Sziasztok!
A MÁV Kórház-beli kismamatornáról és szüléselõkészítõrõl derítettem ki tegnap sok mindent, akit érdekel, annak szeretném elmondani a következõket:
Kismamatorna:
Minden hétfõn és szerdán 14-15 óráig (elég lehetetlen idõpont) tartanak a Podmaniczky 111-ben kismamatornát. Egy alkalom 200,- Ft. Zokniban kell tornázni, mindenki vastag szivacsot kap a talajgyakorlatokhoz. Egy óra 60 perces (néha több is), az elején átmozgató talajgyakorlattal. Bordásfalnál is vannak gyakorlatok, ezen kívül járásgyakorlatok (hogyan ne járjon a kismama, hogyan helyes), aztán "hogyan emeljünk fel különbözõ tárgyakat a földrõl" címû gyakorlatsor (bár tudom, sejteni lehet, hogyan nem szabad), ezen kívül nagy felfújható labdákon lehet kipróbálni, hogyan is lehet rajta vajúdni... közben pedig mesélnek a szülõszobákról és vajúdási lehetõségekrõl. Van még intimtorna-része is, valamint a légzésgyakorlatokkal is megismertetnek. A végén pedig relaxáció. Szerintem nagyon színes kismamatorna ez, csak ajánlani tudom.
Szüléselõkészítõ:
Minden hónap második szerdáján (azaz egy hónapban egyszer) 18 órától "Szülõk Iskolája" címmel tanfolyamot szervez a kórház. Egy "tanfolyam" 3 alkalmas, ami azt jelenti, hogy három egymást követõ hónapban háromféle elõadáson lehet részt venni, egy-egy elõadásnak külön témája van. Az elõadások végén pedig a szülõszobákba lehet látogatást tenni, megismerkedni az alternatív lehetõséggekkel. Ami fontos még, hogy jövõ hét szerdán (aug. 8.) indul egy következõ tanfolyam, azaz jövõ szerdán lesz a három részes elõadás-sorozatnak az elsõ része. Helyszín: Podmaniczky út 111. (barna épület), II. emelet, a liftbõl ha kilépsz, balra található az elõadóterem. Annyit tudok még, hogy valami prof. vezeti, és szülésznõ is van jelen (általában a vezetõ szülésznõ).
Ja, és most jut eszembe: Ma jelent meg a "Fitt Mama" c. havilap, kétoldalas cikk van benne a MÁV-ról, mint bababarát kórházról.
A Herczegh dokiról szóló honlaptervezet és a doki véleménye engem is nagyon érdekelne:
beaszepvolgyi@yahoo.com Sarolta, köszi elõre is!
Sziasztok, puszi mindenkinek:
Beja