Szia Kata!
Szerintem ezek a csótányok
Vagy inkább
Egyáltalán nem ártalmatlanok!!!!,mert nagyon sok baktériumot ,vírust hordoznak,mivel mindent összemásznak.Szóval ha a kajára rámásznak,akkor könnyen mefertõzhetik.
Írtani csak vegyszerrel lehet,de nem javaslom,hogy önállóan tedd meg bolti készítménnyel,mert az könnyen bajt okozhat.Ez ált. vmilyen por,amit ki kell tenni.Csak ehhez ugye a gyerekek is hozzáférnek
A megoldás,ha csótányírtó céget hívtok.Ha nincs a közelben,megadom a mienk számát,mert õk sok helyre járnak az országban.De a panelekben írtanak,biztos van ott is cég.A dolog viszont csak úgy mûködik,ha mindenki írtat?mert ha nem,akkor odamenekülnek a bogarak és onnan újra elõ tudnak jönni.Ez évekig is eltarthat,minél elõbb kezdjetek hozzá!!!
A permetezés úgy mûködik,hogy körbefujják a szobák oldalát,és a kis lyukakhoz is befújnak,mint a Wc vagy a konyhai lefolyó.Mert ugye itt tanyáznakfõleg a dögök.Aztán egy nap múlva fel kell mosni,akkor megint aktiválódik a permet,aztán utána már nem is érzed.Ha tudod,akkor néhánynapig tartsd kordában a gyerekeket.De tedd meg,mert veszélyesebb,ha engeded a bogarakat szaporodni!
Ha nem vagy biztos a bogarakban,hívj szakembert,majd megmondja.Arrólmár hallottam,hogy bõrfutrinka éleht házban,de nem tömegesen,az nagy és nem panelben érzi jól magát.Permettel nincs gond,nálunk is csinálják.Amíg nagyon pici volt a Manóa,ddig nem engedtem,de már nem csinálok belõle problémát.Ja, a csótányok nagyonb sokfélék lehetnek.Ezért lehet,hogy hasonlítanak a dobozon levõkre
A büdösbogarak meg teljesen ártalmatlan poloskák.Egy hátrányuk van,hogy tényleg büdösek,haveszélyben érzik magukat.Ilyenkor rajzanak,de majd szépen eltûnnek.Sajna növényrõl nem tudok,ami távol tartaná õket.Lehet,hogy vmi közelben növõ növény miatt telepszenek meg ott éppen!Az erkélyen nem tartasz semmit?De lehet,hogy ott szaporodnak.Sõt,valószínû.Próbálj keresni az erkélyen apró kis gumókat,ált feketék.Ezek a peték.Ha ezeket elpusztítod,akkor minden ok.
Bocs a hosszúságért
Anyapoc