2000.09.14 10:36
Szerző: Anonymous
Szia Krisztina, Ildi, és mindenki!
Íme a megígért sajttekercs, plusz még két recept, sajnos ékezetek nélkül, és kicsit hosszú, de elég finomnak és dekoratívnak tünnek. Hogy mennyi idő megcsinálni, még nem tudom, mert jövő héten fogom kipróbálni.
Sziasztok!
Tojastorta
Hozzavalok: egy szeletelt kenyer toltelekhez: 10 kemenytojas, 1
doboz mirelit vagy 2 tubusos majonez, 2 alma, 1 nagy csokor
snidling, 1 fiola kapribogyo 2 kiskanal mustar, so, csipet cukor,
1 csomo ujhagyma vagy egy nagy fej voroshagyma
tetejere: 1 doboz gombakonzerv, 4 (nyers) tojas, 1 evokanal tejfo
l, 5 dkg vaj, 1-2 piros szinu paprika, ujhagyma zoldje, so, orolt
feher bors
A toltelekhez a kis kockakra vagott kemeny tojasokat meg almakat
osszekeverjuk a majonezzel, az aprora vagott hagymaval, a leszurt
kaprival meg a tobbi hozzavaloval. A kenyer egynegyedet talra
rakjuk es a krem egyharmadaval bekenjuk. Megint kenyer, krem,
kenyer, krem, vegul a tetejere kenyer kerul. Ez vekonyan
megvajazzuk. Osszekeverjuk a nyers tojasokat a tejfollel,
megsozzuk, megborsozzuk es a vaj maradekan rantottat sutunk
belole. Atlosan harom csikban a szendvicstorta tetejere
fektetjuk, koze nagy kockakra vagott gombacsikokat, illetve
pirospaprika csikokat fektetunk, hogy szep tarka legyen. A gombat
az ujhaggyma finomra vagott zoldjevel meghintjuk. Legalabb egy
napra behutjuk.
Sajttekercs
Hozzavalok: 40 dkg eidami sajt, 10 dkg vaj, 2 kocka medve sajt, 1
kis fej lila hagyma, 4 apro
csemegeuborka, so, orolt bors, 15 dkg gepsonka
A sajtot egeszben annyi forro vizben tesszuk, hogy a viz ellepje
es a lassan forro, inkabb csak gyongyozo vizben tartjuk, ameddig
meg nem puhul. Utana deszkara tesszuk, es vizes sodrofaval
gyorsan vekony teglalap alakura nyujtjuk. A vajat Medve sajttal
jol eldogozzuk, habosra keverjuk, es hozzaadjuk az egeszen apro
kockakra vagott lila hagymat es uborkat, soval es borssal
izesitjuk. A kevereket a sajtra teritjuk , raboritjuk a sonkat.
feltekerjuk, hogy egyforma vastag legyen, es legalabb egy napig a
hutoszekrenyben hagyjuk. Talalaskor 1/2 cm vastagra vagjuk.
Sajttorta
Hozzavalok: 30 dkg Hovirag sajt, 30 dkg Karavan fustolt sajt, 4
tubus tejszines sajt, 4 tubus paprikas sajt, 2
alma, 10 dkg dio, 1 csomag ujhagyma, 15 szem olajbogyo, 20 dkg
korozott
A sajtokat kb. 1 cm vastag lapokra vagjuk. A fustolt sajtbol ket
lapot egymas melle helyezzuk, a tejszines sajtbol csikokat
nyomunk ra. A hamozott, vekonyra vagott almaval es vagott dioval
megszorjuk. erre tesszuk a hovirag sajtot, amit paprikas sajttal
vonunk be. A tetejet ujhagymaval es olajbogyoval szorjuk be. A
Betoltest igy folytatjuk, amig ki nem fogyunk a hozzavalokbol. A
tetejet es az oldalat korozottel kenjuk be. Behutjuk, talalas
elott feldiszitjuk.
Most látom, hogy kicsit szétesett, de remélem használható. Egy nagyon jó ismerősömtől kaptam ezeket.
Üdv: Judó