Új privát üzeneted érkezett!

Szia Gabi1!

Köszönöm a biztatást és a jókívánságokat! Természetesen értesítelek benneteket, amint hazajövünk a szülés után.
Üdv: Tulipán
tulipán

Sziasztok!

Én most taposom a 32.hetet és még nincs szülésznőm. Tudtok ajánlani valakit?

Köszi,
Andi
Vendég

Szia Andi!

Nekem nem volt választott szülésznőm, de akinél én szültem szülésznő ővele nagyon meg voltam elégedve. Móninak hívják, sajnos a vezeték nevét nem tudomKép Alacsony, fekete hajú. De ha bent a kórházban érdeklődsz biztos meg tudják neked mondani és elirányítanak hozzá. Kitartás, már nincs sok hátra.
Vigyázz magadra.

szia Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!

Én a Sipos Erzsinél szültem 2X nagyon megvoltam vele elégedve.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!
Köszi a tippeket! Mennyit kell egy szülésznőnek fizetni?
Andi
Vendég

Szia Trtompipi!
Az átlag 10e körül szokott lenni, de 20e-nél semmiképpen sem több. Ezen két összeg között belátásod és elégedettségi szinted szerint dönthetsz arról, hogy mennyit adsz!Ja és ne hagyd magad befolyásolni a "licitálós tipusú" szobatársak által, mert van aki abban tobzódik, hogy kitűnjön a többiek közül azzal, hogy ő mennyit adott...így beteszi a bogárkát az egyébként is aggodalmaskodó friss kismama fülébe és kialakul egy ráígéréses rendszer, ami hosszú távon azt eredményezi, hogy maga a páciens gerjeszti a "tarifaemelkedést".
Bocs' ez egy kicsit eszmefuttatósra sikeredett, de a saját érdekedben és érdekünkben szerintem öntudatosnak kell lenni, de természetesen úgy, hogy közben együttműködő is az ember.
tulipán

Sziaztok!

Trompipi 10-15 ezer körül szoktak adni a szülésznőnek, attól függően mennyire vagy megelégedve vele. Én 20 ezret adtam, mivel nekem a szabadnapjain is bejött miattam a korházba vidékről egy ctg-t csinálni vagy vérvétel miatt. illetve szülés után is bejött meglátogatni minket a korházba. vissza is akarta adni a pénz nagy részét mert sokalta.

Sziasztok
Gabi

Kép

gabi1

Köszi a tippeket, ma megyek először a kórházba előadásra, és ha lesz vki szimpatikus, beszélek vele.
Andi
33+2
Vendég

Sziasztok kismamák!
Most találtam rá erre a honlapra, nagyon nagyon jó! Rengeteg értékes infót kaptam már most is tőletek, köszönöm.
Igen én is azt gondolom jó a Bajcsy szülészete, én a Knerczer Lászlónál fogok szülni elvileg november 20.-án, bár pont a tegnapi uh-on derült ki lehet, hogy 2 héttel korábban lesz a nagy nap. Az igazat megvallva én a méricskélésben nem hiszek 100%- ban eddig már nov.04 és nov 24. közötti értékeket hozott ki, a naptár szerint és az én sejtésem szerint nov.20.
A héten megyek terheléses cukor vizsgálatra kissé izgulok, remélem nem lesz magas az érték, nagyon szeretünk enni s nem szeretném korlátozni ezt az élvezetet. Szerencsére most sok a gyümölcs tehát dúskálhatunk benne.
Szóval mi most a 24. hétnél járunk és nagyon élvezem a dolgot, a világ legcsodásabb dolga ami velünk történik gondolom egyetértetek velem.
A cukorvizsgálat alatt randizni fogok a szülésznővel akivel majd szülni szeretnék és remélem lesz lehetőségem szétnézni a szülőszobákban is.
Kitartást mindenkinek, akik még az elején járnak ne sürgessék az időt használják ki minden percét a terhességüknek, aki pedig már babázik otthon annak sok sok erőt kívánok.
Márti
márti05

Sziasztok!Kép

2004. 07. 31-én, a 37. héten 2800g-mal és 49cm-rel megszülettet pici lányunk Berkovics Réka.

Ezúton is szeretnék mégegyszer köszönetet mondani fogadott orvosomnak Knerczer Lászlónak, szülésznőmnek Tóthné Varga Ildikónak és nem utolsó sorban a többi hozzáértő szakembernek akik a császár alatt ott voltak.

TulipánKép
Látod milyen kicsi a világ, itt irogatni, aztán meg egy kórterembe kerülni.Kép
Nagyon örülök, hogy megismerhettelek benneteket és remélem már ti is otthon vagytok.
Anna baba hogy van??? Gondolom ti sem tudtok betelni vele.Kép
Képzeld szerdán este beindult a tejci, de a leányzó hozza a formáját és nem nagyon akar szopizni, úgyhogy egyenlőre hami előtt továbbra is próbálkozunk. Kapja a pótlást, én meg fejek folyamatosan, hogy minél több tejci legyen és elhagyhassuk a tápszert.
Réka nagyon jó kislány, általában három óránként kéri a hamit, amint teletömi a pociját nézelődik egy kicsit, vigyorog, grimaszol, aztán bealszik a következő etetésig.
Puszi:
Melinda
Bnm

Szia Melinda!

Gratulálok!!!!
Gyönyörő a babócád!!!!
Én is a Knerczernél fogok szülni, örülök, hogy te is megvoltál elégedve vele. Szerintem nagyon aranyos, én nagyon kedvelem. Kicsit már irigykedek, hogy otthon vagy és babázhatsz, s minden rendben van nálad.

B.Márti
márti05

sziasztok!

Melinda gratulálok a babához, gyönyörű kislányKép

Hogy vagytok? és milyen volt a szülésed?

Sok tejcsit kivánok, 3 hét kell mire beindul a tejtermelés rendesen.

Addig is próbálj ki minden féle testhelyzeteket, hátha úgy jobban elfogadja a cicit.

Gabi

Kép

gabi1

MártiKép

Igen, nagyon meg voltam elégedve vele, szerintem a legjobb választás.Kép

Gabi1Kép

Császárral szültem és mivel sűrgős volt, altattak, úgyhogy nem tudom mi volt, az első nap az félkómás állapotban telt. Szerencsére a kötelező megfigyelés letelte után már felültem és a katétert is kivetettem. Mivel nem hagytam el magam, szerintem sokkal gyorsabban megy a regenerálódás, sokan meg is vannak lepődve, hogy én már így megyek, és nem fájdítom semmimet.
Írhatnám azt, hogy minden szenvedést megért a baba, de igazából nem volt szenvedés, csak az öröm és a boldogság.
Szopival próbálkozunk, de az a baj, hogy csak a bimbót hajlandó bekapni, hiába tuszkolom, a szájába, vagy próbálom belefejni, lenyalogatja róla és ezzel befejezve a szopi.

Melinda
Bnm

Sziasztok!Visszatértem én is, hogy megosszam veletek életem legnagyobb élményét és beszámoljak az elmúlt napokról.
Először is örömmel tudatom veletek, hogy augusztus 2-án megszületett a mi kis csillagunk Anna baba 4600gr és 55cm-es lett a "picikém".
A szülés fantasztikus, és minden túlzás nélkül állíthatom katartikus élmény volt, annyira együtt volt minden, hogy kívánni sem lehetett jobbat.Én is szeretnék ezúton is köszönetet mondani Polgár doktor úrnak és Tóthné Varga Ildikó szülésznőnek, mindkettőjüket bátran ajánlhatom azoknak, akik még keresgélnek, mert mind emberileg, mind a hivatásukban kimagasló egyéniségek.
Szia Melinda!
Örülök, hogy olvashatok felőled,csütörtökön mi is hazamehettünk,de eddig nem tudtam ülni a varratok miatt, ezért jelentkezek csak most(ma szedték ki).Majd beáll a Picur szopási kedve, mi is küzdünk néha, mert még nem mindig tudom megkülönböztetni mikor miért sír...gyakorolunk rendületlenül.Egyébként nagyon édes,nem tudunk betelni vele...fürödni és öltözni utál,ilyenkor bömbi van.Volt egy-két jó kakis esetünk is...háromszor úgy berottyantott, hogy a háta közepéig olyan lett.A zuhany alatti lemosást hang nélkül tűrte,valószínüleg azért, mert arccal előre tartva biztonságban érzi magát, míg a kádban hanyatt dőlve nem.
Nagy vonalakban ennyi történt,majd még jelenkezek, ahogy időm és csemetém engedi...addig is üdv neked és minden topikolónak!
Tulipán
tulipán

Sziasztok!

Tulipán nagy nagy gratula!!!!
Hát szép gömbölyű nagy babóca lett, nagyon jó dolga volt a pocidban.
Kezdek irigykedni, de eljön majd az én időm is.
Nagyon sok örömet és kitartás kívánok.

B.Márti
márti05

TulipánKép

Örülök, hogy jól vagytok és végre Ti is az otthon melegét élvezhetitek. Hát igen, még össze kell szokni, meg kell tanulni, hogy miért is sírnak a drágák, ha épp sírnak. Én is sokszor tanácstalan vagyok, hogy most éppen mi is a baja a picurnak, de a kajáért való sírás az egyértelműKép
Gondolom apa nálatok is kiveszi a részét a baba körüli teendőkből. Az én drágám böfiztet, fürdet, pelust cserél, szóval ügyeskedik nagyonKép

MártiKép
Türelem eljön a Ti időtök is!Kép Mikorra is várod a babát??

Melinda
Bnm

Sziasztok!

Melinda nov.20. elvileg, a mérések alapján korábban.
Szóval 1 hónap és elkezdünk készülődni, babaszoba kialakítása, tapétázás, radiátorcsere, mázolás, családtől érkező ruhák mosása, kiságyhoz kiegészítők megvásárlása, ruci vásárlás és az egyéb dolgok beszerzése.
Nagyon sok mindenre oda kell figyelni, nem csoda ha az ember kissé szétszórt.

Ti hogy vagytok, növögettek?

Tegnap voltam a dokinál, elvittem a terhelésses cukor eredményeit, hála nagyon jó lett.
A vérnyomásom viszont nem hajlandó 130 alá menni.

További jó babázást!
Márti
márti05

MártiKép

Örülök, hogy jó lett az eredményed, de a vérnyomásod mitől ilyen magas??? Talán a meleg is közrejátszik, nem???

Mi hétfőn voltunk a dokinál varratszedésen. Olyan jól összeöltött, hogy alig látszik valami és a varratszedés sem fájt, észre sem vettem, mikor kiszedte.

Biztos nagyon fogjátok élvezni a készülődést, én is alig vártam, hogy vásárolgathassunk, készülődjünk a baba fogadásáraKép

Tegnap volt a gyerekorvos lemérni a picurkánkat, meg lettünk dicsérveKép 08. 04-én jöttünk haza a kórházból 2650g-mal és a tegnapi mázsálásnál már 2920g-ot mutatott a mérleg. Szóval hízogat a drágám.
Néha nyűgös, de alapjában véve még mindig nagyon jó baba, nagyon szeret autókázni és sétálni, olyankor képes az evést is elfelejteni olyan jókat alszik.
De van amikor egy óra hosszat is képes eszegetni, mert bealszik közben.

Melinda
Bnm

Sziasztok!
Gondoltam kihasználom a szabad pillanatokat és beugrok egy kis csevelyre.
Képzeljétek megoldódott a fürdetési pánik...az egyik szomszédom jótanácsát kipróbáltuk és bejött.
Nevezetesen pelenkát rakunk a kádba, hogy ne csúszkáljon a lába és nem csak a szokásos módon fejtámasztékot alkalmazunk, hanem belekönyökölök a vízbe és a teljes testét alátámasztom. Egyből csend lett és azóta kellemesen locsizik.Ebből is látszik mennyi improvizatív készség kell egy gyerekhez és néha nem árt egy-két öreg motoros tanácsát megfogadni.
Márti!Köszi a gratulációt...észre sem veszed és már te is a finisben leszel.Nekem úgy tünt, hogy gyorsan eltelt a 9 hónap, bár a végén a nagy meleg miatt kicsit nehéz volt fizikailag, na meg az izgatott kíváncsiság is dolgozik az emberben, ahogy próbálja elképzelni a nagy találkozást és azt, hogy milyen lesz a baba.Kívánom, hogy minden rendben menjen!
Szia Melinda!
Az én párom is nagyon aktív, rengeteget segít,igazán kiveszi a részét a gondoskodásból.Szóval igazi jó apuka,akire lehet támaszkodni.
Hogy állsz a tejjel?Van elég?Én állandóan azon tipródok, hogy hátha nem elég neki,fejéskor nagyon változó a mennyiség...van úgy,hogy két ciciből kijön 110ml,de van hogy csak 30ml.Próbálok többet enni , pihenni és nem aggódni, mert gyakran nem kívánom a kaját,pedig a rendszeresség fontos lenne.
Az én kis Pipikém is képes nyammogni akár 40 percet is, máskor meg olyan, mint egy kis pióca.Azt hiszem ezzel akarja a tudtomra adni, hogy egy kisember is egyéniség és nincsenek sémák, vagy használati utasítás, ami szerint ő működik!!!
tulipán

Tulipán

Mi a kezdetektől fogva rakunk pelust a kádba, tehát a fürcsit élvezi, de az öltözködéssel és a pelusozással még mindig hadilábon állunk, azt nem szereti kivéve, ha tele a pocak. Szerencsére ilyenkor is tudjuk öltöztetni vagy tisztába tenni, mert nem bukik vissza semmit (persze ehhez finoman kell bánni veleKép)
Tegnap pl. este hétkor kajáltunk (a hat óra helyett, mert levegőztünk és ilyenkor nagyon be tudunk aludni), viszont kilenckor szoktuk fürdetni. Annyira aludt a drágám, hogy észre sem vette a fürcsit, csak a végén az öltözködésnél ébredt fel, de akkor sem volt sírás csak nyöszörgés.Kép
Hát a tejci az sajnos nem sok, két ciciből olyan 30-40, de szopi nélkül, az sajna továbbra sem megy, hiába erőltetem.
Tudod én min szoktam tipródni? Az öltöztetésen, hogy nem öltöztetem-e túl vagy esetleg vékonyan, mondjuk eddig nem reklamált érteKép
Hát igen, ők nem csak egy kisbabák, hanem már a születésüktől kezdve egyéniségek. Nálunk például az etetés rendszerességét olyan ügyesen kialakította a Réka, hogy nem győzök csodálkozni rajta, és be is tartja szigorúan.Kép
Ti hány órakor szoktátok fürdetni??

MártiKép
Igaza van Tulipánnak ez a kilenc hónap nekem is hipp-hopp elszaladt és minden percét élveztem, pedig a végén volt hogy szigorú fekvésre voltam "ítélve", de ennek köszönhető, hogy legalább a 37. hétig kihúztuk, mert nálunk már a 34. héten elkezdett kinyilni a méhszáj. Szóval élvezz ki minden egyes pillanatot, mert csodálatos dolog kismamának lenni. Ennél csodálatosabb pedig anyukánakKépKépKép

Üdv:
Melinda
Bnm

Szia Melinda!
Hát nálunk rendszerességről nem nagyon beszélhetek, az igény szerinti szoptatás szó szerint valósul meg...az esti rituálé is most kezd konkrét időpontokhoz kötődni. Ma pl.8-kor fürödtünk, de szeretém egy fél v. egy órával korábbra hozni,hogy ha nagyobb lesz szokja meg, hogy 8-kor legkésőbb ágyban legyen.
A tejre visszatérve: nekem sincs túl sok,fejni nem nagyon kell, de a védőnő megnyugtatott, hogy a babának van elég, az meg részletkérdés, hogy felesleg termelődik-e.Én azért nyugodtabb lennék, ha sokkal több lenne.Egyik nap el kellett mennünk hivatali ügyeket intézni,és csodák csodája előtte való nap kapásból kifejtem egyikből 90ml-t, a másikból 110ml-t néhány óra múlva...na azóta se volt ilyen.Lehet, hogy tudat alatt jelzett az agyam, hogy kell a tej a babának és nem én leszek vele, így beindult a termelődés a spec. helyzetnek megfelelően.
Mi még nem sokat voltunk kinn,a terepviszonyok pocsékok, úgy rázkódott szegénykém a babakocsiban a murvás úton, hogy kivettem és kézben vittem.
Akarunk venni ún. Nandu hordozókendőt és abban sétálni, úgy legalább testközelben marad és nem is rázkódik.Szóval a szuper technikai vívmányok ellenére vissza a természethez...átlényegülök afrikai asszonnyá (ha-ha-ha).
Jó éjt, majd jelentkezek!
tulipán

Sziasztok!
Ez a netes reklám, írtam egy regényt nektek, erre jött a reklám átdobott egy másik honlapra, erről meg totál ki, minden eltünt amit írtam. Lehet, hogy ti így megúsztátok a regényem olvasását.
Vérnyomás szerncsére 120 körül van mostmár, biztos a meleg és a közelgő hidegfront okozta a magas értékeket.
Igen rettenetesen élvezem a terhességet, azt hiszem a legszebb napjaimat élem jelenleg. Már szép nagy a pocim, (a védőnő meg is lepődött a méretén 14cm eddig a 25 hét alatt), de még nem terhes jól boldogulok vele, a pici izeg-mozog ami nagyon kellemes érzés, s még egy picit sem okoz vele fájdalmat.
De azért nektek semem lehet rossz, hogy megtudjátok fogni, simizni, puszilni, érezhetitek a kis finom babócát....
Most kezdek pánikolni, minden rendben lesz-e a babával, tudok-e majd szoptatni, milyen lesz a szülés, kitartok kitartunk-e odáig, megint előjött a down-kor rettegésem, alsó érték AFP miatt, na erre a sok butaságra nagyon beindult a drága.
Nektek volt előtej szivárgásotok a terhesség alatt? Az unokanövérem azt mondta neki ennyi idősen már volt, nekem semmi egyenlőre.
Olyan jó olvasni hogyan is babáztok otthon.

Sok fini tejcit a babáknak,
nektek sok sok kitartást

Márti
márti05

MártiKép
Nehogy elkezdj pánikolni!!! Minden rendben van a babával, bízz a megérzéseidben és a dokidban!Kép
Előtej: nekem nem volt és sajnos utána se nagyon, de a tejci ettől függetlenül beindult. Nálunk a szopizás sikere inkább a leányzón múlt volna. Szoptatni minden anya tud, ezen ne izgulj és ne az én példám lebegjen a szemed előtt!!! A fő, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott legyél. Sokat kell pihenni, inni és enni. Tegnap előtt elég fáradt voltam és a tejci is kevesebb lett, aztán tegnap meg, ma reggel 10h-ig aludtunk, így sikerült valamennyire kipihennem magamat, és a tejci is valamivel több lettKép (de csak kicsivel)

TulipánKép
Séta, terepviszonyokKép Hát ez nem túl jó, szegény Annácska agyon rázódik. Nálunk szerencsére azért jobb a helyzet, de pont azon gondolkodtam, hogy egy-két boltba ha el akarnék menni a gyereket valószínü a nyakamba kellene kötni, mert babakocsival lehetetlen az üzletbe bemenni. Azért erre is figyelhetnének.
Réka délelőttönként már egyre kevesebbet alszik, mondhatnám inkább úgy hogy csak szundít egy kicsit. Eddig elaludt magától a kiságyban, mostmár igényli, hogy előtte egy kicsit ringatva legyen a kis segge, imádja, ha beszélünk hozzá, jókat fintorog és vigyorog. De öltöztetésnél és pelusozásnál a kismalac visítása hozzá képest suttogás, amint felveszem utána megnyugszik, de akkor meg öt percen keresztül még hüppög a vállamon, annyira aranyos, hogy nem tudunk betelni vele, igazi kis kópé, már most huncutkodikKépKépKép
Tegnap beszéltem az Ildivel, szegény el van havazva nagyon. Mondtam neki, hogy már nagyon ráférne a pihenés, mert üdülni még nem voltak, azt hiszem én lettem volna az utolsó augusztusi kismamája, azért nem szerveztek semmit. De részünkről már kiadva az engedélyKép
Alvással Ti hogy álltok??? Zsolti is fel szokott kelni az etetésekkor???

Üdv:
Melinda
Bnm

Szia Melinda!
Én átköltöztem a kis Pipikémmel a nappaliba, mert a bölcsőben nem hajlandó megmaradni egy pillanatra sem, a páromnak pedig szeretnék egy kis pihenést hagyni, mert hajnali 4-kor kel a munkája miatt, ráadásul az allergiája és az aszthmája most tetőzik, úgyhogy kell egy kis csend, hogy ne dőljön ki.Egyébként viszonylag nyugodtak az éjszakák, ha nincs hasfájás, de a kis Pipém nagyon szereti a testközelséget,és így együtt alszok vele.Megpróbáljuk áttelepíteni a bölcsőt a nappaliba,hátha csak az elhelyezéssel van a gond, de ha mégsem,akkor marad az előbbi leosztás.
Szóval az éjszakák az enyémek, de a nappali rengeteg segítség bőven kiegyenlíti mindezt.
Üdv neked,puszi Réka babának is!
Tulipán
tulipán

Sziasztok!

gratulálok a babákhoz, jó hogy végre van egy kis élet ebben a topikban is.
Látom mindenki boldog, és jól van.

Mi is nagyon jól vagyunk. Réka is szépen gyarapszik, már olyan 7 kg körül van. van két fogacskája, és hasára fordul, vissza még nem tud, így egy idő után jön az ordítás, anyuci fordítsa meg.

Tulipán: érdekes mert az én Rékám sem aludt a bölcsőben egy percet sem, vagy velünk aludt vagy a kiságyában. de a fogzás óta jobban szeret mellettünk aludni. igen ám de most odaszokott a nagy is, ő meg keresztbe meg ahogy jól esik úgy alszik, így ma reggel már kemény akartam lenni és bizony átraktam a saját ágyukba. Norbi el is aludt, de Réka bezzeg nem, ordított kb 1 órát közbe be jártam hozzá, de aztán az anyai szigor csődebe ment és visszavittem magamhoz, el is aludt egy perc mulva.

Remélem Melinda a tejcsi probléma meg fog oldódni. Laktoherb teát próbáltad? vagy az urtica urens 5 ch homeopátiás bogyót? vagy még azt mondják hogy az alkoholos sör nagyon jó.

Márti ne aggódj az előtej miatt mert a tejtermelődéshet ennek semmi köze. Viszont szülés után tedd minél hamarabb cicire, és persze minél többször. Szerencsére a Bajcsyban van erre lehetőség, és akkor hamar beindul a termelés.

Képeitek vannak fent a babákról?

Nekem vannak, ha gondoljátok nézzétek meg
http://babanet.hu/album/main.php?album=182

http://babanet.hu/album/main.php?album=1139

http://babanet.hu/album/albumimages/1402/62579_ke.jpg

Na most mennem kell
Sziasztok
Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!!

Gabi gratula a családodhoz nagyon aranyosak.
A születés utáni képek nagyon aranyosak.

Igyekezni fogok minden tőlem telhetőt megtenni majd a szülés után tejci ügyből kifolyólag.
Tényleg milyenek a csecsemős nővérek a Bajcsyban?

Sok sikert a családi alváshoz.

Szia
Márti
márti05

SziasztokKép

GabiKép
Iszom én a laktoherb teát, dehát sajnos nem sok eredménnyel.

MártiKép
Szerintem nagyon rendesek, bár maguktól nem sok mindent mondanak, de ha kérdezel készségesen válaszolnak és segítenek.

TulipánKép
Hasfájós a drága pici Anna???Kép Remélem azért nem sűrűn fáj a picipociKép Nálunk a kaki szokott néha nehezen menni, olyankor tornáztatjuk, ha az sem segít, akkor egy pár korty kamilla tea megteszi a hatását.
Most az előbb olyan jót nevettünk a párommal a Rékán. Vittem be a cumisüveget - már nagyon ordított a drága, mert éhes - és a Feri elkezdte mozgatni jobbra-balra a szeme előtt az üveget, elhallgatott a picurka és követte a szemecskéivelKépKépKép Aztán meg lecsapott ráKépKépKép
Van amikor fogja is az üveget, nehogy el legyen tőle véve.Kép
A tegnapi mérésnél már 3,37kg-ot mutatott a mérleg. Szerintem mire egy hónaposak leszünk (egy hét múlva), addigra 1kg-mal többek leszünk, mint amennyivel hazajöttünk. (Még ha tápszerrel sikerült is, akkor is büszke vagyok magunkraKép) Én is puszilom Anna babát. Tényleg, Ti hogy álltok súlyilag???
Gyermekágyi folyás Neked van még??? Én tegnapelőtt azt hittem, végre elmúlt, erre tegnap elkezdtem vérezgetni. Gondolom mivel nem szoptatok ez már az első mensi.

puszi mindnekinek
Melinda
Bnm

Sziasztok!

Jó rég jártam itt, most, hogy közeleg a nagy nap, kérdéseim lennének:

1. Igaz-e, hogy a Bajcsyba vinni kell szülés utánra a babának ruhát?
2. Mi a helyzet a pelenkával?
3. Betét a mamának? Adnak, vagy vinni kell? (Mondjuk már vettem egy csomag Tena-t).
4. Lehet-e pizsamában is lenni, vagy szigorúan csak hálingben?

Köszi,
Andi
Vendég

Sziasztok!

Andi: nem kell vinni ruhát, a babának mert adnak. pelenkát adnak napi 4 vagy 5 db-ot. illetve popsitörlőt, krémeket hintőport, köldökápoláshoz a szükséges dolgokat, mindet adják.
Szülés után adnak tena betétet, nekem adtak egy teljes csomaggal.
És abban vagy szülés után amiben akarsz, nekem volt pizsamám is meg hálóingem is, és jó a viszel legalább 4-5 darabot. én csak két napig voltam bent, de mind a 4 db forgalomban volt

Sziasztok

Gabi

Kép

gabi1

Gabi, köszi a választ! Rendesek a csecsemősök és a szülésznők?
Vendég

TrompipiKép

A pelusok száma nálunk már csak 2db volt naponta, úgyhogy azt jobb ha viszel, ha nem akarsz pici hátra száradt kakit csiszatolni. Nekünk Tulipánnal volt ebben részünkKép

üdv:
Melinda
Bnm

Sziasztok!

BNM és ha kértetek akkor sem kaptatok pelust? mondjuk ettől függetlenül én vittem magammal pelust is és popsitörlőt is.

én maximálisan megvoltam elégedve a csecsemősökkel is, hiába szültem a 3. babát így is naponta többször bejöttek megkérdezni hogy minden rendben van e, segítsenek e. és a szülés napján, bejöttek a kórterembe és kérés nélkül tisztába tették, átöltöztették babát.

Gabi

Kép

gabi1

Gabi

Nem kértünk, mert mondták, hogy ennyit tudnak csak adni, úgyhogy hozassunk be a hozzátartozókkal.
Hozzánk nem jöttek be megkérdezni, de ettől függetlenül én meg voltam elégedve velük, mert ha kérted szívesen segítettekKép

Melinda
Bnm

A csecsemősöknek mennyi pénzt szokás adni távozáskor?
Vendég

Szia!

Andi én csak egy csecsemősnek adtam, mivel csak két napot voltam bent, ő volt ott amikor született Réka, illetve amikor jöttünk haza akkor is, nekem ő nagyon szimpi volt, egy fiatal szőkehajú lány volt, és 1000 ft-ot adtam.

Gabi

Kép

gabi1

Szia Gabi1!
Nos, alakulgat a bölcsőben alvás, bár ehhez kell anyukám találékonysága is.Jó ötletei vannak, hogy lehet megnyugtatni a kis Pipikémet és ő szerencsére vevő is rá...Egyébként nem csináltam ebből problémát, hanem úgy kezelem a dolgot, hogy ő ilyen bújos, a testkontaktust fokozottabban igénylő baba és én elfogadom így.Nincs két egyforma gyerek,két egyforma szitu, de hát pont ettől fejlesztjük tökélyre mi anyukák (és apukák)az improvizatív készségünket, nem igaz?
Szia Melinda!
Nekem még van folyásom, találkozok egy-két varrat-maradvánnyal is és a gátizmom még nem vmi fitt, így vigyáznom kell a hólyag telítettségét illetően, nehogy "baleset" érjen.
Képzeld mostanra rendesen beindult a tejem olyannyira, hogy ma "eláztam" becsületesen...több óráig a városban voltam,a kis Pipikém anyuval volt, lefejt tejet kapott és mire hazaértem annyira telítődtem, hogy utat tört magának a tajfolyam, dacára betétnek, ingnek és terjedelmes folt jelezte a nemes nedű bőségét.Nagyon szerettem volna, hogy jó sok tejem legyen, az elején kicsit aggódtam, mert kevésnek találtam...hát most óhajom teljesült minden várakozást felülmúlóan.Remélem neked is bőségesen be fog indulni, végül is iszod a teát és vkitől azt hallottam, hogy nem ritka az ilyen eset, mint az enyém is, hogy pár hét után kezd el nagyobb mennyiség termelődni.
Hát igen, egy kicsit hasfájósak vagyunk...na nálunk nincs gond a kakival ebből eredően: ha láttátok volna a tegnap hajnali jelenetünket a kis Csibémmel,röhögtetek volna egy jót:
-peluscsere...anya gyanútlanul tesz-vesz popsitájon...hatalmas rottyantás kíséretében távozó és anya pólóján illetve combján landoló és folydogáló produktum...szó mi szó prüszkölt egy nagyot a mérges macska!
Ami a súlyát illeti nem vagyok naprakész, mert nincs mérlegünk, csak ha itt hagyja pár napra a védőnő.Anna baba nagy súlyú volt, átlagos súlyvesztéssel jöttünk haza, azóta nem rohamléptekben, de szépen gyarapodik, elégedett,élénk, ebből gondolom, hogy minden rendben.
Üdv neked és minden topiktársnak!
Tulipán
tulipán

Sziasztok!
Tulipán, Melinda, gratula a babákhoz és sok- sok tejcit.
Gabi: Hogy tudtad elintézni, hogy csak 2napot legyél bent? Saját felelősségre jöttél ki? Én sem szeretnék sokat benn maradni, persze ha minden rendben van a babával. Nem akarom a pici fiamat itthon hagyni sokáig, mert akkor még másfél éves sem lesz. Szóval mi kell hozzá, hogy hamar kiengedjenek?
Brigi
bombomanyu

TulipánKép
Örülök, hogy ilyen szépen beindult a tejcid, ez Annácska érdeme isKép
Sajnos nálunk nem kecsegtető a helyzet, a szoptatás iránti reményeim szertefoszlottak, hiába fejtem folyamatosan, mégsem ugyanaz, mintha a baba szívná, úgyhogy tejci már nincsen.
De nem lógatom az orrom, így is szépen fejlődik a drágám és nem akarom, hogy egy szomorú anyukát érezzen maga mellett, úgyhogy nem szomorkodom.
Az unokatesómon akadtam ki, kérdezte, hogy szopik-e a Réka, mondtam, hogy nincs már tejci, úgyhogy csak a tápszert kapja, erre tudod mi volt a reakciója: SZEGÉNY. Kb. mintha sz*rral etetném, ez olyan reakció, teljesen kiakadtam.
Pici lányt nagyon megviseli ez a hülye szeles idő. Hajnalban volt kis hiszti miatta, úgyhogy egy kicsit be kellett "keményíteni", mert nem akart aludni, csak kézben és ha visszatettem a kiságyba öt perc után rákezdett. Fél óráig próbálkozott a drágám, aztán rájött, hogy mostmár nem lesz kivéve, így fogta magát és álomba szenderült.Kép A kis huncutKép Na azért nappal nem vagyok ilyen kőszívű, akkor babusgatom, ha fent van és "agyon" puszilgatom. Állandóan csak nézném és puszilgatnám a drágámat, imádom.

BombomanyuKép
Hány hetes kismama vagy? Most is a Knerczernél fogsz szülni?

Üdv:
Melinda
Bnm

Melinda
Ha minden igaz holnap töltöm be a 20. hetet. Sajnos pontosan nem tudom, csak UH. alapján, mivel szoptatás alatt lettem terhesKép Igen, most is nála fogok szülni, mivel 100%-ig meg voltam vele elégedveKép

Sajnálom, hogy nincsen tejci, de ne csüggedj. A tápszer is jó és az a lényeg, hogy neked és a babádnak jó legyenKép Réka meg nagyon édes kislányKép.

Pusz: Brigi
bombomanyu

Szia Melinda!
Sajnálom, hogy így alakult, de nem kell foglalkozni a sok károgással, te biztosan a legjobbat akartad és akarod most is a kicsidnek és ez a lényeg! Vannak dolgok, amiken a legnagyobb igyekezettel sem tudunk változtatni, de ettől még nem lesz vki kevésbé jó anya, csak egyszerűen így alakult. Szerencsére azért nem olyan "szegény" Réka baba, mert szépen gyarapodik és élénk, vidám baba, ahogy írtad is.
Az egyik várandósságról szóló könyvem szerzője szerint nem ártana a kismamák kelléktárába felvenni a füldugót is...kikövetkeztethető, hogy mire gondol.
Ma voltunk a Bajcsyban, találkoztam Ildikóval és a kis Pipikémnek berakattuk a fülbevalót...nem aratott osztatlan sikert nála ez a művelet, de inkább most, mint nagyobb korában. Szépen megcsinálták és utána hamar lecsillapodott Anna baba, a kocsi zötykölődése álomba ringatta és csend volt hazáig.
Ti rakattatok Rékának fülbevalót? Hányadikán mentek a hathetes kontrolra?
Most megyek, üdv a kis családodnak és mindenkinek itt a topikon:
Tulipán
tulipán

Szia TulipánKép

Igen, meg kell tanulni bizonyos dolgokat elengedni a fülünk mellett, erre már rájöttem, na nem csak ebből kifolyólagKép
Úgy tervezetm, hogy 13-án vagy 15-én megyünk a dokihoz és akkor "randizunk" az Ildivel is, múltkor így beszéltük meg, majd hívom, ha meglesz az időpontom.
Lesz majd a Rékának is fülbevalója, de egy kicsit később, mert nagyon szeleburdi a lelkem és félek, hogy kikapja a füléből, állandóan "röpköd", mint egy kismadár.Kép
Hát utazni mi is nagyon szeretünk, kocsiban vagy babakocsiban, az mindegy, csak guruljon.Kép
Nem tudom, mi van a drágámmal, de nem akar elmaradni a kiságyban, üvölt, mintha nyúznák. A babahordozóban vagy a mózeskosárban pedig pillanatok alatt elalszik. Fél talán valamitől? Ma pl a fél éjszakát átüvöltötte, aztán gondolom elfáradt és akkor volt hajlandó elaludni a kiságybanKép Most is a mózeskosárban alszik.
Te mikor mész a hathetesre? (A kórházba, vagy magánrendelésre?) Jó lenne összehozni egy találkozót Veletek és az Ildivel egyszerre. Mit szólsz hozzá???
Ki rakta be a fülbevalót Annácskának?
Raktam fel képeket a Rékáról, itt tudod megnézni:
http://babanet.hu/album/main.php?album=3282

Üdv:
Melinda
Bnm

Szia Melinda!
Szept.16-án megyünk kontrolra, a babával a kórházba, mert őt a gyerekorvos nézi meg, én pedig az orvosomhoz a magánba.
A fülbevaló berakását Ildikóval szerveztük le és egy Andi nevű csecsemősnővér végezte a műveletet nagyon ügyesen. Azt mondta, hogy hathetes korig érdemes berakatni, mert utána már nagyon kell küzdeni a babákkal és azt nem szívesen teszik ők sem.Az én kis Pipikém is repdeső fajta, meg gyömöszköli is a kis fülét, de olyan jól be van rakva a fülbevaló, hogy nincs akkora rés, amibe bedughatná az ujját.
A találkozót remek ötletnek tartom, megszervezzük vmikor. Ötlet az időpontot illetően? Vmikor októberben kéne, mert nekünk a szeptember már telítve van. Most megyek, mert a babóca igen türelmetelen lett.
tulipán

Sziasztok!

Brigi a dokim megvizsgált és azt mondta hogy nem látja akadályát annak hogy hazamehessek. a gyerek orvossal küzdeni, a feltétel az volt hogy a saját gyerekorvosunk nézze meg és a PKU-t vegye le de saját maga beszélt dokival. meg azt mondta hogy mivel 3. gyerek, és ápolónő vagyok. így nem saját felelősségre mentünk haza. muszáj volt hazajönnöm a gyerekek miatt, és nekem is sokkal jobb volt. tejcsi is beindult addigra rendesen.

sziasztok
Gabi

Kép

gabi1

Gabi.
Köszi a választ. Remélem nálam is minden rendben lessz és hamar hazajöhetek. Nekem is ő lesz a 3. baba. A dokinénivel meg majd megbeszélem, hogy jöjjön ki, de gondolom ez nem lesz neki probléma mert a fiamhoz is rögtön kijött mikor hazajöttünk, pedi akkor 5napot voltam bentKép

Brigi
bombomanyu

TulipánKép
Akkor majd egyeztetünk időpontot.
Minden nap eszembe van, de mire ide ülök a gép elé mindig elfelejtem, hogy írd már meg légyszi az e-mail címemre a telcsiszámodat, mert a kórházban elfelejtettem elkérni, meg hát így könnyebb lesz az időpontot is egyeztetniKép
Az e-mailcím: berko977@axelero.hu
Ja! Ma vagytok 1 hónaposak!!!!!!!!!! Gratulálok!!!

Mi kedden voltunk gyerekorvosnál 2 cm-t nőttünk, és 3,9 kg vagyunk, minden oké velünk.
Hogyhogy vissza kell menni kontrollra???
Puszi Nektek!

Melinda
Bnm

Sziasztok.

A nevem kati.
Most regisztráltattam magam, idáig csak nézelődtem. Nagyon jó látni, hogy milyen jókat lehet dumcsizni stb.
Én 13 hetes vagyok.
A Bajcsy Kh-ba fogok szülni a Sulyok Dr-nál
Ha valaki tud róla valamit légyszi írjatok nekem.
Nagyon szépen köszike előre is.
duduka

Szia Duduka,

Mikorra írtak ki? Engem március 10-re, és szintén a Bajcsyban fogok szülni.

Angéla
angéla

Sziasztok lányok!

Idáig én is csak szemlélgettem a fórumot, úgy éreztem, még pici a bébi ahhoz, hogy érdemben hozzá is tudjak szólni! Kép Szintén 13 hetes vagyok, szintén Bajcsy. Március 16-ra vagyok kiírva, és ennyire még sosem vártam az új évet és a nemzeti ünnepet úgy, mint most!!!Kép Angéla! Te kinél szülsz? Ki a doktorod?
Eddigi tapasztalatok? Gondolom az első UH-k Titket is ugyanúgy elbűvöltek, mint engem!!! Én épp ma megyek ismét meglesni a Drágát, alig várom!Kép

Tudtok valamit a kórházban tartott kismama tornáról? Elvileg van valami....
tujgli

Szia Tujgli,

Nagyon rendes a baba, mert semmi émelygésem, rosszullétem nem volt. Dr. Gyopár Ernőnél fogok szülni. És még soha sem telt ilyen lassan az időKép.

Zuglóban az Őrsön találtam kismama jógát. Jövő héten ki is szeretném próbálni. Sajnos a Bajcsyban a kismamatorna pont munkaidőben van Kép

Mikor mész AFP-re?

Angéla
angéla

Sziasztok!

üdv itt pocakosokKép

én idén március 10-re voltam kiirva, de Réka baba úgy gondolta hogy inkább 15-én szeretne megszületni.
úgy irigyellek titeket, olyan nagyon hamar megnőnek. Réka már 6 hónapos lesz lassan, és már kezd mászni. szopik még, de már eszik gyümölcsöt és főzeléket.

vigyázzatok magatokra.
Ha van kedvetek itt kukkolhattok rólunk képeket

http://babanet.hu/album/main.php?album=182

http://babanet.hu/album/main.php?album=1139

http://babanet.hu/album/albumimages/1402/62579_ke.jpg

Gabi

Kép

gabi1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X