Sziasztok!
De jó, hogy rátok találtam!
Hurrá, építkezünk!
(Lehet, hogy egy év múlva
lesz a mondat után???? Bízom benne, hogy nem.)
Maradunk a faluban, ahol mostlatunk, csak a völgyből a dombra költözünk majd. Pazar panoráma!Telek megvan, terv ugyancsak, sőt most már engedélyezés alatt.
Eddig is családi házban laktunk, úgyhogy alaposan kitapasztaltuk a jelenlegi elrendezés előnyeit, hátrányait. Így olyan házat terveztünk magunknak, amiben megvan a mostani előnyök és kiküszöbölődnek a mostani hátrányok.
Talán nem tűnik szerénytelenségnek, ha eldicsekszem azzal, hogy az általam kiötlött "milliméter-papíros" terv a tervező keze alatt szinte semmit sem változott! Annyira átrágtam magam az építési előírásokon, méreteken, szabványokon, hogy a tervezőnek már csak átnéznie és újrarajzolnia kellett!
Na, de félre az öndícsérettel!
Kérdésem a következő: Fordult-e már valamelyikőtök lakberendezőhöz? Úgy érzem, van némi istenadta lakberendezői tehetségem, a mostani házunk is tetszik másoknak, mégis megerősítésre várnék néhány kérdésben. Mert lehet, hogy az ötleteim jók, de a tapasztalatom kevés. Egy lakberendező meg már eleve sokkal több lakást látott életében, mint én.
Nem várnék tőle teljes berendezési javaslatot, mert a bútoraink 90%-a megvan. Rajzos berendezési tervet is csináltam. A színekkel vagyok bizonytalan.Tetszett a fenti konyhákban a kivizöld, valamelyikőtök lakásában a drapp, és szeretem a bordót is főleg krémszínnel.
Egy-egy falat tennék hangsúlyossá egy erőteljesebb színnel a nappaliban (a bútorok, nyírből és nem sárguló fenyőből készültek), étkezőben (régi, búzavirágkékre festett tálaló), ill. a törtfehér konyhabútort emelném ki egy színes fallal.
És még a járólap színében vagyok bizonytalan.
Van itt a közelben egy lakberendező, az elkövetkező hetekben találkozom vele. De teljesen bizonytalan vagyok az árakat illetően. Ha csak tanácsadást kérek a fenti témákban, akkor kb. milyen összegre számíthatok?
Dove