Kata
Tegnap dödölle volt a vacsi és nagyon bejött. Igaz szerintem kicsit lágy lett a tésztája és annyit változtattam, hogy egybõl megsütöttem, mert olyan jól hangzott. A párom is nagyon dícsérte.
![Kép](http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/clipart/happy.gif)
![Kép](http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/clipart/happy.gif)
Míra
De jóóóóóóó! Pont az jutott eszembe, hogy megkérdezem tõletek, hogy különleges, de nem túl bonyolult ételeket is szerettek-e. Én is leírom amit tudok, de bármi más jöhet.
Pad thai: @#$#%&^ ^^%$#;)
Ez egy Stahl Judit féle recept, de én egy picit változtattam rajta, mert az eredeti leírás szerinti nem ízlett. A hozzávalókat szerinte a Vásárcsarnokban lehet megvenni az Ázsia nevû boltban. Ehhez nem tudok hozzászólni, mert most külföldön vagyok, de hátha segítség.
20 dkg rizstészta
1 teáskanál tamarindpaszta
3 dkg pálmacukor (én barna cukrot szoktam)
2 evõkanál rizsecet
2 " thai halszósz
chilipehely (én szárított chili találtam csak abból egy db)
egy csokor újhagyma
4 evõkanál olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
25 dkg aprórák
1 marék sózott földimogyoró
korianderzöld (ezt én kihagyom, mert ki nem állhatom)
1 (zöld) citrom leve
A rizstészát le öntöm forró vízzel a csomagolás szerint ez fél perc alatt megpuhul. Közben egy kis serpenyõben öt percig gyöngyözõ forrásban tartom a tamarinpaszta, 5 evõkanál víz, a cukor, az ecet, a halszósz és a chili keverékét.
Majd egy serpenyõben, akinek van wokban megpárolom az összevágott újhagymát és a fokhagymát majd beleszórom a rákot és átlátszóra párolom. Ha ez kész akkor már csak össze kell keverni a jól kinyomkodott tésztát, a szószt és a rákot + mogyoró és együtt rázogatva 5 percit fõzni. A végén jöhet a koriander és a citrom facsart leve.
Leírva talán bonyolultnak tûnik, de másodjára már kb. 10-15 perc alatt kész lettem vele.
Viszont, ami még ilyen kínais és nagyon jó az a boltokban kapható WOK zöldség keverék. Kicsit drága, de megéri.
Ilcsi
ps.tudok más thai recepteket is, de mindbe sok hókusz-pókusz dolog kell. Azért jöhet?