Kedves Egybegyültek!
Mindannyian, többek között én is átestem szülés baján, örömein.
Erről kár beszélni, mert az, hogy valaki esetleg nem olyan könnyen, ill. fájdalommentesen szül, ahogy szeretne, ez az egészségügytől szinte teljesen független, de nem is erről akaork beszélni.
A hálapénz dolog az, amin felkaptam a fejem.
Én vidéken lakom, busszal járok dolgozni, akkor megyek a buszhoz, amikor a mentrend szerint jön a busz, és oda, ahol a megállója van, az a sofőr vezeti amelyik éppen a munkaidejét tölti. Ez kerül nekem annyiba, amennyi a buszjegy ára. Gondolom tudtok követni?
Ha azt "akarom", hogy a busz a házam előtt álljon meg, akkor jöjjön, amikor én szeretném, és lehetőleg az a sofőr vezesse, amelyiket én szeretném, akkor az nem ingyen, hanem rendes pénzért történik, ugyanis, lehet, hogy a sofőr éppen a nyaralását, a színházi előadását, stb... szakítja meg amiatt, hogy a busszal értem jöjjön.
Gondolom ez is világos
?
Mielőtt továbbmennék - ez nem hálapénz, ez bérleti díj!!! szerintem.
Ha ez mind érthető, akkor mi a kérdés, miért baj, ha az orvos, a választott szülésznő pénzt kap azért, hogy az én babám "kénye-kedvéért" otthagyjon csapot-papot, és siessen dolgozni. Aki nem érti ezt, az járjon a hivatalos menetrend szerinti busszal!, nem kell "taxival" járni.
Ez természetesen nem engedi meg azt, hogy velemn, velünk bármi ártót tegyenek, de szerintem nem is ezért dolgoznak az egészségügy dolgozói.