Áfonya!
Végül megvarrtad?
Fénykép? Enyém függönyanyag hónapok óta itt pihen zacskóban
Paat!
Olaszországban az apartmanok konyháiban vannak szenzációs rozsdamentes konyhák. Ott találkoztam velük, és bár nem ilyenem van itthon, mégis több hét tapasztalata ez:
--gyönyörű
--könnyen tisztítható, ott a gáztűzhely is egy lapon volt a pulttal-mosogatóval, semmi felesleges kiugró, ahol a kosz megülne, egy mozdulattal minden letörölhető.
--Nem áztatja fel a víz, mint pl a faburkolatot, így "sterilebbnek" hat
--nem sérülékeny, nem pattan el, mint a csempe, és nem lehet felsérteni késsel, mint a szokásos pultokat, bár ez falburkolatnál talán nem lényeges...
--Ha megáll rajta a víz, biztosan foltosra szárad a vízkő miatt (elég egy vízcsepp)
--Ha véletlenül nem karcmentes szivaccsal pucolod, összekarcolódik nyomban, később ez már nem törölhető le
Ugyanígy egy elhúzott lábas is felkarcolhatja
--Akkor igazán szép, ha ki van fényesítve. Nekem itthon a kéttálcás mosogatóm rozsdamentes, az is csak kipucolva szép igazán
És hiába vigyáztam rá, bizony ez is karcos már
--nagyon klassz kiegészítőket lehet venni hozzá, egységesebb lehet a konyha, mint más burkolat esetében (szerintem)
Parafáról nincsen tapasztalatom, csak az, amit egy parafa-díler mondott nekem:
--Ellenálló, nem penészedik, ha penészedne, vagy érzékeny lenne a vízre, akkor nem használták volna a hajókon a mentőöv anyagának, illetve nem felelne meg a borosüvegben a dugó anyagának. Az üvegnél rendszeresen nedvességnek van kitéve...
Ez lehet, hogy csak marketingfogás volt, de elgondolkodtató...
Csi