Új privát üzeneted érkezett!

Zseby!

Elküldenéd nekem is a receptgyûjteményedet?
Cím a profilban, elõre is köszi:

Dorisz
dorisz
 
 


Zsidó tojás néven nálunk a köv. ételt készül a családban:

5-6 db keménytojás fehérjét kockára vág
1 nagyobb fej vöröshagyma kockára vág
tálban a tojások fött sárgája 2-3 kanál vajjal, sóval, borssal, kevés mustárral krémesre kever, bele a kockák, esetleg petrezselyem, kész.

Van aki a piritósra, én a friss fehér kenyérre esküszöm Kép
d.
dalia
 


Sziasztok!

Megcsináltam a zsemlétKép, amiröl korábban szó volt, és nagyon jól sikerült. A párom azt mondta, hogy szivesen reggelizne mindennap friss, otthon sütött pékárut (lehet szó róla, ha vesz nekem egy kenyérsütögépet!KépKépKép).
Tényleg, ugy tudom (illetve próbáltam is), hogy kelt tésztát lehet elözö este is csinálni, csak akkor hütöben kell tartani, hogy ott keljen. Vajon a zsemletésztával is lehet csinálni? Nem fog túlkelni?

A másik: ajánljatok nekem légyszi finom reggeli kenyérre-zsemlére való krémeket, olyat, ami eláll, ha nem fogy el!Kép
Reformok (mondjuk zabpelyhes stb.) is érdekelne, meg olyan is nagyon, ami olyan hozzávalókat tartalmaz, amit egy 9,5 hónapos gyerek is kaphat.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 

 
 

Beszt

Korábban már írtam a sajtkrémet, ami pirítósra is és egyéb pékárura kenve is nagyon finom. Ja és eláll.

10 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg reszelt füstölt sajt (pl. karaván)
10 dkg reszelt egyéb sajt (lehet 20 dkg trappista összesen)
3 dl kefír
1 dl tejföl
majonéz
2-3 gerezd fokhagyma - összetörve

Mindezt kikevered és a hûtõben tárolod.

Zseby
zseby
 


Sziasztok!
Mindig nagyon szívesen olvasgatlak Titeket, bár nálunk a párom fõz. Én inkább sütit csinálok.
Muszáj megosztani veletek a köv. receptet, nagyon bejött, pedig elõször nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz. (Épp ezért kell világgá kürtölnöm )

Házi müzli szelet (Kövesdi Natália szezámmagos süteménye tovább fejlesztve)
2 csésze (1,5 dl) zabpehely
3 ek szezámmag
2 ek napraforgó mag (natúr)
1/2 zacsi mazsola
4 ek teljes kiörlésû liszt
3/4 csésze hidegen sajtolt olaj (én olíva olajat raktam bele)
3 ek méz

Összekutyulni, sütõpapirral bélelt tepsibe (kicsi) vele (kb. 1 ujjnyi magas a "tészta"), majd 20 perc sütés elõmelegített sütõben. Melegen kell felszelni, mert hidegen törik.
Szerintem lehet még belerakni bármilyen aszalt gyümit is.

Elég laktató, és nagyon gyorsan megvan.

Hali sziszi
levus
 
 


Sziasztok!

Nekünk kenyérre nagyon bejött a tonhal-kukorica-majonéz keverék. Egy pici citromlével még finomabb.

Lonch
lonchi
 
 


Lányok!
Köszönöm a zsidótojis ajánlatokat!
Mikor páromnak mondtam Dalia ajánlatát, azt mondta, hogy az az! Köszönöm!

Beszti!
Az én kedvenceim a következõk, kenyérre-pirítósra kenve:

20dkg márványsajt összeturmixolva kb.fél csomag habosra vert RAMA margarinnal, annyi zúzott foghagymával, amennyit elbír a család. A márványsajt érettségétõl függõen változhat az arány, mert valamelyik nagyon sós, de valamelyik meg szinte ízetlen. Ha nem kapok márványsajtot, akkor a MIZO márványsajt-krémjébõl veszek kettõt, azt keverem bele a felhabosított margarinba. Ezt lehet olivabogyóval is tálalni, de anélkül is finom.

A másik:
Két szardíniakonzervet kifilézek, egy kevés margarinnal összeturmixolom, annyival, hogy összeálljon kenhetõ krémmé, majd belekeverek egy apróra vágott vöröshagymát, és egy üveg kaviárt. Ezt olívabogyóval tálalom.

Nálunk amikor családi gyûlés van, nincs akkora mennyiség, ami ne fogyna el a fentiekbõlKép

Lányok!
A parajos galuska, azaz /szerintem/ a spenótos nokedli úgy készül, hogy a nokedlit összekeverem a hagyományos módon elkészített spenóttal? Én még nem ettem ilyet, ezért nem tudom. Egyre többet látom étlapokon köretként.

Csi
csii
 
 


Segítség!
Ti mit fõztök húsvétkor?

Lonchi
lonchi
 


Csi!

Szerintem úgy is jó, ha a mirelit kiengedett spenótot teszed bele. Ha frissból akarod akkor meg szerintem csak meg kell párolni és öszetörni.
Nem hiszem, hogy a tejes, rántásos, zsömlés, fokhagymás spenótot teszik bele.


Lonchi!
Nálunk már megfõtt a töltött káposzta és nagyon fini lett! Hiába az ilyenek csak ugy jók, ha tizliteres lábossal fõ. KépKépKép

Holnap meggylevest fõzõk meg mákosgubát. Csinálok képviselõ fánkot. Gondoltam még sonkás kiflire.
Tárkonyos levest, pulykából, mert a család a birkát nem eszi. Valami kis könnyû tavaszi salátát. Talán újkrumplival, nem volt olyan nagyon húzos (199 Ft) valami husika azt még megálmodom az éjjel, úgy is holnap megyek a piacra. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok! Megint a segítségetekre pályázok!
Gondoltam, csinálok spagettit, de a párom nem szereti a paradicsomot, ráadásul sonka is lesz bõven Kép, úgyhogy a Carbonara-ra gondoltam. De fogalmam sincs, hogy kell csinálni, csak a port ismerem (Knorr, Maggi), azokból viszont rosszabb, mint szörnyû. Tudja valaki? Elõre is köszi!

Méri
méri
 
 


bigacsiga Kata
Jaj, itt nem lehet savanyú káposztát kapni, pedig imádom a töltött káposztát. A tárkonyos leves és guba jól hangzik, annak lehet, hogy nekiugrom. Szeretnék sütni csokitortát is, nem mintha húsvéti lenne, de úgy ennék. Majd nyuszi alakúra csinálom.Kép

Méri
Carbonárát én úgy szoktam, hogy egy kis hagymát megpárolok rádobok gombát egy picit azzal is párolom majd nyakon öntöm 2dl fõzõtejszínnel, addig fõzöm amíg sûrû nem lesz akkor belekeverem a sonkát és nagyon fini.

lonchi
lonchi
 


Bigacsiga!
Milyen a sonkás kiflid?

Én simán nyers, nem füstölt csülköt fûszeres vízben megfõzök, aztán sörrel locsolgatva megsütöm./vagy megiszom, és akkor nem locsolomKép/
Nincs valakinek tippje, hogy a csülök fõzõvizével mit kezdjek?

Csi
csii
 
 


Csülök fõzõvíz tippeket én is szívesen veszek!

Üdv:
Krissi

Ma ebédre a sonkalében fõztem meg a pennét, aztán csak olívaolajos, bazsalikomos, kakukkfüves, fokhagymás trutyiban átforgattam, rápirítottam és megszórtam parmezánnal. Nagyon fini lett.
krissi
 
 


Csi, Krissi!

Fõzzetek meg a sonkalében tojást. Finom füstölt ízû lesz.

Lehet csinálni bab vagy lencselevest és a sonalével felelngedni.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bigacsiga!
Az a baj, hogy az én csülköm nem füstölt...Ez csak simán csülöklé, finom illattal, és sok fûszerrel.
Csi
Csii
 


sütemények, édességek
[url=http://receptek.sutoipar.hu/suti/index.html" TARGET="_top]http://receptek.sutoipar.hu/suti/index.html[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Mákos guba
[url=http://www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/142.htm" TARGET="_top]http://www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/142.htm[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Menü egész évre: Kép

[url=http://www.konyhamester.hu/menuk/index.html" TARGET="_top]http://www.konyhamester.hu/menuk/index.html[/url]#1-4

A táplálkozástudósok szerint az ember napi bõ kétezer kilocalóriával vidáman elvan, fittnek érzi magát, s a napi feladatival is jól boldogul. Különösen, ha étrendje olyan gondosan van összeállítva, mint az alábbiak. E menük energiatartalma napi 2200-2500 kcal és megadnak minden tápanyagot, amire az embernek szüksége van.

A menüket az Országos Élelmezési- és Táplálkozás-tudományi Intézet dietetikusai állították össze a Népszava számára, s azokat a kiadó engedélyével közüljük.
Megjegyezzük, hogy az egyes ételekhez kapcsolt receptek nem mindig a legkímélõbb elkészítési módot tükrözik ;-)

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Csi!

Bab, lencse leves/fõzelék.


Esetleg fagyasszátok le és akkor legközelebb is fel lehet használni. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bigacsiga!
Úgysem hagylak békén a csülöklevemmel!Kép
Még sosem csináltam lencselevest, leírnád, hogy hogyan csináljam?

És ha még valakinek van egy kis ideje két tojásfestés között, szívesen olvasnám, hogy hogyan kell lebbencslevest, vagy pacallevest készíteni.
Persze ráérne az ünnepek után isKép

Csi
csii
 
 


Bigacsiga Kata!

KÖszi a gubát! KépKépKép


Kata! Megcsináltam a tejszínes csokikrémet: az íze isteni lett Kép, csak sajnos a tejszín volt vacak, így nem verõdött fel keményre - tejporral besûrítettem, így is nagyon fini volt! Kép


Márti
márti
 
 


Csi!

KépKépKép

Ugyan úgy mint a száraz/fejtett bablevest. Kép

Lencse leves:
Én a zölsdéges formát szoktam fõzni. Mi nem mindenbe szeretjük a füstöltet így csak füstölt hús és lé nélkül.

Több féle módon lehet kiindulni.
Lehet a boltba venni elõfözött lencsét, abból gyorsabban elkészül. Lehet hagyományos lencsébõl. Mindenesetre ezt ki kell válogatni és meg kell mosni. Be lehet áztatni egy egész éjszakára, egy-két órára, de áztatás nélkül is neki lehet állni. Amióta gyerekeim vannak én felteszem vizbe fõni a lencsét és kb. öt perc fõzés után leöntöm a levét és egy új tiszta vizbe folytatom a fõzést. (Azért csinálom így, hogy ne bántsák a gyerekeket a szelek.)
Egy fél óra fõzés után bezöldségezem, sárgarépa, fehérrépa, zeller gumó. Fûszerek, petrezselemlevél, zellerlevél, vöröshagyma, fokhagyma, 1 paradicsom,1/2 paprika, só, babérlevél.
Újjabb fél óra múlva vékony rántással berántom.
2 e.kanál olaj, 1 e.kanál liszt, pirosparika.

Tésztának külön csipetkét szoktam hozzá kifõzni.

Lehet úgy is csinálni, hogy a megfõzõtt "csülök" levében fõzõd meg. A csülköt kicsontozod és felkocázod majd a húst visszateszed a levesbe.

A rántást lehet fokhagymásra is csinálni.

Van aki ecetet tesz bele tálaláskor, van aki egy kanál tejföllel bolndítja.

Erre is igaz ahán ház annyi szokás.


bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Tegnap bedobtak a postaládába egy Biosziget nevû újság mutatványszámát. Tök jó reeceptek vannak benne, ha lesz idõm bemásolom nektek.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kata
Megcsináltam a csokikrémet. Nagyon tetszik, nem volt 12 órát a hûtõben mégis fini lett.Kép

bigacsiga Kata
Milyen aktív voltál éjszaka!
Megnéztem a menüt és nagyon jól hangzik,Kép de ha ennyit ennék akkor még a mostaninál is dundibb lennék sajnos.Kép
Köszi a bableves receptet, a maradék sonka sorsa ez lesz szerintem.Kép

Sütöttem kalácsot, de nem lett olyan szép mint a bolti. Nincs valakinek ötlete mi a helyes?

lonchi
lonchi
 


Lonchi!

A menüs nekem is tetszik, de szerintem is "túlzás" két meleg fõ étkezés ebéd is meg vacsora is.
Sõt én hétközben is (anyukám rosszalása ellenére is) csak egy valamit fõzõk és nem komplett ebédet. pl. egy tartalmasabb levest és ahhoz nincs más vagy egy tartalmasabb "második", akkor nincs leves. Kép

Mire gondolsz, hogy nem lett olyan szép?
Laposabb? Tömörebb?
Ha túl lágy a tészta szét kel és nem tartja meg a formáját, ha túl kemény akkor meg nem tud szépen kikelni.
Ettõl függetlenül biztos nagyon finom volt. KépKépKép

Aktívság:
Ilyenkor nem piszkál senki és ülhetek nyugodtan a saját kedvtelésem mellett. Különben három pasi ugráltat. KépKépKép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


bigacsiga Kata
A fõzés nálam is így megy és szerintem is elég. Vagyis ha a mérlegre állok még sok isKép

A kalács szép volt amikor beraktam a sütõbe. Ott viszont ahogy kelt elvesztek a fonatok és az egész ronda göcsörtös lett. De tényleg finom volt, most ettem meg az utolsó szeletet nutellával. Éljen a fogyókúraKépKépKép

Az ugráltatás dolog nekem is ismerõs, fõleg, hogy dúl nálunk a bárányhimlõ. Most én is belépek a baglyok-klubjába!KépKépKép

lonchi
lonchi
 
 


Sziasztok!
Márti, Lonchi, örülök, hogy izlett a krém. Márti, azt nem irtam ugyan, hogy teljes értékû tejszin kell hozzá, a fõzõtejszin és társai nem jók. Valahogy nem lesznek olyan dúsak másnapra. Azért jó, hogy feltaláltad magad!
Van valakinek tippje, hogy maradék darált pörkölttel (kb. 15 dkg) mit lehet kezdeni? (a hortobágyi palacsintán kivül)
Kata
Névtelen
 


Kata
Szerintem finom melegszendvicsnek. Kiflivel szoktuk, úgy hogy a belét kiszedjük összekeverjük a darált pörivel és visszatöltjük. A tetejére sajt és grillsütõben vagy sütõben is meg lehet sütni.
Lonchi
lonchi
 


Sziasztok!
Fogyizók most ne figyeljetek Kép

Sütöttem palacsintát (nagy kaland Kép ) és az utolsókba reszeltem sajtot és úgy sütöttem ki. Mennyei!

Ezen felbuzdulva, pár nap múlva készítettem husos palacsintát és a palacsintákat eleve úgy készítettem, hogy sajtot reszeltem az összesbe.

Nagy sikere volt Kép
Phaedra

ui.: holnaptól szigorú fogyokúra Kép
phaedraa
 
 


OFF

PhaedraKép

Írtam egy rövid emilt, és küldtem egy rakás képet. Ezt sem kaptad meg?Kép

Puzs, Lina

ON
lina
 
 


Lonchi, köszi a tippet.
Megcsiklandozta a fantáziámat a sajtos palacsinta is... Én eddig apróra vágott sonkát tettem bele, ha sósat csináltam, de ez a kézenfekvõ sajt eszembe sem jutott.

Ime a francia csokikrém receptje:

15 dkg étcsoki, 3 tojás, 0,5 l tejszin, 2 evõkanál bármilyen illatos likõr

Vizfürdõn felolvasztjuk a csokit. Tipp: a tálat, amibe a csokit rakjuk, elõzõleg vékonyan kenjük ki vajjal, a csoki nem fog ráragadni, odaégni. Levesszük a megolvadt csokit, egy másik tálat/fazekat teszünk a gõzbe, amiben a 3 egész tojást habverõvel jó habosra felverjük. Levesszük, hozzáadjuk a likõrt, majd belefolyatjuk a csokit. Végül felverjük a tejszint, és apránként a tojásos-csokis krémhez adjuk. (A cukor nem maradt ki a receptbõl, egyszerûen nem kell bele!)
Tálkákba öntjük, pár órára a hûtõbe tesszük.
Végül mind megesszük!

Kati
Névtelen
 


Pocok
Köszi, megnyugtattál.Kép Itt nem lehet friss élesztõt kapni és lehet, hogy a szárított nem olyan jó.Kép
A sali nagyon jól hangzik és sokszor eszünk roston sült halat is. Legközelebb kipróbálom. Nálunk halból a pisztráng és a makréla a kedvenc

Kati
Milyen állagú lesz a krém? Sütibe is jó?

Lonchi
lonchi
 


Pocok Kép
a segítséged kérném, ha ilyen fonott kalács szakértõ vagy. Vagy a receptem rossz, vagy a technikám, de a kalácsom nem lesz foszlós, hanem inkább zömökebb. Dagasztani a gép dagasztja 25-30 percen át, tehát úgy gondolom itt nincs hiba, kelni is szépen megkel, de valahogy sütés után nem az igazi, morzsállik és nem foszlós. Te milyen recepttel dolgozol?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lonchi, Pocok!

Szerintem nem az élesztõben inkább a lisztekben van a hiba. Én kenyeret sütök sokat és ott tapasztalom, hogy ugyan az a kenyérrecept egyik lisztbõl ilyen a másikból olyan.

Lonchi, próbáld meg legközelebb kicsit keményebbre gyúrni a tésztát, akkor jobban megtartja a formáját.

Orsi!
Szerintem akkor lesz jó foszlós egy kalács, ha tejjel készül és van benne elég tojássárgája és vaj.

Talán próbálj ki egy másik receptet. Olyan receptet keres aminek a neve briós vagy barhesz, az biztos olyan lesz amire vágysz (foszlós).

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Nézelõdtem egy kicsit és ezeket találtam:

Élesztõs tészták
[url=http://www.ruszwurm.hu/html/244.html" TARGET="_top]http://www.ruszwurm.hu/html/244.html[/url]

Fonott kalács vagy briós (30 db)
[url=http://www.ruszwurm.hu/html/246.html" TARGET="_top]http://www.ruszwurm.hu/html/246.html[/url]
Barhesz
[url=http://www.ruszwurm.hu/html/247.html" TARGET="_top]http://www.ruszwurm.hu/html/247.html[/url]
Francia briós (20 db)
[url=http://www.ruszwurm.hu/html/248.html" TARGET="_top]http://www.ruszwurm.hu/html/248.html[/url]


217. Foszlós kalács
[url=http://yikes.exabit.hu/szakacskonyv/szaky218.html" TARGET="_top]http://yikes.exabit.hu/szakacskonyv/szaky218.html[/url]

Fórum >> Konyhaasztal >>
Husveti kalacs receptje S.O.S!
[url=http://tasztal.inventra.hu/forum.cgi?a=t&t=9059679&uq=5" TARGET="_top]http://tasztal.inventra.hu/forum.cgi?a=t&t=9059679&uq=5[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


bigacsiga Kata
Köszi, legközelebb megpróbálom. Mindig ugyanolyan lisztet veszek, de gondolom attól még változhat a minõsége.
Lonchi a bagoly
lonchi
 


Lányok Kép
köszönöm a sok receptet Kép Ki fogom õket próbálni, és majd visszajelzek, hogy melyik vált be igazán.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok lanyok! Az elmult napokban, ha jol emlekszem, valaki carbonara szoszt keresett spagettihez. Nekem van egy nagyon jo receptem, de minimum 3000 kaloria. Ha valakit megis erdekel erdemes kiprobalni, egy ismerösöm lopta a receptet ettermes baratjatol. Ime a recept: kis sonkat es szalonnat piritasz serpenyöben, 2 tejszin; 2 craim france; 4 tojassargajat hozzaadni, valamint so, bors, ha tul folyos kicsit berantani. Van itt meg egy füszer, ami talan kicsit a vegetahoz hasonlit azt is lehet bele tenni. A tesztat meg persze csak simam kifözni. Sziasztok.
nyuli
 
 


Pocok
Sajnos itt nincs malom, de a felfutásra fogok figyelni, köszi!

OFF
Nyuli
Merre laksz?

Lonch
lonchi
 


Lonchi!
Ez a csokikrém önmagában fogyasztandó nyalánkság, nem sütibe való. Azért persze lehet disziteni kókusz- vagy csokireszelékkel, tejszinhabbal, rolettivel, ésatöbbi.
Egyébként, azt hiszem az eredeti neve Mousse de Chocolate (most kövezzenek meg a franciául irni tudók).
Ez a recept eléggé közel áll az eredetihez, fõleg, ha a tojást jó habosra-könnyûre verjük fel a gõz fölött.
Nyuli, mi az a craim france?
Kata
Névtelen
 


Kata
Szerintem jól írtad és azt nagyon szeretem!

Bocs Nyuli, de amíg nem jössz válaszolok helyetted, remélem nem tévedek.
A craim fresh olyan tejföl vagy tejszín-szerû.
Lonchi
lonchi
 


Lonchi, Pocok!

Hihihi!

Ezen szoktunk a párommal versengeni, mármint a felfutassuk az élesztõt vagy sem. KépKépKép

Õ esküszik rá, hogy attól lesz jó a kenyér ill. kelt tészta ha felfuttatja Kép én meg tök fölöslegesnek tartom.
És a nagy átlagban így is úgy is ugyanolyan dolgok sülnek ki, na jó többnyire jó. Amikor nem jó lesz az nem attól, hogy az élesztõ, hogy került bele.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Szerintem a sütiknek lelkük van és attól függ az eredmény, hogy milyen kedvük vanKépKépKép
Én eddig azt hittem, hogy felfuttattam az élesztõt, de a minap rádöbbentem, hogy nem eléggé. Ehhez képest volt, hogy sikerült, de nem mindig. A liszt, tojás stb. is mindig más. Szerintem attól függ, hogy jó-e a "társaság".Kép

Mákos kalácsot akartam sütni, de arra nem gondoltam, hogy nincs megfelelõ darálom. Vegyek egyet, vagy van valami hagyományos módszer?

Lonch
lonchi
 
 


Lonch Kép
a mákdarálóval vigyázz, mert a kínálat 90%-a használhatatlan. A legjobban akkor jársz, ha kimész a piacra és keresel egy min. 100 éves önött vas darálót, mert az biztosan mûködik. Amiben mûanyag van azt nehogy megvedd, mert egy kínszenvedés vele a darálás.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


LÁnyok, segítség!!!!
Miért van az, hogy a piskótatortám a kerek formában a felére töttyed, ha kiveszem a sütõbõl rögtön sülés után, ha benthagyom egyaránt? Mit lehet vele tenni, hogy megmaradjon a formája, és a magassága is???
Köszi!

LonchiKép
Köszi a vicceket, nagyon jók! Fõleg a flitteresen vihogtam hosszú perceket!
A mákdarálón én is gondolkodtam, de kényelmes elektromost akarok!!! Vagyis kávédarálót. Egyszer volt is, de põrén próbáltam diót darálni vele és az olajtól nem vitte, leégett a motorja. Persze, akkoriban még nem voltam ilyen gyakorlott háziasszonyKép

Ja, és szemeztem egy fondüvel. Jövõ héten megöregszem, és addig megpróbálom puhítani férjecskémet, hátha vesz nekem ajándékba. Van valakinek? Mennyire éri meg beruházni egy ilyenbe?

Krissi
krissi
 
 


Krissi!

Pont én is ezt akartam kérdezni a piskótárólKép
Ezer éve bevált receptem alapján sütöm, de vettem egy új formát, és azóta középen dudorodik sütés közben, aztán meg leplöttyed...Mindezt nem teszi meg, ha rendes tepsiben sütöm meg. Egyszer hallottam, hogy a forma oldalát NEM kell megkenni, de az sem jött beKép
Én is kíváncsi vagyok a válaszra!

A fondük közül, ha tudsz, olyat vegyél, amihez van lávakõ, ami alá szintén be lehet gyújtani, és azon is lehet sütögetni tunkolás közben. Nekem ilyen van, de még nem volt idõm kipróbálni...

Csi
csii
 
 


Orsi
Köszönöm a tanácsot.

Még gondolkodom egy sok-mindenre-használható elektromos daráló, szeletelõ csodán. Tud nekem valaki segíteni, hogy melyik jó és milyen tartozék használható?

Krissi De jó, hogy jössz!!! Rég nem jártál erre! Küldök majd többet is, ha tetszett és ha leírod cserébe emailben, hogy mi van veled.KépKépKép
Nekünk van fondue készletünk. Semmi extra, egy nagy kerámia edény, állvány és egy égõ alá. Az égõ nekem sok volt kicseréltem 3 teamécsesre és így tökéletes. Nem szoktam vacakolni a sajttal megveszem a kész keveréket. Szerintem friss baguette-tel, joghurtos iceberg salival és fehér borral isteni.

Piskóta
Sok hiányosságomra fény derül itt. Nekem is mindig úgy sikerül, de így lesz egyenes és emiatt nem zavart eddig.Kép Talán Zsuzsi tett bele egy kis sütõport, az nem segíthet?

Lonchi
lonchi
 
 


Segitsetek nekem!
Valaki irta itt,hogy szereti késziteni JO pitáját,mert mindig sikerül meg jó meg könnyü.Akkor elfelejtettem elmenteni,most meg nem találom.Vacsira szerettem volna gyros szerüséget gyártani.
elöre is köszi,ha valaki tudja a receptet.
puposnünüke
 
 


LonchiKép
Megkaptam õketKép
A filmes történetek tényleg igazak!
Hamarosan rászánom magam és írok mélt is!

Ha tényleg kapok a szülinapomra fondüt, akkor majd elmondjátok hogy kell csinálni?

CsíKép
Nekem is csak a kerek forma töttyed össze, más forma nem. De hát a torta az kerek, kénytelen vagyok abban sütni.

Valaki, valami ötlet?


Krissi
krissi
 
 


Sziasztok!Kép

NIncs valakinek valami jo receptje a maradek tojasfeherje felhasznalasahoz? Turos-sajtos pogit sutottem, es 3 kimaradt. Habcsok receptjeim vannak, esetleg van mas otlet?

Lonchi van valami kesz sajtos fondu keverek? HOl lehet olyat kapni?

orsoly
orsoly
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?