Elolvastam az archívot.
Egyrészt a rugdalózóválasztáshoz szólnék hozzá azzal, hogy a tradicionális kombidressz/rugdalózó összeállítás nálunk nagyon nem jött be, mert a (még magatehetetlen) pici baba nem igazán lelkesedett a szûk, fejen át áthúzós, karokat bedugós cuccért, és a végére mindig üvöltött. Megjegyzem, még most se mindig tûri, pedig már lassan 1 éves. Nem is értem, miért lett ez olyan nagy divat.
Az alternatíva a hosszúujjú, elöl végig (a lábak között is)patentos rugdalózó, ami alá nem kell semmi más (panelban). Nagyon praktikus és kényelmes is.
Szerintem egyébként mindenben elölpatentosat érdemes venni.
Lábfej nélküli tipegõ? Hiába adsz rá zoknit, felcsúszik. Nem lehet vinni sehova, mert ki van a fél lába. A mászós babák többségének viszont kedvenc idõtöltése a zokni lerángatása. Ekkor meg azért nem jó.
A másik a babapaplan, ami nekünk nem jött be, a pihepuha(bár mûszálas) pléd annál inkább. Az elõbbi merev, és a forgó babáról lecsúszik. Az utóbbi viszont rátekeredik, mintha ruha lenne, és melegen tartja. Ráadásul Kitti kicsi korában a bársonyosságát is szerette.
Cumisüveg: valóban felesleges lett VOLNA (nem teáztunk stb.), viszont hasfájósak voltunk. Az ez elleni löttyöket nyilván esze ágában sem volt kiszürcsölni kanálból. Pohárból fele mellé, márpedig így nem ellenõrizhtõ az adag. Cseppentõbõl (ami jó ötlet, nálunk máig abból kapja a D-vitamint) azért nem jó, mert ezekbõl a löttyökbõl (pl. Gripe Water) ennél több kellett. Fecskendõre ordítás, öklendezés volt a reakció.
Így az volt a megoldás, hogy cumisüvegbe tetem pici vízzel hígítva, és szopi közben egyszercsak megkapta a cumit. Két korty, mire észbe kapott, már megint cicin volt
Vannak egyébként cumivéû gyógyszeradagolók (Cora), nyilván ez a tutimegoldás, de akkor még nem fedeztük föl.
Megjegyzem, szerintem a hasfájásellenes lötyik nem használtak. Akkor azt hittem, de szerintem csak bebeszéltem magamnak.
Jó sok lett, mi? Na mindegy, manó alszik, nincs jobb dolgom