Varda,
Csak gyorsan csatlakozom Laereshez, minden felhozott problémádra van megoldás:
vasalni nem kell,
ecetes víz helyett lehet szárazon tartani fedeles vödörben, kis illóolajjal (teafa vagy levendula) az alján, a saját nedvességtől lesz egy kis mikroklímája, és nem büdösödik.
A nagy csomag ált az egyméretű pelusoknál van amikor még kicsi a baba, de szerintem egyébként édes a kis puha popsi. A hajtogatós pelusoknál egyáltalán nem is nagy a bugyor.
Nálunk még sosem volt lepedő és egyéb csere, az anyatejes időszakban sem, akkor még gyapjúkülsőt használtunk, az sem ázott át.
bepenészedésre nem tudom, mire gondolsz, nekem még semmi nem penészedett be, pedig ált három naponta mosok.
bébioutput: anyatejes simán kijön, a hozzátápisat kicsit (frissen) előkezeled ökörepés szappannal, és ha valami folt marad, a napocska kiszedi (egyébként attól hogy foltos még lehet tiszta)
a meleg bugyor: állítólag az eldobhatós pelusban pár fokkal melegebb van, mivel az nem szellőzik (egyes vélemények szerint ez nem is tesz jót a fiúk nemzőképességének a későbbiekben, bár ez még nincs igazolva)
És ráadásul tettél valamit a környezetért is, megspóroltál pár tonna nehezen lebomló szeméthegyet (pl tudtad, hogy az első eldobható pelusok még nem bomlottak le??)
Na de nem akarlak győzködni, csak összeszedtem a cáfolatokat, aztán el is dugulok
(ui: ráadásul a textilpelus is szenvedéllyé válhat, annyiféle anyag, szabás, minta, hú, ha sok pénzem lenne, kipróbálnám mindet
)