Phaedi!
(csak nem tudok aludni
)
A Plextol hígítás nélkül igen könnyen megköt. Ha lakkozni-ragasztani-bevonni szeretnél vele (pl.gipsz), akkor kell hozzá némi víz, így nem szárad meg (göbösödik) addig, amíg nem végzel vele. A karácsonyi gipsz-lógóknál próbáltam plextolos kencével ujjal maszatolni, akkor is göbösödött. Most pont amiatt vettem Dextrint, mert az nem köt olyan gyorsan (igaz, nem is vízálló).
Temperához "érzéssel" löttyintek egy keveset. Minél többet teszel hozzá, annál jobban fog inkább egy színezett lakkhoz hasonlítani az eredmény, mert lazúros lesz. Talán az jó alap, hogy "ne lásd a Plextolt"-mennyiség kell bele, azaz ne a Plextol világítson ki belőle.
Jó a "színskála"
Veronix!
Annyit még megtudtam, hogy talán köze lehet a virágpiachoz is...
KovKata!
Úgy elképzelem a címlapot:
"--TANUKAT KERES A RENDŐRSÉG--
Ismét lecsapott a szalvétamaffia
...Meghökkentő bűnügy történt tegnap. Az ismeretlen tettes, (feltehetőleg harmincas nő) kileste, és bevárta a Pleko Kereskedelmi Kft. utazó ügynökét. Mikor az kezéhez láncolt aktatáskával éppen belépni készült az üzletbe, a támadója hátulról ráugrott, a földre teperte, elharapta a láncot, majd a zsákmánnyal a sétáló utca irányába menekült.
A szemtanúk középtermetű, harmincas, barna hajú, barna szemű nőről számoltak be. Kérjük, akik látták az esetet, hívják a 107-es telefonszámot.
Bővebb információ"
Na, Kata, elő a vonatos szalvétával!!!