Sziasztok!
Üdv. mindenkinek!
Bocs', hogy ilyen sokáig hanyagoltalak Titeket!
Történtek velünk mostanában nagyon-nagyon rossz dolgok, amiket itt én sem szeretnék részletezni, de persze nem titok, szóval, ha valakit érdekel megírom szívesen privát.
A gyerkőcök jól vannak. Tépik az idegeimet rendesen.
Elkezdődött az ovi Vikinek. Múlt héten keddtől jártunk, 1-1 órát volt bent és pénteken már fél napozott reggelivel, udvarral, ebéddel, szóval mindennel, ami csak kell. Jól ment a dolog, az első nap csak azért mentem be, mert hülyén nézett ki, hogy minden szülő bent van én meg kint üldögélek, úgyhogy Nikivel mi is bementünk. Második nap már nem mentem be, de Viki kijött hozzám szólni, mikor pisilni kellett neki. Szóltunk a dadusnak, de vele nem akart menni, mellesleg Klaudia nénivel már volt pisilni és semmi gondja nem volt. Mindegy végülis velem pisilt. Aztán aznap már csak a Klaudia néni vitte és vele ment is a dolog. Harmadnap megkérték a szülőket, hogy már ne menjenek be, én nem is mentem be, nem volt semmi gond. Pénteken meg egész nap egyszer sem jött ki, s mikor udvarra mentek, Nikivel én is elmentem sétálni. Ő már elég nyügi volt tekintve, hogy ő délelőtt még szokott szundizni.
Az ovónénik dícsérik őkelmét, mert állítólag mindent önállóan megcsinál, lehúzza a WC-t, megmossa szappannal a kezét, megkeresi a jelét és megtörölközik. Evésnél teljesen szépen ül és mindent megevett. Sőt reggel közölte, hogy ő nem szereti a kakaót és teát kér. Mondjuk ez lódítás, mert szereti a kakaót, de egyáltalán, hogy ezt ő így levezényelte ezen én is meglepődtem.
Azon már kevésbé lepődtem meg, hogy ő volt az egyetlen akit nem lehetett a teremből kikönyörögni, hogy hazamenjünk. Már 4-en győzködtük, hogy majd holnap megint jöhet játszani. Mondjuk itthon megoldottam volna másodpercek alatt a dolgot, keményen határozottan, de mégis az ovi az más, végülis nem szerettem volna elrontani semmit. És pénteken közölte, hogy ő ott alszik...
Erre ma mind a két kölyöknek folyik az orra, tüsszögnek, köhögnek. Lázuk egy szál se, viszont Nikinek van néhány pöttye. Úgyhogy felhívtam az ovit, hogy akkor most mi legyen. Mert ugye én így eddig soha nem vittem őket közösségbe, nehogy fertőzzenek, de az ovi az más, mert ugye ott egy kis nátha már fel sem tűnik, meg hát a beszoktatás... Végülis úgy állapodtunk meg, hogy délután elmegyünk doki nénihez aztán majd ő megmondja a tutit.
Szobatisztaságról annyit, hogy kűzdöttünk vele rendesen, de nappalra már OK, annyi kitétellel, hogy kaki 3 hónapj anem volt nappal, úgyhogy esély sincs gyakorolni. Este megkapja a pelust, aztán valamikor éjfél előtt megtörténik a dolog, akkor szól, peluscsere és szunya tovább.
Az bevált amit a védőnő mondott, hogyha leveszem róla, akkor már egyáltalán ne kapjon pelust nappalra, úgyhogy nem kapott alváshoz és kocsival utazáshoz sem. Egyszer estünk vissza kb. 1 hétre, de kemények voltunk hozzá nagyon. Ez is védőnői utasítás volt, de nem bántuk meg. Mondjuk most hallottam, hogy az ovi úgy 2 hónap múlva visszavetheti megint. Hát meglátjuk.
Niki fejlődik, de még mindig hihetetlen nyűgös tud lenni itthon. Rengeteget alszik legalábbis Vikihez képest. És sajnos Vikivel összehasonlítva igen lassan fejlődik, de mindenki azt mondja, hogy lehet, hogy ez nekünk lassúnak tűnik, de ő teljesen normális ütemben fejlődik, csak Viki volt kirívó eset.
Amúgy fogak száma olyan 10-12 között és már vannak benne rágók is. A két méter magas csúszdára egyedül feltornázza magát és le is csúszik. A tornán mondjuk kifejezetten ügyes és mindenki totál el van hülve, hogy ennyit számít, hogy még csak feküdni tudott, de már Viki miatt ugye mindig ott volt.
Hisztis mint az istennyila, ha nem úgy van valami, ahogy ő azt kigondolta, akkor még toporzékol is. Ja és előadja a kék halál magánszámát... Szóval még figyelmen kívül se igen hagyható a hisztije, mert az életébe kerülhet...
Nyaralni nem voltunk, de néhány hétvégét azért eltöltöttünk Sarudon.
A nyelvvizsgával sehogyse állok, aminek a fentebb említett dolgok az okai főképpen. Hát majd egyszer meglesz.
Még egy kép:
Hát rólunk most ennyit.
Krisztocs:
Az a rövid haj szerintem jól áll Reginek. Gratula a bölcsikezdéshez!
Mátén ez a bölcsis ruha ez "egyenruha" vagy csak úgy írtd, hogy bölcsis ruha?
Hanzi:
Marcusnak utólag is: Boldog névnapot!
E-mail cím kell még?
Gratula költözéshez! Szuper, hogy sikerült találni egy jó lakást.
Szirom:
Gratula Miksának "viráglocsoláshoz"!
Mindenkinek minden jót!
Marycus