Z!
A festékkeverés alapja a nagyon olcsó festék, amit nem sajnálsz, pl a diszperzit, vagy az Aquacolor. Előfordul, hogy egy ideig bármit keversz, mind barna lesz
Én a hűtőből kimaradt tojástartóban kezdem a keverést, ha valami új színt szeretnék, ezt használom palettának. Ha nagyjából megvan a szín, akkor kicsit többet is keverek belőle. Ezeket a vizes festékeket vízzel is lehet halványítani, mert sokszor pl. a fehér hozzáadása nem a kívánt eredményt hozza. Mint ahogy feketével sem lehet sötétíteni. Ha van egy jó kék alapod, abból fehérrel világoskéket kapsz, ha pirosat adsz hozzá, akkor elmegy "lilásba". Ha a zöldhöz barnát-mustárt adagolsz, akkor rozsdásbarnát, vagy olívát kapsz, ez is arány kérdése. Ha van beige/drapp festéked, és abból keveset teszel fehér festékbe, és egy cseppnyi sárgát, akkor nagyon szép vaniliát kapsz, ebből érdemesebb bébiételes üvegnyit is keverni, mert nagyon jó alap.
Két dolgot nem lehet sötétíteni, vagy világosítani, az pedig az arany, és az ezüst, mert ott a pici szemcsék adják a színt, ami, ha hozzáadsz egy másik színt, az egész megváltozik, de a szemcsék nem változnak meg. Hú, ezt sem tudom rendesen elmondani
Ha egy aranytárgyat lereszelnénk, hiába adnánk hozzá színezőt, az arany csillogó szemcséje nem változna.
Brrr. Hagyjuk, nem megy ez nekem.
Gigó a nagy repesztő, én még csak négy képet repesztettem, nekem ez volt a tapasztalatom: (én, meg a dióhéj?
)
Deka repesztőm van, ez csak arra vonatkozik:
felviszel egy alapszínt, mikor megszáradt, akkor határozott mozdulattal, EGY IRÁNYBAN átkened a lakkal, mikor ez is megszáradt, akkor szintén EGY IRÁNYBAN átfested a felületet a fedőszínnel. Ne menj át a fedőszinnel egymáson, hanem próbál meg egymás mellé ecsettel csíkokat húzni, mert a többszörösen fedett festék nem reped át.
Azt mondják, a repesztőnek lelke van, ez igaz
. Mielőtt repeszteni kezdtem, kipróbáltam egy falapon a száradási idő, a felvitt repesztő, és a fedőréteg vastagságának különböző variációit, de nem jutottam előbbre. EZ a repesztő vékonyan, és vastagon felhordva is ugyanúgy reped, és a száradási idő sem befolyásolja a repedés nagyságát. Annyit vettem csak észre, hogy ha hígabb volt a fedőfesték, akkor sűrűbb, és vékonyabb lett a repedés, ha sűrűbb volt a fedő, akkor vastagabb, és ritkább lett a repedés.
Ami engem meglepett, hogy egyazon kép keretének három oldala szép lett, míg a negyedik kevésbé repedt meg. Hogy méééér?!
Jamina!
Nehogy kipotyogj az ablakból! Még megúsznád a pucolást
.
Ha tudsz, akkor Esprimo lakkot vegyél (szerintem) ez a legjobb, nekem van itthon Deka, és Kreatív Hobby-s, ezek közül az Esprimo magasan vezet!
A Vielseidig Verlagnál láttam aranyos csigákat, ha látok, lövök egyet!
Tegnap párom egy mondattal kiborított. Nagyon tetszik neki a kocsmás kép, rajong értük. Csak azt nem kellett volna neki mondania, hogy egy szép keretben nagyon jól fognak mutatni....Most hogyan magyarázzam meg neki, hogy az a repedt zöld + 26 egyéb színből két napig készült csík a keret?! Ehh, férfiak...
Csi