Sziasztok!
A Kaszás dokihoz nem volt szerencsém, esetleg a szülés után egy-egy vizit alkalmával. Ha megnyugtató, róla nem hallottam semmi rosszat.
Szóval:
Lehetöség van papás szülésre, amit úgy lehet igénybe venni, hogy a mama és a papa elvégez egy tanfolyamot, ami, ha jól emlékszem, minden hónap elsö hétföjén van és a Gerencsér doki tartja. Elég jónak találom a kezdeményezést, mert sokmindent megtudhat az ember. Láttunk videóról császármetszést és természetes szülést. Voltunk a szülöszobán, és elmondták azt is, hogy a babával kapcsolatosan milyen dolgaink lesznek.
Az ultrahangnál lehet kérni fényképet, illetve, ha jól tudom, videófelvételt is.
Szüléskor én három szülésznövel találkoztam, mivel müszakváltás is volt közben. Mindhárman nagyon kedvesek voltak, viszont nem tetszett, hogy felváltva vizsgálgattak, persze hüvelyi vizsgálatra gondolok
De végig simogattak, törölgettek, fogták a kezem, nyugtattak, barátságosak voltak a férjemhez, még vizet is kaptam, amit nem lett volna szabad
Szülés közben lehetöség volt bordásfal, vagy gumilabda használatára.
Sajnos még mindig hanyatt fekve kell szülni, szinte rutinszerü az infúzió, kézzel tágítás, burokrepesztés, oxitocin injekció, a szülő nö lábát kengyelbe rakják a kitoláskor, mindenkinél végeznek gátmetszést
(bár hallottam, van ott egy fiatal doki, aki nem ragaszkodik sem a fekve szüléshez, sem a gátmetszéshez).
De talán az ilyesmit meg lehet beszélni elöre a fogadott orvossal, és tisztázni lehet, hogy mit akar a kismama, és mit nem.
Én sajnos nem a választot orvosomnál szültem, mert túlhordtam a babát, és a dokim pont elment szabira. Mikor elöször találkoztam azzal az orvossal, akit maga helyett kijelölt az orvosom, addigra tolófájásaim voltak, így sem eröm, sem kedvem nem volt ellenkezni bizonyos beavatkozások ellen. Örültem, hogy levegöt kapok.
A gumilabdát viszont kipróbáltam, és nagyon-nagyon jó volt. Sokat segített a tágulásnál és a fájásokat is enyhítette. Ezt nagyon ajánlom
Szülés után a babát a hasamra tették, viszont pár perc múlva elvitték, aztán felöltöztetve viszahozták, újból pár perc után ismét elvitték, és berakták inkubátorba. Ott minden babát születése után 2 órán át inkubátorban tartják. Pedig szerettem volna megszoptatni, és az örzés ideje alatt vele lenni, de nem lehetett
Van egy négyágyas, és egy egyágyas baba-mamás kórterem, ahol van pelenkázó asztal és mérleg. A babának adnak az ottlét alatt pelenkát, popsikrémet és popsitörlöt, no meg ruhát.
Amíg a mamának nincs teje, addig cukros vizet kap a baba, nem adtak neki tápszert, vagy más anya tejét. Én legalábbis egyszer sem tapasztaltam ilyent.
Mikor viszont már volt tejem, lefejtem és éjszaka azt kapta a kislányom.
Reggel hétkor kihozták a babákat szopizni, utána viszont visszavitték öket a vizitek miatt.
A vizit után 1/2 10 körül viszont el lehetett öket hozni a cscsemöszobából, és volt, hogy csak éjfélkor vittük vissza öket, addig babáztunk
Nap közben, bármikor vissza lehetett tolni a babákat a csecsemöosztályra, nekem pl. soha nem szóltak érte.
A csecsemös növérek aranyosak voltak, bármire képesek voltak, ha anyatejröl van szó. Engem egy nővér éjjel 2 órától 4 óráig fejt, mert nem akart beindulni a tejem.
A védönö szinte naponta meglátogatott, ezerszer elmondott mindent, a növérek segítettek a szoptatásban, tisztába tételben, öltöztetésben, és nem ellenöriztek bennünket nap közben, hogy valóban esznek-e a babák. Engem nagyon idegesített volna, ha számon kérik tölem.
A szülés utáni 4 napon van varratszedés, 5. napon hazamentel.
Lehet bérelni csecsemömérleget is.
A kaja elfogadható, minden nap háromféle ételböl lehet választani.
Látogatás szinte egész nap, azzal a
fenntartással, hogy a kórtermekbe nem lehet bemenni, viszont egy üvegablakon keresztül a mama tudja megmutatni a családnak a babát.
Hírtelen ennyi jutott eszembe.
Ha van még ezek kívül kérdés, szívesen válaszolok:
hello: cscs