Ágci
Ezt találtam:
Sólet
Hozzávalók (6 személyre):
40 dkg tarkabab,
50 dkg marhahús,
1 nagy libacomb,
25 dkg füstölt libahús,
kevés liszt,
20 dkg gersli,
2 fej vöröshagyma,
1 kanál libazsír
Elkészítése: A babot elõzõ nap beáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, a zsíron üvegesre pároljuk. Meghintjük egy kanál liszttel, majd hozzáadjuk a húst és a füstölt húst, a lecsepegtetett babot. Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a gerslit. Felengedjük vízzel, úgy, hogy ellepje. Óvatosan sózzuk, mert a füstölt hús is sós. Három órán át fõzzük lassú tûzön, majd tegyük sütõbe, és öt órán át kis lángon fõzzük tovább. Tehetünk bele fõtt tojást is.
Sólet
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg tarkabab
4 füstölt libacomb
5 dkg árpagyöngy
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg libazsír
2 evõkanál liszt
2 mokkáskanál pirospaprika
4 tojás
Elõkészítés:
A babot elõzõ este beáztatjuk. A libacombokat kb. fél óra hosszat langyos vízbe áztatjuk, nehogy túl sósak legyenek. Az árpagyöngyöt megmossuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A tojásokat megmossuk.
Elkészítés: A babot leszûrjük, fazékba tesszük. Hozzáadjuk az árpagyöngyöt, a libazsírt, a hagymát, a fokhagymát, megszórjuk a liszttel, a pirospaprikával, õrölt borssal. Felöntjük kb. 1,5 l hideg vízzel, jól összekeverjük és felforraljuk. A libacombokat és a tojásokat is a felforralt babhoz tesszük. Felöntjük még annyi vízzel - ha szükséges -, hogy kb. 2 cm-re ellepje. Ezután a fazekat alufóliával lefedjük, és a fedõvel leszorítjuk. A sütõt 180 fokra (gázsütõ 2. fokozat) kapcsoljuk. Betesszük a fazekat, és kb. 4 óra hosszat egyenletesen pároljuk. Amikor elkészült, a húst kivesszük, feldaraboljuk. A tojásokat megtisztítjuk és kettévágjuk. A babot elõmelegített tálra halmozzuk, tetejére tesszük a húst, a tojást, és forrón tálaljuk.
Remélem tetszenek
lonchi