szia
én 2004. 04. 09.-én szültem ott.
Nem túl friss, de látom nem jött frissebb.
Menjünk sorba
Voltak szülésfelkészítő "tanfolyamok", ami abból állt, h volt kb 8-9 téma, bevonultunk a könyvtárba, egy orvos elmondott az adott témáról egy pár dolgot, aztán lehetett kérdezni, és ennyi.Egy alkalom kb egy óra.
Terhestornát is szerveznek.
A dúláról annyit tudok, h általában a kh-akban nem túl szívesen látják őket, tisztelet a kivételnek, amikor én vajúdtam, akkor is volt egy dúlás szülés.Szóval sztem engedik.
Az első és legfontosabb dolog ami a kh mellett szól, az sztem a PIC, az újszülött/koraszülött intenzív osztály.Ez azt jelenti, hogy egy csomó másik kh-ból is ide hozzák a beteg babókat(3 ilyen kh van Pesten, egyik a Söfi).
Ha itt szülsz, és ne adj isten vmi gond lenne, legalább 1 khban vagytok a picivel.Míg ha másik khból hozzák, akkor anyuka marad ott, ahol szült.
Nekem szimpatikus volt a határozottságuk, és a látható szaktudás.
És így kb be is tudom fejezni azoknak a dolgoknak a felsorolását , ami a kh mellett szól.(sajnos).
Negatív dolog viszont van egy csomó.
Mint biztos tudod, ez egy anya otthon.Szóval, a hajléktalanoktól elkezdve, boldog-boldogtalan is ide jár szülni.Gondolom tudod mire gondolok.
Azonkívűl a többiek beszámolója, és a személyes tapasztalatok alapján azt gondolom, h ha fizetzős szobába mész, akkor minden a legnagyobb rendben lesz.A nővérek rendesek, segítőkészek, a szobában max 3an vagytok.
Ha nem tudod megfizetni(a 3személyes 5000/nap, a 2 szem 6000, az 1személyes 8000/nap volt másfél éve)
, vagy épp nincs hely, akkor mehetsz a tömegszállásra, nekem szerencsém volt egy 7 ágyashoz, annak minden gyönyörével.És itt viszont minden ellentétesen történik, kezdve azzal, h a legtöbb csecsemősnővér le se sz.r.
Orvost ajánlani igazán nem tudok, a sajátommal nem voltam megelégedve, végül másnál szültem.
(Szakács dr úrnál szültem végül.)Vele a szülés alatt és a gyermekágyi napokon nagyon meg voltam elégedve.
Naaaaaaaaaaa, asszem jó sokat klimpíroztam.Ha van még kérdés, írj bátran.
Számomra az az összegzés, hogy a második babámnál nem fogom ezt a kh-at választani.De mások vagyunk, és lehet h engem olyan dogok is zavartak, amiket te fel se vennél.
Pusz,Léna