Húúúú!
Kissé elszabadultak itt az indulatok, vajon miért?
Én a gyõri Megyei Oktatókórházban szültem éppúgy mint fentebb Áfonya, immáron harmadszor...
és borzasztó dühös vagyok!!!!!!!!!!!!!!!
Miért????
mert a 16 év alatt, ami elsõ és harmadik gyermekem születése között eltelt, a helyzet a fent említett kórházban mit sem változott...sajna.
fentebb részleteztem az itteni állapotokat, akit érdekel vissza tudja olvasni, nem írom le újra...
viszont kiragadnék egy-két mozzanatot ami úgy tûnik, sajnos jellemzõ erre a kórházra...
a várandósság 34. hetében szerettem volna csináltatni egy olyan vizsgálatot, amely több magyar kórházban már rutin
(streptococcus szûrés ), az orvosom (fogadott) elég értetlenül nézett rám, és közölte "ha annyira akarom" leveszi a kenetet a vizsgálathoz, de ez itt EGYÁLTALÁN NEM SZOKÁS...
bementem a kórházba egy hideg februári napon, az orvosomat kb. 3/4 óra ide-oda mászkálás után sem tudtam elõkeríteni, ráadásul a nõvérek sem voltak vlami segítõkészek...küldözgettek ide-oda nógyógyászat-szülészet-terhespathológia stb...
véül az egyik megszánt, és mondta, hogy menjek vissza 13 óra körül, mert a dokim mût...
ekkor 9óra 30 volt kb...
a férjem aznap éppen Bp-n volt, így nem tudott volna még 1x visszavinni a kórházba, Gyõrtõl 8 km-re lakunk, így nm akartam visszabuszozni újra a hidegben...
hogy a fizetett orvosom miért nem tudott egy "tuti" idõpontot adni, hogy ne kelljen feleslegesen kóvályognom, rejtély...
ez volt az a pillanat, amikor azt mondtam, hogy keresek egy olyan magánklinikát az országban, ahol remélhetõleg gond nélkül elvégeztethetem a vizsgálatot...
így találtam meg ezt a topicot, és fel is hívtam a Telki Kórházat ...
két nap múlva fogadtak, mindenki kedves, udvarias volt, nem kellett várnom egy percet sem...
valahogy úgy éreztem, mintha nem is Mo-on lennék.
a kenetvétellel egyidejûleg végeztek egy komplex terhesgondozást is, valamint két különbözõ tenyésztéses laborvizsgálatot...
mindezért fizettünk a recepción 4000Ft-ot,ami szerintem nem sok, az eredményt egy hét múlva elküldték faxon.
már akkor felmerült bennem az ott szülés lehetõsége, de visszatartott a távolság, /hátha útközben szülök /, de most már tudom, hogy nálam burokrepesztésig stagnál a méhszáj kétujjnyira nyitott állapotban / így bõven odaértünk volna...
és akkor még úgy gondoltam: a Telkiben szülésre szánt pénzt másra is költhetném ez tény, de számomra nem mindegy, hogy milyen szájízzel emlékszem majd vissza nagymama koromban a szülésem körülményeire, életem legboldogabb napjára...
az orvosom reggel 6:45-kor került elõ, holott 3:45-kor már bennt voltam a szülõszobán...
azért elvártam volna, hogy a pénzemért idõben elõkerüljön...
a tolófájások közben is elmászkált mellõlem, a szülésznõt kértem meg, hogy legalább Õ maradjon mellettem.../ a szülésznõket egyébként dicséret illeti, nagyon kedvesek és magasan képzettek /
az orvos már vágta volna a gátat, a szülésznõnek köszönhetem, hogy megúsztam...
gyanítom: a babám is jobban járt volna, ha nem unott arcú tizenéves nõvérkék nyomják reggelente a csap alá /úgy , mint 30 évvel ezelõtt / szappanozták!! a kis fejét, és egy kedves szavuk sem volt a síró csöppségekhez, amíg rájuk adták a szakadt, gyûrött rongyokat /nem túlzás!/
a mosdóban 50 kismamára jutott 2 db! WC, és 3db zuhanyzó, ami folyton úszott a vérben , koszban stb.
nem tudom e bababarát intézményben miért nem bírnak létrehozni egy-két "fizetõs" szobát, biztosan lenne rá igény!!!
szeretnék mégegy babát, de vessen meg aki akar azért, mert negyedszerre, 37 évesen nem óhajtom újra a legsötétebb Balkán bugyraiban beszerezni a gyermekágyi depressziót...
tehát én maradok Telki-párti, itt legalább a pénzemért azt kapom, amire vágyom: világszínvonalú szolgáltatást
Kedves Tamás!
Köszönöm jókívánságaidat!
Én még mindig egyetértek a döntésetekkel!
üdv,
Sheila