Sziasztok,
Zsunya! Ki végzi el akkor a vizsgálatokat? AFP, ultrahangok, méh helyzetének vizsgálata, stb?
Kíváncsi vagyok milyen volt tapasztalatotok a tegnapi felkészítõvel kapcsolatban. A Judit nekem nagyon tetszett. Tárgyilagos, nem beszél mellé. Kedvesem utána azt mondta, hogy ha ez mind valóban így zajlik, meggondolta volna a gyerekvállalást.
)
Amikor a Judit azt mondta, hogy minden kismama eljut addig, hogy nem bírja tovább a fájdalmakat, az erõfeszítést és akkor õk (szülésznõk) mosolyognak egyet csendben. Kicsit sokkolt. Nem elég, hogy szenved az anyuka, még ki is nevetik a háta mögött. Viszont nem beszéltek a problémás dolgokról. Van olyan, hogy hatalmas fájások vannak és mégsem tágulsz vagy mi történik, ha császározni kell vagy hogy milyen fájdalomcsillapítási módszereket alkalmaznak. Csak az epidurális érzéstelenítésrõl beszélt. Én nem sok jót hallottam róla, remélem nem csak ezt használják.
Milyen benyomásotok volt a gyerekgyógyász, intimtornászról. Engem kicsit kiborított. Információ nulla, viszont mindent elmondott ötször (a gát és a hüvely mint tartófal), mintha debilisekhez beszélt volna.
Virág!
Számomra olyan nagyon sok új információ nem hangzott el. Szó volt a vajúdásról, ameddig bírja az ember inkább sétáljon, a gátmetszésrõl, amit elsõ szülõknél 99%-ban alkalmaznak. A kórházba akkor kell menni, ha ötperces rendszeres fájásaid vannak, vagy ha elfolyt a magzatvíz. Megadták a szülõszoba telefonszámát ha nem lenne biztos az anyuka, hogy menjen-e vagy se. A tel: 458-4678.
A szülés végén öt percre kapod meg a babát, utána elveszik és egy melegített helyre teszik, amibõl csak egy van. Ha ez foglalt, akkor inkubátorba teszik. Akkor kell megszülni a méhlepényt. Utána horror jön. Az orvos kihúzza a méhet egy kicsit, hogy a méhszájat összevarrja, mert az felreped a szülésnél. Ezt nem tudják érzésteleníteni, fáj. Utána varrják össze a gátat, ebbe kapsz helyi érzéstelenítõt. Utána tisztába tesznek, áttörölnek (vagy te magad ha bírod). Kb. egy óra telt el a szüléstõl, akkor visszakapod a babát felöltöztetve, lemosdatva, mellre is teszik és örömködhettek két órát. Ennyi röviden ami megmaradt bennem.
Pussz
Edina