Ma is alkottam egy muffint. Nagyon jó lett.
A Kiskegyed konyhája 2003. decemberi számában volt a recept.
Diós muffin
15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
15 dkg darált dió
1 db citrom, 1 db narancs reszelt héja
1/4 kávéskanál őrölt koriander
1 késhegynyi őrölt szegfűbors
1,75 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
1 csipet só
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A formát kikenjük vajjal, és kilisztezzük.
A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, dióval és a fűszerekkel.
A margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként kikeverjük a tojásokkal is.
A lisztes keveréket hozzákeverjük a tojásos keverékhez.
A kész masszát kanállal vagy habzsákkal a formákba töltjük.
180 fokon 15-20 percig sütjük.
Díszíthetjük mázzal is.
Felolvasztjuk a tortabevonót és megmártjuk benne a süti tetejét.
Meg lehet szórni apróra vágott pisztáciával, mandula forgáccsal, kókuszreszelékkel stb.
Öntet is adható hozzá.
Sárgabaracklekvárt barackpálinkával ízesítjük és melegen adjuk a muffinokhoz.
Adhatunk mellé kifilézett narancs gerezdeket is.
Én nem azokat a fűszereket tettem bele amit ír a recept, bár biztos úgy is nagyon finom, hanem egy kávéskanál Kotányi mézeskalács fűszerkeveréket.
Volt a recept mellett kép is, azon laposak a muffinok teteje, ellenbe nekem szép kúpos tetejük volt.
Igaz a recept az írta 18 db lesz belőle, de nekem annyi tészta nem maradt, maximum 14 lesz belőle.
Ez csak magunknak készült így most én nem mázaztam, nem önteteztem, csak egy fél szem diót szúrtam a tetejébe.
A süti nagyon pikáns elbír egy kis mazsolát, vagy meggyet is a tésztába.