Sziasztok,
Kata
a Varrógépcentrumban vannak tanfolyamok, ahol a varrás alapjait elsajátíthatod, de szerintem gyakorlat teszi a mestert
meg kell varrni 10 szoknyát, 10 nadrágot, és utána menni fog
. Bár ha még soha nem varrtál géppel, akkor lehet, hogy elõször némi patchworkkel kellene kezdeni, meg ágynemût varrni a gyerkõcöknek, meg lepedõt beszegni, meg ilyenek. A varrás szeintem mindenekelõtt odafigyelés és precizitás kérdése sokkal inkább, mint kézügyességé.
Ami varrógépet illeti, igazából Neked kell tudnod, hogy milyen tipusú ember vagy, mennyire használod ki a kínálkozó lehetõségeket. Én minden eszközt teljesen kihasználok. Én vagyok az, aki foglyamatosan varróprogramot vált, és állandóan tûket cserélget
, de a barátnõm ugyanezt egy tûvel, és tizedannyi varrásféleséggel csinálja meg
Azt hiszem varrógéppel kapcsolatban nem én fogok tanácsot adni
Szabáshoz éedemes venni egy tekercs skiccpauszt, kb 3000 Ft, és ha nagyon sokat szabsz, akkor is évekig elég...
Viszont a Varrógépcentrumban velem mindig nagyon készségesek és segítõkészek voltak, gond nélkül tûrték, amikor végignéztem vagy 10 gépet, és mindent megmutattak. Szerintem menj be, és kérdezõsködj, akkor lesz valami képed a témáról...
Szabóollónál nagyon kell figyelni arra, hogy tilos vele papírt vágni, mert tönkre teszi az olló élét.
A közbélésnél érdemes megkérdezni, hogy éppen ezt a tipust pontosan hogyan kell az anyagra varázsolni, mert különben az elsõ mosásnál leszáll. Most valamelyik utolsó Burdában volt egy táblázat a Burda-boltban kapható közbélésekrõl, de azoknak szerintem elég combos az áruk.
Malacka, Prü,
én rendszeresen megveszem a Susanna címû újságot, tehát fülig ülök a keresztszemes mintákban
. Egyik gyönyörûbb, mint a másik, csak az idõvel állok hadilábon. Ha gondoljátok, több tonnányit tudok küldeni
roni74@axelero.hu A Petneházy utcai bolt ajtaján többször fölkenõdtem szombaton, egyszerûen képtelen vagyok megjegyezni, hogy akkor zárva van!
Bubu,
overall nincs...
Sziasztok,
Madárka