Feltaláltam a tökéletes vírusvédelmet: tűzfal+nemnormális szolgáltató= blokkolt adatátvitel
Akkor szalvétázzunk!
Képeket nézni még nem tudok, így azokra most nem tudok reagálni
Aynadit!
Üdv a fedélzeten!
Általában vagyunk itt, na jó, nem mindig...
Kíváncsi lennék a kasírozott dobozaidra, és a fakeretes képeidre is! Persze, csak a szám jár, mert nem tudom megnézni most őket, de előbb-utóbb sikerülnie kell
Nem biztos, hogy a repesztő alá jó az oldószeres festék, mert van olyan repesztő, (pl. DecorFin), ami pont a két oldószer összeférhetetlenségét kihasználva repeszt. De sztem tökéletes száradás után (ami oldószernél jóval több, mint vizesnél) működnie kell, de ha a repesztő oldószeres, akkor felmarhatja az alapot
Ha kipróbálod, mindenképpen számolj be
Érdekelne a faragasztós tapasztalatod is, én pont a netmentes időszakomban próbáltam ki az elmúlt héten, hihetetlenül szépre száradt az eredmény, de csak dec.papírt ragasztottam vele, mert nekem a szalvétát összeráncolta
Jó az lakknak is? Akkor mennyire hígítod? Mennyire tartós? Azt hiszem, nekem is Pálma van, asztalosoktól kaptam, de nincsen semmiféle cimke rajta
Gwen!
Táblácskát megnézem, beszerzem! Mikor jöttök errefelé? Vagy menjek én?
Kétfázisú repesztőm második rétege hámlik, azaz leesik egyben. Vicces. Ki fogom vágni
Jucus!
Ugye, hogy jó a könyv? Minden sorát érdemes elolvasni
.
Ancsa!
Krétázás (elmaradt régről
):
Mikor felragasztasz egy mintát, akkor a felső réteg felvitele után (hogy ne tapadjon bele a SZba) összemaszatolod pasztellkrétával a felületet, így szépen árnyalt felületed lesz. Tu.képp ugyanúgy jársz el vele, mintha festékkel maszatolnál, csak ez kicsit lágyabb eredményt hoz. Most nem tudom képekkel illusztrálni, de van úgy, hogy egy határozott mintát (pl. rózsát) összemaszatolok egy megegyező színnel, így a rózsa kontúrjai elmosódnak, jobban belesimul a háttérbe a kép. A profilomban lévő képtáras címemen a szalvétatechnikás képek utolsó darabjain szinte kivétel nélkül van pasztellkréta is. Kicsit könnyebb krétával maszatolni, mert nem kell a festéket keverni, hanem a kréta úgy színez, hogy nyugodtan egymásra is teheted a színeket, az átlátszó lesz-de mégsem. Értesz?!?
Hajni!
Csak nem kész az órád?
Majd megtekintem. Egyszer biztosan!
Zsmanó!
Roppant kíváncsi vagyok ám a szekrénykédre is!
És most egy kis más (L.K. után szabadon):
Készítettem sok szépet(?) a szünetemben.
-Apósomnak ajándéknak csizmalehúzót, afféle vadászos stílusban, ez nagyon tetszik.
-Készítettem fent említett faragasztóval balkonládát, az is tetszik, csak így szerényen
Lesz benne sok fűszernövény, nagyon szép csom.papírt kaptam, és hihetetlenül jó volt vele dolgozni.
-Készült rengeteg húsvétos dísz, a tojásokat nem dekopáltam, de készítettem papírmasé-szerű raffiatojást is, meg mindenféle vackot.
-Voltam az Auchanban. Van a kerti részen egy display, hihetetlen jó szárazvirág, és kimondottan keretre való tengeri herkentyűket tartalmazó egységcsomag, potom áron, van pl lapos(!) shell-kagyló, nemtom mi a rendes neve, de nagyon jól néz ki. Ha arra jár vki, nézze meg!
-Láttam -máshol- KOH-I-NOOR pasztellkrétát, 108Ft/db(!) áron. Rá kéne keresni az importőrre... Volt nagyon jó akrilválasztékuk is, és egész jó áron tempera is ebből a márkából.
-Hallottam hírét egy vaskos könyvnek, a címe vmi Szalvétatechnika haladóknak. Látta valaki?
Ohh, és majdnem elfeledtem:
Ha nagy leszek, fazekas leszek!
Jelentkeztem egy nyári intenzív táborba, és a fazekas-iskolába is. És jelentkeztem egy másik suliba is, ott kismesterség-oktató leszek, vagy mi, megtanulok mindenfélét, pl csuhé-vessző tárgykészítést
Mikor betoppantam a fazekasközpontba, mi volt az első, ami szembejöt??? Na, mi? Egy csirkeitató!
Nem adták oda a mocsodékok, de majd én csinálok magamnak, csakazértis!
Folyt.köv.
Csi