Ladányi Petinek hívnak, 2001.10.17.-én születtem a SOTE II. klinikán. Anya 25 éves volt a születésemkor, Apa 26. 3500 gr -al és 57 cm-el születtem. Úgy vett ki a doktorbácsi Anya hasából, mert nem hallották rendesen verni a szívemet, de szerencsére teljesen egészségesen 9/10-es apgarral 17.06-kor megszülettem.
De jó hogy feltetted a képeket! Nagyon édes a kisfiad, valahogy sokkal férfiasabb mint a Bánk, õ valahogy még mindig olyan babás. Petit meg már egy évesnek is nézném ha nem tudnám hogy mikor született! És így eszi a dinnyét? Nem semmi!
1 nagy teflon tepsi, legjobb a gáztûzhely nagy tepsije vaj/zsír (fogyókúrától függõen) 1 fél literes DANONE kefír (mással is próbáltuk, ezzel az igazi) tejföl 1 tojás liszt só
Igazság szerint azért "aludtejes" mert igazi tejbõl altatva az igazi
szóval. Elsõ lépésként bekapcsolod a sütõt közepes fokozatra, hogy jó meleg legyen. Aztán mikróban, vagy gázon olvasztasz egy evõkanálnyi vajat/zsírt. Ha felolvadt, leveszed, félreteszed. Kikened vajal/zsírral a tepsit. Egy mély tálba ütöd a tojást, sót, kézi robot habverõs részével elkevered. Belerakod a kefírmennyiség icipicit több mint a felét, elkevered. Beleraksz annyi lisztet, hogy nokedli sûrûségû legyen, simára kevered. Felengeded a maradék kefírrel. Akkor jó, ha jó sûrû palacsintatészta - szerû lesz. Még dobhatsz bele egy jó nagy evõkanálkanál tejfölt, finomabb lesz. Nyald meg, elég sós-e. Beleöntöd a tepsibe, akkor a legfinomabb, ha jó vékony, mondjuk kisujjnyi. De finom mindenhogy. Megylocsolod 1/2-1 pohár tejföllel (úgy hogy kiskanalanként "csapkodod" a prósza tetejére), Úgy, hogy "pöttyös" legyen, de ne "bombázz" ne lyukassza át a tésztát. Aztán meglocsolod a vajjal, (csíkokat locsolsz), nem kell az egész olvasztott mennyiség, csak érzéssel. Pirosra sütöd. Esetleg félidõben meglesheted, mennyire pirult meg az alja, anyukám meg szokta fordítani. Nagyobb kockákra vágja, és úgy.
Én tejföllel eszem, de régen gyerekkoromban kevesebb sót tettünk a tésztájába, és porcukorral, baraclekvárral is finom.
vagy. A legelején nem sok só, és tejföl helyett valami finom kemény lekvárral meglocsolni (szilva, eper), és úgy sütni.
Csak nehogy Árminnak és Petinek ugyanazok a lányok tetsszenek! EZt Ármin nevében remélem! Norcsi véleményéhez csatlakozva: én is "jóval" idõsebbnek néztem Árminnál, pedig csak 1 hónap és 2 nap van köztük! Szóval: csodaszép a Peti fiad!
Háát Ármin egy csodaszép kisfiú ! Nálatok is sorban állnak majd a lányok !! Érdekes, hogy idõsebbnem kézik sokan. Nagyon érdeklõdõ, lehet, hogy azért, meg muris pofákat tud vágni, és jól sikerülnek a fotók.
Szia Kata! De jó, hogy így ismeretlenül bekukkantottam hozzátok! Eszméletlenül helyes kisfiatok van!!!!!!! Kár lett volna, ha nem látom az albumát.
Én nem tudok választani a képek között, mert mindegyiken annyira édes, huncut
Puszi: Nyuszimanóék (Kérdezted a mi történetünk az albumunkban, nos velünk "csak" annyi volt a helyzet, hogy Donát kisfiam a 28.héten született, 1045 gr és 35.5 cm volt. Nem Helsinkiben lakunk, csak a veszélyes szituáció miatt felvittek mentõvel Lappeenrantából (itt élünk), és így a fõvárosban született Donci. Szerencsére semmi gondunk nem volt aztán, most 7 kilón felül van már a bébi és 66 cm. Ennyi rõviden.)
Értem. Gondoltam, hogy valami hasonló történt. Azt láttam az Apás képen, hogy picurka a manó. De hát már semmi nem látszik, erõs nagy fiú lett belõle! Gratulálok, hogy ilyen ügyesek voltatok! Egészséget, hosszú életet, sok örömet kívánok nektek!
A net-en is végignéztem Peti fotóit. Némelyik, - mint a "nagymami" büszkesége, már fényképrõl ismerõs, de nem lehet betelni a fiatalúrral, olyan gyönyörû. Nagyon jó képeket válogattál össze, a kísérõszöveg is nagyon ötletes. Nekem az "így bújok" a "bamba", a nutellás és az "így öltözöm lánynak" tetszik a legjobban, de mindegyik nagyon klassz. Egyetértek azzal, aki azt írta, hogy nálatok is sorban állnak majd a lányok. Puszillak benneteket: Regi(néni)
Igen, csinálják krumplival is, a védõnénink pont a múlt héten adta meg a receptjét, kipróbáltam úgy is. Szerintem jobb nélküle. Egésszen más. Próbáld ki. Olyan jó krémes lesz a belseje. De ha a krumplis változathoz szoktál hozzá, lehet, hogy neked ez nem fog ízleni
Köszi A volt fõnöknõm csinált nekünk bent a cégnél, finom volt nagyon, de eddig kétszer ettem olyat. És minden egyezett, csak krumplival csinálta. Ja, és palacsinta sütõben sütöttük, mindkét oldalát, és a második oldalt megszortuk sajttal. Valamit a tésztát több részre osztottuk, és finomságokat kevertünk bele, ki mit, sonkát, kolbászt, szalonnát, stb. Nagyon finom volt. Azt hiszem, még ma ki fogom próbálni a Te prószádat, már vettem hozzá kefirt is, csak vártam a válaszodat
Kata Sajnos az én családom még nincs fenn sehol, mivel már egy éve a ..."ma megint megjött"... topik oszlopos tagja vagyok Ez sajnos annyit tesz, hogy nincs még babukánk de reméljük hamarosan beindulhat a Kaáli intézetben a baba-project
Itt az új album. Tudom, a régiben aranyosak voltak a véletlenül felkerült Apa-képek, de sajnos azok is nagyon nagyok voltak. Na meg ha újat csinálok, az hogy lesz véletlen??