Új privát üzeneted érkezett!

Bounty szeletnél nem 5 dkg hanem 25 dkg rámát.... :oops: :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Tessék írni mindenféle jó kajákat!Bárki írhat!

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Most csak ennyi tellik tőlem, mert ezt csak be kellett másolni! Jó étvágyat hozzá! Kezdők is bátran hozzáfoghatnak!

Intelligens krémes
Hozzávalók: 8 tojás
20 dkg margarin
30 dkg porcukor
8 cs. Vanília (szerintem 4 cs. is elég)
9 nagyon púpos kanál liszt
1 l hideg tej
kevés zsemlemorzsa
Gyújtsd be a sütőt, mire összekevered a sütit, pont jó lesz a hőfok.
A tészta: 8 tojás sárgáját 15 dkg margarinnal, 30 dkg porcukorral és a 8 cs. vaníliával jól ki-keverjük. Belekeverjük a 9 nagyon púpos kanál lisztet és az 1 l hideg tejet. Felverjük a 8 tojás fehérjét az 5 dkg margarinnal. (Tényleg fel lehet verni együtt a kettőt habnak!) A két masszát gyengéden összekeverjük, majd margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt kb. 40x23 cm-es tepsiben sütjük.
A sütés: az egész massza eléggé híg, nem kell arra gondolni, hogy nem sikerült. Közepes tűznél kell sütni, míg a teteje kicsit piros lesz, és a tészta már nem mozog lágyan. Ez kb. 40-50 perc.
Krém nem kell bele, mert benne lesz!
Ha kihűlt, szeleteljük, porcukorral megszórjuk. Tényleg nagyon finom és krémes! Ínyencek, mint én is, tejszínhabbal a tetején fogyaszthatják!
Azon gondolkodtam, hogy miért intelligens krémes a süti neve. Szerintem azért, mert ez a süti tudja, hogy mekkora tészta süljön ki a masszából, és mennyi krém maradjon középen.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 

 
 

Itt van még egy, kefíres lángos, és a férjem specialitása! Nagyon fincsi

1 kg liszt, 1,5 evőkanál só, 1 élesztő, 1 doboz kefír, 2 tojás, fél liter tej.

A lisztbe bele kell morzsolni az élesztőt, hozzá a kefír, tojás, apránként hozzákeverni a tejet, (mi a robotgép dagasztórészével szoktuk, mint minden kelt tésztát) és utána hagyni kelni. Amikor megkel, akkor olajos kézzel lehet kis gombócokat kihúzgálni és beletenni a forró olajba. A tészta elég sok, de olajos zacskóba téve a hűtőben eláll valamennyi ideig, így mindig friss lángost lehet enni, vagy pedig ha vendégeket hívtok, biztos elfogy! Jó étvágyat hozzá!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Itt van két jó kis kaja, én dekákat nem írok, mert én találomra szoktam, de akinek van egy kis gyakorlata, nem ördöngösség!

Az egyik a káposztás pulykasült, amit a pulyka bármelyik részével lehet csinálni, mellből is, (kicsit húzósabb), vagy combból, az olcsóbb. Szóval a pulykahusit befűszerezed, a jénaiba alulra teszel savanyúkáposztát, (kis olaj, kis víz) rá a pulykahusit, baconszalonnába, vagy másmilyen jó kis füstöltszalonnába göngyölve, rá hagymakarikák, újra savikáposzta, és a tetejére egy jó nagy doboz tejfölt, amibe fogkhagymát nyomtál! Ez isteni kaja, és nincs is vele túl sok dolog. Bármilyen körettel jó!

A másik kicsit tökölősebb, de megéri a fáradtságot! Én akkor szoktam csinálni, ha van kimaradt palacsinta! Szóval darált húst megfőzöl pörköltnek, a végén pici liszttel és tejföllel besűríted. Az előre kisütött palacsintákat (természetesen nem édes!) megtöltöd, középre a hús, kétoldalt ráhajtani, aztán a másik két oldalt is. Kis négyzet alakú csomag lesz belőle. Ezt bepanírozod, és kisütöd. Rizs és valamilyen majonézes sali illik hozzá. Nekem volt kimaradt palacsinta vasárnap, és annyit csináltam, hogy kb. 8 db-ot be is raktam a fagyasztóba bepanírozva, majd szülinapkor kisütöm. Így érdemes csinálni, nagyobb adagban. Egyébként nagyon laktató kaja, és fini! Jó főzést!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Túrópudingtorta

Hozzávalók a tésztához
: 20 dkg liszt, wgy kávéknaál sütőpor, 10 dkg rama margarin, 10 dkg cukor, 1 tojás, egy csomag vaniliás cukor


Hozzávalók a krémhez: 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 4 deci tejfől, 1/2 l tej, 2 tojás, egy csomag vaniliás cukor, két csomag vaniliás pudingpor(főzhető), kávéscsészényi olaj


Díszítéshez: 4 darab sárga húsú őszibarack vagy puha sárgadinnye


A tésztához valókat összegyúrjuk, és margarinnal kikent, kilisztezett kerek kapcsos(25 cm átmérőlű) tortaformába nyomkodjuk. A krémhez valókat is összekeverjük, a legvégén öntjük bele a tejet, és a tésztára öntjük. Folyékony, de ne aggódjunk!! Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon , középső rácsos, lassan nagyjából 45 percig sütjük, amíg megszilárdul, de nem sül barnára a teteje. Teljes kihűlés után néhány órára hűtőbe tesszük. Az őszibarit vagy sárgadinnyét meghámozzuk, és gerezdekre szeleteljük. Tálalás előtt díszítsük vele a tortát!!



Szerintem iszonyat finom


:lol: :lol:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


True!
A kefíres lángost ma este kipróbáljuk!

A káposztás pulyka is elindította a nyálképződésemet, szerintem hétvégére megcsinálom!!

Jöhetnek még ilyen finom és egyszerű receptek, nagyon rám fér, ezen a területen van mit fejlődnöm.
:oops:

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Timi!
A tortareceptet is elraktározom, úgyis sokan vagyunk, gyakran van szülinap...

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!!
Ezta sütit tegnap sütöttem! nagyon ízlett a családnak! Lehet,hogy ebből fogom Pistike szülinapi tortáját is kifejleszteni!
Nekem nem volt itthon tortabevonóm,így porcukor került a tetejére!

KINDER SZELET

Tészta:
6 tojás
2 evk. víz
10 evk.cukor
2 evk. olaj
10 evk. liszt
2 evk. kakaó
1 cs. sütőpor

Krém: 2 cs. csokis puding
6 dl tej
25 djg cukor
25 dkg margarin
3 dl tejszín, én 4 dl-el csináltam

tetejére: tortabevonó v. porcuki
A tészta hozzávalóit összekeverjük,végül a 6 tojás felvert tojásfehérjéjét óvatosan hozzákeverjük.2 lapot sütünk belőle 180 fokon!
A pudingot megfőzzük, a cukrot a margarinnal kikeverjük,és a kihűlt pudinghoz adjuk!Tejszínt felverjük,2 cs. habfixálót adtam hozzá!
Egyik lapra a krémet kenjük,és arra a tejszínhabot,végül a másik lappal befedjük! Csokival bevonjuk!

Jó étvágyat!
Íme a kép róla: :lol: Kép

Kép
Kép
melódia78
 
 


Mimóza

nagyon puha,nagyon tartós,nagyon fini....

30 dkg liszt
1 ráma
1 cs.sütőpor
10 dkg cukor
1 tojás
3 kanál tejföl
1 van.cukor
reszelt citrom héjja.
Összegyúrjuk,majd 4 cipóra szétválsztjuk.Kicsi tepsibe,teszünk egy kinyújtott lapot,megkenjük lekvárral,majd a következő lap+lekvár....Az a legjobb ha 3 különbőző ízű lekvárral tudjuk megkenni,egy savanykásabb mindenképpen legyen közte.Utolsó lap tetejét megkenjük toj.sárgájával és cukros darált dióval megszorjuk.Kb fél óra amíg megsül,ha kihült csak akkor szeletelhető szépen!!!!

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Leírom a kedvencemet:

Mákos rácsos:

30 liszt,20 vaj,10 cukor.Hamar linzertésztát gyúrok belőle.(ha nem akar összeállni,kevéske tejfölt csapok hozzá)2 csomag mákot ledarálok,ízlés szerint cukrozom és egy kis tejjel keverhető masszává alakítom.A tésztát két felé veszem,kicsi tepsibe kinyújtom az egyiket,erre halmozom a mákos tölteléket.Tetejét berácsozom:a maradék tésztából hosszú hengereket sodrok,keresztbe,mindkét irányba a mákos töltelékre teszem.30 percig kell sütni.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Almás krémes

Egy tepsit jó vastagon kivajazol, legalább 15 dkg-val, beteríted almaszeletekkel, (legalább 6 alma) megszórod fahéjjal, ráöntesz 6 tojiból piskótát, megsütöd. Míg sül, addig fél l tejet felforralsz (kicsit kiveszel belőle és 5 kanál lisztet, 1 tojit összekeversz simára) amikor a tej felforr, összefőzöd, míg megsűrűsödik. 20 dkg margarint kikeversz 15 dkg porcukor és 2 vaniliás, meg mokkáskanál fahéj. Kihűlés után a kettőt összekeverni, rá a kiborított tésztára így felül lesz az alma, erre borítod a krémet, a tetejére csokireszelék. (Én csokimázzal akartam, de már Levi nem hagyta, így csak keserű kakaóval szórtam meg, de nagyon isteni lett) Jó étvágyat!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Szülinapi süni torta:


4 tojás(külön)
18 dkg cukor
4 evőkanál szódavíz
15 dkg liszt
1 csom.van cuk.
Ebből frankó piskótát sütünk egy kissebb tepsiben.Majd a vasaló talpát papíron körberajzoljuk és sablonként használjuk :lol: A kisült tésztát formára igazítjuk,az orránál ferdén vágjuk a lapot.Gesztenyekrémmel megtöltjük.(én 4 lapra vágtam)
Krém:2 gesztenyemassza,egy ráma és valamennyi cukor,ízlés szerint jó habosra keverve.A süni tetejét,oldalát is megkenjük.Orra ,szeme :mazsola,tüskéi hántolt mandula(elég macera volt azokat felrakni)hátára meg mehet egypár marcipán gyümi:körte,allma :wink:


Alap muffin:

28 liszt
14 cukor
2 teáskanál sütőpor
fél teás szódabikarbóna
1 egész tojás
0.8 dl olaj
2,8 dl yoghurt,tejföl vagy tej(yoghurttal sokkal lágyabb lesz)

Ez az alap,aztán lehet dúsítani,gyümivel,dióval,kókusszal,kakaóporral,rafaellóval.Tetejére csokomáz,szmartiz cukorka,tortadara,mazsola.....

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Kedves Timi!

Megsütöttem a túrópudingtortát (apósom szülinapját ünnepeltük), és tényleg iszonyat finom! Ajánlom mindenkinek... Nagyon egyszerű elkészíteni! Köszi a receptet!

Majdnem minden receptet kimásoltam az oldalról, főleg a sütiket, és alig várom már, hogy kipróbáljam! Köszi mindenkinek!

Ja, az almás-diós sütit is megsütöttem, az is nagyon fincsi (még az első oldalról)!

Üdv: Eszter

Kép
Kép
h_eszter
 
 


Gyümis-yoghurttorta

tészta:
2 tojás
8 dkg cuki
2 evőkanál víz
10 dkg liszt
10 dkg darált mogyi(ha nincs akkor 20 dkg lisz is jó)

töltelék:
9 levél szalatin a recept szerint,de én ilyen zacskosból csinálom,kb egy decit,leírás szerint.
egy sárgabari konzerv,vagy babnán vagy kivi,vagy amit szerettek
8 dl natur yoghurt
10 dkg méz
2 dl tejszín
citromlé

A toj,fehérjét kemény habbá verjük.A sárgáját kikeverjük a cukival,vizzel,majd a lisztet is belekeverjük,a végén meg a tojáshabot.180 fokon,15 percig sütjük.Kapcsos tortaformában a legjobb.

Elkészítjük a zseletint.A yoghurtot a mézzel és citromlével kikeverjük,majd hozzáadjuk a zselatint,majd a felvert tesjszínt.

A kihült tésztára rárakjuk a gyümiket,majd a yoghurtos maszlagot.
Hűtőben,minimum 3 óráig hűtjük.

Fini,nem túl édes bevált recept :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sacher-torta

15 dkg étcsoki
12 dkg vaj
5 tojás
12 dkg cuki
pici só
5 dkg liszt
5 dkg keményítő(ha nincs, akkor liszt)
1 teásk. sütőpor
5 dkg darált mandula
sárgabarilekvár
20 dkg tortabevonó

A csokit a vajjal vízgőzön felolvasztjuk.A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral,a fehérjét a sóval kemény habbá verjük.A lisztet a keményítővel,a sütporral,a mandulával összekeverjük,majd a kihült vajas csokit, a habos tojást és a tojás habot is hozzáadjuk.Vajazott formában ,180 fokon,45 percig sütjük.Ha kihült,megkenjük átpaszírozott barilekvárral,és a felolvasztott tortabevonó csokival leöntjük.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Adventi muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
# 20 dkg aszalt sárgabarack (én aszalt szilvával csináltam, és nem raktam annyit)
# 5 dkg mazsola (Én kandírozott narancshéjjal)
# 3 evőkanál barackpálinka (whiskey-t raktam bele)
# 12,5 dkg vaj
# 10 dkg cukor
# 25 dkg liszt
# fél csomag sütőpor
# fél mokkáskanál őrölt fahéj
# fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
# 2 tojás
# 1 evőkanál méz
# fél dl tej

Előkészítés: Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Elkészítés: A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

Isteni fini lett!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


True!
Megcsináltam a muffinodat, és nagy sikere volt! Én az aszalt gyümölcsök és a mazsola helyett "aszalt mediterrán és trópusi mix"-et tettem bele, barack pálinka helyett pedig 60 fokos vegyes házipálinkát :wink: Azt hiszem, máskor is bevetem :D Köszi a receptet!!

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Jubi: kösz a dicséretet, mindig jólesik, ha visszajelzést kapok! Nem is írtad, a lángos és a káposztás pulyka is jó lett? :wink:

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok,karácsonyi aprósüti recepteket írok.

Vaníliás diós kiskifli

28 dkg liszt
21 dkg ráma
7 dkg porcukor
10 dkg darált dió
pici,rum,egy van.cuki.

Összegyúrni a hozzávalókat,újnyi,hosszú hengreket formálni,majd felszabdalni és pici kiflikre formálni.Ez a munka menete,majd 10 perc alatt kisütni ,és ha szereted porcukrosan ,akkor mártogsad meg abban :wink:

Linzer

30dkg liszt
20 dkg ráma
10 dkg cukor
ha nem akar összeállni ,kevés tejföl hozzáadható.Kisszaggathatod karikára,virág ,fenyőfa vagy szív alakúra is.Fini mini islert lehet belőle gyártani ha két kis karikát lekvárral összeragasztasz,majd csokival leöntöd.

Kókuszos tallérok

25dkg ráma
25 dkg cukor
25 dkg kókuszreszelék
25 dkg liszt
2 tojás sárgája
2 kanál kakaópor
Összegyúrjuk,majd kis kanállal tepsibe szagattjuk,tetejüket újjunkkal benyomjuk.200 fokon,10-12 perc.Ronda,de fini.

Mézeskalács

50dkg liszt+pici szódabikarbóna
25 dkg porcukor
3 egész tojás
3 evőkanál méz
fél tasak mézeskalács fűszerkeverék
A tojást előbb a mézzel jól ki kell keverni,aztán jöhet a többi.Az a legjobb ha egy napot pihizik a tészta.Mikor megsült ,még a forró sütit kenjük meg tojássárgájával,így szép fényes mázat kap.Díszítés:egy tojás fehérje annyi porcukorral hogy ne legyen folyós,tölsük kis zacsiba,vágjuk le a csücskét és szépen rajzoljuk meg a megsült sütiket.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!

Én vagyok a régi átmeneti írogató... Remélem, nem baj, hogy nézem mindig a finom recepteket.

True, megsütöttem az intelligens krémest!! Komolyan, ez a süti nem egyszerűen intelligens, hanem zseniális!!! :lol: :lol:

Két Linda receptet is elkészítettem, a mákos rácsost és tegnap a lusta rétest. Hú, ezek is nagyon finomak!!

Köszi, lányok!!
Üdv: Eszter

Kép
Kép
h_eszter
 
 


Szia kedves régebbi átmeneti Eszter! :D Örülök, hogy néha azért felbukkansz...

True!
A lángos nagyon finom lett először, másodjára túl vastagra szaggattam, és elkapkodtam, nem sűlt át rendesen :cry:
A káposztás pulykát is sikerült elszúrnom, mert nem volt az egyetlen hentesboltunkban pulykamell, csak pulykanyesedék...Csupa ín, fújjjjjj, ki kellett dobnom az egész kaját :x :cry: De nem adom fel, újra meg fogom próbálni, ha kihevertem...

Linda!
Nekem is jól jönnek az aprósüti receptek, mert jövő héten búcsúztatják a páromat a munkahelyén...majd beszámolok...remélem ezeket nem rontom el...nem vagyok egy konyhatündér :oops:

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Nekem is van egy muffin receptem:

Hozzávalók (12 db-hoz):

2 egész tojás
20 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs sütőpor
1 doboz joghurt (bármilyen, natúr de akár gyümis is lehet)
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
egy löttyintés pálinka (ezt True receptjéből vettem)
2 evőkanál kakaópor (nem instant, hanem igazi, a legjobb a holland)

Elkészítés:
Az egészet beleteszem egy nagy tálba, géppel jól összekeverem. Feldarabolok/tördelek egy tábla csokit apró darabokra, és ezt is hozzáforgatom a tésztához.
A sütőt előmelegítem 180 fokon.
Kivajazom a muffinsütőt, és beleadagolom a tésztát. 180 fokon 25 percig sütöm.
(Én még feldobtam azzal, hogy mindegyiknek nyomtam a közepébe egy étcsokival bevont aszalt szilvát.)

Itt a prezentáció :D
Kép
Itt pedig Jazus, amint éppen pálinkás muffint majszol:
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Helló Eszter,én is örülök hogy benéztél és megsütötted a sütiket :wink:

Jubi,imádoma máffinokat,Angliában is mindig azt zabáltunk.... :lol: Jazi bizti jól aludt a sütitől :wink:


Gesztenyés piskótatekercs(igen fini)

4 tojás
pici só
15dkg cukor
7.5dkg liszt
7.5dkg étkezési keményítő(ettől sokkal finibb lesz!)
1 gesztenyemassza,15dkg vaj és cukor habosra keverve.

A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét a sóval és a fele cukorral keményre felverjük.A tojássárgáját a többi hozzávalóval kikeverjük,majd hozzáforgatjuk a felvert habot.220 fokon,10 percig sütjük egy sütőlemezen elkenve.(sütőpapíron)
Nedves konyharuhára tesszük,feltekerjük,majd a krémmel töltjük.


Gesztenyekrémleves

1 vaníliáspudingot 3 evőkanál cukival és fél liter tejjel megfőzök.Majd fél liter tejet felforralok és belekeverem csomómnetesen a pudingot,ha ez megvan belemorzsolok egy gesztimasszát,és pár percig főzöm,majd 2dl főzőtejszinnel dúsítom,habverővel kicsit felhabosítom,tejszinnel díszitem.Pazar :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Baklava

3 csomag réteslap
1 ráma olvasztva
2 csésze darált dió
1 csésze mandula
negyed csésze cukor
2 teáskanál fahéj

szirup:
1.5 dl viz
10 dkg cukor
2 evőkanál méz
fahéj,szegfűszeg egy pici kanállal.
A szirupot 10 percig forrald, majd hagy kihűlni.

Keverd össze a diót,a mandulát a cukrot meg a fahéjjat.
Egy tepsit ,vagy formát,(én a kenyérsütőformába készítettem,ami táglalap alakú,de lehet tortaformában is vagy kis tepsiben)Szóval kend be olvasztott vajjal,jól.Tegyél rá egy réteslapot ,kend meg azt is vajjal majd még 5 lapot szintén mindegyikat megkenve.Erre halmozd a töltelék felét.Majd 3 vajas réteslapot egyenként,s a töltellék másik felének a felét.(remélem érthető)Erre megint 3 vajas réteslap és a maradék töltelék.Tetejére pedig a maradék réteslap jól bevajazva.Vágd hárömszög szeletekre a tepsiben.Takardt le a tetejét,mert megéghet.200 fokon süsd fél órát,majd 160 fokon még fél órát. :!: Ha megsült akkor a hideg mézes szirupot öntsd rá a forró sütire,a résekbe is fóllyon bele,ahol bevágtad.Hidegen szeletelhető.
Nagyon fini :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Linda!
SOS kérdés: A linzer sütéséhez kellenének nekem infók: előmelegített sütőbe? hány fokon? meddig?

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Linzer, 180 fokon,ha apró akkor 10-12 perc,puha legyen a teteje,az alja meg piros.

Valaki még dobhatna pár recit!

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!

Linda: gesztenyés kifli
Én az almás pite tésztájából szoktam, amit úgy csinálok, hogy 1 tojás, 1 margarin, 1 kis tejföl, annyi liszt, amit felvesz, pici cukor, vaníliás cukor, és ezt kinyújtom, háromszögekbe vágom, geszti bele, feltekerni, vaníliás porcukorral megszórni. Ezt mindig karikor csinálom, de sajnos már bezabáltam szinte egyedül az egész adagot. Tuti az 5 kiló hízás...

Eszter! Ha ezt olvasgatod, akkor megkérdezem tőled is, mert tudom, hogy ismered Sue-t: mi van vele? Miért tűnt el szó nélkül? Nekem ez nagyon fura. Mert sokan legalább bejelentik, hogy nem jönnek, az is rossz, de tiszteletben tartom a döntésüket, de Sue olyan sokat írogatott régebben. Légyszi, mondd neki, hogy írjon kicsit, mi van velük!
sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Linda!
Sikerült a linzer, köszi!! (Én még tettem hozzá egy tojássárgát és egy fél csomi sütőport is a biztonság kedvéért és a konyhatündér Anyósom tanácsára).

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Most csak azért jöttem, hogy megdicsérjem a Kinder-szeletet. Sógornőmnek mondtam, hoyg olvastam egy jó receptet... leírtam neki és megsütötte karácsonyra. Persze, elosztotta, mi is kaptunk belőle, és féltve őrzött sütivé vált az ünnepeken! :D :D :oops:
Nekem is megvan a receptje, majd én is megsütöm. Talán annyi hozzáfűznivaló, hogy pl. ilyenkor, karácsonykor, amikor több napig is el kell állnia, talán jobb a tortabevonó a tetejére. A porcukor megolvad és beszívja.

Én azon gondolkodtam, hoyg tejszínhabbal a tetején is kitűnő szülinapi torta!!! :)

Majd, remélem, jövök én is receptekkel! De, gondoltam, ezt ne felejtsem el leírni még szülés előtt.

Üdv mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Szia Edith!

Örülök,hogy ízlett a süti,sajna én azóta se sütöttem!Igen,csokival jobb lett volna a tetején,de lusti voltam!

Gratulálok a születendő babádhoz!
És nézzél még körül ennen a topicban,van bőven fini süteményrecept!

Üdv:Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Vert kuglóf

4 tojás fehérjét keményre felverünk
25 dkg cukorral tovább verjük
4 tojás sárgájával szintén tovább verjük
1 dl olajjal megint csak verjük
1dl vizzel is
majd 25 dkg liszttel egy csomag sütőporral.
Felébe kakóport tenni,kikent formába megsütni és megenni. :wink:
180 fok,30-40 perc,tűpróba!!!

FÁNK

2 tojás sárgája
60 dkg liszt,pici só
3 dl tej
3 dkg élesztő 1 dl tejben felfutattva
Összegyúrni,jó ragacsos lesz,de NEM KELL bele több liszt!Nagyon -nagyon jól ki kell dolgozni,legalább negyed óráig gyúrni,amíg el nem vállik az edénytől a tészta.Megkeleszteni,kicsit kinyújtani majd kiszaggatni.Szagattás után ismét kelszteni.Bő olajban kisütni,sütés előtt az újjunkal egy mélyedés belenyomni a közepébe,az a fele kerüljön alulra,fedő alatt sütni,megfordítás után már nem kell a fedő!Ne égjen le!!!!

Kép
Kép
Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Tojáskrém

én 6-8 db tojásból szoktam csinálni, de mennyiségeket nem írok, ízlés szerint, szóval tojásokat leturmixolni (én reszelni szoktam, mert eltört a turmixom), hozzá puha vaj v. margarin, pici bors, mustár, egy csomag újhagyma, v. póréhagyma, pici só, zöldpetrezselyem, friss kenyérrel és füstölt sajttal a legtutibb! Jó étvágyat!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Tru,fini ez a tojáskrém :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


na ,tessék már írni másnak is!!

Isteni csirketorta:

Egy tűzálló tálba tegyél bacon szeleteket,reszelj rá sajtot,tegyél rá 3 szelet, felvert tojásban megforgatott csirkemellet ,majd takard be bacon szeletekkel és ismét szórd meg sajttal,és megint jöhet 3 tojásos csirkemell,bacon és sajt a tetejére.Tegyél rá alufóliát,süsd 180 fokon 40 percig,majd vedd le a takit és pirísd 15 percig.
Nagyon -nagyon : nyam -nyam :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Nagyon egyszerű fini túrós süti

25 dkg réteslisztet, 12 dkg porcukrot, fél cs. sütőport, citromhéjat keverd össze. 5 db rámával kend ki a tepsit, jó vastagon, szórd bele a keverék felét, arra morzsold rá a túrót, 2 vaníliás cukrot, a reci 25 dkg-t túrót írt, de én csináltam már fél kilóval is, és úgy még jobb, ha szeretitek, mazsolát, rá a lisztes keverék másik felét, morzsolj rá még 5 dkg margarint, és öntsd nyakon 2 dl tejjel, amiben 2 tojást elkevertél.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Megint "tapasztalatot megosztani" jöttem, és ismét e Kinder-szelettel kapcsolatban. :oops: Húsvétra magam is elkészítettem, de egy picit módosítottam rajta. Az történt ugyanis, hoyg nekem rengeteg krém lett, jó kétujjnyi került a lapok közé. Úgyhogy már nem kentem rá a tejszínhabot, hanem a tetejére tettem és kakaóporral megszórtam. MIndenki dicsérte! :D :D :D
És így nézett ki:
Kép

Most azonban ráadásként én is leírok egy isteni sütireceptet. A férjem alig eszik édességet, de erre ő is azt mondta, hoyg nagyon finom. Akkor meg biztos igaz... :wink:

Snickers-süti

Egy tepsit kikenni vajjal/olajjal, ki mivel szokta, pici liszttel megszórni és belefektetni egy nápolyi-lapot (5-6-os csomagolásban szoktam én venni nálunk).
Piskóta: 10 tojás fehérjét kemény habbá verni 25 dkg cukorral, majd hozzáadni 25 dkg őrölt diót, 3 ek. lisztet, 1-2 ek. kakaót és 1 cs. sütőport. Ráönteni a nápolylapra és megsütni.
Krém: 10 ek. cukrot karamellizálni, belekavarni 25 dkg pörkölt, vagdalt diót és 1 egész margarint (25 dkg ez is). A tojások sárgáját újabb 10 ek. cukorral habosra keverjük és gőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik. A tojáskrémet összekeverjük a karamelles dióssal, majd rákenjük a megsült piskótára. (A nápolylapos fele marad alul.)
A tetejét bevonjuk glazúrral: 5 ek. porcukrot, 2 ek.kakaót, 2 ek. olajat és 2 ek. nagyon forró vizet jól összekavarunk és bevonjuk vele a sütit. Tutti, hoyg ez a glazúr megdermed.

Jó sütkérezést mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Hagymaleves

Sok-sok karikára vágott hagymát átsütögetsz olajban, még jobb, ha vajban, de azzal vigyázni kell, hogy le ne süljön. Megszórod liszttel, és felengeded húslevessel, v. leveskockás levessel. Így rotyogtatod egy kicsit, és a végén tejszínt v. tejfölt adsz hozzá. Én úgy szoktam tálalni, hogy fokhagymás pirítóst sajttal megszórva rakok a tányér aljára és arra merem a forró levest. Nálunk nagy sikere van, a gyerekek is falják.

Sárközi lepény
Állítólag jellegzetes sárközi sütemény, nekem egy decsi kolleganőm mondta, de mástól még nem hallottam. Tényleg fini és különleges.

0,5 kg liszt
csipet só
5 dkg porcukor
2 tojás sárgája
3 dl tej (inkább több, hogy szép kelt tészta legyen)
3-4 dkg élesztő

Felfuttatjuk az élesztőt és kelt tésztát készítünk, én robotgép dagasztóval szoktam, pillanatok alatt megvan.
Amikor megkelt, kinyújtjuk, és kis kb.3x5 cm-es téglalapokra vágjuk. A téglalapokat felsodorjuk, és kettőt összefonunk. Tökölősen hangzik, de nem az, gyorsan megvan. Szorosan tepsibe rakjuk, amit olvasztott vajjal kikenünk és a süteményeket is megöntözzük az olvasztott vajjal, hogy közéjük folyjon. Megsütjük. A kisült sütiket pedig a következő öntetbe kell forgatni:

2 tejfölbe só, bors, cukor, ízlés szerint, hogy pikáns legyen, és egy fél olvasztott margarin.
Remélem, ízleni fog!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Mediterrán csirkemell

Hozzávalók: két nagyobb csirkemell, 1 cs. olivabogyó, 2 cs. mozarella, 2 fej fokhagyma, 2 nagyobb paradicsom, reszelt sajt, oliva olaj (jó az étolaj is), bazsalikom, só, delikát, majoranna, oregáno.

Elkészítés: A tepsit kiolajozom, belerakom a vékony szeletekre vágott csirkemellett. Megszóróm sóval, delikáttal, majorannával, bazsalikommal és oregánóval. Ráteszem a szeletekre vágott fokhagymát, majd a körcikkekre vágott paradicsomot, rá a mozarellaszeleteket, végül a félbevágyott olivabogyókat. A tetejét megszóróm reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréssel) 40 percig sütöm, majd leveszem a fóliát, és 10 percig meggrillezem a tetejét.

Képekben: Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Fú,Jubi,ez aztán a kaja :wink:

Egy -pár karácsonyi bevált sütirecept:

Mézeskalács:
-3 egész tojást 3 evőkanál mézzel jó habosra keverünk,robotgéppel.
-50 dkg lisztbe belekeverünk egy teáskanál szódabikarbónát, egy fél csomag mézeskalács fűszerkeveréket s 25 dkg porcukrot,majd a mézes tojásos keverékkel jól összegyúrjuk.Jó ha egy éjszakát pihizik.
-Kinyújtjuk, mindenféle formával kiszúrjuk.180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.Mikor kiveszük a sütőből azonnal megkenjük tojássárgájával,így szép fényes lesz.Ha kihült megdíszithetjük fehér mázzal,amit egy tojás fehérje és 10 dkg porcukor sűrű krémjéből kapunk.

Rákóczi túros:
-40dkg liszt
-20 dkg ráma
-15 dkg porcuki
-3 tojás sárgája
-egy teáskanál szódabikarbóna por
egy órát pihentetni hűtőben.
Átgyurva,egy közepes tepsibe téve megsütjük.
Ha megsült a tészta,mehet rá a töltelék:
-fél kiló turó
-2 tojás sárgája
-15 dkg cuki
-2 evőkanál búzadara összekeverve.
Majd erre a hab:
-az 5 tojás fehérjét kemény habbá verjük 15 dkg cukorral,majd a végén tovább verjük a cukorsziruppal,fontos!
Cukorszirup:10 dkg cukrot annyi vizzel felönteni egy kis edénybe hogy éppen el lepje,majd gáz felett megvárni míg sűrűn gyönygözni kezd ,ha megvan s kihült mehet a felvert habhoz.
A végén az egészet visszatesszük a sütőbe,alacsony hőfokon,míg meg nem szárad a hab.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Itt a megígért mézi recept:25 dkg meleg mézben 10 dkg margarin, hozzá 50 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 tojás, 2 sárgája, kávéskanál szódabikarbóna, ízlés szerint fűszerek, én fél csomag mézessütemény fűszerkeveréket szoktam.

A másik klasszikus gyümölcskenyér:

8dkg cukrot megpirítani, és darabolt diót belerakni, olajozott alufóliára kis halmokat rakni belőle, ez lesz a grillázs.

25 dkg margarint 1 van. cukorral, szerecsendióval, kb. 18 dkg cukorral krémesre keverni, hozzá rumot, majd egyenként bele 4 tojást, 35 dkg lisztet, 1 sütőport, és kb. 20 dkg aszalt gyümölcsöt. (Én datolyát és mazsolát raktam bele ) valamint néhány db kivételével a grillázsdarabokat. Hosszú sütőformában megsütni, a külsejét csokival bevonni és a grillázzsal díszíteni. Isteni fini, majd rakok róla képet is.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Az én egyszerű, jól bevált alapreceptem kenyérsütőhöz:

0,5 kg liszt
3 dl langyos tej
1 cs. dr.oetker instant élesztő
1 teáskanál tengeri só
0,5 teáskanál cukor

Én általában a gépben csak megdagasztom, aztán formába teszem, egy kicsit még kelesztem, és előmelegített sütőben 180 C-on fél óráig sütöm (légkeveréssel). Így olyan igazi kenyér alakja van, és nem is olyan kemény a héja.
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Tejes kenyér kenyérsütőben:

-260ml tej
-46dkg fehér liszt BL80
-2 kiskanál só
-2 evőkanál cukor
-2 evőkanál olaj
-2 kiskanál szárított élesztő

Kép

Narancsos szelet:

25 dkg rámát 20 dkg cukival habosra keverünk.Hozzáadunk egy lereszelt nari héjját és 3 egész tojást,majd 10 dkg étkezési keményítőt,15 dkg lisztett,fél csomag sütőport,egy teáskanál vanilía aromát.(mindezt robotgéppel)Nagyon könnyű tésztát kapunk.Belekeverünk a végén 10 dkg kandírozott narancshéjjat.
Egy őzgerincformát kivajazunk,lisztezünk,maj d a sütit 180 fokon 35 percig sütjük,(lidlibe vettem,150 ft volt)
a lereszelt nari levét összekeverjük kb 10 dkg porcukorral.
Ha megsült a tészta kiborítjuk,megszurkáljuk jó sok heylen fogvájóval,s ráöntjük a cukros narilét.Hagyjuk kihülni :wink: Nagyon puha ,omlós szupi süti :wink:

Browwnie

85 gramm vajatolvasszunk meg 115 gramm étcsokival,majd adjunk hozzá 13 dkg cukrot 2 nagy tojást egy evőkanál kakaóport,pici sót és 7 dkg lisztet.Majd 10 dkg apró kockára vágott étcsokit forgassunk bele.
Vajazott ,lisztezett kenyérsütőformába sütöttem.'80 fokon,40-45 percig.

Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Linda!

Tudnál írni valami egyszerű, "elronthatatlan", puha pogi receptet?

Előre is köszi!
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Kedves Mindenki!

A Babanet szerkesztősége továbbra is várja a Te Történeted rovatba a Ti történeteiteket is!

Ha érdekes - szép, hosszú, nehéz, tanulságos, mulatságos - volt a szülésed, vagy ha küzdelmes volt a gyerkőc megfoganása, esetleg csak akkor indult be az élet igazán, miután megszületett, ne habozzatok! Várjuk 1-2 oldalas írásaitokat a csínytevő gyermekekről, a szülői lét szépségeiről és nehézségeiről, gondolataitokat az anyaság-apaság témájáról - anyák és APÁK tollából.

Persze, nemcsak a vidám, könnyed történeteknek van helye a rovatban, hanem a veszteségeknek, könnyeknek is - az ilyen történetek segíthetnek a sorstársaknak is.

Leveleiteket a következő címre küldjétek: szerkeszto@babanet.hu

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás a topikhoz

Emotikonok
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?