Szia Erika! Az én kisfiam 27 hónapig szopott, és 19 hónapos korától bölcsibe járt. Nem volt semmi gond, pedig itthon ő is nagyon sokáig csak szopival aludt el. Amikor érte mentem a bölcsibe, eleinte az előtérben mindig gyorsan szopiztunk egyet, nagyon vicces volt
De amikor nem látott engem, eszébe sem jutott, nagyon jól elvolt a kis barátaival, és jobban aludt, mint otthon.
Egy idő után már nekem is fárasztó volt, hogy mindig a cicin lóg és csak így alszik el, és elkezdtem vele megbeszélni a dolgot. Magyaráztam, hogy már sok foga van, már tud enni-inni, mint a nagyok, a szopi azoknak való, akik még nem tudnak (ez kegyes csalás volt
), mutattam neki a játszón a pici babákat, akik csak szopizni tudnak. Megbeszéltük, hogy megölelem, és úgy alszunk el stb. És nem is sokára sikerült nagyjából "közös megegyezéssel" abbahagyni a szopit, pedig én is azt hittem, hogy mi már így maradunk.
Viszont ha el akarnád választani, szerintem is csak a beszoktatás után tedd ezt, azt a kis időt féllábon is kibírod!
Sok sikert! Klára