Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én kb. 1 hónap mûlva fogok a Sachernál szülni tervezett császárral. Valaki, aki nála szult meg tudná mondani, hogy amikor a kórházban vizsgál majd meg, kell-e fizetni neki a szokásos pénzt, illetve kb. mennyit kellene adnom a mutét után. Ezt valahogy kellemetlen lenne megkérdeznem tõle!

Köszönöm: Detti
Detti

Sziasztok!
Igazad van Kistestvér!Én azért nem fõorvost választottam,mert roppant sokan járnak hozzá és bizony sokszor az az indok:"ha fõorvos akkor csak jó lehet" Én eredetileg kórházban dolgozom,tehát tudom,hogy ez a mondat nem állja meg a helyét.A fiatal orvosok még nagyon lelkesek,nincsenek elrontva és szakmailag is lehetnek jók (mint az én orvosom volt)Nekem a Krasznai kicsit olyan rideg volt,mikor a kórházi viziten megvizsgált és azt mondta:"császár" és már ment is be a köv.kismama. Mint a futószalagon.Na saját orvosomnál ilyet soha nem éreztem,õ mindig figyelt rám,õ mindig mindent részletesen elmagyarázott.(az a vizsgálat muszáj volt,mert a Péterfybe a fõorvos mondja az áment).szerintem a Péterfybe csupa remek szakember dolgozik és a szülésznõk is azok,legalábbis Cser Katit csak dicsérettel tudom illetni.Emberséges,kedves,teli empátiával.Én õt ráérzésre választottam és nem bántam meg.
Minden leendõ Péterfybe szülõ kismamának sok sikert kivánok és:jó kezekben vannak ott!
Gitike:-)
Gitike

Tudja valak, hogy mi ez a buta rendszer, hogy a fõorvos minden kismamát megvizsgál? Milyen hülyeség ez? Azt sem tudja ki vagyok... Egyszer a felvételkor jól megnyomorgat és ennyi! Ennek semmi értelme sincs!

Bea
Bea

Sziasztok! Meg rótudná valaki adni Nekem Dr Czikmántory Péter Elérhetõségét?
Elõre is köszönöm!
Névtelen

Sziasztok! Meg rótudná valaki adni Nekem Dr Czikmántory Péter Elérhetõségét?
Elõre is köszönöm!

anett@free.agria.hu
Névtelen

Szia Bea!
Tényleg kellemetlen ez a fõorvosi vizit, de lehet jelentõsége. Egyik (az orvosom szerint) "több szem többet lát". Másik, hogy így csökken a hibázás lehetõsége. Közhely, de mindenki tévedhet, még az orvos is, talán így kisebb az esélye. A fõorvosságig elég hosszú idõ telik el, addig elég nagy tapasztalatra is szert tud tenni a doki.
(ma befejezõdött a terhességem, élt kilenc hetet, szegény még bent van, és baromira félek az "eltávolításától", amire sajnos sort fognak keríteni)
Kistestvér
Névtelen

Kistestver!

Annyira sajnalom. Nekem 2 honapja halt el a babam 8 hetesen, es a Peterfyben volt a mutetem. En is nagyon feltem, de vegulis nem volt veszes, a dokim (dr. Orbán István) nagyon kedves volt. Ugyhogy ne felj...

Ez olyan borzalmas hogy ilyen sok lannyal megesik ez!!! baromi merges vagyok am most arra aki elvileg fentrol vigyaz rank.

orsoly
orsoly

Orsoly!
Köszi. Túl vagyok rajta, úgy tûnik gond nélkül(testileg). Sajnos, most hat hónap szünet az újabb babapróbálkozásig.
Lányok (asszonyok)!
Vajon miért kedvesebbek a nõvérek a nõgyógyászaton (ott voltam, mert a szülészet tele van - bár lehet ez a válasz a kérdésemre)?
Kistestvér
Névtelen

Kistestver!

Nekem a doki 2-3 honap kihagyast javasolt, ugyhogy mi mar benne is vagyunk az ujabb munkalatokban!Kép Szerintem felesleges 6 honapot kihagyni...de mindenkepp csinaltass egy hormonvizsgalatot majd, hogy minden ok-e. Ki a dokid egyebkent?

En is a nogyogyaszaton voltam, es szerintem is kedvesek voltak. De honnan tudod hogy milyenek a noverek a szuleszeten? En veluk abszolute nem talalkoztam....

orsoly
orsoly

Szia Orsoly!
Van egy 19 hónapos kisfiam, aki ott született, így innen a tapasztalat. A dokim a "túlbiztosítás híve", és azt hiszem kivárom a hat hónapot, tudom, kevesebb is elég, de ha ez most újra elõfordulna, biztos arra fognám (még ha nem is lenne úgy), hogy nem vártam eleget. Utánanéztem, és két normál ciklus után javasolják a legtöbben a próbálkozást, tehát jó idõben vagytok. (A dokiról itt nem írnék,max. magánban mert baráti a kapcsolat, és az más, mintha csak a dokim lenne.)
Dr Orbán-ról. Nála szült az akkori szobatársnõm, és nagyon rendes volt vele.
Neked van már gyereked? (a levél alapján úgy tûnik, hogy nincs, azt hiszem ha nekem se lenne én is türelmetlenebb lennék.)
Kistestvér
Névtelen

Szia Kistestver!

Sajna meg nincs babam, o lett volna az elsoKép Orulok, hogy dr. Orbanrol te is csak jot tudsz mondaniKép A dokid megis erdekelne, irja akkor maganban: urbano@budapest.hu

Koszi: orsoly
orsoly

Sziasztok!
Mi most tartunk a 4. felkészülési hónapban, 1-2 hónap és elkezdjük a próbálkozást. Ideje lenne lassan döntenem orvost és kórházat illetõen.
Ajánlották Dr. Boros Juditot a Péterfybõl. Tud róla valaki bármiféle információt adni (milyen orvos, milyen ember)stb?
(Én sajnos még a kórházat sem ismerem, nemhogy Õt.)
Elõre is köszönöm!
Mági
mági

Kedves Mági!
A doktornõ a Kismamában szokott írni. Amikor én jártam "terheselõadásokra" õ volt a felelõse. Nagyon nyitottnak tûnik a kismamák igényeivel kapcsolatban. Azt nem tudom, dolgozik-e már teljes erõbedobással, mert mintha tavaly szült volna. Ha vannak un. "alternatív" elképzeléseid, szerintem amíg lehet, õ partner a megvalósításban. Ha van kedves, nézegesd meg, miket írt a Kismamában, a szemlélet abban is tükrözõdik.
Hajrá!
Kistestvér
Névtelen

Kedves Kistestvér!
Köszi az infokat. Már meg is vettem az újságot - talán beszerzek egypár régebbit is.
Mági
mági

4 napos,intenzív bentlakásos Doula-képzõ a Napvilág Születésházban jan. 21-25.
Információ:www.szules.hu
Felvilágosítás és jelentkezés (éjjel-nappal) a PalackPosta telefonszámán:354-04-23
Névtelen

Sziasztok!
Nézzétek meg a www.orvosok.com megújult honlapot. Egy csomó infó van a Péterfyrõl! (nemcsak a császármetszés!)
Kistestvér
Névtelen

Szia Gitike!

Meg tudnád adni dr.Abkarovics Géza elérhetõségét.
Ha lehet, akkor a magán rendelését.

Köszi Pszi.
pelyva@freemail.hu
pszi

Szia Mángi!

Én a Boros Juditnál szültem. Csak jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. (Azóta is hozzá járok, tehát dolgozik.) Ha tudsz címet adni, szivesen írok róla neked bõvebben is.

Prü
prü (prü)

Szia Prü!
Köszönöm elõre is az infokat. E-mail címem: sviragi@freemail.hu
Szia
Mági
mági

Szia Prü!

Bocsi, hogy betolakszom, de nekem is tudnál írni róla? Engem fõleg az érdekelne, milyen a magánrendelése. Én BAZ megyei vagyok, csak idõre tudnék menni, és még sok minden érdekel. szerinted tõle magától lehet érdeklõdni? Mi a telefonszáma? Mikor hívható? (Gondolom nem örül, ha magánrendelésen hívom, de akkor mikor?) Na szóval ilyenek érdekelnek...
Elõre is köszi, és ne haragudj a letámadásért.
Jutka
hunbat@axelero.hu
bolegajudit (bolegajudit)

Sziasztok!

Tudna Nekem valaki arról privátban információt adni, hogy Dr Czikmántory doktor mennyiért vállal szülestést (császármetszést) ?
Elõre is köszönöm!

Kismama

krisztina77@hotmail.com
Névtelen

Az e-mailcimem igy helyes:

krisztina1977@hotmail.com

Erre irjatok légyszi!!!
Névtelen

Sziasztok!
Végigolvastam az eddigi hozzászólásokat, és egyszerûen nem tudok dönteni. Szinte mindegyik megemlített dokiról jókat írtok. Elmondanám néhány szóban, hogy miért is érdekel mindez.
Jelenleg az 5. hónapban vagyok és sajnos néhány napja tudtam meg, hogy a dikom akihez eddig jártam, abbahagyja a praktizálást, így már nem tudja vállalni a szülésemet. Ezért úgy döntöttem, hogy a kórházról is lemondok, mert igazából csak a doki miatt mentem volna oda. Sokat olvastam a Péterfyrõl, de nem ismerek itt egy dokit sem. Lehetséges, hogy emellett a kórház mellett fogok dönteni, ha esetleg tudnátok ajánlani egy jó orvost, akkor azt nagyon megköszönném. E-mail címem: ildiko.o@freemail.hu
Köszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok,

ismeritek a dr. Versényi Tibort? Nála fogok szülni ha minden igaz, még a terhesség elején járok, és õ foglalkozott velem az sztk rendelésen.

köszönök minden véleményt: K.Nori
K.Nóri

Ilke!

Dr Orban Istvan! Nagyon kedves, mindent elmagyaraz, foglalkozik veled, es nem penzehes! En ajanlom!

orsoly
orsoly

Sziasztok!
2000. szeptemberében szültem a Péterfyben tevezett császárral. A történethez hozzátartozik, hogy a dolgot teljesen másképp terveztem, eredetileg a SOTE 1. Klinikára jártam, viszont otthon szerettem volna megszülni a babát. Az én kicsim azonban másképp gondolta, mert farfekvéses volt és makacsul nem akart megfordulni, így az otthonszülõs csapat mindenképpen a császármetszést javasolta. A SOTÉ-re egészen biztosan ne akartam császárra menni, riasztónak találtam a zsúfoltságot, és okulva a terhesrendelésen és ultrahangon teljesen átlagosnak tekinthetó 2-3 órás várakozásból, szinte biztos voltam abban, hogy az orvos ugyan futólag vet majd rám néhány pillantást az állandó rohanás közepette, de azon túl sok jóra nem számíthatok. Az otthonszülõs csapat Krasznai Pétert ajánlotta, s mivel elég patthelyzet volt szülés elõtt 2 héttel, nem is keresgettem tovább, felhívtam. Felkészültem arra, hogy összevont szemöldökkel és fejcsóválva fogadja majd, hogy szülés elõtt két héttel jövök hozzá a problémámmal, ráadásul Geréb Ágnesre hivatkozva. Életem egyik legkellemesebb csalódása volt! Rendkívül kedves volt, teljesen kulturáltan megbeszéltünk mindent, partnerként kezelt, sõt rögtön az elsõ találkozáskor személyesen mutatta meg a mûtõt (éppen epidurált kapott egy lány a mûtétre készülõdve), a szobákat, az újszülött babákat (lábjegyzetként: a SOTÉ-s orvosomhoz igen régóta jártam, de erre soha nem szakított idõt). Tekintettel a helyzetre, teljesen le voltam döbbenve, és úgy éreztem, hogy én vagyok a világ legfontosabb kismamája, és ez nagyon-nagyon jó volt akkor, amikor egyébként minden este azzal menetem a férjem agyára, hogy le fogok bénulni az epiduráltól és micsoda csapás a sorstól, hogy nem tudom megszülni a babámat.
A szüléssel kapcsolatban teljesen õszintén azt tudom mondani, hogy életemben nem volt olyan halálfélelmem, mint azon a reggelen, ezt azonban saját magamnak köszönhettem. Két hét kevés volt ahhoz, hogy megemésszem a császárt a mûtétet és mindent, hiszen olyan nagyon beleéltem magam abba, hogy szép és nyugodt szülésem lesz, hiába tudtam az eszemmel, hogy a baba számára ez életmentõ mûtét és én itt most keveset számítok, hiszen úgyis ki fogom bírni. A csapat azonban nagyszerû volt, mindenki tudta a dolgát, tényleg fél szavakból értették egymást. A férjem is bejöhetett a mûtõbe ott állt a fejemnél, és nekem ez baromi sokat jelentett. Rajta kívül még két ember állt a fejemnél, nyilván mindenféle mûszereket lestek, de én azt éreztem, hogy direkt azért állnak ott, hogy tartsák bennem a lelket és ez is nagyon jól esett. Szóval a rettegéseim teljesen feleslegesek voltak, minden tökéletesen mûködött emberileg és orvosilag is, amiért nem tudok elég hálás lenni. Az egész kb. negyed óra volt, amikor Panni megszületett. Azt mondták, a papája kapja meg, ami azért nem volt teljesen úgy, mert lemosták, meg mindenféléket leszívtak neki mindenhonnan, aminek annyira nem örült sem õ, sem a papája, de a lényeg az volt, hogy tökéletes végkicsengése volt a történetnek egy gyönyörû, egészséges babával.
Ezután aztán kezdtek elrolani a dolgok, mivel a mûtét után már nem csak a szülészeti csapat fennhatósága alá tartoztunk, hiszen a baba a csecsemõosztályra került. Azt késõbb tudtam meg, hogy a csecsemõs csapat fõnöke nem a Krasznai-Zacher páros, sõt nemcsak hogy nem a fõnökeik, de érezhetõ az ellenségesség a csecsemõsök és közöttük. A dolog úgy indult, hogy egy alig 20 éves önjelölt csecsemõs nõvér (azóta már nem dolgozik ott)a szülés után 20 perccel bejött hozzám és közölte, hogy 24 órára náluk marad a baba, mert én a császár után képtelen vagyok ellátni, majd kiment, mire bármit nyöghettünk volna. Azonnal elõkerítettük Krasznai asszisztensét, majd a doktor urat is, aki ezt hallva õrjöngve kirohant, majd pár perc mûlva közölték, hogy minden rendben, egy órán belül átkerülök az egyágyas szobába, megkapom a babát, sõt, ha akarjuk, akkor a férjem is benn alhat, hoznak neki egy kempingágyat és akkor a babát éjszakára sem vihetik el a csecsemõsök. Ez jól hangzott, és tényleg így is lett. Kb. egy óra múlva sértõdött fejjel megjelent az önjelölt csecsemõsnõvér, negyed órán keresztül magyarázta, milyen feltételekkel kaphatjuk meg a saját gyerekünket, s miután mindenbe beleegyeztünk, végre nagylelkûen behozta, hogy meszoptathassam. Az epidurál után eltartott pár percig a manõver, mire félig bénán és telecsövezve egy rugózó ágyon valahogy az oldalamra evickéltem a szoptatáshoz. De végre létrejött a nagy találkozás, a kicsinyem ott volt mellettem és lelkesen próbálta megtalálni a tejecskét. Sajnos azonban másfél perc után a "barátnõnk" úgy találta, hogy nem jól szopik a baba, felkapta és kirohant vele. Ez már sok volt, a férjem utána ment, hogy visszaszerezze a babát és azt látta, hogy éppen cukros vízzel itatják szegényt. Ekkor megkértük, hogy ha lehet, a jövõben többé ne lépjen be a szobánkba. Igazságtalan lennék, ha nem írnám meg, hogy a csecsemõs csapat egésze nem ilyen volt, volt néhány igazán kiemelkedõen segítõkész és kedves hölgy is közöttük, különösen Gál Mari és egy kolléganõje, akinek csak az asszonynevére emlékszem, Fabusnénak hívták. A bánásmód azonban meglehetõsen hullámzó volt, attól függõen, hogy a munkarend milyen csecsemõs csapatot sorsolt össze. Igazából úgy tûnt nekem, hogy a fiatal nõvéreknek voltak egészen elképesztõ húzásaik, valami különös érzéketlenséggel tudták kezelni a helyzeteket - mindehhez persze hozzá kell tennem, hogy ez csak az én tapasztalatom. Szóval azt tanácsolom mindenkinek, hogy az apukákat készítsék fel arra, hogy a babáért néha meg kell küzdeni és ezt abban a helyzetben elginkább õk tudják megtenni.
Az egyágyas szobát is mindenkinek ajánlom, az elérhetõ legnagyobb kényelemben volt részem. A férjem két éjszakát benn aludt velünk, a baba éjjel-nappal velem volt. Azt is mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy tartsa maga mellett a babát, nemcsak azért mert a kicsinek igazán csak a mamájára van szüksége, hanem azért is, mert mire az ember hazakerül, az alapvetõ dolgokat már valamelyest megtanulja, és ha kell, kérhet segítséget (legfeljebb megvárja a következõ mûszakban Gál Marit...) és hazakerülve nincs az a sokk, hogy mit is kell csinálni és hogyan. Soha nem felejtem el, amikor elõször megfürdettük Pannit a kórházban - hihetetlen bénázás volt, egy örökkévalóságnak tûnt, már attól tartottam, hogy kihûl szegényke - de hazaérve legalább a minimális önbizalmunk megvolt.
Bocsánat, ha túl hosszúra nyúlt a beszámolóm, remélem elnézitek nekem, ez az elsõ alkalom, hogy ezt valahol leírtam, és nekem nagyon jól esett.
Ha bárkit érdekelnek további információk (tarifa, magánrendelés, elérhetõségek) e-mail-ben szívesen magadom.
Köszi, hogy elolvastátok!
Zsu
zsu

Kedves Orsoly és Zsu! Nagyon köszönöm, hogy írtatok. Szívesen olvasnék még egyéb infókat is a dokikról (tarifa, hogy lehet elérni-hol...)Az e-mail címemre is írhattok, ha nem akrajátok, hogy nagyon publikus legyen. Az az igazság, hogy nekem elsõdleges szempont, hogy a baba ne kapjon semmilyen kiegészítést, mert a papájának van egy komoly táplálék érzékenysége, ezért is szeretném, hogy 24 órában velem legyen, hogy mielõbb beindulhasson a tej és azt kaphassa.
Nagyon köszi!
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Zsu,
pontosan ilyen benyomásaim maradtak nekem is a császármetszésemrõl a Péterfyben,Zacherral Kép
Sajnos a csecsemõsök egyrészérõl isKép

Mariann
Mariann

Rácz doktorról írjatok!

Köszi-puszi

Zsófia
Zsófi

Szia K.Nori,

En Versenyi dokihoz jarok, vasarnap leszek 23. hetes terhes. Ha van konkret kerdesed, tedd fel nyugodtan, valaszolok, ahogy tudok.
Egyebkent a doki nagyon rendes velem, meg szerintem mindenkivel.

T-Sea
T-Sea

Sziasztok!
Sikerült kiválasztanom egy dokit, úgy néz ki, hogy Dr.Orbán István-t felkeressük jövõ héten. Ha szimpi lesz akkor maradok nála. Esetleg ha tudnátok róla mesélni, megköszönném. Azt tudjátok, hogy egy szülést mennyiért vállal?

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Szia T-Sea!

Azt mondta a doki, hogy az ultrahangot majd o fogja megcsinalni. ilyenkor illik penzt adni? mennyit ha igen? van maszek rendelese, mert en most az sztk-ba jarok. elvarja hogy ne oda jarjak hanem a maszekba?
mennyibe kerul egy szules nala?

amugy tenyleg nagyon szimpatikusnak tunt.

koszi a valaszt: K. Nora
K. Nori

Szia K.Nori,

Tenyleg o csinalja majd az UH-t a Peterfy-ben, ha megmondtad neki, hogy szeretned ha o kiserne vegig a terhesseged. Es legalabb nem kell orakat varni, mint a Nyiroben, ahova a korzeti tartozik... Es a paromat is mindig behivta eddig.
Ez szerintem egyentol fugg, hogy illik v. nem illik adni, mi csak az UH-knal adunk neki, az osszegrol inkabb beszeljunk privat mail-ben.
Amugy nem tudok rola, hogy lenne neki maszek rendelese, en is a korzeti rendelobe jarok hozza. A szules arat o meg fogja neked mondani, de mail-ben megirhatom hogy nekunk mennyit mondott.
+ egy elobbi levelhez: megvan a fiatal dokiknak is az elonyuk, arban meg nem szalltak el, es lehetnek ugyanolyan ugyesek, rendesek, kedvesek es hozzaertoek.
A cimem: r0zg0nyi@freemail.hu
Hanyadik hetben vagy?

T-Sea
T-Sea

Sziasztok!

Kérlek adjatok tanácsot, hogy a választott szülésznönek mennyit illik adni, és hogy van-e különbség a sima és a császáros "árfekvés" között. Sajnos még megközelítöleg sincs fogalmam sem, és ez így elég nyomasztó.

Köszi:
Balambér
Balambér

Szia Balambér!

HA megadod az e-mail címedet szivesen megírom.
Pontosan tudom,mert megkérdeztem.
beako@freemail.hu
Beáta

Sziasztok!

Szeretném megtudni dr Abrakovics Géza elérhetõségét a kórházban és a magán rendelésén is. Mennyit szokás adni neki vizsgálatért stb.?

A választ magánban kérném, elérhetõségem: agyorke@freemail.hu

Köszönöm

Andrea
hope

Sziasztok!

A gép ördöge megtréfált, természetesen dr Abkarovics Géza elérhetõségét szeretném megtudni.

Köszönettel

Andrea
hope

Szia K.Nori,

Azota sem irtal az e-mail cimemre, ezert biztos mar megtudtad az infokat, amiket akartal.
Vagy ha irtal, akkor nem jo cimre. Az e-mail cimemben nem "O" betuk vannak, hanem nullak:
r0zg0nyi@freemail.hu
Ha megis erdekel valami, tovabbra is varom leveled.

T-Sea
T-Sea

Szia T-Sea,

Küldtem az e-mail címedre levelet, remélem megkapod.
Ha mégsem, akkor az én e-mail címem: nora.karpati@freemail.hu. A munkahelyi e-mail címem pedig a következõ: nora.karpati@power.alstom.com
Köszönöm a válaszaidat és várom a leveled.

K.Nori
K.Nori

Sziasztok!

Dr. Hegedûs Tibornál még nem szült senki? Ha igen, szívesen hallanék róla.

Köszi
Mathilda
mathilda

Kedves Mathilda!

Én két év nála szültem. Csak jókat mondhatok róla. Nekem is a sógornõm ajánlotta akinek a fia már 11 éves. A szülésznõ Keserû Ági is mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat. Epidurális szülésem volt, midenféle mellékhatás és következmény nélkül. Tehát a szülés teljesen rendben volt.
Az osztályon az ellátásról már egyáltalán nem voltam ilyen jó véleménnyel. Alig vártam, hogy vége legyen. Az ápolónõknek mindig fontosabb dolga akadt amikor kérni szerettem volna valamit, a csecsemõsök meg nem igazán voltak segítõkészek. Lehet, hogy én fogtam csak ki ezeket a morcos embereket, de az is lehet, hogy itt ilyen az alaphangulat. Persze az is lehet, hogy már minden megváltozott.
Ha még van kérdésed írj.

krisztany@enternet.hu

Nyíri Kriszta
adel

Üdvözlet anyácskák!

Eddig csak olvasgattam a levelezésüket, most azonban úgy érzem, írnom
kell. Cser Katinak hívnak, a Péterfy Kórházban dolgozom, mint szülésznõ.
Többször láttam viszont a nevemet a leveleikben és nagyon jólesõ érzés
volt pozitív kritikájukat olvasni. Most azonban megdöbbentõ volt
számomra, hogy "Kispocak" megvádol azzal, hogy kérése ellenére nem
hívtam be hozzá szülésznõjét. Bárhogy is kutatok emlékeimben, ilyen
esetre nem emlékszem! Sõt, a kolleganõim sem, pedig akivel ez megesett,
biztos nem felejtette volna el. Ezért kérem, hogy "Kispocak" - egy másik
levélben "Névtelen" - frissítse fel emlékezetemet! Nem kérem, hogy fedje
fel kilétét, de legalább árulja el, mikor szült és ki volt az a
szülésznõ, akivel megbeszélte a szülést, akitõl meg is kapta a
telefonszámát és én nem hívtam volna fel.
Szeretném, ha tisztázódna ez a kérdés! Mégiscsak nagyon-nagyon sokan
olvashatják és olvassák is levelezésüket, nekem nem mindegy, milyen kép
alakul ki bennük rólam.
És még egyet: abban is biztos vagyok, hogy "Névtelen" mamát is, mint
mindenkit arra bíztattam, vegye igénybe a rooming-int, vagyis tartsa
maga mellett kisbabáját egész nap, egész éjjel. El szoktam mesélni ennek
minden elõnyét, minden gyönyörûségét. Ezt úgy visszaadni, hogy én azt
mondtam volna: ne bízza gyermekét a csecsemõs nõvérekre, durva ferdítés.

Várom a választ és szoptassatok sokáig!

Cser Kati
Cser Kati

Sziasztok!

Meg tudná valaki adni nekem dr.Abkarovics Géza elérhetoségét?
Ha lehet, akkor a magán rendelését. Elõre is köszönöm!

Enci
encian@index.hu
Enci

Kedves Cser Kati!
Remélem,hogy olvasni fogja ezeket a sorokat. Én önnél szültem 1999.októberében császármetszéssel,kisfiam született G.Dávid Gergõ (talán emlékszik,papás szülés volt,az orvosom dr. Abkarovics Géza). Nagyon örülök,hogy bejött ebbe a topicba!
Nekem a szülésrõl csak pozitiv tapasztalataim voltak, mert szerencsére volt egy remek szaktudású orvosom,akiben tökéletesen megbizhattam és volt egy nagyon kedves szülésznõm, aki jelenlétével sok erõt adott nekem és a páromnak is és a kedvességét sosem fogom elfelejteni!
Én Cser Katit megérzésbõl választottam, amikor egy nyilt elõadás után bemutatta a szülõszobát. Figyeltem ahogy beszél, ahogy válaszol a kismamák kérdéseire és megéreztem, hogy nyugodtan rábizhatom magam. Nos,nem tudok a többi szülésznõrõl véleményt alkotni, viszont egyet mondhatok:Örülök,hogy hallgattam a megérzéseimre és ezúton mégegyszer szeretném megköszönni Katinak !!!
Kivánok jó egészséget és munkájához sok sikert és sok-sok kismamát,akik ugyanigy vélekednek mint én.
-sajnos a gyermekágyi idõszakban már volt némi problémám,fõleg a nõvérek hozzáállása (de ezt több Péterfyben szült anyuka is emliti),de ez már egy másik téma!
Azt tudom,ha megint babát várnék ,az orvosomhoz és a szülésznõmhöz ragaszkodni fogok!
Üdvözlettel: Gitike
Giti

Off!
Kedves Cser Kati!
Te az a Cser Kati vagy, akinek pl. van ket occse (ikrek- Imi es Laci)?
(Ha igen- egy altalanosba jartunk)
Ha nem, bocs!
Tea
Tea

Tudnátok segíteni, hogy mennyit szokás adni szülés után Krasznai dr-nak és a szülésznõnek? Vagy kell másnak is? Nagyon sürgõs!!!
Köszi,
wanna
wanna

Sziasztok!

Én decemberben szültem Boros Juditnál, akit érdekel annak szivesen válaszolok mind a doktornövel, mind a kórházzal kapcsolatos tapasztalataimról.

E-mail cimem: ada@dpg.hu

Ada
Ada

Kedves Wanna!

Szeptemberben szült Krasznainál az egyik közeli ismerõsöm, aki 20 E Ft-ot akart neki adni (szerényebb anyagi lehetõségei vannak, neki ez sok pénz), erre az volt a Krasznai válasza, hogy ne vicceljen, neki ez benzinre sem elég, az õ tarifája 50 E Ft. És a többieknek is kell adni, pl. a szülésznõnek 10 E Ft. No comment.
Névtelen

Amit most a Krasznairól irtál szerintem felháborító, és gusztustalan.Ezek az orvosok az un. pénzéhes fajták. Mert az ok, hogy aki megteheti az adjon többet is mint 50 eFt, de azért ne õ szbja már meg hogy ki mennyit adjon neki feketén. Az én havi keresetem annyi, mint az õ "tarifája" és szerintem sokan vannak akik ezt a pénzt nehezen tudják elõteremteni, más kiadások mellett.És ha igaz amit leirtál gerinctelen dolognak tartom igy megalázni az anyukát, hisz lehet hogy azt a 20EFt -ot is kölcsön kellett kérnie.
Szörnyû hogy ide jutottak már a lelkiismeretes orvosok is!!

Geri
Névtelen

Sziasztok!

Az elözö hozzászólásomban rosszul adtam meg az e-mail cimemet. Helyesen:

ada2@dpg.hu
Ada

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?