Bounty-torta
Hozzávalók:
A tésztához: 4 tojás, 25 dkg porcukor, 1 dl hideg víz, 15 dkg finomliszt, 1 cs. sütőpor, 4 dkg keserű kakaópor
A töltelékhez: 2.5 dl habtejszín (én Hulala-t használok), 1 cs. vaníliás cukor, 3-4 evőkanál porcukor, 2 cs. habfixáló, 10-15 dkg kókuszreszelék
A mázhoz: 2 evőkanál finomliszt, 15 dkg cukor, 3 evőkanál keserű kakaópor, fél kiskanál őrölt fahéj, 2 dl tej és 2 dl hideg víz, 8 dkg vaj
1 A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, a vizet apránként hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a liszttel és sütőporral összekevert kakaót is. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan, nehogy összetörjük, beleforgatjuk.
2 Tortaformába töltjük a masszát és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Ezután a sütőt elzárjuk az ajtaját kinyitjuk, és a tésztát még 10 percig benne hagyjuk. Ezután kivesszük, a formából kiborítjuk, hűlni hagyjuk.
3 A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé apránként a kétféle cukrot meg a habfixálót hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
4 A tortát kettévágjuk és a kókuszos tejszínnel megtöltjük, és rövid időre a hűtőbe tesszük. A mázhoz valókat a vaj kivételével lábasba töltjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve a vajat beledobjuk. Amikor már szinte hideg, a tortát körben, vastagon bevonjuk vele, majd hűtőszekrénybe dermesztjük. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. Fontos, hogy a máz nem lesz rajta szilárd, inkább pudingszerű, de ez a jó.