Új privát üzeneted érkezett!

Orsoly!
Ha vannak 1 évesnél idõsebb gyerekeid, nagyon fognak örülni, ha egy kis gyümölcsöt pürésitve megpárolsz (alma, körte, meggy, sárgabarack stb.), aztán a felvert fehérjéket, amelybe tehetsz cukrot vagy lekvárt, rákened a püré tetejére, és a sütõbe tolod, amig kicsit megpirul a teteje. Gyors, finom gyerekcsemege - és aránylag egészséges (bár attól függ, mennyi cukrot tettél bele...)
A tojásfehérjéket egyébként lefagyaszthatod mondjuk joghurtospoharakban, ha most nem jut eszedbe semmi jó ötlet. Késõbb rántottába, bundáskenyérhez vagy bármi máshoz felhasználhatod.
Kata
Névtelen
 


Tök jókat találtam:

FOGYÓKÚRÁS RECEPTEK
a VisionCare, a "7 és 17" forgalmazójának ajánlásával
Zöldséges hal - Zöldséggel töltött pulykarolád
Csirke cserépben, zöldségekkel - Rakott karfiol
[url=http://www.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept32.htm" TARGET="_top]http://www.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept32.htm[/url]

FOGYÓKÚRÁS SZÁRNYAS VITAMINTÁL
[url=http://www.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept31.htm" TARGET="_top]http://www.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept31.htm[/url]

Fogyassza egészséggel súlyát... és az alábbi ételeket!
[url=http://www.pharmavision.hu/7_17/index.php?page=recipes" TARGET="_top]http://www.pharmavision.hu/7_17/index.php?page=recipes[/url]

*****
dr. Oetker
[url=http://www.oetker.hu/webgate/ungarn/OetkerHU_WG5_3.nsf/FrameByKey/ACIA-5AYG4B-HU-p" TARGET="_top]http://www.oetker.hu/webgate/ungarn/OetkerHU_WG5_3.nsf/FrameByKey/ACIA-5AYG4B-HU-p[/url]

dr. Oetker piskóta sütés
[url=http://www.webconsult.hu/oetker/piskota1.php" TARGET="_top]http://www.webconsult.hu/oetker/piskota1.php[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Orsoly!

MARADÉK TOJÁSFEHÉRJE

6 db tojásfehérje
21 dkg cukor
6 dkg liszt
3 dkg kakaó
10 dkg olvasztott margarin
10 dkg mazsola
10 dkg durvára vádott dió

A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót összekevejük és óvatosan hozzátesszük a tojáshabhoz. Egy õzgerinc vagy püspökkenyér formát kivajazuk a masszát belesimítjuk és megsütjük.


bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 

 
 

dr. Oetker kelttészta
[url=http://www.webconsult.hu/oetker/suli_kelt1.php" TARGET="_top]http://www.webconsult.hu/oetker/suli_kelt1.php[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Krissi!

A piskótáról: csak az edény alját kell bekenni vajjal, az oldalát nem, mert különben nem púposodik fel! Úgy kell a tortaformába simítani, hogy a közepe kissé homorú legyen, mert a sülés közben itt fog elõször felpúposodni. Mérsékelt tûznél süssük és a legfontosabb: a sütõ ajtaját egy kis gyufával vagy bármivel ki kell támasztani, hogy a gõz eltávozzon! És 10 percig nem szabad rányitni a sütõ ajtaját! Ha már úgy ítéled meg, hogy kész, a lángot el kell zárni és a sütõ ajtaját kinyitni, a tésztát viszont még legalább 30 percig benn hagyni, hogy ne fázzon meg. Remélem, így sikerülni fog.
hzita
 
 


Sziasztok,
Bigacsiga Kata,
megcsinálta vki az összesített recept gyûjteményt. Ha igen, hol találom? (nézegettem az archívomt, ott láttam a felvetését, de már nincs erõm végigolvasni) És még annyi tegnap eljutottam Napocska oldalára, láttam, hogy ott van a heti étrend is, léccike mi a pontos címe? Nem tudom, hogyan keveredtem oda, de ma már nem ment.
Köszönöm
Ágci

A pita recept engem is érdelne.

Kép
Ágci
 
 


Pocok
Te ilyen képzett vagy? De jó! Azt honnan tudom, hogy mennyi a liszt sikér tartalma?

Krissi
Az nlc-n találtam egy kimondottan fondue-s topic-ot. Nézd meg, ha érdekel. Várom a mélt!

Orsoly
A Corában mindig lehetett kapni fondue-sajtot, de már elég rég nem jártam arra.

Bigacsiga
Te megint milyen "termékeny" voltál.Kép Még mindig fogyóznom kéne, ezért ez nagyon jól jött.

Próbáltatok már házilag káposztát savanyítani?

Lonchi
lonchi
 
 


Szia Lonchi! Mi Ausztriaban lakunk, mivel kerdezted. Amugy nem haragszom nevtelen, igen a cream france egy olyan sürü feher anyag, hat leginkabb a tejfölhöz lehet hasonlitani, bar az ize eleg semleges. Gyerekek valaki kerdezte, ha van recept gyüjtemeny, az engem is erdekelne, ugyanis nem talalom a www.web.axeleron. Köszi elöre is. Sziasztok.
nyuli
 
 


Az összegyûjtött receptgyûjtemény a

[url=http://web.axelero.hu/vcsalad/" TARGET="_top]http://web.axelero.hu/vcsalad/[/url]

oldalon van.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Napocska oldala

[url=http://www.otlettar.try.hu/" TARGET="_top]http://www.otlettar.try.hu/[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kati!Kép Kép Kép
Leöltem fiam tízdekás csokinyulát, és megcsináltam belõle a fõzött tejszínes csikokrémetKép
Csak tipp: én az OKÉ dobozos 320g-os tejszínbõl csináltam, az szépen megáll, péntek éjszaka fõztem fel, és most is kemény. Bár csak tejcsokim volt itthon, de nagyon finom lett!KépDarált cseresznyebefõttet meglocsoltam Rémy Martinnal, ráraktam a piskótára, arra tettem a krémet, nagy sikere volt!
Csi
csii
 
 


Sziasztok Csajok !

Régen jöttem, de most segítséget kérek!

Kaptam kenyérsütõ gépet, és recepteket kérnék tõletek!!!!

Puszpusz: Kata

A kenyérvarázs receptek megvannakKép
LadányiKata (ladán
 


Koszi szepen a tippeket maradek feherje ugyeben, asszem most lefagyasztom (mert akkor meg gyujtogetekKép), aztan ha osszejon annyi, megcsinalom az egyik sutitKép

orsoly
orsoly
 
 


Köszönöm szépen.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Csi!
Örülök, hogy sikere volt a krémnek!
Jó tudni, hogy tejcsokiból is finom lesz!
Kata
Névtelen
 


A Tina magazin extra szamaban van egy csomo torta- es sutirecept! Egesz nap azt lapozgatom, nem tudom eldonteni melyikkel kezdjem! Fogyokurazni vagyok ne vegyek meg!

Ma krumplifozelek volt ebedre, es egy hirtelen otletbol kifolyolag tettem bele szezammagot. Egesz jo lett!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Ladányi Kata!

@fe fórum: Süssünk-fõzzünk / Kenyérsütõgép vásárlás
[url=http://www.noklapja.hu/forumkifejt.php?id=19&forumid=5102" TARGET="_top]http://www.noklapja.hu/forumkifejt.php?id=19&forumid=5102[/url]

c@fe fórum: Süssünk-fõzzünk / Kenyérsütõ géphez receptek
[url=http://www.noklapja.hu/forumkifejt.php?id=19&forumid=7805" TARGET="_top]http://www.noklapja.hu/forumkifejt.php?id=19&forumid=7805[/url]

Fórum >> Konyhaasztal >> Mindennapi kenyerünk
[url=http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=1001728&uq=967" TARGET="_top]http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=1001728&uq=967[/url]


[url=http://pekmester.hu/pekmester/" TARGET="_top]http://pekmester.hu/pekmester/[/url]
[url=http://pekmester.hu/pekmester/200104/rozskenyer.htm" TARGET="_top]http://pekmester.hu/pekmester/200104/rozskenyer.htm[/url]

Funai sütõre receptek
[url=http://e-iroda.dedasz.hu/ugyfelsz/musz_taj/keszulekek/kenyersuto.htm" TARGET="_top]http://e-iroda.dedasz.hu/ugyfelsz/musz_taj/keszulekek/kenyersuto.htm[/url]
[url=http://e-iroda.titasz.hu/ugyfelsz/musz_taj/keszulekek/kenyersuto.htm" TARGET="_top]http://e-iroda.titasz.hu/ugyfelsz/musz_taj/keszulekek/kenyersuto.htm[/url]

kenyérreceptek
[url=http://www.vegetarianus.hu/receptek/nagyzsuzsa/kenyer.html" TARGET="_top]http://www.vegetarianus.hu/receptek/nagyzsuzsa/kenyer.html[/url]

KENYÉRSÜTÕ ISKOLA
[url=http://www.profeciak.hu/taplal3.htm" TARGET="_top]http://www.profeciak.hu/taplal3.htm[/url]

KENYÉRFÉLÉK
[url=http://www.profeciak.hu/taplal4.htm" TARGET="_top]http://www.profeciak.hu/taplal4.htm[/url]

KOVÁSZTALAN KENYEREK, POGÁCSÁK, KEKSZEK
[url=http://www" TARGET="_top]http://www[/url]. profeciak. hu/taplal6. htm

294. Graham-kenyér
[url=http://yikes.exabit.hu/szakacskonyv/szaky295.html" TARGET="_top]http://yikes.exabit.hu/szakacskonyv/szaky295.html[/url]

295. Graham-zsemle
[url=http://yikes.exabit.hu/szakacskonyv/szaky296.html" TARGET="_top]http://yikes.exabit.hu/szakacskonyv/szaky296.html[/url]

Mulan, Krumplis kenyér
[url=http://www" TARGET="_top]http://www[/url]. tar. hu/frameset. phtml?path=/mulan/netszak/recipe/kelt_1. html

Házi pékség:
[url=http://mitglied.lycos.de/recept/2/brot.html" TARGET="_top]http://mitglied.lycos.de/recept/2/brot.html[/url]#magyar:

[url=http://www.fogyipatika.hu/pekmuhely.html" TARGET="_top]http://www.fogyipatika.hu/pekmuhely.html[/url]

Török kenyér
[url=http://velvet.hu/velvet/v-test/v-fozes/pitakenyer/" TARGET="_top]http://velvet.hu/velvet/v-test/v-fozes/pitakenyer/[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Az alábbi étel neve:
A pasik meglepõdnek, milyen finom
avagy pulykamell kelbimbóval

Hozzávalók: (kötelezõ) 6 kisebb vagy 4 nagyobb szelet pulykamell, 40 dkg mirelit vagy friss kelbimbó, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, reszelt sajt izlés szerint (ajánlott) 5-10 dkg szalonna vagy sonka, 1 dl tejszin

A husikat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, kevés olajban hirtelen elõsütjük, egy tepsibe fektetjük. Ha van szalonnánk, a zsirjában süthetjük a husit, a kisült szalonnát pedig a husi alá tesszük. A kelbimbókat, ha 2 cm-nél nagyobbak, kettévágjuk. A mirelitet hagyjuk felengedni, a frisset kicsit elõfõzzük. A kelbimbót ráhalmozzuk a husira. A tejfölt (tejszint), sárgáját, sajtot, sót, borsot, csipet szerecsendiót összekeverjük, ha van otthon maradék sonka, a forgácsokat szintén a keverékbe tesszük, és mindezt a kelbimbókra öntjük. Forró (200 fokos) sütõben addig sütjük, amig aranybarna nem lesz a teteje.
Párolt rizzsel, petrezselymes krumplival, krumplipürével tálaljuk.
És elégedetten nyugtázzuk a pasi meglepõdött ábrázatát!

Kata
Névtelen
 


Sziasztok,
le tudná nekem írni vki a babsólet receptjét. Köszönöm elõre is.
Ja, és sürgõs lenne.Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Kata!

Milyen gépet kaptál?Ha már kipróbáltad oszd meg velem a tapasztalataidat légyszí! Én is szeretnék kenyérsütõ masinát ,de nem tudom,hogy milyet vegyek.

Köszi:Jucusmamus
20170114224602
 
 


Ágci
Ezt találtam:

Sólet

Hozzávalók (6 személyre):
40 dkg tarkabab,
50 dkg marhahús,
1 nagy libacomb,
25 dkg füstölt libahús,
kevés liszt,
20 dkg gersli,
2 fej vöröshagyma,
1 kanál libazsír



Elkészítése: A babot elõzõ nap beáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, a zsíron üvegesre pároljuk. Meghintjük egy kanál liszttel, majd hozzáadjuk a húst és a füstölt húst, a lecsepegtetett babot. Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a gerslit. Felengedjük vízzel, úgy, hogy ellepje. Óvatosan sózzuk, mert a füstölt hús is sós. Három órán át fõzzük lassú tûzön, majd tegyük sütõbe, és öt órán át kis lángon fõzzük tovább. Tehetünk bele fõtt tojást is.

Sólet

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg tarkabab
4 füstölt libacomb
5 dkg árpagyöngy
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg libazsír
2 evõkanál liszt
2 mokkáskanál pirospaprika
4 tojás




Elõkészítés:
A babot elõzõ este beáztatjuk. A libacombokat kb. fél óra hosszat langyos vízbe áztatjuk, nehogy túl sósak legyenek. Az árpagyöngyöt megmossuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A tojásokat megmossuk.
Elkészítés: A babot leszûrjük, fazékba tesszük. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt, a libazsírt, a hagymát, a fokhagymát, megszórjuk a liszttel, a pirospaprikával, õrölt borssal. Felöntjük kb. 1,5 l hideg vízzel, jól összekeverjük és felforraljuk. A libacombokat és a tojásokat is a felforralt babhoz tesszük. Felöntjük még annyi vízzel - ha szükséges -, hogy kb. 2 cm-re ellepje. Ezután a fazekat alufóliával lefedjük, és a fedõvel leszorítjuk. A sütõt 180 fokra (gázsütõ 2. fokozat) kapcsoljuk. Betesszük a fazekat, és kb. 4 óra hosszat egyenletesen pároljuk. Amikor elkészült, a húst kivesszük, feldaraboljuk. A tojásokat megtisztítjuk és kettévágjuk. A babot elõmelegített tálra halmozzuk, tetejére tesszük a húst, a tojást, és forrón tálaljuk.

Remélem tetszenekKép

lonchi
lonchi
 


Lonchi,
köszönöm. Már korábban elolvastam, de nem lett belõle semmi, úgy látom, ez nem igazán bababarát étel.
Majd még én is jövök, van néhány igazán gyors kajcsi a tarsolyomban.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Leggyorsabb per legfinomabb vacsora a világon.

Néhány kenyérszeletet piritunk, a szeletek legyenek kb. 1,5 cm vastagok. Bedörzsöljük fokhagymával. Megspricceljük finom olivaolajjal. Paradicsomot reszelünk le a durvábbik részén a reszelõnek, esetleg finomra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, még egy kis olivaolajat adunk hozzá, rákenjük a piritósra, és hagyjuk, hogy jól magába igya a paradicsomos-olajos levet.
Ha van otthon néhány szelet sonka, azokkal borithatjuk be a megpuhult kenyeret, de ez egyáltalán nem kötelezõ.
Evés közben szerényen mormoljuk oda a párunknak, hogy Katalán Kenyér a vacsora, nem holmi paradicsomos piritós, nehogy azt higgye...
(Az olaszoknak is van valami nevük rá, õk is imádják.)

Kata
Névtelen
 


Sziasztok Lányok!

Na végre lement a karalábé ára!

Ma csináltam is karalábé fõzeléket, húsgombóccal. Nagyon nagyon finom lett.

Tudni kell rólam, hogy nagyon nem szeretem az ételízesítõket. Próbálkoztam vele, de nem bírom megszokni egyiket sem, szerintem mindegyiknek borzalmas íze és szaga van. A zacskós levesekkel meg kergetni lehetne.

Ettõl függetlenül, ma megszállt az ördög és vettem a boltban egy Maggi ízvarázst. Tudjátok az a granulátumozott ételízesítõ. Tettem a karalábéba is egy kicsit, (egy teáskanál) meg a gombóc fõzõvízébe is. És láss csodát nagyon finom íze lett, elmaradt a szokásos hülye vegeta íz és szag. Kép Kép Kép


bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Szia bigacsiga Kata

Én is vegeta és társai ellenes vagyok, de rászoktam, hogy a levest mindig leveskockával fõzöm. Akármilyen levest.

Mivel lehet ezeket helyettesíteni?

Lonchi
lonchi
 
 


A vegeta, vagy a Maggi ételízesítõ alapja a lestyán nevû fûszer. Ezért maggifûnek, vagy vegetának is hívják. Próbáljátok ki! Nekem bejött!
Csi
csii
 
 


Kata tetszik a katalán kenyered!! ki is fogom próbálni.:-)))


LÁgi
LÁgi
 


Jucusmamus!

Most akciós a TESCOban Bomann a márkája. Valami 24.000 körülrõl (de 20.000 felett az biztos) van leértékelve 15.000-re.
A www.kenyersutes.hu-n van az a receptkönyv, amit adnak a géphez is, én eddig abból sütöttem. Kellenek hozzá "keverékek" mi vettünk több félét, de "alapkészletnek" elég a falusi fehérkenyér keverék szerintem. Eddig a sima fehérkenyeret, a sajtos kenyeret és a mazsolás kalácsot csináltam meg. Arra figyelj, hogy csábító a gyors program, (pl a fehér kenyérnél 1 óra 40 perc 3 óra 50 perc - ez a normál - helyett, de ég és föld a különbség. Tegnap pl. nagyon fini knyeret sütöttünk, sima falusi fehérkenyeret, de beleszórtunk egy csomó piritott sózott hámozott szotyit. Nagyon jó lettKép
Nem szólva arról, tegnap lángost sütöttem, és csak beleszórtam a hozzávalókat, összedagasztotta, megkelesztette. Isteni !! Csak kiborítottam a deszkára, és már sütöttem is. Egyenlõre nagyon élvezem, majd meglátjuk meddig. Most mindenféle sós pogira, töltött táskára vagyok beizgulva. Ha tudtok, írjatokKép
Lányok, írnátok finom pogi recepteket, ha tudnátok....olyat, ami olyan szép "dülöngélõsre" dagadnak a pogikKép

Pusza: Kata
LadányiKata (ladán
 


Csi,
most mondtak a heti hetesben, hogy a lengyel tojas a zsido tojas.

-Afonya
Névtelen
 


Kata,
Bruschetti a neve olaszul, de azon van mozzarella is! Es imadom (egy pici oreganovan megszorva meg jobb!)!!!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Kenyersuto gep: itt Nemetorszagban mar 40 euroert, vagyis 10 ezer forintert lehet kapni, tobbek kozott a Bomann markajut is! Ugyhogy ha valaki errefele tervezi a nyaralasat, es kenyersutot is szeretne, erdemes itt megvenni (es meg a Mehrwertsteuer is visszajar!)! Kép
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi!
Köszi! Legközelebb már mozzarellával fogom csinálni!
LÁgi!
Sok sikert hozzá! (Nem fogsz csalódni...)
Engem most az érdekelne, ki mivel dobja fel a krumplipürét.
Én például néha fokhagymát teszek bele, vagy reszelt sajtot. De minden megoldás érdekel...
Kata
Névtelen
 


Kata!

Én a kihûlt, másnapos krumplipûrébe pl pirispaprikát keverek, habzsákba teszem, kivajazott tepsibe "csókokat" nyomok, megkenem (vagy nem) egy kis tojással, és pirosra sütöm.

Kata
LadányiKata (ladán
 


Kata!
Lehet, hogy meglepõ, de nálunk az áfonyalekvár jár a krumplipüréhez. Ez onnan jött, hogy elég sokszor készítek vadat, amihez krumplipüré a köret, és ugyebár jól megy hozzá az áfonya. És valahogy úgy alakult, hogy a natúr husihoz tálalt krumplipüré mellé mindig rakok áfonyalekvárt.

Olívaolaj: Tudtok nekem olyan olívaolajat ajánlani, amit leginkább salihoz, vagy akár a fenti Bruschetti-hez lehet használni? Konkrét márka kéne. Ami nekem van, az nem nagyon jó, bár az olcsóbb fajtából való... A drágábbakkal meg nem kisérleteznék. Egyszer hallttam valahol, hogy melyik/pl.szûz/ mire való, de már nem emlékszem.
Csi
csii
 
 


Kata!

Köszi,nekem is kell!Gyermekem apját holnap ki is küldöm,hogy beszerezze!

Pusza:Jucusmamus
20170114224602
 
 


Kata!

Krumplipüré:
Én pl. tejföllel csinálom és nem tejjel.
Ki lehet keverni egy kis spenóttal, sütõtökkel, sárgarépával. Ezt is meg lehet piritani, ahogy L. Kata írta (hercegnõ burgonya).
Szerecsendióval füszerezve egész érdekes íze lesz.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Nyami!
Nagyon jó ötleteket adtatok, köszi!
Nemsokára be is vetem valamelyiket!
Az olivaolajokról nem tudok ugyan konkrét márkákat, de ami Virgen Extra vagyis szûz, elsõ préselésû, az a legjobb minõségû. Salátákhoz, magában fogyasztáshoz, mint például a fenti piritósos recept, ez ajánlható. A második, harmadik préselésû olaj kevésbé jó.
Kata
Névtelen
 


Csi Kép
Én Bertollit használok az "extra vergine" való salátákhoz, a "classic" pedig sütéshez. Nem a legolcsóbb, de nagyon finom. Extra szûz olajat ne használj sütéshez, mert elég sok méreganyag szabadul fel!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


A Bertollit használom én is, kivéve, amikor más akad a kezem közé. Most La Espanola nevû extra virgin van itthon. Ez utóbbi mûanag flakonos, kb. 600 pénz fél liter. Sokáig elég.

Krissi
krissi
 
 


Köszi az olívaolajos tippeket, legközelebb már megnézem, milyet vegyek!Kép
Kata!
A fõzött teszínes csokikrémet próbáltad már, mondjuk eperrel?
Csi
csii
 
 


Csi!
Nem próbáltam, de jól hangzik!
Beleturmixolod vagy a torta megkenésekor szórod rá az epret?
Kata
Névtelen
 


Kata!
Én arra gondoltam, hogy egy kevés turmixolt eperrel kipróbálom, azt keverem bele csoki helyett. Lehet, hogy még fagyinak is beválik. Nem? Csak akkor teszek majd bele egy kis habfixálót is. Tálaláskor meg nyakonöntöm egy kicsi gyümölcsös joghurttal, és megszórom eperdarabokkal.
Majd beszámolok...
Csi
csii
 
 


Sziasztok!

Látom írtatok kenyérsütõkrõl. Nekem Bomann van, de sohasem lesz igazán fini a kenyér benne, ezért nem használom. Vagy csak nem tudom a megfelelõ receptet?

Barátnõm is szeretne most venni kenyérsütõgépet, kinek milyen márkáról mi a tapasztalata?

lonchi
lonchi
 


Sziasztok!
Van egy marék friss gyömbérem kicsit már aszalódófélben, meg szeretném menteni. Nincs valami jó ötletetek?
kíváncsi
 
 


Szerintem a hagymával, fokhagymával és gyömbérrel párolt csirke nagyon fini.

lonchi
lonchi
 


Kivancsi!
A gyömbér husik mártásában is fini. Ha kisütötted a husit (csirke, pulyka, sertés, de akár hal is lehet), a visszamaradt pecsenyelébe tegyél egy kis reszelt gyömbért, kanálka szójaszószt, fûszerezd, amivel még szereted, és jól forrald be. Pikáns, egzotikus mártást kapsz.
Csi!
Kivácsian várom a végeredményt! Viszont ha a tejszint jól felforralod, és utána alaposan behûtöd, nem lesz szükséged habfixálóra - valahogy besûrûsödik és dúsabb is lesz, valamint tartósabban eláll. Nálam 3 nap alatt sem esett össze.
Kata
Névtelen
 


Lonchi!

Nekem is Bomann van, és fini a kenyér.
1.) Mindig hosszú programon sütöm, (a gyors programokat sosem használom, mert úgy tényleg rossz lett)
2.) www.kenyersutes.hu-n Rengeteg recept van (igaz, én a falusi fehérkenyérnél, és a sajtos kenyérnél maradtam) nekik vannak speciális kenyérkeverékeik (liszt szerû valami) amit a nagyobb bioboltokban - gyógynövényboltokban lehet venni. Nem is kell sok belõle. Nézd meg az oldaltKép

Kata
LadányiKata (ladán
 


Sziasztok!!

Tegnap este találtam erre topicra, amennyit tudtam végig is pörgettem, de folytatom:o)
Viszont a tegnapi ebédem -szerintem- olyan jól sikerült, hogy le is írom Nektek.
Szóval a fagyasztóban csak egy darab sertéscombi volt, kint nagyon meleg, így nem volt kedvem elsétálni a csajokkal a henteshez.

Szóval a husit vékony csíkokra vágta, egy fej hagymát apróra és együtt tettem oljara párolódi.Egy kis liszttel meghintettem , kevéske vízzel felengettem. Közben 10 db savanyú uborkát szintén vékony csíkokra vágtam, fél paradicsomot apróra, és rátettem a husira, megsóztam és megszórtam borssal.És puhára fõztem. Rizst fõztem hozzá.

Ennyi , nagyon hamar kész lett, és nekem ízlett, habár lehet hogy csak azért mert hetek óta nem bírok enni egy rendesetKépKép
Paradicsomot én azért daraboltam nagyon kicsire héja nélkül, mert így teljesen láthatatlan lett benneKép
Igaz jobb szeretem a pulyka husit de nem volt itthon...

Hajni
hajnii
 
 


Hajni!

Nagyon jól hangzik. Kép Kicsit hasonlít a savanyú vetrecére amit nagyon szeretek. (Marhahús ecetes uborkával).

Talán nem véletlen, hogy nem tudsz egy "rendeset enni" (baba, meleg). Kép

Én pl. most egy kis tatzikit ennék, ha valaki elém tálalná, pedig nem is vagyok kívános. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


KataKép

Igen a bab miatt nem bírok enniKép no de majd bepótolomKép
ma voltam az Auchanban, és pont most vettem görög tatziki fûszert, kis üvegben van..ugy nézem eredeti görög, meg joghurtot, és ubit..holnapra akarok csinálniKép))))
majd repítek belõleKép

Hajni
hajnii
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?