Csokoládétorta narancskrémmel töltve
Hozzávalók a tortához:
27,5 dkg étcsokoládé, 16,5 dkg vaj, 5 tojás, 4 dkg liszt, 15 dkg porcukor
A töltelékhez:
5 dl narancslé, 1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
A csokit megolvasztjuk. Hozzáadjuk az előzőleg felolvasztott vajat és a porcukrot. Az egész tojásokat felverjük, és szintén a csokoládéhoz keverjük, a liszttel együtt. Kijavazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 160 fokra melegített sütőben 50-60 percig sütjük. A narancslevet a pudingporral addig keverjük, amíg besűrűsödik. Ezután belekeverjük az apróra vágott bazsalikomlevelet. A kihűlt tortát tetejéből kör alakban kivágunk némi részt, hogy bele lehessen tölteni a narancsos pudingot. Erre szórunk mandulaforgácsot, és narancsszeletekkel díszítjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük, és csak utána szeleteljük fel.