziasztok!
Vica! Azonnal írjál, ha túl vagytok a "felderítő" UH-on! Én Lucának drukkolok (bár semmi közöm hozzá :oops:) ! És amúgy még mindig a legtermészetesebb módját akarod átélni a szülésnek? Nem is jársz maszek alapon dokihoz? Vagy valahol írtad ezt már azóta?

Olga: Én meg úgy olvastam, hogy az evések utáni büfiktől lesz csuklás. De nem lesz tőle semmi baja babucinak. Az enyém volt, hogy elaludt közben. Rengeteget csuklik még mai napig is a Drágám, de megitatom és elmúlik. Vagy nem :lol: ...
Azt is mondták, hogy olyankor hízik a baba...vagy ez csak egy régi néphiedelem :?:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Na sziasztok!

Szilvi!
Köszönöm a gyors választ! Drágámmal még gyűjtjük a tapasztalatokat.

Vica!
Szerintem lassan hívhatod a CSNT-t időpontért, bár ők próbálnak a szülés várható időpontjához minnél közelebbi időpontot adni. Apukának külön nem lesz felkészítés, ketten együtt mentek, és jól megmutatnak nektek mindent.

Szülésznő témában nem tudok mondani semmit, én az épp szolgálatban lévőnél szültem, és minden rendben volt vele.

Kép Balázs

Olga

Kép
juhaszolga

Gyönyörű!!!! Milyen helyes a pofija és milyen szép egészséges színe van :lol:

fanna3

Sziasztok!

Tudnátok segíteni? Házi gyermekorvost keresek Szolnokon. Jó lenne homeopátiához vagy már természetes gyógymódokhoz közeli...

Köszönöm!

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Szia Kisherczeg!

Megnéztem az előző hozzászólásaidat és épp véletlenül arra a levélre bukkantam amit egy Baba üzen a szüleinek. Nagyon megható és átgondolandó, teljesen IGAZ! Ha megtennéd ezen topic látogatóit is tiszteld meg ezzel, mindenki örülne neki!!!

köszi:Anna

fanna3

Olga!
Nem rég született Balázska, de már most nagyon kis húsos, puha kezecskéi vannak. :lol: Úgy tűnik nagyon jó tejed van... :wink: :D Gyönyörű fiúcska!!! :D
szilbee

Vica!
Köszi kérdésed! :) Levente jól van. Most éppen jön a négy szemfoga. Pár napja tudtuk le a felső két örlőt. Szóval most már nyugodtabbak az éjszakáink.
Mikor elgondolkozik, akkor mindig ilyen komoly képet vág. :lol: Ilyenkor tök klassz portrékat lehet róla csinálni.

Képek:

itt egy nem annyira komoly portré róla :lol:
no komment:D
a kuckóban
a hétalvó
szilbee

Olga!
Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon szép baba Balázs!!!!
El vagyok olvadva tőle! :D
Akkor a Kedden esedékes 28. heti UH után telefonálok a CSNT-be, legfeljebb mondják, hogy korán van még. :wink:

Szilbee!
Örülök, hogy most nem kinlódtok a fogakkal már. Remélem a többi se lesz olyan vészes. Nagyon jók a képek!!!:)

Elin!
Szerda reggel hozom a híreket, hogy mit mutatott magából a legifjabb családtag. :)
Dokihoz csak maszek alapon járok, de továbbra is a régi nőgyógyászomhoz, akinek csak egy kis rendelője van, és nem dolgozik kórházban (de ettől még szülész is). Védőnőhöz is csak akkor megyek, ha kell beutaló vérvétlre vagy ilyesmire, utána meg viszem az eredményt, ezen kívül nem szoktam járni. Dokihál 10 hete nem voltam. Lehet ezt még terhesgondozásnak nevezni? :lol:
Dehát olyan jól vagyunk, minek járjak dokihoz? Nem vagyok beteg...
És nem is attól leszünk egészségesek Babával, ha állandóan nézegetik. Egész nap rugdos, szoktunk játszani is, jól érzem magam, nekem ennyi elég. :)
És igen, nagyon szeretnék még mindig minél természetesebben szülni. Majd meglátjuk mi lesz. Azért készítem a lelkem az esetleges császárra is, mert nem akarom hogy teljesen váratlanul érjen, bár semmi, de semmi jele nincs. Upsz, kicsit hosszú lettem, bocsi. oops:
Amúgy én is kislányt érzek. :wink:

Kép
Kép
Kép
vica1982

Sziasztok!

Kedves Anna!
Szerintem is szép ez a pár sor, bár nem szeretem, ha vmi túl szentimentális...de másállapotban ugye máshogy működnek a dolgok :-) Én is kaptam a férjemtől, biztos felkeltette az érdeklődését, Nála is megfigyelhetőek a másállapoti tüneteket, ahogy a könyvekben meg van írva :-)
Andi

Egy gyermek üzenete szüleihez

Ne vegyél nekem dolgokat, amelyekre Te hiába vágytál!
Ne érezz b?ntudatot, ha nem tudsz nekem megadni mindent, amire fáj a fogam!
Néha csak azért kérek valamit, hogy láthassam hol a határ!

Add nekem az id?det!

Kérdezd meg mi történt az iskolában!
Beszélgess velem arról, hogy mit gondolok!Érdekl?dj a fel?l, hogyan oldom meg a feladataimat!
Taníts engem a jóra és mondd el, mi a rossz!
Vitassuk meg terveinket!
Bátoríts választásaimban!
Dícsérj ha megérdemlem!
Terelj jó útra, ha tévedtem!

Higgy nekem, bízz bennem!
Irányításoddal jó utat fogok választani!
Ha magam mellett tudlak, nem csatlakozom bandákhoz, távol tartom magam az alkoholtól és a drogoktól!
Magyarázd meg nekema gyógyszer használat szabályait és figyelmeztess a drog használat veszélyeire!

Szeress és hagyd, hogy szeresselek!
Szeress akkor is, ha rossz vagyok!
Mutasd ki a szeretetedet még abban is, ha nem tetszik neked a viselkedésem!
Bocsáss meg nekem!
Fejezd ki a megértésedet tévedéseimkor!
Add az értésemre, hogy mindig van esély az újra kezdésre!
Engedd meg, hogy tetteimért én vállaljam a felel?sséget!
Javíts ki, mondd el, ha tévedtem, de soha ne tedd ezt mások el?tt!
Kérlek, soha ne hasonlíts másokhoz, különösen ne a testvéreimhez!
Büntess meg, ha rosszat teszek!
Ismerd el, ha jót cselekszem!
Ne parancsolj nekem, kérj t?lem! Ez összetartozásunk érzését jelenti számomra! Ha megkérsz valamire, boldogan megteszem majd!
Bánj velem úgy, mint a legjobb barátoddal!
Figyelj rám, ha szeretnék megbeszélni veled valamit! Még csak gyerek vagyok, de nekem is vannak gondjaim!
Tiszteld bánatomat, fájdalmamat!

Mondd sokszor, hogy szeretsz engem!
Er?síts meg abban a tudatban, hogy különleges vagyok és mindig szeretni fogsz, bármi történjen is!
Részed vagyok, valami különleges dolog, a szerelem teremtett!

Megígérem megtanulok viselkedni, mondani fogom, hogy "Bocsáss meg!", "Kérlek szépen!", "Köszönöm!", "Sajnálom a történteket!" -szóval mindent, amit elképzeltél, amikor beszélni tanítottál!
Mondani fogok majd mást is, pl.hogy "Szeretlek Benneteket!"

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Vica!
Teljesen egyetértek Veled orvoslátogatás ügyben, rettentő sokat kell menni, és a vizsgálatok hááát...
Bizonyára van akinek ez ad biztonságérzetet, sőt sokan akiknek segített, mert észrevettek vmit és közbe tudtak lépni. De az esetek túlnyomó többségében a babavárás tényleg nem betegség, minden rendben zajlik, mert a természet nagyon tudja a dolgát :-)
Gondolom ha az ember figyel magára és a babára sokkal inkább tud mindent az egészségi állapotukról, és észreveszi ha orvos kell.
Amúgy 4 bejegyzés kell a kiskönyvbe :-) nekem már van vagy 10 túlteljesítettem :-( és még most jön a 36. heti ezer vizsgálat.

Nem tudjátok miért kell a székletvizsgálat? pontosan mit néznek benne? Pesten nem szokás...

A baba nemét még mi sem tudjuk, rejtőzködő alkat. Legkésőbb születéskor kiderül, lesz legalább meglepetésünk, úgyis jönnek az ünnepek...

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Manó, én a Kismama újságban olvastam (valamelyik régebbiben) hogy megkeresték a kórházat a szerkesztők, és azóta sokkal jobbak a körülmények. Vagyis a körülmények adottak voltak, mint a legtöbb helyen, csak nem használták a lehetőségeket a gyakorlatban.

Normál szülésre készülve én azt gondolom jó lehet ha tudok előre beszélgetni a szülésznővel, akivel kicsit ismerni fogjuk egymást a szülésre. Tudja hogy tud segíteni, támogatni, hiszen minden ember más. Én dúla ismerősömet kértem meg jöjjön be, így abba a kórházba szeretnék szülni, ahova bejáratos, a stílusomnak megfelelő szülésznőt javasolt, a szülésznő pedig orvost. Viszont januártól ki tudja mi lesz, ami most biztosnak látszik a dúla tuti bejöhet. :-)

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Jaj ne írtam tök sokat és eltűnt :-(

Kép
kbernadett

Na akkor kezdem újra!!!!

csak ámultam mikor jöttem és láttam, hogy milyen sokat írtatok!!!

Szóval a kaka vizsgálat azért kell, mert ebből néznek olyan betegségeket mint például a szalmonella, meg még ezenfelül azt hiszem vagy 3-at még. Ezeket fejből nem tudom de ha érdekel megnézem.
Azt hozzáteszem, nekem is kellett most a gyakorlathoz és nekem 1800 forintba került :-(

Képzeljétek hétfőn már a szülőszobán leszek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Már úgy várom, a jövőhétetet, mert akkor igaz körforgásban leszünk és csak egy-egy napot leszünk mindenhol, de már a mi részünk leszünk legalább!!!
Mert most ez a hét valahogy nem nyerte el a tetszésemet a sebészeten :-(

Olga elmúltak már a csikarások a pici fiúról?Éjzsakáitok hogy telnek? Örülök hogy van tejed!!! Bimbóvédő bevállt?
Puszika a babáknak

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Olga! Gyönyörű a kisfiad!!! :D Örülök, hogy ennyi tejed van, nagyon ügyesek vagytok!!! Nekem Botond nagyon skót volt a kajákkal, sohasem volt bukós baba, ha ki is jött egy pici, tényleg csak egy folt volt. De másoktól úgy hallottam, hogy akinek többet bukik vagy büfizik a babája, próbáljanak meg szopi közben kisebb szüneteket tartani, közben is büfiztetni, mert lehet, hogy túl mohó a baba és sok levegőt nyel a tej mellé. Hátha beválik nálatok is! Szerintem ha Balázska igényli nyugodtan kínáld meg mind a két melleddel egy-egy szopi alkalmával, mert így egyformán termelődik a tejcsi a két melledben, ráadásul ő tudja kiszívni a legalaposabban a tejet, s így elkerülhető a mellgyulladás. Meg anyatejjel nem lehet túletetni a babákat -legalábbis én ezt olvastam-. De a képen is látszik, hogy tényleg egészséges a kicsikéd, mint a makk, úgyhogy tuti hogy jól csinálod!!!! :) Leírnád nekem, hogy hány ágyas szobák vannak a Hetényiben? Te is fürdetted a kicsit? Orvosi vizsgálatokra be lehetett menni vele? Most akkor tényleg nem viszik el egy percre sem a kicsiket? Mi van ha fürdeni mégy? Fürdőket , W.C-tfelújították? Most hirtelen ennyi.... Még valami: Apuka benn volt a szülésnél?

Ja és a melled sebes még? Én nagyon ajánlom az Avent bimbóvédő krémjét...bár tudom, hogy nagyon fájdalmasan és sokára gyógyul :(

Elin! Tényleg mindenki panaszkodott a 4D-re???? Hááát lehet, hogy mi vagyunk túl kis igényűek akkor, de mi tényleg maximálisan meg voltunk a hölggyel elégedve. Sőt! Anno voltunk Balogh dokinál is és semmi különbséget nem éreztünk a mostani és az akkori vizsgálat között.

Vica! Tényleg nagyon csini kismama vagy!!! Kíváncsi leszek bejön-e a megérzésed! Amúgy kislányt szeretnétek? Kívánom, hogy sikerüljön!!!! :) Nekem anno azt mondták, hogy a 32. hét után lehet szülésfelkészítőre jelentkezni.

Potykamanó! Üdv a köreinkben! Én 2004 júniusában szültem a Hetényiben s akkor is meg voltam vele elégedve. Nyilván nem egy szuper szálloda, de én kedves nővéreket fogtam ki akkor is, ha kérdésem volt segítettek. Akkor a vizesblokk az elég tré volt, remélem azóta felújították, majd Olga megírja. De azt a pár napot simán ki lehetett bírni már akkor is. Azóta meg csak javult a helyzet...állítólag. :) Az orvos meg szülésznő választás kérdése engem is érdekelne január 1 után. Valaki nem beszélt még erről a dokijával??????

Kisherczeg! Szia neked is! Húúúú már te is nagyon a finishben vagy!!!! Sajnos nem tudok neked homeós gyerekdokit ajánlani, a miénk nem olyan. Egyébként én úgy tudom a székletvizsgálat meg a tüdőszűrés is ahhoz kell, hogy ha lesz tejed, akkor leadhasd az anyatejgyűjtő állomáson. (Bevallom én kihagytam ezeket a vizsgálatokat, mert nekem nem tudják megmagyarázni, hogy az ez ezer éves röntgengép nem árt a babának!) Pesten nyilván csak akkor kell, ha már tényleg tudod, hogy akarsz és tudsz anyatejet leadni.

Szilbee! Levente nagyon aranyos kisfiú!!! Nagyon jók a képek róla. A kislányunk Enese Orsolya lesz. Az Enese nem elírás, ez egy ősmagyar név, a csodaszarvas mondára utal vissza, jelentése szarvasűnő.

Betti! Kíváncsian várom a szülőszobás beszámolódat! Hol szeretnél majd dolgozni?

Szép hétvégét mindenkinek!

Botond Kép
EneseKép
swenson

Kisherczeg, Swenson - köszi az infót.

Olga - gyönyörű a Balázska! Gratulálok hozzá. És nagyon csinos kis szerelése van.
potykamanó

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

Betti! milyen képzéssel leszel szülésznő?
Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

ÁÁÁÁ! Úgy jártam mint Betti! Irtam egy csomót, majd Backspace-t nyomva jól kilépett a topicból!!!!!!!!!! Na, majd ha lehiggadtam újra kezdem.

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Swenson: nem tennél fel 4D-s képeket??? :lol: Amúgy 2 ismerősöm volt 4D-n, az egyik 3x, és 3x nem láttak semmit. Persze a zs-t oda kellett adni. Nem hiszem, hogy nagy igény az, ha kapni is akar az ember valamit a pénzéért. De mindegy, örülök, hogy ti meg voltatok elégedve!

Bernadett: engem is jól letolt anno Svéd, mert kakit azt adtam le, de kellett volna valami másmilyen minta is a hüvelyből, az meg nem volt leadva. Vagyis nem is engem szidott, hanem a tanácsadó dokit. Az is mi lehetett?? Vagy ugyanaz, mint a kaki? Mai napig nem tudom.

Kisherceg: nem tennéd be a felhasználóneved alatti képet nagyobba?

Szilvi: Levente nehezen fogzott? Mert Lilcsinek is, mióta kijött az első 2 foga, utána 1 hétig nem volt nyálas, de azóta megint dől belőle. Viszont se piros íny, se duzzanat, semmi keménység. "Jó" lesz, ha mindegyikkel így megszenved szegénykém.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Elin!
Nálunk csak az "enyhébb" fogzási tünetek voltak:
-hígabb kaki (persze ezt csak szilárd kaja mellett feltűnő :lol: )
-nyálömlés
-kézfej csuklóig a szájában
-éjszakai felriadások (csak a fog konkrét kibújásának 2-3 napjában)

Nála se volt duzzadás meg pirosodás. Napközben sem zavarta a dolog. Nem is sírt miatta, csak éjjel ébredt fel. Az örlő volt most fájdalmas neki. Ilyenkor adtam neki panadolt,de csak az éjszakai felriadásoknál pár alkalommal, ha láttam, hogy több kettőnél a dolog és bizonyossá vált, hogy fájdalmai vannak. Neki nagyon magas a fájdalomküszöbe ...
szilbee

Szaisztok!!!

Ma voltam a szülőszobán két szüléás is volt
Az egyik az elhúzodott, és viszonylag nehezen lett meg a másik az meg nagyon gyorsan, meg megemlítem hogy reggel korán volt egy császár de mi ott már csak a babát láttuk. vagyis láttuk először az anyukát, de a császárra már nem mehettünk mi be csak a másodévesek közül egy.
Meg pont ma volt az a látógatos nap amikor leendő anyukák és apukák jöttek be a szülőszobára. Ha jól tudom a kórház védőnője szervezte..Vool olyan anyuka is akinek elég nagy volt a hasa de volt olyan is akinek még nem is nagyon látam.

De most megyek. Ha még érdekel valamikérdezzetek,csak nem akarlak untatni titeket!!!

Puszika

Kép
kbernadett

Elin: kenetvizsgálat, ami arra szolgál, hogy ha van vmi baci pl. streptococcus B a hüvelyben, és elkapja születéskor baba, akkor pl. tüdőgyuszija lehet. Azt hiszem ennek akkor nő meg a valószínűsége, ha a magzatvíz elfolyik, ezért nem lehet magazatvíz elfolyás után sokat várni a fájásokra. Ha a kenet pozitív antibiotikumot adnak, hogy a babának ne kelljen.

Székletvizsgálatot pl. Pesten nem kérnek.

A kép nagyban :-)

Andi

Kép

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?