Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, nekem nagyon kemény ez a téma. Sokat-sokat gondolkozom-gondolkoztam rajta már. Én még azt is nehezen vettem be , hogy természetesen nem sikerül csak lombikkal, nemhogy PGD...(és lassan hét éve hitetlenkedve rázom a fejem hogy ez tényleg velem történik???)
Csibe!
Kónya Mártonnal már beszéltünk erről. Kb azt mondja így jöttek ki a lapok én belehúztam, tesóm nem. De sztem több ez véletlen egybeesésnél. Én arra gyanakszom a férjemnél is lehet olyan apró genetikai dolog, ami mondjuk még nem kimutatható...bár ez is butaság. Az utolsó terhességnél kiharcoltam, hogy a magzatot vigyék föl és vizsgálják meg. Egyértelműen ki tudták mutatni a kromoszóma bajt a 13-14-est. Úgyhogy férj mégsem lehet hibás.
Nem bátorítalak, mindenki maga érzi spontánt vállalja-e vagy sem.
Az én tapasztalatom szerint, vállalható. Úgyhogy hajrá.
Kiszsiráf!
Sztem nálunk is apukám a hordozó. A húgának jött 7 évre a gyerek. Ezért gyanakszom rá. Ahogy látom szerencsésebb ha a férfi a hordozó, kisebb az esély a tovább öröklésre. Igen sajnos már az 5. lombikom jön. Sem pénzünk nem lesz több és a józan eszem is azt súgja elég. Sajnos nálunk apabaj is van és eleve ICSI-sek vagyunk. Úgyhogy 3-7 ha termékenyül lombiknál. Hát ahogy olvasom hogy nálatok 16-18-ból 2 egészséges akkor nagyon-nagyon elszontyolodom...bár ezek az összehasonlítgatások nem visznek előre persze...
Jázmin!
Van abban sok minden amit írsz. És ha jól emlékszem nálad sajnos volt baj is. Sokkal jogosabb ha így gondolod, mint én. Én azonban azt hiszem ebbe belepusztulnék, ha még ezt is elvennék tőlem, hogy spontán próbálkozzunk. Olyan nagyon nehéz így is. A kockázatot pedig vállalom, kibírom. Ez talán felelőtlenség de nem vagyok abban biztos, hogy a lombik nem az. De vállalom ezt is, mert vagyok annyira önző hogy anya akarok lenni mert enélkül nincs értelme az életnek.
Huhh, nagyon komornak tűnnek a hozzászólásaim. De vidám ember vagyok ám, remélem majd ezt az oldalam is megismeritek.