Ditti!
Nem Te zavartál meg
Nem is gondolkodtam igatán a kasírozáson, csak ahogy írtad ezt, akkor ugrott be, hogy nemtom mi is az
Így már tudom
Dekopírral én is csak barátkozós szinten állok... Minden görbe lesz,mert eddig nem tudtam rögzíteni sehol a falapokat
Most ismét meg fogom próbálni. Ha van rá módod, szerezz be egy elektromos gérvágót, nagyon könnyen rá lehet szokni
A kereteket hipp-hopp elvágja, sőt, én sokszor azzal szabdalok mindent, csak a vágási szélességet kell figyelembe venni. Néhány léc, és hipp-hopp kész az osztott igazi fából készült alaptól kezdve a ládáig minden
Maszatolás: én úgy szeretem a természetes dolgokat, hogy sokat vacakolok vele, hogy annak hasson
Pl. jó dolog festékkel (nem pác) felvinni egy színt, majd visszacsiszolni, és ott, ahol a fa egyenletlenebb, pl az erezeténél, ott lecsiszolódik (szép szó
), így a festék emeli ki a fa természetes erezetét. A pác mélyen beszívódik, azt nem lehet szépre csiszolni..., azaz erre a célra nem jó, csak a lazúr, vagy festék.
Jó játék, és szép eredmény a fa fehérítése. Itt egy furcsa szín, pl kék felvitele után fehér híg festékkel áthúzni, majd ezt visszacsiszolni. A fehér festék megmarad a résekben-->ismét ki van emelve az erezet. Ezt hajópadlóknál mésszel végezték anno, akkor azt meszes festésnek hívták. Ha ezt egy olyan képnél használod keretnek, amin a szalvéta szintén régies, akkor azt is jó fehér krétával átmaszatolni, olyan lesz, mint egy poros ósdi kép
Nem kell feltétlenül színt adni alapnak, natúr fát is lehet fehéríteni.
Persze ezeket csak természetes fánál és nem tükörre gyalult felületnél lehet használni.
A fát vizes festésnél mindenképpen célszerű visszacsiszolni, mert a víz hatására a fa rostjai felpöndörödnek. Festéktakarékos megoldás, ha megmunkálás előtt melegvízzel kened át, ha megszáradt visszacsiszolod, és a következő vizesbázisú, immár valódi festék nem pöndöríti fel a szálakat
Húúú Lányok, ma felszabadultam a padlásra
Kincseimet megművelés után közzé teszem majd (naná), találtam ott szép formás üveget, hatalmas cserepeket, és fa bortartót minden mennyiségben. Kicsi zománcozott teáskannát,(mivel fessem le?)és olyan szalmaköteget is, amit direkt szövés céljára termesztenek
Most jó nekem
Jaaa, és aluminium pezsgőhűtőt is!
Ancsa!
Jamina üzeni, hogy várjuk be, jön az OBIba
Kicsi fa-dézsa(vu)--fürdőbe fogkefetartónak-fésűtartónak? Némi kagylós mintával, vastag kötéllel... Esetleg konyhába fakanáltartónak?
Vag van már tipped?
Körömstúdióba vattapamacsoknak......
Itt megint zuhog
Gwen!
Bibibííí, nekem lesz falikutam flotyogós virággal
Ha meglelem végre a lobélia-magomat
Tudod mit láttam ma? Hihetetlen: emlékszel még olyan piros vajlingra, aminek két füle van, és belül kendermagos-mintás zománc? Nagyanyáink abban dagasztottak régen... nna, olyat láttam egy nagyon szép ház teraszán egy oszlopon, teleültetve virággal
Dugulok elfele
Sziasztok!
Csi