Csi
Köszi, hogy elfogadjátok, még nem tudom, mikor sikerül a produkcióóóóó
Én bioboltban szoktam venni, abban jobban megbízok. Egyébként elég nagy mennyiségû csírát lehet csinálni egy-egy zacskónyiból, nagyon keveset kell egyszerre csíráztatni.
Az áztatás nem kötelezõ, el is hagyható, de jelentõsen lecsökkenti a csírázás idõtartamát, ezt most úgy értem, hogy kevesebb idõ alatt lehet ugyanolyan nagyságú csírát nevelni elõre áztatott magokból. Az áztatás ideje magonként eltérõ, pl.a búzát 12 órát, a lucernát 4-6 órát ajánlott áztatni, de ha nem jön össze, én nem szoktam ennyi ideig. És nagyon fontos, hogy a magokat naponta kétszer le kell öblíteni, és biztosítani kell nekik a páradús környezetet, mert különben kiszáradnak és akkor lehet elölrõl kezdeni.
Én nem mertem hagyma vetõmagot venni, mert nem tudom, van-e kezelve valamivel, de biztosan be lehet szerezni bioboltból, csak én nem találtam. Majd ráveszem egyszer magam az utánajárásra.
Szegeden kezdtem a "csíraevést", utána a III. kerületben vettem egy bioboltban a csírákat, kis mûanyag dobozban árulják, hûtõben kell tartani. Aki szeretne ilyeneket enni, jobb egy-két félét megkóstolni, mint rögtön belevágni. Most jutott eszembe, régebben csináltam lencsecsírát is, az is nagyon finom (azt csak addig kell áztatni, amíg kétszeresére nem duzzad, kb. 1 cm-es csíra finom).
Bocs, ha zavaros voltam, remélem, érthetõ.
Toffifee