Új privát üzeneted érkezett!

A minap vettem egy amerikai fánksütőt de recept az nem volt benne igy gondoltam hogy hátha valakinek van egy jó receptje...meg a többi fánk féle is érdekes lehetKép

Kép
Kép
 
 


Szia!Ezt ma találtam az NLC-n:
A mértékek egy kb fél literes bögre:
1 bögre liszt
Fél böger cukor
1 sütőpor
1 evőkanál olaj
kicsi só
Fél bögre tej
van. cukor
2 tojás
Ezeket osszekevered, a formákat félig töltöd masszával és közepes lángon sütöd. Ez megtölti mind a 3 formát. A Metróban vettem a formákat, van hozzá lekvárspricni, amivel lekvárt tudsz a közepükbe nyomni. Ha nincs ilyen formád, muffin formába, vagy bármilyen formába töltheted, legfeljebb nem lesz fánkformája. Karácsonykor karácsonyfa, csengő stb formában sütöttem. Egyébként ez nem a hagyományos magyar fánk, finom, de sokkal sűrűbb.
Leírom a magyar fánkreceptet is.

Cicamamó farsangi fánkja
5 dkg vajat 5 dkg cukorral habosra kavarunnk, hozzáadunk 1 egész tojást, 2 tojás sárgáját, 1 dkg élesztőt, 1 dl tejben előre kelesztve, kevés sót, fél kg lisztet és esetleg még egy kicsi langyos tejet. Langyos helyen a tésztát megkelesztjük. Lisztezett deszkára borítva egyszer egymásra hajtjuk, másfél cm-re nyújtjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Kelesztés után forró olajban kisütjük. Míg egyik fele félig megsül, fedővel borítjuk, a tészta megfordítása után a fedőt levesszük. Csak teljes megpirulás után fordítható meg a fánk, többször fordítva nem lesz szalagos.
(Cicamamó az édesanyám, a gyerekeim nevezték el így)
(Feather)
 
 


Edita !Köszönöm szépen a recepteket.üdv.veraKépKépKép

Kép
Kép
 
 

 
 

Szivesen.Kép Majd írd meg,ha kipróbáltad!
Edit
 
 


Sziasztok! Én annak a fánknak a receptjét keresem, amelyet nyáron a Balatonon és más helyeken is lehet venni árusoknál. Kis karika fánkok, olajban kisütve.
Üdv:Adrienn
 
 


Csajok akinek még nincs és szeretne ne halogasa,
mert most az Auchanban a háromdarabos Donut
fánksütő forma fecskendővel, csak 1990,- Ft-ért
van, (Tv shopnál egy ezressel több), meg a Zenker
márkájú 12 lyukas muffin sütő is.
Sparban a muffin sütő 1290.-Ft-ért van, de
valószínű az Kaiser, vagy Fackelmann.


BCsKata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Alapfánk (Donut)

2 csésze finom liszt (egy csésze 2,5 dl)
1/2 csésze cukor
1 cs. sütőpor
4 evőkanál étolaj
1/2 csésze tej
1 cs. vaníliás cukor
1 tojás felverve

A sütőt elő kell melegíteni 160-165 fokra.
Össze kell keverni a lisztet, cukrot, sütőport.
Ehhez kell adni a felvert tojást, olajat, tejet.
Az egészet csomómentesre keverni.

A sütőlapokat vékonyan ki kell kenni vajjal vagy margarinnal. Olaj nem jó.
A formákat 2/3 részig megtölteni, és 165 fokon 8 percig sütni. Tűpróba.
Ha kiveted a fánkokat, kissé kihűteni a sütőlapot, kitisztítani, és süthető a következő adag.

Ebből az adagból 12 nagy (2 tepsi) vagy 36 kicsi fánk (3 tepsi) süthető. Kép

A nem lyukas fánkok tetszés szerint tölthetőek pl. lekvár puding stb.
A teteje mázzal vonható be.
pl. csoki máz, csoki máz és kókuszreszelék, csokimáz és szinescukor dara,
cukormáz, 1 csésze porcukor, 1/2 csésze forrásban levő vízzel csomómentesre keverve.
A víz helyettesíthető, narancslével, citromlével vagy tejjel, ízesítőkkel ételszinezékkel stb.

Több variációt legközelebb, mert reggel nem tudok felkellni. Kép Kép


BCsKata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Szia Kata!Köszi a sok fini receptet.KépKépKépÜdv.Vera

Kép
Kép
 
 


@vera70:


Sziasztok !
Én ma vettem amerikai fánk sütőt. Van receptem, de az írt 5-7 perc helyett 15perc sütés után is félig nyers maradt. Mi lehet az oka ?
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

cron